Grå Kök (84 Foton): En Uppsättning I Gråtoner I Kökets Inre, Möbeldesign Med En Vit Topp Och En Ljusgrå Botten

Innehållsförteckning:

Video: Grå Kök (84 Foton): En Uppsättning I Gråtoner I Kökets Inre, Möbeldesign Med En Vit Topp Och En Ljusgrå Botten

Video: Grå Kök (84 Foton): En Uppsättning I Gråtoner I Kökets Inre, Möbeldesign Med En Vit Topp Och En Ljusgrå Botten
Video: Hur du byter drivmatta på din Lynx eller Ski-Doo! Vi tipsar och visar! 2024, April
Grå Kök (84 Foton): En Uppsättning I Gråtoner I Kökets Inre, Möbeldesign Med En Vit Topp Och En Ljusgrå Botten
Grå Kök (84 Foton): En Uppsättning I Gråtoner I Kökets Inre, Möbeldesign Med En Vit Topp Och En Ljusgrå Botten
Anonim

Grå interiörer blir definitivt mer populära. Det handlar inte bara om den unika nyans attraktivitet, utan också om de stora möjligheter som den ger.

Särdrag

Grå är en lugn, säker, praktisk, enkel färg som ofta används i kök i klassisk stil. Det är inte tråkigt och har många toner. Ur psykologins synvinkel ger grå en känsla av lugn och balans, varför den används så ofta i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grå ger en känsla av trygghet, lugnar, ger komfort, men en lång vistelse i en svartvit design ger en känsla av trötthet. Det är bättre att använda i designen inte ren grå, men dess nyanser, eller inkludera ljusa motiv i interiören, skapar djärva accenter.

Den beskrivna färgen behåller sin individualitet i kombination med vilken som helst, medan den bleknar i bakgrunden. Hela hemligheten är att välja rätt nyans för resten av föremålen och väggdekorationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Grått i kombination med blått och grönt kan ge den nödvändiga känslan av lugn i köket. En köksuppsättning, oavsett om den är matt eller blank, ser bra ut i alla utrymmen. I kombination med rosa väggar jublar möblerna, förbättrar en persons känslomässiga tillstånd. Du kan komplettera interiören med dekorativa detaljer och tillbehör.

Oavsett livsstil, läge eller karaktär hos husets invånare har den beskrivna nyansen mycket mer att erbjuda än vad det kan tyckas vid första anblicken. Varje uppsättning, oavsett om den är gjord i klassisk stil, rustik eller modern, har sin egen personlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den blanka gråen är perfekt för köksutrymmet. En mörkare och varmare nyans ser bra ut i ett stort kök, vilket visuellt minskar storleken. Du kan lyfta fram fördelarna med möbler och det omgivande rummet med väldesignad belysning.

Matta headset tar över marknaden igen . I de flesta fall är sådana möbler gjorda av MDF, följt av att klistra in med en speciell film och applicera en plastfinish. Nackdelen med matta möbler är att repor uppträder på ytan efter några månaders drift. Fanerfinishen är mer motståndskraftig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det dyraste alternativet är massivt trä . Ett sådant headset ser inte bara väldigt rikt ut, utan kan också hålla i många år. Om en sådan modell inte är tillgänglig, är det värt att titta på ett bra alternativ - akrylpaneler.

Det finns en signifikant nackdel med den matta finishen - fingeravtryck finns kvar på den, så du måste hela tiden torka bort den, det finns inga sådana problem med glans. Färgschemat på matta möbler är också mycket smalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser och färgkompis i köksuppsättningen

Det finns över 50 gråtoner som det mänskliga ögat kan skilja. De mest populära bland dem är ljusgrå och mörkgrå, och om du rör dig upp eller ner i spektrumet kan du hitta den perfekta lösningen specifikt för dig själv. Men det handlar inte bara om att blanda vitt och svart i olika proportioner. Nu kan du enkelt hitta headset med en nyans av blått, grönt, brunt, etc.

  • Grå-silver - en rik, elegant klassisk nyans som skapar en feststemning i rummet. Det kontrasterar vackert med ljusa och mörka väggar, och matchar också vilken textur som helst.
  • Grå beige - den perfekta nyansen, mycket subtil, underbar för små kök. Det är det perfekta komplementet till alla andra neutrala färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svart grå - rik varm färg. Lämplig när du vill skapa rymddjup, men det är värt att använda det i stora rum, eftersom det kräver utrymme. Setet i denna färg skapar en känsla av komfort, ger en atmosfär av gästfrihet.
  • Gulgrå - en varm nyans som ger en känsla av hemkomfort. Detta är rätt ton för alla köksstorlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gråblå - en fantastisk färg som påminner om franskt porslin med en liten nyans av grönt. Perfekt för ett kök som har ett stort fönster eftersom det är mycket dagsljus.
  • Rosa grå - en av de mest framgångsrika kombinationerna, särskilt lämplig för dem som vill ge rummet individualitet, skapar en romantisk atmosfär inuti. Väggarna kan vara vita eller elfenben.

En intressant dekorativ kombination ser ovanlig ut i traditionella köksuppsättningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grågrön - en djup, lyxig nyans som omsluter dig som en sammetdimma. Den används när du försöker skapa en känsla av komfort och säkerhet i ett överdimensionerat utrymme eller rum med lite naturligt ljus.
  • Rödgrå Är ett bra alternativ för entusiaster.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grå orange - djärv, dynamisk, ger en känsla av värme. Perfekt för köksutrymmen.
  • Turkosgrått lämplig för ett kök där du vill fräscha upp atmosfären, göra den ljusare. Denna nyans laddar med positiva känslor, passar bra med brons, blått.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra nyanser, till exempel Guggenheim, som ser enkelt och elegant ut i en matt finish. En sådan bakgrund absorberar den naturliga färgen, så det verkar som att nyansen ser annorlunda ut vid olika tidpunkter på dagen. Du kan titta närmare på skuggan av topas, som är en korsning mellan grått och beige, det skapar en känsla av komfort i rummet. Men den här nyansen är ett dåligt val för ett kontor eller en studio.

Den beskrivna färgen låter dig introducera andra ytterligare nyanser i kökets inre, den kan enkelt anpassas till alla mönster och texturer. Grått med brons ger många möjligheter att välja en genombruten inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rökgrått skapar en lugnande effekt. Om du blandar den med djärva accenter får du en ovanlig modern design. När du använder trämöbler, det vill säga massivt trä, är det bättre att uppmärksamma den blågrå färgen.

När det gäller små kök i lägenheter, är det bättre att överväga ett alternativ till en kristallvit ton och försöka ta ett headset med en lite grå nyans. Det kommer visuellt att förstora rummet, behålla naturligt ljus och kommer inte att absorbera det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

Grå nyans erbjuder många alternativ för köksdesign. Du kan göra det i en rustik stil, använda nya riktningar, headsetet ser väldigt bra ut i minimalism. Designers erbjuder många stillösningar, när denna nyans blir huvuddekorationen i rummet behöver du bara välja rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som de flesta andra neutrala färger kan grå kombineras med nästan alla andra nyanser i spektrumet . Inom inredning används den ofta med brun eller disig blå. För klassiker passar vitt och svart som partner. Som bakgrund får grå inte bara andra färger att se bättre ut, utan det gör också att möbler, målningar och skyltfönster sticker ut.

Mjuka grå rostfria vitvaror skapar ett modernt köksutseende. En traditionell design med genomtänkt belysning och moderna stolar ger chic till den urbana stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En grå uppsättning kommer att passa bra med en neutral nyans av ett golv eller imitation av naturligt trä. Imitation av natursten och tegel kommer också att se bra ut på väggarna. Ljusa gråtoner ger lite mjukhet till atmosfären i rummet och passar bra med pastellfärger.

Gult, blått och brunt skapar ett varmt par med den beskrivna färgen, vilket gör att köket visar sig vara mysigt och inbjudande. Om rummet domineras av vitt är det bättre att använda ett headset med en kallgrå nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en inredning?

Köksuppsättningen är antingen vald för att matcha den befintliga interiören i rummet, eller tvärtom, det omgivande utrymmet skapas för det. Kök med ljusa accenter har blivit mycket populärt de senaste åren. Grått med kallblå väggar ser ovanligt och mycket modernt ut. En mörkare grå nyans fungerar underbart med marmorgolv och bänkskivor. Mässing eller andra metallliknande belysningsarmaturer kommer att slutföra köksinredningen.

Den mörkgråa färgen på headsetet passar bra med silver-, stål- eller vita väggar . Denna kombination är utmärkt för små utrymmen eftersom det ger en känsla av extra utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha en djärv, intressant design, bör du välja ett grålila eller grålila headset. I det här fallet kan bänkskivan eller ön färdigställas med sten, men inte marmor, eftersom materialet trots dess styrka är mycket poröst och det är svårt att ta bort fläckar från det. Väggarna kan målas lila, men se till att ta en nyans en ton högre eller lägre än den som finns i headsetet.

Om det är beslutat att använda den klassiska svartvita paletten i köket, betyder det inte att det grå köket kommer att se ut på sin plats. Det viktigaste är att välja rätt nyans. I det här fallet bör det inte ha inkluderingar av andra färger - bara svartvitt, och från dem måste du uppnå önskad färg genom att blanda färger. En ljusgrå nyans är idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silver tapeter ser fantastiska ut på väggarna, som med tillräckligt med dagsljus och rätt konstgjord belysning kommer att leka med olika färger hela dagen. I ett sådant kök är det bäst att använda en kallgrå uppsättning.

Ett litet utrymme kan förlängas visuellt i höjd om du använder möbler i en mörkgrå färg . Om det här alternativet verkar för dystert är det möjligt att späda ut det med vitt på väggar och tak. Träarmaturernas varma toner hittar också rätt balans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En varm ton av rosa eller draperi av någon annan känslig färg kompenserar väl för den svala grå nyansen på headsetet. Rummet kommer inte att se för glamoröst, romantiskt ut, tvärtom ger denna kombination designen ett modernt utseende, djärvt och effektivt.

Grått och brunt är idealiska partner i en förenklad rustik stil . Varma och kalla toner kompletterar varandra så att rummet ser traditionellt inrett, även lite primitivt, men samtidigt modernt. Om du använder en sådan uppsättning med gröna nyanser på väggarna skapas en känsla av ljus och luftighet, en känsla av lätthet dyker upp inuti. Det är bättre om det finns tillräckligt med naturligt ljus i rummet med denna design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjukt grått med bruna nyanser gör att du kan göra köket mysigt, välkomnande, atmosfären laddas med positiv energi, du vill spendera mer tid i detta rum.

Grå tapeter i köket, kombinerat med en uppsättning av samma färg, men i en mörkare nyans, gör designen elegant. Du kan använda en liknande kombination när du inreder en inredning i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Grått är en färg som faktiskt inte alltid är en blandning av svart och vitt i olika kombinationer. Den tredje nyansen används oftast, och det är han som bryter den kalla tonen. Trots att grått praktiskt taget inte har någon färgton, lockar det uppmärksamhet samtidigt som det behåller sin egen individualitet. Detta är en unik färg som kan kombineras med nästan alla andra, varför den är så populär bland designers. När det används i köket lugnar det och ger en känsla av avkoppling, komfort och lugn.

Grå dominerar aldrig interiören, men när det åtföljs av andra visar det deras intensitet. Han erövrade utrymmet för privata egendomar och kontor för länge sedan. Det är allmänt trott att grått inte har några speciella positiva psykologiska egenskaper, till skillnad från andra färger, men så är det verkligen inte. Men det måste användas korrekt, annars kommer det i stället för trevlig avslappning att ge en känsla av trötthet och förlust av styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grått har varit populärt inom inredning i många år nu eftersom betong ofta har använts för att skapa snygga utrymmen. Denna nyans blir särskilt populär när man skapar ett rum i loftstil där betong- eller tegelväggar, öppna kommunikationer, stora fönster och mycket ljus råder. Om enkelhet och neutralitet är en prioritet kan du komplettera interiören med möbler och dekorativa element i grått och vitt. Om du vill göra köket mer bekvämt måste du använda en mer kontrasterande finish för väggarna. Denna färg undviks bäst i sovrummet, för barn, men den är mycket lämplig för köket.

Grå är en färg som, precis som alla andra, kan vara kall eller varm beroende på dess ton. Därför, när du väljer en uppsättning för köket, bör du tänka på vilken sida möblerna kommer att stå på. Om det ligger i söder, där det är mer ljus, kan du tillåta en kallare grå nyans, men om det på norra sidan, där det är mindre sol, i det här fallet stannar de med en varm ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna köksfärg är designad för människor som gillar moderna lösningar. Om du kombinerar det med väggarnas vithet kan du skapa en atmosfär av elegans. När du kombinerar grått med grått måste du komma ihåg att göra det rätt, för trots den uppenbara monokroma effekten kan oavsiktlig kakofoni, det vill säga obalans, uppnås.

Skuggan som väljs för ett grått kök beror på storleken på det utrymme som man arbetar med och personliga preferenser. Om rummet har begränsat naturligt ljus eller är litet, kommer det mörkgråa att göra det mörkare och trångt inuti. Djupa, mättade nyanser absorberar ljus, medan ljusgråa reflekterar det tillbaka in i rummet, vilket resulterar i starkare naturligt ljus. Samma regel bör beaktas vid planering av arrangemang av lampor i köket. Det är också viktigt att uppmärksamma deras temperatur. Lampor med ett varmt spektrum gör alla färger i inredningen lite mjukare, medan ett kallt sken tvärtom gör att även de varmaste nyanserna blir lite grövre och svalare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grått påverkas starkt av röda och gula. Det är tillägget av dessa färger som kan hjälpa till att göra det grå varmare eller kallare. Till exempel kommer grått med en röd nyans att vara närmare jordens färg, och grått med blått kommer att vara stål. Om du vill förstå hur den valda nyansen fungerar i det befintliga köksutrymmet måste du fästa ett pappersark målat i den valda nyansen på väggen och se om uppfattningen av denna nyans ändras under dagen. I det här fallet bör man inte bara ta hänsyn till tiden på dagen, utan också vädret - på molniga dagar ser alla färger som regel något annorlunda ut än på soliga dagar.

När det gäller bänkskivan kan du välja nästan alla alternativ från de tillgängliga. Den vita, bruna, svarta ytan på borden passar bra med de grafitfärgade skåpen. Fördelen med färgen är att den ger obegränsade möjligheter till designkombinationer. Jag gillar inte standardalternativen - det är tillåtet att välja en ljus färg som accent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En populär trend inom köksdesign är kombinationen av 2 färger i ett utrymme. Det fungerar utmärkt när grått är en av dem. Detta beror på att denna ton är neutral, därför passar den bra med nästan alla färger och kompletterar alla nyanser.

För en modern köksdesign kan du välja ett vitt och grått färgschema. Köksskåp ser attraktiva ut bredvid rostfria vitvaror, eftersom en sådan tandem skapar enhet och harmoni i rummet. Du kan skapa en känsla av komfort och mysighet med vita eller linneväggar. Den mjuka vitheten hjälper grå skåp att vara centrum för uppmärksamhet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vackert exempel är en köksuppsättning med en övervikt av en gråbrun nyans. För att markera möblerna, men behålla harmoni, mitt i rummet sticker ön ut med en ljus bänkskiva och brun färg, som är så nära skuggan av naturligt trä som möjligt.

Ett stort fönster på solsidan med gardiner i form av en båge som inte stör inträngning av naturligt ljus tillåter användning av en uppsättning svala gråblå nyanser. För att jämna ut denna ton används beige för väggarna. Bordsskivan och bänkskivan på ön är gjorda av vit sten.

Ett intressant alternativ blir när headsetet har guldpennor. De övre skåpen har glasdörrar, men de är inte transparenta, men täckta med vit folie. Väggen mellan toppen och botten av headsetet är färdig med tegel, men målad vit. Kompositionen kompletteras av ett vitt handfat och naturligt mörkt trägolv.

Rekommenderad: