Den Uppvärmda Handduksstången Värms Inte: Hur Startar Man Den Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Varför är Det Kallt, även Om Det Finns Varmt Vatten? Vad Ska Man Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Den Uppvärmda Handduksstången Värms Inte: Hur Startar Man Den Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Varför är Det Kallt, även Om Det Finns Varmt Vatten? Vad Ska Man Göra?

Video: Den Uppvärmda Handduksstången Värms Inte: Hur Startar Man Den Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Varför är Det Kallt, även Om Det Finns Varmt Vatten? Vad Ska Man Göra?
Video: How to fix your towel rail when it stops heating 2024, April
Den Uppvärmda Handduksstången Värms Inte: Hur Startar Man Den Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Varför är Det Kallt, även Om Det Finns Varmt Vatten? Vad Ska Man Göra?
Den Uppvärmda Handduksstången Värms Inte: Hur Startar Man Den Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Varför är Det Kallt, även Om Det Finns Varmt Vatten? Vad Ska Man Göra?
Anonim

En sådan uppvärmd handdukstork finns i lägenheten i alla byggnader i flera våningar idag. Dess användning gör att du inte kan dyka upp i badrummet, där det nästan alltid är hög luftfuktighet, till exempel svamp, mögel och kondens. Dessutom gör detta element det möjligt att torka handdukar och andra saker. Men ganska ofta händer det att den uppvärmda handduksstången inte värms av någon anledning - antingen värms den inte alls eller så värms den bara till hälften.

Låt oss försöka ta reda på varför en ny handdukstork kan vara kall efter installationen och vad som behöver göras för att starta den korrekt för att den ska fungera korrekt och av hög kvalitet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker till problemet

Varför är den uppvärmda handduksstången kall, trots att batterierna är varma och röret som den är ansluten till också? Till att börja med ska det sägas att det kan vara vatten eller elektriskt.

I det senare fallet är problemet lätt att hitta. Här kan själva enheten antingen gå sönder, eller så finns det helt enkelt ingen strömförsörjning av en eller annan anledning.

Med en vattenanalog är allt något mer komplicerat. Värmeproblem för sådana modeller kan uppstå av ett antal skäl. Mer specifikt är de:

  • avstängning av varmt vatten;
  • igensatt kylvätska;
  • luftsluss.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är det värt att överväga varje problem lite mer detaljerat.

Koppla bort varmvatten

Varmvatten stängs ofta av i våra hus på sommaren. Och det är just därför som spolen helt enkelt inte värmer. Det finns praktiskt taget ingen person som inte har mött ett sådant problem minst en gång. Men det händer också att det verkar finnas vatten, men enheten värms inte upp. Detta kan hända på grund av följande punkter.

  • Installationen av enheten utfördes ursprungligen på värmerör och inte på varmvattenledningar. Det är klart att när uppvärmning upphör att levereras till lägenheterna, kommer den uppvärmda handdukstorkan helt enkelt att svalna och fungerar inte förrän den slås på i början av den nya uppvärmningssäsongen.
  • När varmvattnet stängdes av på sommaren med efterföljande uppstart började det bildas ett luftsluss i systemet, som visade sig ligga precis i "stegen".
Bild
Bild
Bild
Bild

Airlock

Ett liknande fenomen är en ganska vanlig orsak till problem med en handdukstork. Det finns flera faktorer som orsakar trafikstockningen.

  • Felaktig enhetsanslutning . Installationen av torktumlaren, som utförs utan att ta hänsyn till några av detaljerna i varmvattenmekanismen i ett visst hus eller en byggnad, som är ansluten mycket långt från värmekretsen, orsakar dess frekventa luftning. Detta orsakar mycket problem för ägarna. I denna situation löses allt genom att installera om utrustningen. Med tanke på kostnaden för denna händelse är det bättre att välja en verkligt kvalificerad mästare före installationen, vars resultat kommer att vara av hög kvalitet.
  • Utrustning av låg kvalitet . Ofta blir luftningsproblemet särskilt relevant för modeller av billiga torktumlare, som tillverkas utan att ta hänsyn till ett antal nyanser av deras vidare användning. Sådana produkter produceras vanligtvis av företag från Kina. Tillverkare från Mellanriket tar ofta inte hänsyn till de mest elementära tekniska momenten och gör modeller med oregelbunden form.

Av denna anledning har produkterna många skarpa droppar, både ovanför och under, och har också för tunna rör, på grund av vilka det antingen inte finns någon cirkulation i dem, eller så skapas en utmärkt miljö för bildandet av luftlås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smutsig kylvätska

En annan orsak till att problem med en handdukstork kan uppstå är en smutsig kylvätska. Det händer ofta att rostigt vatten rinner från våra rör till följd av en del arbete . Och efter ett tag slutar den uppvärmda handduksstången helt enkelt att fungera. Och orsaken till detta kan vara just det smutsiga kylvätskan, på grund av vilket en blockering har bildats i enheten på grund av rost eller saltavlagringar.

Med tanke på att blockeringen förhindrar att varmt vatten cirkulerar normalt i torktumlaren börjar det helt enkelt svalna . Oftast inträffar detta fenomen i slutet av uppvärmningssäsongen, när olika aktiviteter börjar i rörledningsmekanismen.

Under denna period "upprörd" rost och allt skräp i systemet som kommer in i sådana element. Och därför minskar eller stannar deras prestanda helt och hållet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man börjar?

Låt oss nu försöka ta reda på hur du kan eliminera de ovannämnda problemen och få den uppvärmda handduksstången att fungera. Låt oss börja med en situation där ett luftsluss har bildats i systemet. Att ta bort luft kan hjälpa här.

Det enklaste sättet att göra detta är i ett privat hus, där ägaren känner till vattenförsörjningsmekanismens struktur och var kranen sitter, när du öppnar den kan du släppa ut luften. Om huset är i flera våningar, är det stor sannolikhet att det kommer att bli nödvändigt att blöda bort hela stigaren. Åtgärdens algoritm beror på byggnadstypen, eftersom stigerörets struktur är olika överallt:

  • I 5-våningshus byggda under sovjettiden går varmvattenuppgången till sista våningen, varefter den går ner igen . Ansamling av luft utförs vanligtvis på översta våningen på den högsta punkten. Och nedstigningen ska göras just där. Vanligtvis i lägenheter på de övre våningarna finns en speciell slang på den övre ventilen på stigaren. När ventilen vrids rinner vatten ut ur slangen tills luftdynan försvinner.
  • I byggnader med 9 våningar av paneltyp slutar vanligtvis all kommunikation på vinden, varför eliminering av alla problem kommer att utföras där . Med tanke på att det inte alltid finns tillgång där måste du ringa en rörmokare från organisationen som servar huset. Om det finns tillgång kan allt göras med dina egna händer. Proceduren här kommer att vara densamma som för byggnader med 5 våningar.
  • I andra typer av byggnader ska godtycklighet inte praktiseras och en rörmokare måste ringas , som kommer att utföra alla nödvändiga åtgärder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om att ta bort luft direkt från den uppvärmda handduksstången, finns det 2 lösningar. Om utrustningen är gammal kommer åtgärdssekvensen att vara följande.

  • Placera en behållare under utrustningen där vattnet kommer att tömmas. Detta undviker att översvämma rummet.
  • Med hjälp av en justerbar skiftnyckel krävs att man skruvar loss muttern som ansluter torktumlaren till varmvattenledningen. Du måste vara extremt försiktig så att du inte sliter av trådarna. Detta är särskilt viktigt om utrustningen är riktigt gammal.
  • Vänta tills väsningen slutar och vatten börjar hälla i behållaren.
  • Dra åt muttern försiktigt.

Om modellen för den uppvärmda handduksstången är relativt ny, kommer allt att bli mycket lättare, eftersom den är utrustad med en speciell luftventil, som kallas Mayevsky -kranen. I huvudsak är det en smal, avsmalnande cylinder. Dess beståndsdelar är en avstängningsskruv, liksom inlopps- och utloppsöppningar, som är små i storlek.

Mayevsky-kranen öppnas genom att vrida avstängningsskruven. Med tanke på att hålen har en liten diameter kommer trycket inte att vara starkt när det öppnas.

Bild
Bild

För att lufta luft med en sådan enhet behöver du:

  • lägg en behållare där vattnet rinner ut under den ovan nämnda kranen;
  • med hjälp av en skruvmejsel eller skiftnyckel, vrid försiktigt den speciella skruven (det är viktigt att inte överdriva det, så att det senare inte blir några problem med att installera detta element tillbaka);
  • vänta tills det väsande ljudet försvinner från hålet och vatten rinner därifrån utan luftpartiklar i form av bubblor;
  • stäng kranen försiktigt.

Som regel, efter sådana åtgärder börjar allt fungera korrekt, oavsett om den nedre anslutningen är här eller den övre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är konstaterat att orsaken till haveriet är att den uppvärmda handdukstorkan är igensatt, måste du rengöra den. För att göra detta måste du ta bort det ett tag. Själva spolningsprocessen utförs enligt följande.

  • Vi stänger varmvattenkranen så att vattnet senare inte häller ut på golvet. För att spela säkert monterar vi pluggar på rör.
  • Därefter skruvar vi loss muttrarna som fixar enheten. En speciell rörnyckel kan användas för detta. Vi demonterar den uppvärmda handduksstången.
  • Med en mjuk trådkabel, som är utrustad med en borste på spetsen, rengör vi handduken. För att slå ner saltavlagringar från den inre ytan som redan har härdat måste du knacka på enheten.
  • Nu utför vi spolning med ett starkt vattentryck. Det bästa sättet att göra detta är att sätta en slang på kranen och sätta den andra änden inuti den uppvärmda handduksstången.
  • Om det blir klart att vattnet kommer perfekt ut ur den uppvärmda handdukstorkaren kan du sätta tillbaka det på plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör tilläggas här att arbete av denna art kräver viss förberedelse. Om det inte finns någon skicklighet, skulle det vara bättre att vända sig till proffs.

Om problemet är att stänga av varmvattnet och den uppvärmda handduksstången är monterad i värmeröret, är lösningen här enbart att överföra det från detta rör till varmvattenförsörjningsröret. Men inget kan göras här på egen hand, och du kommer att behöva involvera specialister på värmenät och rörmokare.

Om det inte finns någon cirkulation av kylvätskan kan du fortfarande försöka tömma varmt vatten på det mest elementära sättet . Du behöver bara öppna alla kranar i hemmet - i köket och i badrummet. Metoden kan knappast kallas billig, men ibland hjälper det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Den första punkten är att när du utför arbete på egen hand bör du tydligt förstå sekvensen och algoritmen för åtgärder i ett visst fall. Om det inte finns någon erfarenhet eller om det finns tvivel om riktigheten i dina egna handlingar är det bättre att ringa en specialist.

En annan punkt - du bör bara använda uppvärmda handdukstorkar av hög kvalitet och inte köpa billiga kinesiska modeller

Det är nödvändigt att ta hänsyn till i vilken typ av byggnad det var problem med en handdukstork för att grovt förstå hur varmvattenförsörjningsmekanismen fungerar.

Rekommenderad: