Hörnskåp För TV (26 Bilder): Att Välja Ett Skåp Med En Hylla På Väggen, En översikt över Moderna Möbler Med Lådor I Vardagsrummet, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Hörnskåp För TV (26 Bilder): Att Välja Ett Skåp Med En Hylla På Väggen, En översikt över Moderna Möbler Med Lådor I Vardagsrummet, Tips För Att Välja

Video: Hörnskåp För TV (26 Bilder): Att Välja Ett Skåp Med En Hylla På Väggen, En översikt över Moderna Möbler Med Lådor I Vardagsrummet, Tips För Att Välja
Video: renoveringsvlogg | förvandling i vardagsrummet! bokhylla & spegelkub! 2024, April
Hörnskåp För TV (26 Bilder): Att Välja Ett Skåp Med En Hylla På Väggen, En översikt över Moderna Möbler Med Lådor I Vardagsrummet, Tips För Att Välja
Hörnskåp För TV (26 Bilder): Att Välja Ett Skåp Med En Hylla På Väggen, En översikt över Moderna Möbler Med Lådor I Vardagsrummet, Tips För Att Välja
Anonim

Den centrala platsen i det inre av varje hus ges till TV: n, eftersom inte bara hela familjen, utan också gäster samlas i närheten av den för att titta på en intressant film. För att inte skada din syn måste den här typen av hushållsapparater installeras på ett visst avstånd och en höjd. För detta erbjuder möbeltillverkare ett urval av många vackra modeller av hyllor, väggar, bord. Men de mest populära är hörnpiedestaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

TV -hörns byrå är en speciell möbel i vardagsrummet. Det kännetecknas av originalitet och fungerar som ett originalt tillägg till interiören .… Eftersom denna möbel tar lite plats, väljs den ofta för att ordna små lägenheter. Huvuddragen i sådana byråer är inte bara i kompakta mått, utan också i den inre fyllningen, som vanligtvis består av lådor och dolda hyllor.

Tack vare detta låter möblerna dig bekvämt placera TV: n, snyggt vika tidskrifter, böcker, skivor och andra användbara små saker. På toppen av byråerna kan du placera stereoelement och olika inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med hörn -TV -byråer inkluderar:

  • betydande besparingar i rumsutrymme;
  • multifunktionalitet;
  • möjligheten att komplettera interiören med önskad stil;
  • bekväm placering av utrustning (TV -översikt finns överallt i rummet).

När det gäller bristerna finns de också: brist på ventilation, begränsat djup på hyllor.

Bild
Bild

Visningar

Hörn -TV -lådor finns i ett stort sortiment av modeller, som var och en skiljer sig inte bara i funktionalitet, storlek utan också i designfunktioner. Tänk på de vanligaste typerna av sådana möbler.

Standard hörn byrå . Dess design kompletteras dessutom med slutna centrala hyllor och sidnischer. Sådana modeller kan samtidigt utföra två funktioner: att fungera som ett TV -stativ och en plats för förvaring av andra saker. Av fördelarna kan det noteras att hörnkistor finns i ett stort urval av stilar och färger. Minus - de är dyra.

Bild
Bild

Hörn byrå . Det skiljer sig i en enkel form och har inte överdriven inredning, perfekt för att arrangera rum inredda i minimalistisk stil. Tillverkare gör denna möbel av olika material: glas, metall och naturligt trä. Produkter gjorda av en kombination av flera material ser särskilt underbara ut. Fördelar: överkomligt pris, platsbesparing i rummet. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Byrå i form av en upphängd struktur på väggen … Det kännetecknas av pålitlig drift, eftersom möblerna fungerar som ett solidt stöd för hushållsapparater. Oftast väljs sådana modeller för att dekorera ett vardagsrum i modern stil. Ibland produceras sådana byråer med en liten hylla där du kan placera inredningsartiklar. Av fördelarna är det viktigt att notera ett stort urval av former och storlekar. Det finns inga nackdelar, enligt kundrecensioner.

Bild
Bild

Dessutom finns byråer i olika former

  • Triangulär … Strukturen är utrustad med raka väggar, som är sammankopplade i form av en vanlig triangel. Trots att möblerna är mycket motståndskraftiga tar det mycket ledigt utrymme.
  • Femsidig . De skiljer sig i en ovanlig form, som utåt liknar en triangel med snittade hörn. Ser vackert ut i vilken vardagsrumsinredning som helst.
  • Trapezformad … De är lätta och eleganta i designen. På grund av närvaron av det bakre utrymmet ger de god ventilation för utrustningen.
  • L-formad … De har en fasad i form av bokstaven L, som är ansluten till bordsskivan i form av en trapets eller triangel. Eftersom sådana mönster kompletteras med många hyllor ökar deras funktionalitet.
  • Radie … Externt liknar radius byråer standard triangulära modeller. Men till skillnad från dem har de en rundad fasad. Sådana byråer ser inte massiva ut och passar bra in i den moderna interiören i små lägenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Idag på möbelmarknaden kan du hitta hörn -TV -skåp av olika material. Samtidigt är modeller efterfrågade särskilt tillverkad av naturligt trä . De kännetecknas inte bara av ett anständigt estetiskt utseende, utan också av en lång livslängd. Den enda nackdelen med träskåp är att de är tunga och dyra.

Ett utmärkt alternativ till massivt trä är MDF och spånskiva som är praktiska och prisvärda. Dessa modeller har ofta olika effekter. Till exempel ger plastinsatser möbler ljushet och ljusa accenter, glas rör inte upp utrymmet och metall ser win-win ut i minimalism, hi-tech och loftstilar.

För att förlänga livslängden på MDF är möbelns yta täckt med speciella skyddsmedel. Det kan vara faner, emalj, lack eller laminering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

Att välja en lämplig version av en hörnkista för en TV kommer inte att vara svårt, eftersom denna typ av möbler produceras i vilken stillösning som helst, från klassisk till techno. Designers rekommenderar att du väljer moderna byråmodeller för vardagsrum i följande stilriktningar.

Högteknologisk . Detta är en av de mest populära stilarna, vilket innebär användning av möbler med ovanliga krökt eller strikta geometriska former.

Dessa byråer är gjorda av hållbart härdat glas och förkromade metallrör, vilket ger dem luftighet och speciell lätthet.

Bild
Bild

Minimalism . Möblerna här kännetecknas av avsaknaden av dekorativa element och har en yttre likhet med vanliga hyllor eller vad som helst. Möblernas form kan vara annorlunda. Ofta kompletteras mönster med flera lådor.

Bild
Bild

Klassisk … Produkter i denna stilriktning skapas uteslutande av naturligt trä. De är dekorerade med speciella överlägg, fräsning och carving. Nackdelen med klassiska byråer är att deras design har en tom bakvägg. Detta förhindrar ventilation av utrustningen och leder till överhettning.

Bild
Bild

Byråer för TV och i stilar ser inte mindre underbara ut neo-barock (en original kombination av strikta former och ovanlig inredning), provence och land ( möblerna ser enkla utåt, men är i perfekt harmoni med moderna hushållsapparater).

Tillverkare

För att möblerna ska fungera som ett vackert tillägg till det inre av rummet och för att glädja ögat länge måste du kunna välja det korrekt. Hörnskåp för TV är inget undantag. När du köper dem måste du vara uppmärksam på många kriterier, vars huvudsakliga är tillverkaren.

På den moderna marknaden har följande märken visat sig bra

Allegri . Detta företag är känt för att producera sofistikerade möbeldesigner som är mångsidiga, hållbara och vackert designade. Alla byråer från detta märke är uteslutande tillverkade av naturmaterial, vilket gör dem ganska dyra.

Bild
Bild

Sonor . Den största tillverkaren av hörnkommoder avsedda för installation av TV -apparater. Produkter från detta märke är kända i mer än 50 länder runt om i världen. Det kännetecknas av en speciell stil, stabilitet och rymlighet, även om det inte är billigt.

Bild
Bild

BDI . Detta företag tillverkar möbler som kombinerar hög kvalitet, elegant design och funktionalitet. Byråer från denna tillverkare sticker ut bland sina motsvarigheter med en ovanlig form och användarvänlighet.

Bild
Bild

" Mart möbler " … Detta är en inhemsk tillverkare som producerar TV -möbler i olika utföranden. Eftersom fabriken verkar på marknaden direkt, utan mellanhänder, är priserna på dess produkter låga.

Bild
Bild

Urvalstips

Eftersom det finns ett enormt sortiment av modeller av hörnkistor för TV på marknaden, kan det vara svårt att göra rätt val till förmån för den eller den produkten. Under köpet rekommenderar experter att uppmärksamma följande nyanser:

  • vardagsrummets stildesign och färgen på andra möbler: träprodukter i varma nyanser är lämpliga för klassiker, och för Provence, country och eco är det bättre att välja modeller av metall, glas och rotting;
  • funktionalitet: byrån ska fungera som en plats för installation av utrustning och förvaring av andra saker;
  • mått: för små rum måste du köpa kompakta modeller;
  • tillverkningsmaterial : det är bäst att välja produkter från naturliga råvaror.

Rekommenderad: