Vardagsrumsinredning I Gråtoner (68 Foton): Grå Väggar Med Vit Tapet, Kombination Med Brunt, Turkost Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrumsinredning I Gråtoner (68 Foton): Grå Väggar Med Vit Tapet, Kombination Med Brunt, Turkost Och Andra Färger

Video: Vardagsrumsinredning I Gråtoner (68 Foton): Grå Väggar Med Vit Tapet, Kombination Med Brunt, Turkost Och Andra Färger
Video: Måla väggarna - tips när du skall välja färg (kulör!) | INREDNINGSTIPS | 2024, Mars
Vardagsrumsinredning I Gråtoner (68 Foton): Grå Väggar Med Vit Tapet, Kombination Med Brunt, Turkost Och Andra Färger
Vardagsrumsinredning I Gråtoner (68 Foton): Grå Väggar Med Vit Tapet, Kombination Med Brunt, Turkost Och Andra Färger
Anonim

Vardagsrummet är en viktig plats i alla hem. Här tillbringar inte bara invånarna mycket tid, utan tar också emot gäster. Denna plats måste vara mysig, snygg, elegant och vacker på samma gång. Om du gillar kreativa lösningar, försök att dekorera vardagsrummet i en strikt och status grå skala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Interiören i vardagsrummet, hallen i gråtoner är en icke-standardlösning.

Människor som föredrar mönster i den här färgen, älskar icke-triviala tekniker, intressanta kombinationer, vill sticka ut från mängden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på fördelarna med ett vardagsrum i gråtoner

  • Denna färg är den perfekta bakgrunden för iögonfallande, uttrycksfulla detaljer. Det ser bra ut i sällskap med ljusa accenter och balanserar dem.
  • Interiören i detta sortiment är inte särskilt moderiktig. Detta är en klassisk version, och du kan inte vara rädd för att den kommer att bli irrelevant om 2 år.
  • Det räcker med att ändra accenterna i rummet och lämna tapeten i samma färg för att förändra intrycket av kompositionen som helhet.
  • Den gråaktiga paletten, i motsats till vad många tror, är mycket bekväm och inbjudande.
  • Denna serie är en av de mest ädla, status, universella, ser bra ut både i en lakonisk inredning och i en elegant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vem passar den för?

Grå uppfattas som en helt neutral ton, så den kan vara dominerande. Det uppfattas inte bara som ett derivat av svartvitt, utan också som en skugga, en ram … Denna design är väl lämpad för personer med en aktiv livsstil, företag, snabba, avgörande, dem som står inför stress och risk . Inredningen i ett sådant vardagsrum gör att du kan koppla av och varva ner.

Bild
Bild

Bekväm design i gråtoner för konservativa och idealister, de som har mycket ansvar . Människor som strävar efter excellens trivs bra i en atmosfär av fred och stabilitet. Övervägande av detta område bör överges om det finns personer i familjen som är benägna att depressiva tillstånd, är benägna att apati, slöhet.

Det är nödvändigt att inkludera ljusa glada detaljer i interiören.

Grå har alltid ansetts vara en favorit bland aristokrater, människor med rikedom, som inte behöver yttre variation och onödig demonstration. Det är möjligt att välja lakoniska vågar för dem som vill skapa en elitinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Den grå paletten är inte monoton, i motsats till vad många tror, och det är inte alltid kallt, det finns varma nyanser, ljusa, mörka, strikta och mjuka. Raffinerad platina, stål med blå glans - färger helt annorlunda i stämningen . Samtidigt bör det coola intervallet användas med omsorg i interiören, även på loftet, högteknologiska och industriella stilar, eftersom de sänker graden av komfort.

Designers rekommenderar ett varmt rökigt sortiment av aska, linne, lime, flinta och en fransk nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära tonerna i vardagsrummets inre:

  • gainborough - den lättaste tonen;
  • silver - ädelt och strikt;
  • platina - något mörkare än silver;
  • grå jacka - varmare, mjukare;
  • nickel - neutralt, i god harmoni med det varma intervallet;
  • kadett - uttrycksfull, med tillägg av blått;
  • Marengo - rik, djup, men inte för mörk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste man komma ihåg att den faktiska gråtonen och alla dess sorter har nyanser av ljus och mörk typ.

Därför är det inte en lätt, men trevlig uppgift att välja en gråaktig ton; du kan välja den nödvändiga tonen för vilken inredning som helst.

Kombinationer med andra färger

Den rådande grå bakgrunden är ett ganska kontroversiellt beslut, det kan se för monotont, tråkigt, obekvämt ut. Den har dock rätt att existera i mycket stora, ljusa rum med stora fönster, helst panoramautsikt, som ett konceptuellt designalternativ. Om fönstren är små, är det osannolikt att de naturliga färgerna bakom det kan återuppliva rummet. Även om du föredrar grått som det dominerande måste du tänka på accenterna som kommer att betona det positivt, annars verkar interiören snål . Grå nyanser, med all sin mångfald, hjälper inte här. Om du vill behålla en strikt komposition kan du använda vita och svarta toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med vitt och svart

Vitt och svart kombineras idealiskt med gråaktiga nyanser, de ligger nära paletten, alla tillhör klassikern, kompletterar varandra perfekt. Du kan inte vara rädd för variation eller vulgaritet i en sådan inredning. Om du väljer det dominerande vita med grå och svarta detaljer får du en återhållsam, men lätt och uttrycksfull komposition . Ljusa väggar, svart matta, grå möbler är en effektiv lösning som kan kompletteras med en liten mängd svarta accenter. Klädda möbler i bland annat gråtoner är också ett mycket praktiskt alternativ.

I denna trio kan du inte lämna huvudbakgrunden svart, det är bättre att föredra snövit eller ljusgrå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med gult, rött, orange

Eftersom den gråaktiga skalan perfekt balanserar ljusa färger kan du säkert kombinera hela den gula paletten med den. Sådana accenter kommer att ge ensemblen beslutsamhet, rikedom och återuppliva den huvudsakliga grå bakgrunden. Dessutom accentuerar gula objekt perfekt gråhet.

Detsamma kan sägas för andra pulserande paletter - rött och orange. Det finns mycket liv, ljus i dessa toner, de belyser föremål runt omkring, vilket får dem att låta mer uttrycksfulla . Dessutom är de varma och ökar graden av komfort i rummet. Huvudvillkoret för en sådan accent är högkvalitativ belysning och känsla av proportioner. Du bör inte placera för många ljusa detaljer i rummet, särskilt när det gäller rött, eftersom överflödet av rodnad kan psykiskt deprimera och väcka irritabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med grönt

Eftersom den gröna paletten är lugnande, naturlig och lugn kommer den att bli en bra duett med gråtoner. Ett sådant vardagsrum kommer att vara harmoniskt, måttligt ljust och soligt, det kommer att finnas tillräckligt med liv i det och samtidigt ädel korthet. I denna kombination kan vilken som helst av paletterna väljas som dominerande . Gråaktiga detaljer avfärdar perfekt den gröna bakgrunden, subtila gråtoner betonar saftig grönska. Gröna textilier, målningar, möbler på grå bakgrund ser spektakulära ut.

Kan läggas till som ett extra eller accentstycke i brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med blått, blått och turkost

Detta är en underbar kombination, fräsch, original, uttrycksfull. Du kan välja inte alltför komplexa toner av blått, ljusblått, härligt turkos för att skapa en måttligt cool och statusinredning. Dessa nyanser expanderar visuellt utrymmet och har många variationer som kan matchas med nästan vilken grå nyans som helst. En ensemble med en grå tegelvägg, turkosa detaljer och en blå kompletterande färg kommer att se väldigt uttrycksfull ut . Alla dessa toner är i perfekt harmoni med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med lila, rosa, lila

Denna inredning är full av mystik, mysterium, elegans och nåd. Lila nyanser är dock väldigt knepiga. Om du introducerar för mycket lila i kompositionen blir interiören deprimerande. Därför är det bättre att välja lila som en extra nyans och betrakta lila som en accent . Kombinationen av rosa och grått kan anses vara idealiskt, det här är en mycket sofistikerad kombination, snygg och känslig på samma gång.

Dämpad rosa ser bra ut som en kompletterande nyans

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Med tanke på den grå paletten när du inreder ett vardagsrum, rekommenderar designers att observera några regler:

  • uppskatta ljuset, om det inte räcker, var noga med att späda ut gråheten med ljusa och ljusa toner;
  • väggarna ska inte vara mörkare än golvet, och taket ska inte vara mörkare än väggarna;
  • möbler ska inte vara ljusare än väggar, men golvet ska vara mörkare än möbler;
  • för att öka utrymmet, för att göra rummet högre, hjälper ett ljust tak - du ska inte göra det grått;
  • om vardagsrummet är rektangulärt, använd mörkare gråtoner på ändväggarna;
  • undvik mycket ljusa golv;
  • lita inte på naturligt ljus, tänk på artificiellt, eftersom gråskalan kan dämpa ljuset;
  • accenter livar upp, du ska inte vara rädd för dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Style riktningar

Grått är acceptabelt från antikt till ultramodern. De mest populära stilarna i vilka designers rekommenderar att överväga en gråaktig palett:

underjordisk

Bild
Bild

loft

Bild
Bild

högteknologisk

Bild
Bild

futurism

Bild
Bild

Skandinavisk

Bild
Bild

minimalism

Bild
Bild

Art déco

Bild
Bild

När det gäller de italienska och antika trenderna, liksom klassikerna, kan gråskalan där användas som halvtoner, men inte på något sätt huvudbakgrunden.

Vackra exempel

En neutral, subtil nyans av en gråaktig skala ser diskret ut, den fungerar som en utmärkt bakgrund för ovanliga och vackra accenter: målningar, möbler, textilier

Bild
Bild

En mycket icke-standardiserad lösning är att dekorera sovrummet i djupa nyanser av grått och grönt. I motsats till förväntningarna är en sådan inredning inte dyster, ädel och status

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna serie är idealisk för design i en modern, lakonisk stil. Några ljusa detaljer räcker för att lyfta fram den lyxiga enkelheten i den grå paletten

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest vinnande kombinationerna är att kombinera olika grå nyanser med gula accenter

Bild
Bild
Bild
Bild

Lugna nyanser är en bra lösning för ett sovrum, men för att kompositionen inte ska bli för dyster och kall måste du lägga till citron och andra fängslande inredningsartiklar

Bild
Bild

Älskare av det konceptuella bör hänvisa till kombinationen av dessa nyanser med en röd palett. De kombineras perfekt med varandra och skapar en balanserad, icke-aggressiv ensemble

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att kombinera djupa, rika gråtoner i inredningen, var noga med att överväga en färg som balanserar kompositionen. Helst är detta hela vitt spektrum

Bild
Bild

Ett annat sätt att effektivt liva upp en grå ensemble är att lägga till lila toner till den. Även en kontrasterande blå matta på golvet ser lämplig ut här, eftersom det huvudsakliga dominerande spektrumet är så neutralt som möjligt och gör att du kan experimentera med färg

Bild
Bild

Pärlemor-till-pärlemor detaljer passar mycket bra in i den ljusa askinredningen

Rekommenderad: