Skåp Runt Dörren (35 Bilder): Ett Skåp Längs Väggen Med En Dörr I Korridoren, Möbler Med Mezzaniner

Innehållsförteckning:

Video: Skåp Runt Dörren (35 Bilder): Ett Skåp Längs Väggen Med En Dörr I Korridoren, Möbler Med Mezzaniner

Video: Skåp Runt Dörren (35 Bilder): Ett Skåp Längs Väggen Med En Dörr I Korridoren, Möbler Med Mezzaniner
Video: Сборка кухни за 30 минут своими руками. Переделка хрущевки от А до Я # 35 2024, Mars
Skåp Runt Dörren (35 Bilder): Ett Skåp Längs Väggen Med En Dörr I Korridoren, Möbler Med Mezzaniner
Skåp Runt Dörren (35 Bilder): Ett Skåp Längs Väggen Med En Dörr I Korridoren, Möbler Med Mezzaniner
Anonim

För ägare av små lägenheter är att spara ledigt utrymme ett av de mest angelägna problemen. Om lägenhetens yta är mycket liten är det viktigt att bokstavligen använda varje centimeter av boytan med fördel, inklusive golv, väggar, hörn och ledigt utrymme ovanför dörröppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Fördelar

Förmodligen har många funderat mer än en gång på hur man funktionellt använder alla väggar runt ytterdörren. Genom att placera en struktur med en mezzanine nära dörröppningen kan du inte bara spara utrymme utan också skapa ett bekvämt område för att lagra många saker du behöver i hushållet. Installation av sådana möbler kommer att vara en idealisk lösning för små lägenheter, där det helt enkelt är nödvändigt att frigöra bostadsyta.

Om det finns oestetiska och icke-standardiserade utsprång och nischer i lägenhetens layout, kan du genom att montera en U-formad garderob nära entrén eller innerdörren ge rummet en klassisk och vanlig form.

Naturligtvis kommer du inte att kunna köpa en färdig garderob för din layout i en enkel möbelaffär, eftersom storlekarna på dörröppningar skiljer sig avsevärt även i standardbyggnader av en typisk utveckling. Därför måste du göra sådana möbler själv eller kontakta verkstäder som tillverkar skräddarsydda möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots alla svårigheter kommer installationen av ett skåp runt dörren att ge dig följande fördelar:

  • Du kommer att kunna utveckla skåpets design självständigt genom att bestämma antalet fack, hyllor, hängare och lådor du behöver;
  • Du kan välja en design som matchar rummets allmänna stil, välja färg och struktur på dörrarna och därmed passa dina möbler mest optimalt in i interiörens färgutrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

För att använda utrymmet nära dörröppningen så praktiskt som möjligt är det mycket viktigt i början att noggrant mäta allt och göra beräkningar. Om lägenhetsytan är mycket liten, skulle det vara lämpligt att designa en modell av ett skåp med mezzaniner och hyllor till själva taket och till hela väggen.

Men kom ihåg, om den inbyggda strukturen tar upp allt ledigt utrymme längs väggen, är det lämpligt att slå det genom att använda trä i olika nyanser i skåpets design så att den skrymmande strukturen inte ser för monoton och tråkig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande har många idéer utvecklats för att utrusta inbyggda möbler i det inre av ett barnrum, sovrum eller hall. I princip kan du använda färdiga utvecklingar, men det är fortfarande bättre att utveckla en bekväm garderob som ramar in dörren så att den passar dina livsbehov. På planeringsstadiet kan du tänka på färg och struktur på dörrfasaderna, liksom deras dekorativa finish.

Det kan vara målat glas eller mosaikinsatser, spegel- eller blanka paneler, fototryck eller konstmålning - oavsett din fantasi kan tillåta dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt idé för både små och rymliga rum kan vara installationen av en rymlig garderob i dörrutrymmet. Sådana modeller sparar inte bara perfekt utrymme utan ser också mycket imponerande ut i interiören, smälter harmoniskt ihop med väggen och döljer många brister i lokalerna.

Om du behöver fästa många nödvändiga saker, kommer detta alternativ att vara ett av de mest fördelaktiga.

Om du vill kan du utrusta inuti ett sådant skåp många hyllor med olika kapacitet, lådor, tvättkorgar, klädhängare, skohållare, väskor och andra redskap som behövs för hushållet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i interiören

Inbyggda garderober med mezzaniner och massor av hyllor som ramar in dörrarna är perfekta för installation i vardagsrummet, köket eller korridoren.

  • I hallen Sådana möbler är perfekta för förvaring av linne och kläder, liksom för nödvändiga hushållsapparater, till exempel en dammsugare, ett strykjärn eller till och med en strykbräda.
  • På kontoret Många hyllor kan ordnas runt dörren för ett hembibliotek eller personlig samling av konst eller antikviteter.
  • I köket, i den inbyggda garderoben kan du bekvämt placera ett minikylskåp, tallrikar och andra köksredskap samt burkar med spannmål, kryddor och ämnen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör hålla dig till den här designen under följande omständigheter:

  • I ett litet rum, där det inte finns tillräckligt med utrymme för att installera ett fullvärdigt och rymligt skåp;
  • I rum med en icke-standard layout (utskjutande nischer, ojämna väggar och hörn, etc.);
  • Om du vill, lämna så mycket ledigt utrymme i rummet som möjligt;
  • Förklädda som en vägg om den valda designstilen utesluter förekomsten av traditionella skåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på skåpet inbyggt i dörröppningen kanske inte matchar dörrens färg, men materialet från vilket det ska tillverkas måste vara i harmoni med själva dörrens stil och design. Så det är helt enkelt oacceptabelt att installera ett plastskåp nära en massiv naturlig trädörr.

Om rummet är tillräckligt stort kan du installera en extra hemlig dörr i den.

Visuellt kommer det att se ut som en vanlig garderob med hyllor och vid första anblicken kommer ingen ens att gissa att bakom det är ingången till ett annat rum.

Så du kan slå passagen till ditt personliga konto eller till barnrummet. Barn älskar hemligheter och kommer att leka i det hemliga rummet medan du är upptagen med brådskande hushållssysslor. I ett sådant rum kan du också framgångsrikt organisera en workshop för familjens chef eller ett omklädningsrum för vackra damer. Valet är ditt, allt beror på dina behov och preferenser.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Så, om du bestämmer dig för att installera ett skåp med en mezzanine runt dörröppningen i ett av rummen i din lägenhet, kom ihåg att mezzaninens längd ska motsvara skåpets längd.

Beroende på rummets layout kan dess längd vara från tre till fem meter. Typiskt är höjden på skåpen ovanför dörröppningarna lika med höjden på taket i rummet, vilket överstiger standardskåpens dimensioner och ger ytterligare fördelar för att förvara dina tillhörigheter.

Skåpets djup beror på dörröppningens djup, men det överstiger vanligtvis 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa inbyggda skåpdesigner har många dolda fördelar.

För ökad bekvämlighet inifrån utvecklas de till tre eller fyra arbetszoner - en för förvaring av kläder på galgar, den andra för saker som ligger på hyllorna och ett separat fack för skor finns - dessa kan vara lådor.

Skåpet kan också utrustas med öppna hyllor för placering av vackra figurer, vaser, leksaksamlingar och andra dekorativa och konstnärliga föremål. Tja, i de övre mezzaninerna är det mycket bekvämt att lagra säsongsbetonade saker, filtar, filtar, väskor och resväskor, i ett ord allt du använder då och då.

Det kan också finnas bokhyllor.

Rekommenderad: