Lätta Dörrar Och Ljust Golv I Interiören (71 Bilder): Kombination Med Mörka Väggar Och Vita Dörrar, Med Wenge, Beige Och Brunt

Innehållsförteckning:

Video: Lätta Dörrar Och Ljust Golv I Interiören (71 Bilder): Kombination Med Mörka Väggar Och Vita Dörrar, Med Wenge, Beige Och Brunt

Video: Lätta Dörrar Och Ljust Golv I Interiören (71 Bilder): Kombination Med Mörka Väggar Och Vita Dörrar, Med Wenge, Beige Och Brunt
Video: Door Painting Ideas Interior 2024, April
Lätta Dörrar Och Ljust Golv I Interiören (71 Bilder): Kombination Med Mörka Väggar Och Vita Dörrar, Med Wenge, Beige Och Brunt
Lätta Dörrar Och Ljust Golv I Interiören (71 Bilder): Kombination Med Mörka Väggar Och Vita Dörrar, Med Wenge, Beige Och Brunt
Anonim

För att skapa harmoniska och vackra interiörer bör du vara uppmärksam på alla detaljer, vare sig det är möbler, inredning eller efterbehandling av väggar, tak och naturligtvis golvet. En av de mest populära och mångsidiga lösningarna är en ljusfärgad golvbeläggning. Det ser organiskt ut i en mängd olika stilar. Låt oss titta närmare på ljusa golvmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner: fördelar och nackdelar

Idag är marknaden för efterbehandlingsmaterial överfylld med produkter i olika färger och prestandaegenskaper. Några av de mest populära är ljusfärgade beläggningar. Detta gäller både golv, vägg- och takbeläggningar.

Denna avundsvärda popularitet förklaras enkelt av det faktum att den ljusa finishen ser bra ut i interiörer i en mängd olika stilar. Så ett vackert vitt eller beige golv kan organiseras både i klassisk och avantgardistisk riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på fördelarna och nackdelarna med ljusa golv . Deras fördelar inkluderar:

  • Visuell effekt. Många designers vänder sig till ljusa golv för sin intressanta förmåga att visuellt utöka utrymmet. Den här egenskapen är särskilt viktig när det gäller att ordna ett litet rum.
  • Krävande i valet av färgkompisar. Det bör noteras att ljusa efterbehandlingsmaterial ser organiska ut i nästan vilken kombination som helst. Du kan enkelt välja lämpliga följeslagare för dem, därför klassas sådana beläggningar som universella.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På ytan av ljusa golvbeläggningar syns som regel inga dammspår alls. Mörka material kan inte skryta med sådana fördelar, som damm genast får ögonen på, varför de måste dammsugas och tvättas mycket ofta.
  • Design. Det bör nämnas att ljusa golv ser väldigt presentabla och estetiskt tilltalande ut. Med deras hjälp kan du uppdatera interiören och betona dess ljusa personlighet. På en sådan bakgrund verkar dessutom nästan alla möbler ljusare och mer mättade, vilket har en gynnsam effekt på rummets bild och dess uppfattning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots alla dessa fördelar har ljusgolv sina nackdelar. Dessa inkluderar:

  • Märkning. Spår av damm är inte synliga på ytan av det ljusa golvet, men eventuell annan förorening på dem är mer märkbar och verkar mycket lätt. På grund av detta vägrar många hemmafruar att köpa sådana efterbehandlingsmaterial, eftersom de måste rengöras för ofta, och det tar mycket tid. Ljusa golv rekommenderas inte heller att installeras i korridoren, korridoren och andra utrymmen där det är lättare att fläcka dem.
  • Färgobalans. Vissa efterbehandlingsmaterial kan förlora sin tidigare attraktivitet med tiden. Till exempel kan vitt linoleum bli gult när det utsätts för solljus. Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att återställa det till sitt tidigare utseende.
Bild
Bild

Överdriven användning av ljusa färger. Om det redan finns för många ljusa färger i rummet, är samma golv överflödigt

Ett stort antal sådana nyanser i en ensemble ser inharmoniskt ut och "pressar" på ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det ljusa golvet ser attraktivt ut i många inredningsstilar. Tänk på flera populära och harmoniska ensembler:

  • Klassisk . I en klassisk inredning ser den ljusa finishen underbart ut. Det är bättre att föredra naturliga träbeläggningar. De är ganska krävande att ta hand om och är dyra, men de ser riktigt snygga ut. Mot bakgrund av sådana efterbehandlingsmaterial ser högkvalitativa och vackra möbler från massivt trä helt underbara ut.
  • Provence . Denna stil kännetecknas av pastellfärger och ljusa textilmaterial som ser fantastiska ut mot bakgrund av ett ljust trägolv med en uttalad konsistens. Dessa kan vara mysiga och trevliga dukar i beige, grädde, vita eller ljusa aska nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högteknologisk . I denna moderna ensemble är det värt att använda golvmaterial med blanka, halvblanka eller matta ytor. Det är lämpligt att föredra sömlösa monofoniska exemplar. För att göra detta kan du använda laminatgolv, speciella sömlösa kakelplattor eller lätt lågpålsmatta.
  • Minimalism . Denna stilistiska trend hör också till moderna trender. I sådana interiörer finns som regel de mest enkla och lakoniska möblerna och inredningen. Golvbeläggningen i en minimalistisk ensemble ska vara så enkel och diskret som möjligt. Det är bättre att välja vanliga alternativ, utan färgglada detaljer och dekorativa tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Land . För denna rustika inredningsstil är det värt att välja ljusgolv med en uttalad naturlig trästruktur. Dessa kan vara massiva trädukar eller deras framgångsrika imitationer (till exempel parkettbräda eller laminat). I lantlig stil ser golven mycket bra ut, på vars yta spår av knutar och naturskador är synliga (effekten av svag bearbetning).

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Idag kan du i följande butiker med efterbehandlingsmaterial hitta följande material för golvfinish:

  • laminera;
  • naturlig parkettbräda av trä;
  • porslin stengods;
  • naturlig träskiva;
  • bricka;
  • linoleum;
  • självutjämnande golv;
  • matta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Vilka dörrar är den kompatibel med?

En dörr är en oersättlig detalj som inget hem kan klara sig utan. Det viktigaste att vara uppmärksam på är kompatibiliteten mellan dörrblad och golv. De måste vara i samma stil. Till exempel rekommenderas det inte att kombinera ett ljust trägolv och en billig plastdörr i rummet.

Huvudregeln som moderna designers följer är att golvet, dörrarna och golvlisterna ska tillverkas i samma färgschema. Till exempel tvingar närvaron av ett golvbeläggning i en mörk wenge -nyans i rummet dig att köpa dörrblad och golvlister av liknande färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är ett ljusfärgat golv mindre nyckfullt, eftersom många färger ser organiskt ut mot bakgrunden. Till exempel, om rummet har vackra vita beläggningar, kan du köpa dörrar och golvlister av både liknande (ljusa) och kontrasterande mörka färger.

Vi väljer under väggarna

Ett ljust golv ska vara i harmoni inte bara med dörrblad, golvlist och fönsterstrukturer i rummet, utan också med väggarna.

I den här frågan bör du följa följande enkla rekommendationer:

Ett ljust golv i takt med samma ljusa väggar kommer att skapa en känsla av friskhet och rymlighet i rummet. Men om det är för mycket ljus i ett sådant utrymme, kommer det att förlora alla konturer. Enkelt uttryckt kommer ett sådant rum inte att verka rymligt, men det blir formlöst och kallt. Genom att kombinera ljusa färger med varandra är det värt att se till att ett av elementen skiljer sig något från det andra i nyansen. Till exempel bör bruna eller beige golv kombineras med persikaväggar

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljusa golv, mörka sidoväggar och ljus backsplash kan alla skapa en obekväm tunnelkänsla i ett rum. Om utrymmet har en fyrkantig layout, så är "tunneln" i det här fallet ganska lämpligt, men om rummet har en rektangulär struktur är det bättre att vägra det, annars kommer alla möbler i utrymmet helt enkelt "att gå förlorade ".
  • Ljusa golvfinisher och mörkare bakre plattor kan stjäla en känsla av djup från ett utrymme. Detta kan få rummet att se mindre och trångt ut.

Det är värt att notera att de flesta ljusa toner ser bra ut i kombination med kontrasterande och levande mörka paletter. Designers hävdar att med ett ljust golvbeläggning kan du vända dig till väggdekoration i absolut vilken färg som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste du bör undvika är "ogenomtränglig" monotoni. Det är möjligt att inte bara kombinera material av samma färg med varandra, utan i olika toner, men också kontrasterande beläggningar. Till exempel kommer en tandem av vita plattor och röda och vita beläggningar på väggarna att se ljusa och attraktiva ut i köket.

I vardagsrummet eller sovrummet är det bättre att vägra sådana fängslande kontraster. Leta efter tystare och mer neutrala alternativ. Till exempel kommer ljusbrun tapet att se vacker ut mot bakgrunden av ett beige golv. En liknande kombination kan följas i dekorationen av korridoren. Men i sådana små utrymmen rekommenderas det inte att välja mörk väggdekoration, annars kan rummet verka ännu mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinera med gardiner

När du väljer gardiner för ett rum med ett ljust golv är det nödvändigt att följa känslan av harmoni och "renhet" i rummet. Valet av en eller annan textil bör vara lämplig för den övergripande inredningen. Det rekommenderas att använda ljusa och luftiga dukar. Organza eller chiffong är lämpliga för detta. Gardinfästena kan vara vad som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

I en bostad med ljusa golvbeläggningar spelar rätt belysning en viktig roll. Så vita golv ger extra ljus in i rummet, men denna effekt är endast möjlig om det finns högkvalitativ naturlig belysning i utrymmet.

Om du bara använder en ljuskrona i ett rum kommer golvet att se rent vitt ut precis under ljuskällan. Rummets hörn kommer att se mörka ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika en onödigt märkbar ljusövergång i rummet rekommenderas att placera belysningsarmaturerna i hörnen. Lampor installerade bredvid olika inredningsdetaljer kommer också att vara en bra lösning. För detta är lampor, golvlampor och vackra hängande apparater perfekta.

Användbara tips

Ljusa golv är den perfekta lösningen för många interiörer. Idag använder många designers sådana beläggningar i utformningen av ett privat hus eller lägenhet.

När du väljer ett lämpligt alternativ för ett ljusfärgat golv kan du lita på några expertråd för att förvandla ditt hem och bli mer harmoniskt:

I rum som vardagsrum och sovrum rekommenderas att använda mjuka och lugna färgkombinationer och lämna kontrasterande accenter för andra utrymmen, till exempel för köket. Faktum är att det inte bör ske skarpa färgförändringar i rekreations- och relaxavdelningar, eftersom de kan störa god vila och hälsosam sömn

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att lägga ut ett ljust golv i rum som är benägna att frekvent smuts. Till exempel, för en hall eller korridor, är det bättre att välja en beläggning av en choklad- eller kaffeskugga. Det kommer inte att minska utrymmet, men smutsiga fotavtryck på det blir mindre synliga

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var inte rädd för ljusfärgade efterbehandlingsmaterial, eftersom de är krävande i valet av möbler. Både snövita och kontrasterande headset hittar sin plats på ett sådant golv. Man bör dock komma ihåg att för många ljusa färger kommer att förvränga rummet och göra det obehagligt att vara i det

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ta på allvar kombinationen golv och väggar och gardiner. Dessa komponenter verkar bara obetydliga, men i rätt ensemble ser de organiska och attraktiva ut.
  • Snåla inte med belysningsarmaturer. Även ett snövit golv ger inte rummet tillräckligt med ljus om det inte stöds av högkvalitativa och korrekt placerade apparater.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det ljusa golvet ser attraktivt ut i en mängd olika interiörer. Låt oss bekanta oss med några framgångsrika ensembler:

  • Det sömlösa vita blanka golvet är den perfekta lösningen för ett kök med röda väggar dekorerade med gyllene tryck och ett vitt tak. I ett så ljust rum, sätt ett mjölkigt headset, ett vitt runt bord och stolar av rött chokladträ.
  • Snövit matta är ett krävande och lätt smutsigt överdrag, men det väljs ofta på grund av den fantastiska mysiga effekten som det ger till vardagsrummets inre. Ett sådant överdrag kommer att se bra ut i ett rum med mjuka beige väggar och en mjölkig hörnsoffa med persikakuddar. Späd ut "vitheten" i rummet med målningar med kontrasterande abstraktion och levande växter i vaser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det rekommenderas att använda diskreta efterbehandlingsmaterial i sovrummet, så en mjuk kräm eller ett vitt laminat i ett sådant rum kommer att se ekologiskt ut. Mot bakgrunden kan du placera en säng med metallben och en sänggavel av trä och lägga en mörkblå filt på den. I sådana interiörer är det värt att placera byråer och skåp i lugna bruna toner.
  • Snövit sömlöst laminat är en bra lösning för ett vardagsrum i modern stil. Mot bakgrund av en sådan beläggning kommer en snövit hörnsoffa, ett fyrkantigt vitt soffbord och en liknande TV-konsol att se harmonisk ut. För att späda ut ett stort antal ljusa färger bör du lägga en grå fluffig matta på golvet och hänga mörkgrå mörkläggningsgardiner på fönstren.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I matsalen med ett ljusbrunt tvåremsat laminat kan du säkert placera kontrastmöbler. Det kan till exempel vara ett litet bord på svarta metallben med en bordsskiva som upprepar laminatets struktur, samt svarta hårda stolar med kromben. Det är bättre att avsluta väggarna i ett sådant rum med vit gips och hänga vita lampor med enkla former i taket.
  • Ett snövitt golv och ett lika ljust tak kommer att se kontrasterande, men attraktiva ut i ett rum med mörkblå väggar. I ett sådant rum kan du ordna en blå-svart och orange ljus fåtölj, en metallgolvlampa med en svart skärm och en grå sammetslen soffa.

En sådan inredning kommer att vara långt från standarden, men om du placerar en snövit spis, en rund ljuskrona och en stor spegel i den, kommer du att uppnå en fantastisk effekt av en unik ensemble.

Rekommenderad: