Hur Ställer Jag In Radion På Min Högtalare? Hur Slår Jag På Och Konfigurerar Radion På En Bluetooth -högtalare Och Andra Modeller? Hur Använder Jag Radion På En Kinesisk Högtalare

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ställer Jag In Radion På Min Högtalare? Hur Slår Jag På Och Konfigurerar Radion På En Bluetooth -högtalare Och Andra Modeller? Hur Använder Jag Radion På En Kinesisk Högtalare

Video: Hur Ställer Jag In Radion På Min Högtalare? Hur Slår Jag På Och Konfigurerar Radion På En Bluetooth -högtalare Och Andra Modeller? Hur Använder Jag Radion På En Kinesisk Högtalare
Video: JBL Radio 📻 How to set up FM Tuner on Bluetooth Speaker 2024, Mars
Hur Ställer Jag In Radion På Min Högtalare? Hur Slår Jag På Och Konfigurerar Radion På En Bluetooth -högtalare Och Andra Modeller? Hur Använder Jag Radion På En Kinesisk Högtalare
Hur Ställer Jag In Radion På Min Högtalare? Hur Slår Jag På Och Konfigurerar Radion På En Bluetooth -högtalare Och Andra Modeller? Hur Använder Jag Radion På En Kinesisk Högtalare
Anonim

Få människor vet att användning av en bärbar högtalare inte är begränsad till att lyssna på en spellista. Vissa modeller är utrustade med en FM -mottagare så att du kan lyssna på lokala radiostationer. Stämningen av FM -stationer i bärbara modeller är praktiskt taget densamma. Några tips om hur du aktiverar, konfigurerar och felsöker möjliga problem finns i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inkludering

Vissa högtalare är redan utrustade med en antenn för FM -radio. Denna modell är JBL Tuner FM. Att slå på radion på en sådan enhet är så enkelt som möjligt. Kolumnen har samma inställningar som en vanlig radiomottagare.

För att slå på FM -mottagaren på den här bärbara enheten måste du först fixa antennen i upprätt läge.

Tryck sedan på Play -knappen. Sökningen efter radiostationer startar sedan. Det är värt att notera att enheten har en display och en enkel kontrollpanel, vilket underlättar mycket radioinställning. Och det finns också 5 nycklar för att hantera och spara dina favoritradiokanaler.

Bild
Bild

Resten av modellerna har ingen extern antenn och kan inte hämta radiosignaler.

Men många användare köper analoger av enheter av välkända märken, där det är möjligt att lyssna på radio. I det här fallet, för att slå på FM -radion, behöver du en USB -kabel som tar emot radiosignalen. USB -kabeln måste sättas in i minijacket 3.5. Du kan också använda hörlurar för att ta emot signalen ..

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassning

Efter anslutning av kabeln måste du ställa in radion på högtalaren. Stämning av FM -frekvenser bör övervägas i exemplet med den kinesiska högtalaren JBL Xtreme. Enheten är utrustad med Bluetooth. Denna typ av trådlös anslutning spelar en stor roll för att skapa radiokanaler.

Bild
Bild

Hörlurarna eller USB -kabeln är redan ansluten tryck två gånger på Bluetooth -knappen. Detta bör göras med några sekunders mellanrum .… När den trycks för första gången växlar enheten till trådlöst uppspelningsläge. Om du trycker en gång till aktiveras FM -radioläget.

Bild
Bild

Kolumnen har en JBL Connect -knapp. Det finns en knapp bredvid Bluetooth -knappen. JBL Connect -tangenten har ett par trianglar.

Det är värt att notera att på många Bluetooth -modeller kan den här knappen ha tre trianglar. För att börja söka efter radiokanaler, klicka på den här knappen. Det kommer att ta lite tid för högtalaren att börja ta emot signaler från radiostationer.

För att automatiskt börja ställa in och spara kanaler, tryck på knappen Play / Pause … Genom att trycka på knappen igen avbryts sökningen. Byte av radiostationer utförs genom att kort trycka på knapparna "+" och "-". Ett långt tryck kommer att ändra ljudvolymen.

Bild
Bild

Bluetooth -högtalare utan antenn kan också användas för att lyssna på radio via telefon eller surfplatta … För att göra detta måste du aktivera Bluetooth på din telefon eller surfplatta, gå till "Inställningar" eller "Alternativ" och öppna Bluetooth -sektionen. Sedan måste du starta den trådlösa anslutningen genom att flytta reglaget till höger. Telefonen visar en lista över tillgängliga enheter. Från den här listan måste du välja namnet på den önskade enheten. Inom några sekunder ansluter telefonen till högtalaren. Beroende på modell meddelas anslutningen till telefonen genom ett karakteristiskt ljud från högtalaren eller genom en färgändring.

Bild
Bild

Lyssna på radion från telefonen via högtalaren är möjlig på flera sätt:

  • genom ansökan;
  • via webbplatsen.

För att lyssna på radio med den första metoden måste du först ladda ner "FM Radio" -appen.

Efter nedladdning ska du öppna programmet och starta din favoritradiostation. Ljudet spelas upp genom musikkolonnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att lyssna på radio via webbplatsen måste du hitta sidan med radiostationer via webbläsaren på din telefon.

Detta följs av en liknande inställning för att lyssna: välj din favoritradiokanal och slå på Play.

Eftersom nästan alla bärbara högtalare har ett 3,5 -jack kan de anslutas till telefonen via en AUX -kabel och på så sätt njuta av att lyssna på FM -stationer.

Bild
Bild

För att ansluta högtalaren till telefonen via AUX -kabeln måste du göra följande:

  • slå på kolumnen;
  • Sätt i ena änden av kabeln i hörlursuttaget på högtalaren;
  • den andra änden sätts in i uttaget på telefonen;
  • en ikon eller en inskription ska visas på telefonskärmen som kontakten är ansluten.

Du kan sedan lyssna på FM -stationer via appen eller webbplatsen.

Bild
Bild

Möjliga fel

Innan du börjar slå på kolumnen bör du se till att enheten är laddad. Annars fungerar enheten helt enkelt inte.

Om din enhet är laddad men du inte kan slå på FM -radion bör du kontrollera om Bluetooth är på. Utan Bluetooth kan högtalaren inte spela upp ljud.

Om du fortfarande inte lyckades ställa in radion på Bluetooth -högtalaren kan detta förklaras av ytterligare skäl:

  • svag mottagningssignal;
  • brist på stöd för FM-signal;
  • fel på USB -kabeln eller hörlurarna;
  • defekt produktion.

Förekomsten av problem kan också påverka att lyssna på FM -kanaler via telefonen. Kraschar kan uppstå med trådlösa anslutningar.

Bild
Bild

Felsökning

För att kontrollera om det finns en radiosignal måste du först se till att enheten stöder FM -mottagarfunktionen. Det är nödvändigt att öppna bruksanvisningen för enheten. I regel beskrivs mottagarens närvaro i egenskaperna.

Bild
Bild

Om högtalaren har en radiofunktion, men antennen inte tar emot signalen, kan det vara ett problem i rummet … Väggar kan stoppa radiomottagning och skapa onödigt ljud. För en bättre signal, placera enheten närmare fönstret.

Bild
Bild

Att använda en defekt USB -kabel som antenn kan också orsaka problem med FM -radion .… Olika knäck och knäck på sladden kan störa signalmottagningen.

Den vanligaste orsaken anses vara en produktionsfel .… Detta är särskilt vanligt i de billigaste kinesiska modellerna. I det här fallet måste du hitta tillverkarens närmaste kundtjänst. För att undvika sådana fall är det nödvändigt att välja en ljudenhet av hög kvalitet från ett pålitligt varumärke. När du köper i en butik bör du omedelbart kontrollera högtalaren för att undvika obehagliga överraskningar när du ansluter hemma.

Bild
Bild

Om det är problem med att ansluta en Bluetooth -högtalare till telefonen måste du se till att Bluetooth -läget är aktiverat på båda enheterna.

Vissa högtalarmodeller har en svag trådlös signal. Placera därför båda enheterna så nära varandra som möjligt när du ansluter via Bluetooth. Om kolumnen fortfarande inte fungerar kan du återställa dess inställningar. Återställning av inställningarna utförs genom att trycka på flera knappar. Kombinationer kan variera beroende på modell. Det är nödvändigt att titta på instruktionerna för enheten.

Bild
Bild

Ljudförlust kan uppstå när högtalaren är ansluten till telefonen … För att åtgärda problemet måste du gå till telefonmenyn och öppna Bluetooth -inställningarna. Sedan måste du klicka på namnet på den anslutna enheten och välja "Glöm den här enheten". Efter det måste du starta om sökningen efter enheter och ansluta till högtalaren.

Bärbara musikhögtalare har blivit en oumbärlig enhet för att lyssna på mer än bara musik. Många modeller har stöd för FM -stationer. Men vissa användare har problem med inställningarna för radiosignaler. Dessa rekommendationer hjälper dig att förstå anslutningen, söka efter radiostationer och även lösa mindre problem med enheten.

Hur man ställer in radion på högtalaren - mer i videon.

Rekommenderad: