Grå Väggar I Interiören (71 Bilder): En Kombination Av Ljusgrå Och Mörkgrå Tapeter Med Blå, Vita Och Beige Färger. Hur Väljer Jag Gardiner Och Möbler För Sovrummet?

Innehållsförteckning:

Video: Grå Väggar I Interiören (71 Bilder): En Kombination Av Ljusgrå Och Mörkgrå Tapeter Med Blå, Vita Och Beige Färger. Hur Väljer Jag Gardiner Och Möbler För Sovrummet?

Video: Grå Väggar I Interiören (71 Bilder): En Kombination Av Ljusgrå Och Mörkgrå Tapeter Med Blå, Vita Och Beige Färger. Hur Väljer Jag Gardiner Och Möbler För Sovrummet?
Video: 30 Latest Curtains Designs ideas 2024, April
Grå Väggar I Interiören (71 Bilder): En Kombination Av Ljusgrå Och Mörkgrå Tapeter Med Blå, Vita Och Beige Färger. Hur Väljer Jag Gardiner Och Möbler För Sovrummet?
Grå Väggar I Interiören (71 Bilder): En Kombination Av Ljusgrå Och Mörkgrå Tapeter Med Blå, Vita Och Beige Färger. Hur Väljer Jag Gardiner Och Möbler För Sovrummet?
Anonim

Grå upplevs traditionellt som ganska tråkigt och saknar glädje, därför att i århundraden, om det användes i inredning, var det mer av nödvändighet och inte på grund av ett infall.

Bild
Bild

En annan sak är att idag har alla mer eller mindre standardlösningar blivit tråkiga för samhället, och det finns en efterfrågan på icke-standardiserade tillvägagångssätt inom design, så några kreativa människor började uppmärksamma gråtoner. Det bör erkännas att formgivarna snabbt grep den nya trenden och arbetade noggrant för att se till att tråkigheten inte längre uppfattades som något negativt . Därför uppfattas denna färg inte längre sämre än någon annan idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika nyanser

Försummelsen av grått i inredningen beror till stor del på det faktum att många inte förstår vad rikheten i dess toner och nyanser verkligen är.

Det berömda verket säger att det finns femtio av dem, men moderna designers kommer att berätta att det faktiskt finns minst flera hundra olika gråtoner. Och detta gäller bara för akromatisk, det vill säga bara grå, utan främmande föroreningar - mus, "London dimma", grafit och liknande . Samtidigt tillhör de så kallade kromatiska nyanserna, som är inneboende i ebben av en viss annan färg, också gråskalan, till exempel väcker en mycket blek version av lila tvivel om vilken färg det verkligen är - lila eller fortfarande grå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en sådan sort kan du på sitt eget sätt göra ljusa och inte för monotona, till och med ett rum som är helt och hållet utformat i gråtoner.

Samtidigt är många moderna stilar inte bara rädda för att utnyttja sådana färgscheman, utan också betona dem, vilket kommer att diskuteras mer detaljerat nedan.

Följaktligen tillåter ett stort antal nyansalternativ att du inte bara använder grått för att dekorera ett rum i enlighet med din egen smak, utan också för att visuellt korrigera dess storlek eller ändra dess känslomässiga uppfattning. Så ljusa färger stämmer in på ett mer positivt sätt, de uppfattas inte som tråkighet, men samtidigt är de ganska strikta och låter dig koncentrera dig . De verkar utöka utrymmet i ett trångt rum och lägga till belysning där naturligt ljus vanligtvis inte kommer i stora mängder. Mörka nyanser av grått används lite mindre ofta, eftersom de kan sätta press på psyket, men i allmänhet är de lämpliga i en situation där rummet redan är för ljust och dess dimensioner också är för stora.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra färger

Trots att moderna designers ofta hyllar grått som en bra lösning, bestämmer de sig sällan för att använda det utan främmande tillägg i form av skär av en annan färg. Faktum är att grå nyanser kan vara de viktigaste i rummet, men den övergripande gråheten ska spädas med några ljusare färger, vissa accenter bör betonas … Lyckligtvis tenderar grå att fungera bra med nästan alla andra färger, eftersom grå, som är en blandning av neutrala vita och svarta, också är neutrala.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall, när atmosfären i rummet inte kräver så mycket ljusstyrka som exponering och koncentration på ett positivt sätt, kan vitt och beige vara ett bra företag för grått. Dessa nyanser stämmer in på det positiva och ger ljus i rummet, men samtidigt drar de inte uppmärksamhet till sig själva och kan betonas av den generella gråaktiga designen . Med samma svart, till exempel, är situationen mer komplicerad - du kan få intrycket av att atmosfären i rummet är för dyster och till och med förtryckande, så denna kombination används redan mer noggrant och försöker välja de ljusaste gråtonerna.

Å andra sidan, i en svart och grå kombination, kan du helt enkelt lägga till några röda accenter, och då kommer hela designen att uppfattas helt annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mjuka nyanserna av blått och grönt själva är redan nära grått, men mot bakgrunden får de plötsligt ett helt annat färgspel och blir ljusa accenter. Det är inte ens nödvändigt att välja de ljusaste lösningarna som understruken pärla och blått - om du gillar sådana lösningar är det kanske inte vettigt att välja en grå bakgrund . Samtidigt kommer även bleka versioner av dessa färger att harmonisera perfekt med gråa väggar och skapa en plötslig känsla av mys.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gult är en av de mest glada färgerna, det påminner om sommar och värme, därför används det ofta i kombination med grått.

Samtidigt är det viktigt att välja de mest "soliga" nyanserna, som kommer att verka mycket mer uttrycksfulla mot en relativt obeskrivlig bakgrund . Enstaka guldinsatser, även om det bara är tonens namn, kommer att göra interiören förfinad, men kombinationer med en mörkare brun är ganska riskfyllda - trots att det är varmt och naturligt kommer det att lägga till dysterhet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av grått med rosa kan låta konstigt för de flesta inom inredning, men det här beslutet är inte alls dåligt om du väljer dämpade rosa toner nära kromatisk grå.

Detta kommer att göra den totala tråkigheten i rummet varmare och mjukare, vilket gör att rummet definitivt inte kommer att uppfattas som dystert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Moderna efterbehandlingsmaterial av olika slag utnyttjar framgångsrikt det gråa färgtemat. Det mest populära alternativet, som i alla andra färgscheman, förblir tapeter - de är bra för deras förmåga att dölja mindre brister i väggarna, medan de kan skilja sig åt i en trevlig konsistens och konsistens. För en oerfaren person kan detta verka konstigt, men det finns till och med grått fotopapper - på dem kan samma stadslandskap överföras i svartvitt . Alternativt används också flytande tapeter, som är dyrare, men som är mest produktiva när det gäller att dölja mindre väggfel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grå färg är mycket karakteristisk för loftstilen, och den senare är mycket förtjust i otäckt tegel i form av ett efterbehandlingsmaterial. Naturligtvis är idag tegelverk i de flesta fall ett rent dekorativt element, väggen under det kan också vara gjord av block, medan det bara är dekorerat med små bitar av äkta tegel. Det finns också ursprungligen grå tegelstenar, men mycket oftare är de helt enkelt målade i den här färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Måla är kanske det billigaste sättet att uppdatera inredningen i ett rum, så det har en välförtjänt och välgrundad popularitet. Oftast är idealiskt släta, förgipsade väggar färdiga med det, men faktiskt kan fodret också målas, vilket ger interiören en något ovanlig smak och förlänger livslängden för den gamla träfinishen. Dekorativ venetiansk gips är en ganska dyr lösning, men intressant för sin struktur . Precis som tapeter döljer detta material skickligt små sprickor och skador på väggarna, och därför krävs i vissa fall inte förberedande ytbehandling.

I vissa stilar verkar detta designbeslut till och med mycket lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen kommer vi att kort nämna några fler material som används mycket mindre ofta för väggdekoration i grått, men kan fortfarande vara en detalj i en ovanlig inredning. Dessa inkluderar kakel, väggpaneler, dekorativ sten och till och med laminatgolv.

Stilval

Många tror fortfarande att gråskala design är ett exempel på smaklöshet, men i själva verket är detta naturligtvis inte sant. Så att du inte tvivlar kommer vi att överväga fyra huvudstilar som intensivt använder gråskalan och utan dess representanter på något sätt inte ens passar in i huvudet.

Loft - den grå kungen, det är möjligt att det var han som populariserade de grå väggarna i det moderna samhället. Ursprungligen byggdes lokaler i denna stil om till bostadshus från produktionsanläggningar, så den tråkiga fabriksinredningen är lätt att förklara. Samtidigt visade hyresgästerna ett kreativt tillvägagångssätt för att lägga till ljusa färger i sin lägenhet och såg en viss romantik i deras nya bostäder, varför många blev förälskade i loftet. Observera att närvaron av ljusa färger inte är förbjuden och till och med uppmuntras, men basen är fortfarande strikt grå och slarvig, utan överdriven noggrannhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil - ett exempel på eftertänksamhet och strikt praktik, ibland smyger tanken till och med att alla inredningsartiklar inte är målade i någon ljus färg helt enkelt för att det hade blivit dyrare. Samtidigt är en sådan interiör inte rent grå, det vore mer korrekt att kalla den grå och vit. Tyngdpunkten i dekoration och inredning läggs på naturmaterial, medan fläckar av "främmande" färger är möjliga, men de är vanligtvis inte tillräckligt för att kalla dem fullfjädrade accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den så kallade moderna stilen brukar påminna mycket om minimalism - till skillnad från samma skandinaver, där allt är rent praktiskt, är här i allmänhet ett minimum av uppmärksamhet ägnat att göra utan olika ytterligare detaljer. Absolut ens monokromatiska gråväggar med en slät konsistens kombineras idealiskt med alla andra möbler, upprätthålls i exakt samma veva, hela färgspelet tillhandahålls huvudsakligen av nyanser av samma grå, och med ljusa accenter är det en riktig katastrof. Men för fokuserade människor är detta precis vad du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk av någon anledning uppfattas det som en stil där grå nyanser inte är inneboende, men det här är rent nonsens - i gamla dagar var det grått som var huvudfärgen i dekoration överallt, även i kungliga palats. Om du fokuserar på en sådan design, glöm alla moderna material, försök att fokusera på trä, metall och ett överflöd av textilier. Samtidigt uppnås dekorativitet på grund av små dekorationer som lockig modellering på väggarna, porträtt, kandelabrar och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Grå väggar i det inre av varje rum har sina egna egenskaper - du måste ta hänsyn till rummets särdrag så att tråkighet inte uppfattas som negativ. Traditionellt är köket det bästa stället för grå väggar . Detta är den mest tekniskt avancerade delen av lägenheten, den är bokstavligen fylld med olika utrustningar, och de lysande ljusa nyanserna av grått verkar lämpligt här.

I det här rummet är det tillåtet att göra allt grått - gardiner, dörrar och golv, men som accent kan du använda antingen en vägg med fototapeter eller färska blommor eller färgade stolar.

Bild
Bild

I sovrummet bör den gråtonen nästan säkert spädas med antingen vita eller pastellfärger för att mildra atmosfären något och somna på gott humör. Här, kanske, som ingen annanstans, måste du vara uppmärksam på de kromatiska varianterna av den gråtonen . Möblerna i det här rummet, liksom väggarna, kan mycket väl vara gråa, men det rekommenderas att ägna mer uppmärksamhet åt strukturen, eftersom det i en fleecy eller grov design ger lite mer komfort.

Bild
Bild

Ett vardagsrum i rent gråa toner är uppriktigt sagt överkill. Hyresgästerna i lägenheten själva och deras gäster kommer hit för att koppla av och varva ner tillsammans. Hallen innebär kommunikation mellan de närvarande och i en för grå miljö för detta kanske det inte finns någon stämning. Av denna anledning kan väggarna i vardagsrummet vara gråa, men det är mycket viktigt att lägga till fler ljusa accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett badrum i minimalistisk grå design är en ganska populär lösning, men den största nackdelen är att huvudskärmen är kall. Att simma i vatten när temperaturen undermedvetet verkar låg är inte ett test för alla.

Bild
Bild

För ett barnrum verkar grå väggdekoration ofta oacceptabelt som för tråkigt, men i den kromatiska designen är allt kanske inte så illa, och det hjälper till och med att lugna en alltför aktiv bebis.

Samtidigt bör den grå färgen kombineras med ett överflöd av ljusa möbler, vilket mot väggarnas bakgrund kommer att verka ännu mer attraktivt.

Bild
Bild

När det gäller korridoren krävs vanligtvis inte enastående inredning här, så ett grått färgschema verkar vara en bra idé. Glöm inte samtidigt att naturligt ljus tränger in här minimalt, så det är bättre att välja ljusa nyanser . Dessutom ska rummet inte skapa ett dystert intryck, eftersom det följer med dig på alla dina vandringar utanför och hälsar dig välkommen när du äntligen fick komma in i en vänlig atmosfär.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Det första exemplet visar tydligt att de grå väggarna i vardagsrummet är långt ifrån en skruvstäd, om du späd dem korrekt med catchy färg accenter. I det här fallet väljs färgerna bland de sällsynta - glatt gult och ovanligt violett är det grå företaget, vilket ger ett ganska trevligt och icke -standardiserat resultat. En riktig eld i eldstaden och träinstallationer ovanför den sprider äntligen kylan som en sådan tristess kan medföra.

Bild
Bild

Det andra fotot visar hur kromatiska toner kan smälta in i ett mysigt sovrum. Här är väggarna grå bara i en mycket allmän bemärkelse - varje konstnär eller annan professionell som är direkt relaterad till nyanser och färger skulle förmodligen försöka beskriva tonen i en mer komplex term. Det beslutades att späda ut det obeskrivliga spektrumet med röda skär, som vanligtvis anses vara för aggressiva för sovrummet, men här går de flesta i ryggläge helt enkelt inte in i synfältet, så att de inte stör.

Bild
Bild

Och så här kan ett kök se ut om du försöker kombinera modern tillverkningsbarhet och plötsligt naturliga träinsatser i dess funktioner. Denna stil är inte lätt att definiera med en specifik term, men den kom ut väldigt fräsch och icke-trivial.

Rekommenderad: