Sony Bärbara Högtalare: SRS-XB41 Trådlösa Bluetooth-högtalare Med Lätt Musik Och Andra Bärbara Högtalare

Innehållsförteckning:

Video: Sony Bärbara Högtalare: SRS-XB41 Trådlösa Bluetooth-högtalare Med Lätt Musik Och Andra Bärbara Högtalare

Video: Sony Bärbara Högtalare: SRS-XB41 Trådlösa Bluetooth-högtalare Med Lätt Musik Och Andra Bärbara Högtalare
Video: BRL Unboxing: Kraftfull och portabel Bluetooth-högtalare från JBL! 2024, April
Sony Bärbara Högtalare: SRS-XB41 Trådlösa Bluetooth-högtalare Med Lätt Musik Och Andra Bärbara Högtalare
Sony Bärbara Högtalare: SRS-XB41 Trådlösa Bluetooth-högtalare Med Lätt Musik Och Andra Bärbara Högtalare
Anonim

Musik spelar en verkligt viktig roll i varje människas liv. För vissa är favoritmelodier en medicin för själen, för andra är musik ett sätt att uttrycka sig, och för andra är det en möjlighet att fördriva tiden. Idag, de flesta, innan de går ut, kolla efter viktiga saker, nämligen: husnycklar, en handväska eller plånbok, en smartphone med en uppdaterad spellista och hörlurar. Endast hörlurarna har en stor nackdel. De låter dig njuta av din musik ensam. Och detta är helt fel om ett stort företag går. Bärbara högtalare kommer att vara lösningen på detta problem.

Idag är den mobila Bluetooth -högtalarmarknaden fylld med ett stort utbud . Vissa kännetecknas av sin kraftfulla potential, andra av sin storlek och andra av deras frekvensområde. Och bara Sony -märket kunde avsluta alla viktiga tekniska egenskaper i enskilda modeller av mobila prylar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sony bärbara högtalare är riktmärket för kvalitet och teknik för mobila prylar. Tillverkaren av dessa underverk har stor erfarenhet av att skapa musikhögtalare och högtalare för både hemmabruk och produktionsskala.

Varumärket Sony var bland de första tillverkarna att bädda in Bluetooth -teknik och andra trådlösa källalternativ i högtalare.

Bild
Bild

Sony har sin egen patenterade teknik för produktion av musikprylar för smartphones, som ständigt uppgraderas för att förbättra ljudkvalitet och anslutningar. Denna lista innehåller ett antal funktioner.

  • NFC . Denna teknik gör att du kan ansluta högtalare till en källa utan att använda kablar.
  • LDAC . En unik codec, tack vare vilken det sker en accelererad dataöverföring till kolumnen.
  • ClearAudio + . Funktionen som ansvarar för att förbättra ljudkvaliteten. Under ljudet finns det inget främmande brus, inga fel uppstår vid läsning av filer.
  • DSEE . Denna teknik förbättrar ljudkvaliteten hos källan.
  • Sony Music Center . Ett program utformat för smartphones som ger enkel åtkomst till högtalaren och lyssnar på musik via Bluetooth eller Wi-Fi.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sonys högtalare har flera funktioner som fler konsumenter älskar prylar för:

  • kraftfull basmanifestation;
  • starkt ljud;
  • miniatyrkropp;
  • många modeller har egen bakgrundsbelysning.
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Den trådlösa smartphonehögtalaren är ett bekvämt sätt att njuta av dina favoritlåtar när som helst och var som helst. Smarttelefonen är ansluten till en bärbar gadget med Bluetooth -teknik . Att välja en anständig akustik är dock inte alltid lätt.

Det ideala förhållandet mellan pris och kvalitet är modellerna från tillverkaren Sony . De kännetecknas av ljuddjup, surround -effekter av bas, oavbruten anslutning till musikkällan. Vissa mönster är utrustade med en ljus- och musikfunktion. Samtidigt har Sonys ljudsystem, som har ett antal värdiga fördelar, ett genomsnittligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med bluetooth

Sonys Bluetooth -högtalarutbud är varierat. Men tack vare konsumentrecensioner var det möjligt att sammanställa ett betyg av högsta kvalitet och lämpliga högtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony SRS XB3

Kraftfull trådlös högtalare utrustad med Bluetooth -teknik. Enheten är medelstor, men med den här storleken kan du bära högtalaren i dina händer. Kännetecken för den presenterade modellen är ett batteri med lång livslängd och ett omfattande ljudomfång.

Från designsidan har denna akustik en ovanlig färg. Kroppen kan tillverkas i ljusgul, grön eller någon annan giftig färg. Produktens form är fyrkantig, linjerna är raka.

På den tekniska sidan kan denna modell skryta med oavbruten drift i 24 timmar . Enheten väger 900 gram. Högtalareffekten på 30 W räcker för att skapa effekten av att vara närvarande vid en konsert. Dessutom har systemet en mikrofon och 2 anslutningstekniker, nämligen Bluetooth och NFC.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sony XB2 Extra Bass

Denna modell är föregångare till XB -högtalarserien. Den presenterade akustiken kombinerar harmoniskt högkvalitativt ljud och ovanlig design.

Enheten har en långsträckt rektangelform med rundade ändar . Högtalargrillen sitter endast på ena sidan. Denna design ser bra ut på ett sängbord. Ändå kan du bära den med dig. Kolumnhuset är tillverkat av förstärkt plast. Men med en stark inverkan kan den spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batteriets livslängd är 12 timmar . Och under denna tid är ljudet av hög kvalitet. Systemet för den presenterade akustiken har inbyggd Bluetooth- och NFC-teknik.

Den enda nackdelen med denna modell är avsaknaden av ett fuktskyddssystem. När man utvecklade strukturen antogs det faktiskt att den bara skulle användas inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony SRS XB10 Extra Bass

Det mest populära ljudsystemet i Extra Bass -serien. Till skillnad från sina motsvarigheter har den en perfekt design och kompakt storlek. Produkten är inte rädd för en fuktig miljö, eftersom den är utrustad med maximalt skydd av fodralet . Denna modell kan tas med dig på resor till naturen och till och med till stranden.

Kolonnens design är gjord i en rundad form av liten storlek, vilket gör den bekväm att använda . Tack vare en speciell beläggning glider inte musikcirkeln ur dina händer. För ytterligare skydd mot fall har högtalaren en kontakt för anslutning av en sladd eller karbinhake.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell har ett inbyggt uppladdningsbart batteri, vars kraft räcker till 16 timmars oavbruten drift. Och produkten är lätt och mobil.

Den enda nackdelen är knapparnas obekväma placering på kontrollpanelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med Wi-Fi-funktion

Sonys Wi-Fi-högtalarserie är ganska mångsidig. Konsumenterna föredrar dock flera typer av högtalarsystem för smartphones, där varje modell har många obestridliga fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony SRS-X99

Ganska dyr bärbar högtalare med en effekt på 154 watt. Men trots den höga kostnaden uppfyller den alla krav från konsumenterna . Det första man uppmärksammar är ljudet. Från de första noterna verkar det som om ägaren till enheten kom till en livekonsert med sitt favoritband eller artist. Anledningen till detta ljud är de overhead -diskantarna. Det är de som skapar stereopanorameffekten.

Den presenterade akustiken stöder alla befintliga musikformat. Och volymreserven i ett slutet rum kan döva alla närvarande.

Designoperativsystemet uppdateras automatiskt . Högtalaren är ansluten via Bluetooth-teknik och Wi-Fi-anslutningar. Den inbyggda equalizern hjälper dig att anpassa ljudinställningarna efter dina personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony SRS-ZR7

Miniatyrbärbar högtalare med en snygg design gillades av konsumenterna för ljudkvaliteten. Lite obehagligt att bära, eftersom dess vikt är 1,8 kg. Det robusta huset tål olika mekaniska påverkan. Produkten kan anslutas både till en stationär dator och till andra medier via en extern USB -enhet.

Bild
Bild

Ljudet från högtalaren är ganska nära det önskade idealet, men i större utsträckning beror allt på musikfilens kvalitet. Parningen av akustiken med informationsbäraren sker via Bluetooth, Wi-Fi och NFC-teknik . Om behovet uppstår kan du använda minijackkontakten.

Dessutom har den presenterade ljudsystemmodellen flera ytterligare funktioner. Till exempel möjligheten att läsa alla format på musikfiler, närvaron av ytterligare två HDMI -sändare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony SRS ZR5

Denna modell har en anständig storlek, varför det har ingenting att göra med bärbara mönster. Och kärlek den presenterade spalten vann konsumenterna på grund av fjärrkontroll.

Vikten av den beskrivna akustiken är 1,72 kg. Strukturen fungerar från elnätet. På designsidan valdes vitt och svart för högtalaren. Det finns snygga högtalargaller på sidorna av den främre delen. På det övre planet finns en kontrollpanel, samt en NFC -zon för arbete med smartphones. Men viktigast av allt, systemet stöder Wi-Fi. Det finns olika kontakter på bakpanelen, nämligen: USB-utgång, HDMI och LAN.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell är utrustad med möjligheten att ansluta till en stationär dator, bärbar dator. Men oftast används den som en trådlös spelare. Strukturen kan placeras på en hylla eller hängas på en vägg.

Ett särdrag hos det presenterade högtalarsystemet är att utrusta det med ett speciellt program som utför ljudbehandling, så att när volymen ändras ändras inte tonaliteten och främmande brus inte visas.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Eftersom jag aktivt söker efter en bärbar högtalare är det mycket svårt att göra ett val till förmån för den eller den modellen. Men, om du på förhand bestämmer dig för driftsättet och användningsorten kan du ungefär förstå vilka egenskaper samma akustik bör ha.

  • Om du behöver en högtalare för att ansluta till en skivspelare eller en stationär dator behöver du inte fokusera på dess storlek och strömförsörjning. I en sådan situation är ljudkvalitet och mångsidighet viktigt.
  • För att använda högtalaren i ett litet rum bör modeller med en effekt på upp till 30 watt övervägas. En högre indikator kan bedöva en person.
  • För vandringar, utflykter till naturen eller stranden är det att föredra att köpa bärbara högtalare av liten storlek, kraftfull, batteridriven. Det är önskvärt att strukturen är utrustad med fuktbeständiga och dammavvisande system, och dess kropp är tillverkad av hållbart material.
  • Vid långa utflykter i naturen kommer närvaron av en radiofunktion att vara till nytta - nyheter kommer att bli kända, dessutom hjälper radion dig att ta en paus från den vanliga spellistan.
  • För cykling, överväg miniatyrakustik med en maximal effekt på 10 watt. Detta är tillräckligt för sololyssning.
  • Bullriga festplanerare bör välja högsta kvalitet och multifunktionella modeller av ljudsystem.

Dessutom bör deras effekt nå upp till 150 W, och ljudet får inte förvrängas på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

De flesta nyligen präglade ägare av högtalare försöker ansluta enheten till media med musikalisk information, utan att lämna kassan. Och ofta är sådana försök misslyckade. Det är bäst att komma hem och läsa bruksanvisningen. På samma plats kan du se och demontera syftet med knapparna. Annars kan du skriva sådana kombinationer att kolumnen fryser.

Och ändå, de som vill smaka sina favoritlåtar i utmärkt ljud direkt efter att ha köpt en högtalare bör använda några tips. Till att börja med föreslås att man överväger processen för att para ihop en enhet med en signalkälla via Bluetooth.

  • Du måste sätta din enhet i parningsläge. För att göra detta, tryck på strömbrytaren och vänta tills Bluetooth -indikatorn blinkar snabbt.
  • Databäraren måste också ansluta Bluetooth -funktionen. Välj namnet på högtalarsystemet i listan över tillgängliga enheter som visas.
  • Så snart anslutningen upprättas, tänds Bluetooth -indikatorn till konstant ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudeffekter ska uttalas mot bakgrunden av den musikaliska kompositionen. Programmet Sony / Music Center hjälper dig att konfigurera dem.

  • Först måste du öppna denna applikation i din smartphone.
  • Välj sedan "SRS-XB **".
  • Gå till "Inställningar", gå till "Party Booster", ange "Pekinställningar", tryck på "Av". Och först efter denna manipulation, välj "Party Booster" -funktionen och ställ in det anpassade läget. Det är i det ljudeffekterna från alla paneler i högtalarsystemet är konfigurerade.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet från högtalaranvändare ägnas åt deras vård . Även om det finns de som är säkra på att det räcker med att torka av enhetens yta med en fuktig trasa. Men detta är långt ifrån fallet. Naturligtvis använde tillverkaren material av högsta kvalitet som har vattenavvisande och dammhållande egenskaper när man skapar akustiska system.

Men ytterligare vård kommer inte bara att hålla enheten ren, utan också förlänga dess livslängd.

Bild
Bild

Om kolonnen tas till stranden eller poolen bör du vara beredd på att saltstrimmor, sand och andra typer av föroreningar kan förekomma på strukturens kropp. Till exempel kan små barn under spelet sprida kolonnen med solskyddsmedel eller handkräm, så mycket att en liten mängd av denna massa tränger in. Om något sådant händer är det nödvändigt att utföra flera manipulationer för att spara högtalarsystemet.

  • Först och främst måste du se till att locket på högtalarens baksida är ordentligt stängt.
  • För att avlägsna ytföroreningar, skölj kolonnen i färskt vatten. Om det inte finns någon till hands måste du gå till närmaste butik och köpa vanligt dricksvatten. Under inga omständigheter ska du slänga kolonnen under en kraftfull vattenström. Även om designen är vattenavvisande, är dess kropp inte skyddad mot starkt tryck. Trycket i duschen blir optimalt.
  • Efter vattenprocedurer måste du torka kolonnen med en mjuk, torr handduk. Torka bara av det inte med intensiv gnidning, utan som om det blottar. Men tills du blir helt av med vattendroppar.
  • Om vatten kommer in i högtalarsystemet måste högtalaren placeras med framsidan nedåt på en speciell handduk med Sony -tillverkarens logotyp. Vätskan från kolonnen rinner gradvis ut. Men om högtalarna påverkas är det möjligt att enhetens ljudsystem ändras. En sådan övervakning fanns dock inte med i listan över fel.
  • För slutlig torkning måste kolonnen placeras i ett ventilerat område.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, det finns en liten lista med anteckningar som varje Sony högtalare bör läsa.

  • Om du inte tar bort spår av kontaminering från kolonnens yta, slutar dess färg att vara ljus och kan till och med börja skala av. Men det mest obehagliga är att en liten mängd saltavlagringar, som inte avlägsnas i tid, kan leda till utarmning av materialet i högtalarhuset med ytterligare skada på inre delar. Det följer av detta att när även minimala fläckar uppträder på kolonnens yta måste de omedelbart kasseras.
  • Använd inte tvättmedel vid rengöring av högtalarna. Dessutom kan du inte använda thinner, bensin eller alkohol. Dessa kemikalier påverkar de vattenavvisande egenskaperna hos högtalarskåpsmaterialet negativt.
  • Om sand eller andra små partiklar kommer in i högtalarens tyger, använd aldrig en dammsugare för att ta bort dem. Dammsugarens höga sugkraft kan skada kolonnens inre komponenter.
  • För Sony -högtalare i fuktiga och kalla klimat är det viktigt att ta bort fukt från skåpet i tid. I annat fall kommer fukt på kolonnens yta att frysa, vilket får kolonnens inre system att misslyckas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Annars kan ägarna till en sådan unik teknik bara glädjas. Korrekt vård och korrekt användning gör att högtalarna kan tjäna sina ägare i många år.

Rekommenderad: