Moderna TV -skåp (69 Bilder): Storlekar På TV -skåp Med Modern Design, Möbler I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Moderna TV -skåp (69 Bilder): Storlekar På TV -skåp Med Modern Design, Möbler I Interiören

Video: Moderna TV -skåp (69 Bilder): Storlekar På TV -skåp Med Modern Design, Möbler I Interiören
Video: Top 60 lcd wall units/tv cabinets design 2020 2024, April
Moderna TV -skåp (69 Bilder): Storlekar På TV -skåp Med Modern Design, Möbler I Interiören
Moderna TV -skåp (69 Bilder): Storlekar På TV -skåp Med Modern Design, Möbler I Interiören
Anonim

Ett TV -stativ är en absolut nödvändig möbel i moderna lägenheter som skapar komfort medan du tittar på tv . Men det här är inte det enda som står bra för. De olika stil- och designlösningarna för dessa produkter föreslår möjligheten till ett optimalt och harmoniskt val för den befintliga interiören i rummet, gjord i nästan vilken stil som helst. Egentligen beror denna sort på vissa svårigheter att välja sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Samtida TV -skåp är små, ofta breda skåp med låg höjd. Dimensionella och andra element i denna typ av möbler tenderar att förändras när måtten och designfunktionerna i tv -teknik förändras.

Att placera TV -apparater på piedestaler har många positiva aspekter:

  • det är bekvämt och praktiskt;
  • väl valda TV-möbler betonar effektiviteten av tv-teknik, kompletterar den fashionabla interiören i rummet;
  • skåp är som regel kompakta och sparar utrymme i små rum;
  • den konstruktiva och stilistiska variationen av piedestaler gör att du kan välja modeller gjorda av olika material, olika mönster och färger;
  • möjligheten att dölja ledningar och ytterligare utrustning (tuners, routrar, etc.) inuti skåpet;
  • låg kostnad för enkla produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom får konsumenten ofta möjlighet att bekvämt förvara tidningar och tidskrifter, fjärrkontroller, bärare och andra nödvändiga småsaker i skåpen.

Möbler som just nu tillverkas för TV -apparater presenteras en bekväm och optimal lösning, samtidigt som du organiserar hemmet och frigör det . Olika former och materialtyper som används för sängbord förbättrar bilduppfattningseffekten, vilket gör TV -tittandet mer bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Former och material för tillverkning av stativ bestämmer kvalitativt deras typer och därmed valet av produkter. Nattduksbord kan tillverkas i de mest ovanliga konfigurationerna, till exempel i form av en triangel, polygon, oval, halvcirkel eller i andra former som gör att du kan få verkliga och originella designobjekt.

Kantstenar med vanlig rektangulär eller kvadratisk form är de mest populära bland konsumenterna . Produkter med rundade konturer med platt rygg och halvcirkelformad front är mindre populära, men de är originella och bekväma. Hyllor - möbler, utförda i flera nivåer (utan bakvägg), fästa med speciella ställningar. Asymmetriska modeller - ett antal sektioner, förskjutna åt sidan, hålls samman av öppna hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Långsträckta produkter är perfekta för att installera TV -mottagare med stora diagonaler, akustisk utrustning och en spelare . Vanligtvis väljs sådana modeller för rum av betydande storlek och används både i stationära och upphängda versioner. Sådana produkter är ofta utrustade med nischer, hyllor, sidofodral, bekväma lådor eller hängande skåp. De kan också tillverkas i en modulär design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Extremt praktiskt hörntyper av piedestaler , tillhandahållande möjligheten att effektivt spara utrymme i rum i olika storlekar … Vanligtvis har de rymliga nischer och sektioner, som stilistiskt kompletterar det inre av rummet. Ändå skapar hörnalternativ en viss brist på ventilation för tekniska enheter. Triangulära alternativ vanligtvis används för utrustning med betydande skärmstorlekar. De "tar" dock lite plats och kan inte installeras i alla rum. Dessutom är det inte alltid bekvämt att lagra små föremål på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pentagonal produkter ganska kapabel att passa in i små rum - i själva verket är detta en triangel med avkortade hörn, som tar mindre plats än det första alternativet. L-formade piedestaler kan spara utrymme i stor utsträckning och ser ganska imponerande ut i interiören. Trapezformade piedestaler ser lättare ut än triangulära möbler, men upptar praktiskt taget samma område. På baksidan bildas ett slags utrymme som bidrar till ventilation av TV -utrustningen. Hyllorna används här med ett grundare djup än i triangulära versioner, vilket avgör en högre grad av deras bekvämlighet.

Radiella piedestaler - triangulära versioner, utrustade med en rundad frontdel. Modeller som passar perfekt in i moderna interiörer, väl lämpade för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av de material som används för tillverkning av sängbord noterar vi det mest populära

Produkter av gipsskivor … Med flexibiliteten i denna textur görs skåp i nästan vilken form som helst, vilket gör produkter till ett underbart och exklusivt inslag i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva / spånskiva - anses vara ett praktiskt, pålitligt och miljövänligt alternativ till ett lågt pris. Vad som faktiskt förklarar populariteten för denna typ av produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallskåp - snygg, stark och hållbar version av produkter som enkelt tål belastningar och olika påverkan. De dekorerar perfekt olika interiörer, vilket ger dem ett originellt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenskåp kännetecknas av en exklusiv textur, unika mönster, vilket ger atmosfären en speciell naturlighet. De är starka, men tunga och dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasprodukter kan göras i transparent eller matt format, med en härdad version av ökad hållfasthet. Materialets standardtjocklek är minst 6 mm, vilket garanterar frånvaro av flis och sprickor på glaset. Dessa piedestaler är ganska motståndskraftiga mot TV: n och ytterligare enheter. Enligt deras konfiguration produceras produkterna öppna eller slutna, två-nivå eller flera nivåer, transparenta eller färgade. De flesta av dem är utrustade med speciella hyllor för ytterligare utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller från naturliga skogsmarker som har ett statusutseende och är gjorda i en minimalistisk, lakonisk eller rik design med handskurna element. Massivt trä kantstenar ser bra ut mot bakgrunden av klassiska interiörer, men om du lägger in element av mörkt glas i träbasen, är det lätt att gå in i högteknologisk stil.

Träprodukter är extremt hållbara och har använts i upp till hundratals år.

Bild
Bild
Bild
Bild

väggmonterad

Upphängda (vägg) strukturer är ett av de moderna alternativen för sängbord som låter dig behålla det nödvändiga utrymmet i lokalerna … Denna typ av produkt kan helt försköna inte bara en liten del av rummet, utan också placeras längs hela väggens längd. De lättaste materialen används för sin produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående

Skåp, som är en oberoende möbel, ofta utrustad med ben eller hjul . Denna typ av sängbord är som regel utrustad med ytterligare nischer, hyllor i sluten eller öppen version, lådor och ställ.

På ett sätt kan inbyggda alternativ, till exempel byrå, också hänföras till golvskåp. De rymmer överdimensionerade TV -apparater. Modeller i kombination med toalettbord eller mönster gjorda med eldstäder är relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Vanligtvis är skåpen små i storlek. Produkter med en längd på mer än 1,2 m klassificeras som breda . Den största av dem, avsedd för rymliga rum, når längder på upp till 3 meter med ett djup och höjd på cirka 50 cm. Höga sängbord produceras i höjder upp till 90 cm med ett breddintervall på 0,8-1,2 m.

I kategorin smala stativ är djupet vanligtvis cirka 45 cm, men höjden kan vara annorlunda inom 80 cm, med en bredd på 60-80 cm. Lågstativkategorin kommer med ett djup på 40 cm, en höjd på 30 cm och en bredd på 1,4-1,6 m . De används ofta som en hängande möbel. Pollare som är mindre än 60 cm breda och mindre än 40 cm djupa kan vara farliga för plasma -tv.

Bild
Bild

Färglösningar

Färgerna på kantstenarna väljs med hänsyn till den allmänna inredningen . I detta avseende kommer de klassiska alternativen att vara mönster i svart, svart och vitt eller vitt, som bildar en atmosfär av oklanderliga klassiker. Produktens vita färgschema uppfattas snyggt och koncist, harmoniskt kombinerat med olika typer av vägg- och golvmöbler. Dess främsta fördel är att det alltid är på modet, eftersom det helt betonar andra nyanser av interiören, vilket orsakar känslan av ett större utrymme. I de flesta stilar, som minimalism, fusion, är det bättre att välja modeller av ljusa färger.

Bruna produkter ser extremt snygga ut, liksom modeller med en nyans av wenge. Den senare har en uttalad struktur med en grov konsistens och uppenbara ådror, vilket visar möblernas naturlighet och soliditet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgade eller tvåfärgade skåp ger designen individualitet och stil. Att dekorera ett rum i en varm, mysig och livlig stil, till exempel, hjälper spektakulära produkter gjorda i röda nyanser. Möbler i gröna toner ser ljusa ut. Lådor i gula nyanser hjälper till att lysa upp små rum, skapa en känsla av fest. Det är bättre att välja ljusa färger för hörnprodukter. Produkter av naturligt ljust trä eller plast är ganska lämpliga här. På så sätt kan du utöka utrymmet något.

När du väljer kantstenens färg rekommenderas att ta hänsyn till ett antal faktorer:

  • stillösning av rumsinredningen;
  • det allmänna utbudet av möbelenheter som ligger nära kantstenen;
  • färgschema för TV -mottagaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Klassisk alltid elegant, raffinerad och aristokratisk. Det kännetecknas av möbler av massivt naturligt trä, dekorerade med skickliga sniderier, med smidda element, lister och baguetter. Sådana mönster ser trendiga, solida ut, men uppfattas ganska graciöst. Stil supportrar industriloft experter rekommenderar att man väljer ett grovt golvskåp av metall eller trä i kombination med metallelement. Detta är dock just fallet när ovanliga lösningar är acceptabla. Så kan stället bytas ut mot en låda eller rullpall.

Bild
Bild
Bild
Bild

För scandi interiör kännetecknas av förenklade modeller av rektangulära konturer, utförda i vita, gråaktiga eller andra pastellfärger. Ofta i denna stil används hängande eller golvbord av spånskiva, trä eller plast, skapade i retrostil. För trendälskare högteknologisk design erbjuds, inklusive geometriska former av plast, metall eller glas. Smala piedestaler i diskreta ljusa, grå eller silverfärger är mer lämpliga.

Förkromade delar och andra originaltillsatser kan finnas som ytterligare element.

Bild
Bild
Bild
Bild

För provence typiska vintageunderlägg gjorda av trä eller spånskiva med knappa snidade detaljer, små nötningar, vilket ger objektet ett något åldrat utseende. Efter minimalismens stil är det värt att använda låga, smala sängbord, designade i svarta, vita eller gråaktiga toner. Neoklassicism kännetecknas av en harmonisk kombination av elegans och innovation. Denna stiltrend kompletteras perfekt av träkonstruktioner med dekorationer från glasspegelinneslutningar med präglade mönster.

Lyxig aura art déco vanligtvis kompletteras med exklusiva fragment av sällsynta träslag, gjorda med inlägg, festliga, guldfärgade element eller delikat utförda glasinsatser. Enkelhet, funktionalitet och naturlighet är de viktigaste funktionerna i den lantliga stilen . För denna stil väljer de grunden för en grov konsistens, utan polering och lack, samt artificiellt lagrade produkter med borstmetoden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från alla möjliga originella idéer som används för att dekorera piedestaler, nämner vi elfenbensdekor, mosaikfragment, decoupage och bränning … Stativ av trä med uttalade årsringar, sängbord gjorda av pallar eller tegelstenar ser exklusiva ut. Kantstenen kan mycket väl inte bara bli ett användbart och multifunktionellt föremål, utan också ett utsökt inslag i inredningen.

Bild
Bild

De har en attraktiv design bakgrundsbelysta skåp som lockar uppmärksamhet och därmed bildar en estetisk uppfattning av hela interiören … Detaljer av transparent eller frostat glas med olika mönster hjälper till att förstärka denna effekt. Kantstenarna med en blank, blank yta hjälper till att effektivt fräscha upp rummet och "mätta" det med ljus och luft, medan den matta versionen kommer att ge mjukhet och bidra till bildandet av en rörande och mysig design.

Bild
Bild

Speglar lyser med en speciell förfining underlägg som ger inredningen ett ovanligt utseende, gåta och mysterium . Sängborden med patina är också bra. karaktäristiskt vittrade utseende . Skapandet av en multifunktionell design underlättas av valet av ställ för 2 TV -apparater, utrustade med hjul, hyllor och ett dolt trådbundet system. Det är bekvämt att placera sådana ställ i mitten av rummet. Lådor för vardagsrum väljs med hänsyn till rummets yta och stil. Samtidigt kommer både monterade och golvprodukter att bli ganska lämpliga. En acceptabel och bekväm lösning är sängbord installerade med fästen med vridbara enheter som gör att du kan justera TV: ns betraktningsvinkel.

För sovrum använder de ofta kompakt byrå, svängbara transformatorer eller smala hängande stativ. För att ge sovrummet luftighet används produkter med öppna sektioner eller glasdelar med olika typer av sprutning. Det är bättre att placera produkter med ljusa färger, gjorda av en stark och praktisk konsistens, i rum för barn. Använd inte former med vassa hörn och sköra fragment. I allmänhet dikterar moderniteten användningen av lakoniska, raklinjiga stativ, kännetecknade av maximal funktionalitet, utan onödiga dekorativa detaljer . Användningen av lätta och massiva alternativ är också lämpligt här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

När du väljer ett stativ för en LCD -TV är det viktigt att ta hänsyn till ett antal användbara rekommendationer från specialister:

  • Tänk på i urvalsprocessen möjlig belastning på sängbordet - ju större det är, desto tätare är stället valt;
  • produktens mått beror på storleken på TV -mottagaren , och ett säkert alternativ övervägs när enheten inte sticker ut utanför skåpets kanter;
  • särskild uppmärksamhet bör ägnas beslag , dess höga tillförlitlighet och styrka;
  • Färg underlägg bör vara i harmoni med det allmänna färgspektrumet, inredning och andra möbler i rummet;
  • i rum med stort område placeras sängbord av valfri storlek, känd för att klara plasmas vikt;
  • i vardagsrum med medelstora och små ytor, bör du välja små skåp , installerad längs väggen med den största längden;
  • i små rum hörnstrukturer;
  • kvalitetsöversikt - Huvudkriteriet vid placering av ett skåp under en TV -apparat och höga möbelelement eller dekorativa bagateller bör inte störa tv -tittande;
  • motsatt och på sidorna av TV -mottagaren får inte visa fönster - då kommer inte naturligt ljus att störa synen, och solens strålar kommer inte att förvränga bildens färg;
  • rekommenderat avstånd från TV: n från golvet - inte mindre än 1 m för sovrum, 1, 2 m för vardagsrum, enheten bör placeras på nivån för den sittande persons synorgan;
  • avstånd att stå (inklusive för en total -TV) - inte mindre än 1,7 m från betraktaren (bestäms av skärmens diagonal multiplicerat med 4).

När du väljer ett skåp bör du inte utesluta valet av lämplig medföljande extrautrustning - rullar, fästen, belysning och andra detaljer som gör att utrustningen fungerar bekvämt och bekvämt.

Sängbordens rörlighet på hjul är viktigt och bekvämt, men det är förbjudet att flytta dem tillsammans med TV: n. Detta bör göras separat.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Här är flera alternativ för TV -stativ:

TV -stativ Element EX260

Bild
Bild

hängande tv -hylla

Bild
Bild

högteknologiskt TV-stativ

Bild
Bild

designer TV -stativ

Rekommenderad: