Reparation Av Handdukstorkar: El Och Vatten, Tillverkade Av Rostfritt Stål. Varför Fungerar Det Inte Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Hur Fixar Man Det Själv?

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av Handdukstorkar: El Och Vatten, Tillverkade Av Rostfritt Stål. Varför Fungerar Det Inte Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Hur Fixar Man Det Själv?

Video: Reparation Av Handdukstorkar: El Och Vatten, Tillverkade Av Rostfritt Stål. Varför Fungerar Det Inte Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Hur Fixar Man Det Själv?
Video: Jeeves Heated Towel Rails - How it's Made 2024, April
Reparation Av Handdukstorkar: El Och Vatten, Tillverkade Av Rostfritt Stål. Varför Fungerar Det Inte Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Hur Fixar Man Det Själv?
Reparation Av Handdukstorkar: El Och Vatten, Tillverkade Av Rostfritt Stål. Varför Fungerar Det Inte Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet? Hur Fixar Man Det Själv?
Anonim

En uppvärmd handdukstork är en viktig del av alla badrum. Men även högsta kvalitet, starkaste och mest pålitliga enheter av denna typ kan skadas. I denna artikel kommer vi att bekanta oss med huvuddragen i reparationen av moderna modeller av handdukstorkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker och felsökning av vattenuppvärmda handdukstorkar

Vattenuppvärmda handdukstorkar är mycket populära idag. De väljs av många människor och vägrar att köpa elektriska apparater . Faktum är att vattentorkar är vanligare i vårt land. Nästan alla användare känner till dem. Olika problem som uppstår med sådana produkter kan lösas på egen hand. Låt oss titta närmare på hur du självständigt kan reparera en vattenuppvärmd handdukstork i olika fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låg uppvärmningstemperatur

Den låga uppvärmningstemperaturen kan förknippas med olika orsaker. Ganska ofta ligger problemet i bildandet av en så kallad luftsluss i torken . Om en sådan plugg visas i enheten måste du släppa ut överflödig luft tills vattnet rinner igen. För dessa ändamål måste du vara uppmärksam på närvaron av en speciell luftavtappningsventil när du köper en uppvärmd handdukstork. Annars kallas den Mayevsky -kranen. Om du har en sådan detalj till hands kommer det inte att finnas några onödiga svårigheter att lösa det uppkomna problemet. Du behöver bara öppna denna kran och vänta tills vattnet dyker upp.

Om den uppvärmda handduksstången värms väldigt lite jämfört med resten av systemet, kan orsaken döljas av att det finns en blockering i den ledande linjen eller att det har uppstått mycket skala på rörväggarna. För att eliminera dessa problem måste du ta isär och rengöra enheten.

Detta bör göras så noggrant och noggrant som möjligt för att inte oavsiktligt skada de inre beläggningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läckage

Läckage är ett vanligt problem som uppstår av olika anledningar. Ofta leder slitage på packningen till sådana konsekvenser. I det här fallet måste den bytas ut mot en ny. När du utför den nödvändiga ersättningen bör du använda speciella fluoroplastiska packningar , kännetecknas av större styrka och tillförlitlighet. Om du har en torktumlare av roterande typ ska du inte överbelasta den. Det är bättre att sätta upp ett par hjälpkrokar än att ringa in rörmokarna.

Om källan till läckan observeras i torktumlaren, blir felet mycket allvarligare . Det är osannolikt att det är möjligt att lösa detta problem med egna händer, så det är lämpligt att vända sig till specialister. Läckage av huvudröret kan också observeras. Detta beror ofta på bristen på kapacitet hos själva vattentorkaren under pressning. Om enheten läcker på grund av detta är det vettigt att ringa specialister.

Bild
Bild

Fullständig brist på uppvärmning

I vissa fall kan det finnas ett problem i samband med fullständig brist på uppvärmning av en vattenuppvärmd handdukstork. Den vanligaste orsaken till detta problem är avstängning av varmt vatten i det allmänna systemet.

Om problemets väsen ligger i bristen på varmt vatten, kan användaren inte göra något åt det. Vi får bara vänta tills det ges.

Bild
Bild

Hur fixar jag en elektrisk handdukstork?

Idag kan du hitta många, inte bara vatten, utan även elektriska handdukstorkar. Sådana modeller är mycket praktiska att använda när som helst på året: även på sommaren, även på vintern. Elektriska modeller beror inte på något sätt på resten av rören som finns i badrummet . Det är en oberoende enhet. Tyvärr köper moderna köpare inte ofta sådana produkter, eftersom de började användas i vårt land relativt nyligen, varför de inte hann bli vana. Trots utmärkt kvalitet och praktiska egenskaper kan elektriska handdukstorkar också kräva lite reparation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Problem i det externa elnätet

Ofta är de problem som har uppstått vid driften av en sådan uppvärmd handdukstork associerade med externa elektriska nät. Man bör komma ihåg att det är nödvändigt att använda apparaterna i fråga endast i enlighet med säkerhetsföreskrifter. Det är endast tillåtet att installera torktumlaren i ett uttag om den är ansluten med hjälp av en jordfelsbrytare.

Mindre ofta används uttag med inbyggd jordfelsbrytare. Det är från den angivna maskinen som de vanligtvis börjar leta efter de problem som har uppstått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss i detalj överväga vad de viktigaste problemen i samband med driften av det externa elnätet kan vara

  • Om nätverket är skapat i enlighet med kraven i PUE måste du ha en automatisk omkopplare, en jordfelsbrytare och först då själva ledningen till uttaget i rummet. Det är vettigt att kontrollera platsen för säkerhetsanordningarna vid en elektrisk avbrott.
  • Om skyddsbrytaren inaktiverades och jordfelsbrytaren startades samtidigt, kan orsaken döljas i en kortslutning.
  • Om strömbrytaren startas och jordfelsbrytaren är avaktiverad, observeras en försvagning av isolationsmotståndet på värmeelementen (värmeelement).
  • Koppla bort torktumlaren från uttaget. Efter det är det värt att försöka starta de inaktiverade maskinerna. Om de senare kunde starta utan några klagomål, indikerar detta att huvudproblemet är dolt i själva den uppvärmda handduksstången. Om någon av dem stängdes av igen under skyddsåtgärd, ligger orsaken i ledningarna.
  • Nu ska du inaktivera maskinerna och sedan ansluta torktumlaren till uttaget. Därefter startar vi maskinerna. Vid lanseringen krävs maximal vård, det rekommenderas att vända bort ansiktet. Lanseringen kommer att behöva utföras i speciella dielektriska handskar. Om en viss maskin slås ut täcks grundorsaken till haveriet exakt i torktumlaren.
  • Det händer att båda maskinerna startas, men torktumlaren fungerar fortfarande inte. Oftast indikerar detta att värmeelementen i enheten har brunnit ut.
Bild
Bild

Störningar inuti enheten

Ofta fungerar en elektrisk torktumlare i rostfritt stål inte av interna skäl

  1. Uppvärmda handdukstorkar med värmeelement är utbredda. De är vanligare än värmekablar. Modeller med värmeelement är lättare att reparera. För att göra detta måste du ta bort locket som täcker kontaktdelen. För olika modeller är dessa komponenter tillverkade på olika sätt, därför bör man bygga på de specifika egenskaperna hos en viss torktumlare.
  2. Ledningarna som passar värmeelementet kan lödas, men oftast fixeras de med separata kontakter. Det kommer att vara nödvändigt att koppla bort tråden från värmeelementets kontakter.
  3. Vidare, med hjälp av en multimeter, måste du ringa separat värmeelementet och en separat tråd. Mätningar måste göras mellan 3 lämpliga ledningar. Indikatorn ska vara den största. Om det närmar sig 0, indikerar det en kortslutning.
  4. Om torktumlaren kompletteras med en timer är det vettigt att kontrollera kretsens funktion mellan kontakterna. Om kretsen inte observeras betyder det att timern måste bytas ut.
  5. Om en timer inte tillhandahålls kan ledningarna helt uteslutas från kretsen. För detta ändamål, anslut strömkablarna som är anslutna till timern. Men med sådana manipulationer kommer energiförbrukningen att öka.
  6. Därefter måste du ringa torkarens värmeelement. Först kontrollerar de om det finns en krets mellan kontakterna av strömtypen. Därefter detekteras det tillgängliga motståndet mellan kroppsdelen och kontakterna av strömtyp.
  7. Om kretsen inte hittades, uppstod det en nedbrytning av värmeelementet eller termostaten.
  8. Mycket låga motståndsvärden mellan effektkontakterna och kroppsdelen indikerar en nedbrytning av värmeelementet. Mest troligt var jordfelsbrytaren avstängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byte av värmeelement och temperaturgivare

Den elektriska torktumlaren och uppvärmningskomponenten är anslutna till varandra med hjälp av gängade anslutningar. För att dra ut värmeelementet måste det skruvas loss. Men innan det måste du ta reda på vilket värmeelement som finns i torktumlaren.

  • " Torr ". Värmeelement kallas "torra" om de inte kolliderar med en värmebärare. "Våta" sorter, tvärtom, finns med ett kylmedel. För att ändra dem kommer det att vara nödvändigt att tömma vattnet, oljan eller annan använd komposition.
  • Oftast fungerar uppvärmda handdukstorkar med hjälp av "våta" värmeelement . Dessa alternativ är billigare. För att byta ut det angivna värmeelementet måste du ta bort torktumlaren och sedan vända den. Sedan måste du skruva loss det gamla värmeelementet och sätta ett nytt istället. Vid behov kan du byta kylvätska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att veta att i vissa kopior av elektriska torktumlare finns det möjlighet till en separat utbyte av temperaturgivaren och värmeelementet. I det här fallet kommer befälhavaren definitivt att behöva ringa dem först, men bara separat från varandra. Efter det kommer det att vara nödvändigt att byta ut exakt den enhet som inte producerar den nödvändiga kretsen.

Efter att du har slutfört arbetet med att byta ut de nödvändiga komponenterna bör du kontrollera tätheten för värmeelementinstallationen . Efter det är det vettigt att ringa honom igen. Detta måste göras i sin helhet.

Om du ser positiva resultat kan du göra en direktanslutning till enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

En hushållsuppvärmd handdukstork kan repareras hemma utan att rådfråga en specialist. När du utför reparationer på egen hand är det viktigt att överväga några användbara rekommendationer.

Om ytterligare svetsning av torkstrukturen krävs för att lösa de problem som har uppstått, bör det bara användas om en person vet hur man arbetar med en svetsmaskin. Om han inte har sådana färdigheter är det lämpligt att vända sig till proffs

Bild
Bild

När man självständigt identifierar källorna till problem som är förknippade med driften av elektriska nät är det viktigt att följa säkerhetsreglerna. Försiktighet och diskretion bör utövas. Glöm inte att använda dielektriska handskar

Bild
Bild

Om en viss utrustning av styrtyp redan är installerad i din elektriska enhet mellan uttaget och värmeelementet, är det lämpligt att stänga av den och ringa den i en separat ordning innan du börjar mätningarna. Annars kan alla strömmätningar vara felaktiga

Bild
Bild

Om du har planerat att utföra reparationer själv, rekommenderas att du köper alla reservdelar, kontakter, fästelement och andra föremål med marginal

Bild
Bild

När du ansluter en elektrisk uppvärmd handdukstork bör du använda skyddande anslutningsanordningar. Det kan vara en speciell strömbrytare, en jordfelsbrytare eller en differentialbrytare

Rekommenderad: