Bensintrimmern Startar Inte: Orsakerna Till Att Bensinklipparen Gick Sönder. Sätt Att Eliminera Det. Vad Ska Jag Göra Om Ett Ljus Hälls I Penseln Och Det Finns En Gnista, Men Det S

Innehållsförteckning:

Video: Bensintrimmern Startar Inte: Orsakerna Till Att Bensinklipparen Gick Sönder. Sätt Att Eliminera Det. Vad Ska Jag Göra Om Ett Ljus Hälls I Penseln Och Det Finns En Gnista, Men Det S

Video: Bensintrimmern Startar Inte: Orsakerna Till Att Bensinklipparen Gick Sönder. Sätt Att Eliminera Det. Vad Ska Jag Göra Om Ett Ljus Hälls I Penseln Och Det Finns En Gnista, Men Det S
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Bensintrimmern Startar Inte: Orsakerna Till Att Bensinklipparen Gick Sönder. Sätt Att Eliminera Det. Vad Ska Jag Göra Om Ett Ljus Hälls I Penseln Och Det Finns En Gnista, Men Det S
Bensintrimmern Startar Inte: Orsakerna Till Att Bensinklipparen Gick Sönder. Sätt Att Eliminera Det. Vad Ska Jag Göra Om Ett Ljus Hälls I Penseln Och Det Finns En Gnista, Men Det S
Anonim

Med tanke på särdragen i att använda bensintrimmare måste deras ägare ofta hantera vissa problem. Ett av de vanligaste problemen är att borstklipparen inte startar eller tar fart. För den snabbaste och mest effektiva åtgärden av ett sådant problem bör du ha en uppfattning om de främsta orsakerna till eventuella funktionsstörningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagnostiska funktioner

Ur teknisk synvinkel kan trimmare klassificeras som komplexa enheter. Baserat på det här, Innan du använder dem rekommenderas det starkt att noggrant studera motsvarande instruktioner … Men i praktiken ignorerar många det, befinner sig ofta senare i situationer där bensintrimmern inte startar eller tar upp dåligt under drift. Det är värt att notera att liknande problem kan uppstå när du köper nya modeller av utrustning.

En av de vanligaste orsakerna till sådana symtom är en lång säsongsavbrott i driften av utrustning. Dessutom kan dålig kvalitet och för tidigt underhåll leda till extremt negativa konsekvenser. Det är viktigt att komma ihåg att detta gäller både för den kinesiska bensinklipparen och för representanter för sortimentet av kända märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyckeln till effektiv och snabb reparation är naturligtvis en kompetent diagnostik av enheten. Under felsökningen måste du inspektera och testa, först och främst, viktiga element. Listan över dessa inkluderar ljus, en tank, filterenheter och bränslesystemventiler. Som praktiken visar är det ofta fel på just dessa element som är orsaken till att borstklipparen inte startar . Kvaliteten och riktigheten i beredningen av bränsleblandningen förtjänar särskild uppmärksamhet, särskilt när det gäller tvåtaktsmotorer. När det gäller denna parameter bör tillverkarens rekommendationer följas strikt för att undvika allvarliga haverier och kostsamma reparationer. I fallet, till exempel med en kolvgrupp i en förbränningsmotor, kan kostnaderna uppgå till 70 procent av kostnaden för ny teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta måste trimmerägare hantera situationer när den angivna blandningen håller hög kvalitet, förgasaren fungerar och är konfigurerad, och enheten visar fortfarande inga tecken på liv när du försöker starta motorn. I sådana fall bör du kontrollera ljusets skick. Följande steg kommer att felsöka problemet:

  1. släck ljuset;
  2. torka och torka delen (glödgning är oönskat);
  3. ta bort bränsle och torka tändstiftskanalen i 30–40 minuter; sådana åtgärder kommer att undvika att översvämma ljuset vid nästa startförsök;
  4. helt eliminera spår av kolavlagringar med hjälp av en fil eller sandpapper;
  5. ställ in lämpligt gap;
  6. sätt ljuset på plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ljuset visar sig fungera och sätet är helt torrt och ljotmotorn inte startar, bör trådarna fuktas med bensin. Det är värt att komma ihåg att oavsett kvaliteten på gnistan som släpps ut kommer det initialt inte att tändas i en helt torr kammare . När det står inför att gnistan inte kommer, är det värt att uppmärksamma att kontrollera kontakten mellan högspänningskablarna och tändstiften. Om denna anslutning visar sig vara av god kvalitet, kommer det att vara nödvändigt att kontrollera tändsystemets styrenhet. I sådana fall är det osannolikt att det är möjligt att klara sig utan tjänster från en kvalificerad specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg för att diagnostisera en bensinstreamer är att kontrollera filterens skick . Ofta börjar inte borstklipparen bra eller startar inte alls på en kall på grund av att luftfiltret är igensatt. Detta fel kan identifieras genom att utesluta det från systemet. Om flätan därefter startar måste du rengöra eller ändra det här elementet. Erfarna användare rekommenderas att rengöra luftfiltret regelbundet för att maximera dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det beskrivna verktyget kanske inte heller startar på grund av problem med bensintillförsel orsakat av ett smutsigt bränslefilter. För att snabbt och effektivt eliminera en sådan uppdelning behöver du bara byta ut filterelementet mot ett nytt. Det är viktigt att komma ihåg det sugintaget måste vara försett med ett filter som tillhandahålls av alla instruktioner … Underlåtenhet att följa dessa regler och rekommendationer kan leda till dyra kolvreparationer. I processen att diagnostisera och söka efter källan till problemen med att starta gräsklipparen, bör uppmärksamhet ägnas åt luftningen, som ansvarar för att stabilisera tryckutjämningen i bränsletanken. Dessutom är det nödvändigt att kontrollera renheten i avgaskanalen och ljuddämparen. Som regel uppstår sådana problem oftast vid felsökning av gamla modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga skäl

Som praktiken visar slutar bensintrimmarna att starta eller fungerar normalt efter vintern, det vill säga långsiktig säsongsförvaring. Innan ytterligare försök att köra verktyget bör noggrann diagnostik utföras för att bestämma källan till problemet. För närvarande finns det flera av de vanligaste orsakerna till ett fel.

  • Inledningsvis är det nödvändigt att kontrollera bränslets kvalitet. Att spara i sådana fall kan få extremt negativa konsekvenser. Erfarna penselklippare och experter rekommenderar att du förbereder en blandning, vars volym kommer att motsvara det kommande arbetet, eftersom dess överskott snabbt förlorar sin kvalitet.
  • Trimmare av så kända märken som till exempel Husgvarna, Makita, Stihl, är mycket känsliga för det bränsle som används. Det handlar om kvaliteten på bränslet och oktantalet. Tillhandahållande av lämpliga driftsförhållanden och förlängning av utrustningens livslängd möjliggör tankning med bensin av hög kvalitet.
  • Vid start av förbränningsmotorn kan bensinklipparen stanna på grund av att den fyller tändstiftet. Ofta måste du i sådana situationer hantera behovet av att justera förgasaren. Det är värt att notera att liknande problem uppstår när flätan slutar bli varm.
  • Ibland kan verktyget inte startas, även om proppen är våt, vilket i sin tur indikerar att bränsleblandningen har kommit in i förbränningskammaren. Som regel är detta ett av symptomen på att det inte finns någon gnista. Orsakerna kan vara avsaknaden av normal kontakt mellan tändstiften och högspänningskabeln eller uttorkning av den gängade anslutningen i tändstiftskanalen.
  • Om det inte finns några problem med gnistan, och samtidigt som själva ljuset förblir torrt, indikerar detta oftast att bensin inte pumpas. Det kan finnas flera orsaker till denna situation. Vi pratar i synnerhet om skicket på bränslefiltret och förgasaren.
  • Streamerns förbränningsmotor startar inte eller omedelbart efter start slutar den att fungera, vilket kan bero på igensättning av luftfiltret, vilket förhindrar normal tillförsel av luft som är nödvändig för att berika blandningen.

Förutom allt ovan måste trimmerägare möta allvarligare problem. En av dessa är slitage på kolvgruppen. I sådana fall, överlåta det till proffs, vilket kommer att avsevärt minska kostnaderna och förlänga verktygets livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sätt att eliminera brott

Det är ingen hemlighet att den bästa och mest effektiva reparationsmetoden är att förhindra eventuella funktionsstörningar. Som redan nämnts är en av nyckelpunkterna hur väl bensin-oljeblandningen är beredd. Komponenterna måste vara minst bensin AI-92 och motorolja av hög kvalitet . Proportionerna för vilka blandningen bereds anges i tillverkarens bruksanvisning som medföljer bensintrimmer. Som regel tillsätts olja till bensin med en vanlig medicinsk spruta. På detta sätt är det enklaste sättet att behålla lämpliga proportioner.

Ganska ofta, om det uppstår problem med att starta en borstsax, försöker verktygets ägare att utföra reparationer med egna händer. Med nödvändiga kunskaper och färdigheter kommer detta tillvägagångssätt att minska driftskostnaderna avsevärt. Först och främst är det värt att kontrollera bränslesystemet och i synnerhet filterelementet. Om en blockering hittas är det enklaste sättet att byta ut filtret mot ett nytt. Om luftfiltret har blivit källan till problem kan du komma ur en svår situation även i arbetet med lite tid. Du kommer att behöva göra följande:

  1. ta bort filterelementet;
  2. direkt under arbetsförhållandena kan du tvätta filtret med den använda bensinen;
  3. vid drift av en lie hemma eller i en sommarstuga används vatten och enkla tvättmedel för rengöring;
  4. efter tvätt sköljs och torkas delen noggrant;
  5. ett helt torrt filter bör smörjas med motorolja;
  6. överflödigt smörjmedel avlägsnas genom att klämma på filterelementet med händerna;
  7. den rengjorda delen sätts på plats och plastkåpan fixeras med skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om de beskrivna åtgärderna inte gav ett positivt resultat, är nästa steg att justera tomgångshastigheten med lämplig förgasarskruv. Många publikationer och videor som läggs ut på world wide web ägnas åt detta ämne. Det finns flera steg du kan vidta när du försöker lösa problemen i fråga.

  1. Trimmern är placerad på sidan så att "luften" är ovanpå. Detta gör att bränsleblandningen kan flöda till förgasarens botten. Ofta lyckas försöken att starta förbränningsmotorn om du först demonterar den nämnda delen och bokstavligen skickar ett par droppar bensin direkt till själva förgasaren.
  2. Om, efter alla de beskrivna åtgärderna, ljungen inte fungerade, bör man uppmärksamma ljusets tillstånd och i synnerhet närvaron av en gnista. Parallellt avlägsnas allt bränsle helt från förbränningskammaren.
  3. Ofta befinner sig ägare till bensinknivar i situationer när bränsle- och luftfiltren är rena, ljusen är i god ordning, bränsleblandningen är färsk och av hög kvalitet, men förbränningsmotorn visar inga tecken på liv. I sådana fall rekommenderar erfarna specialister att använda en universell och beprövad metod för att starta många års praktik. Det är nödvändigt att flytta choken till stängt läge och dra i starthandtaget en gång. Därefter öppnas spjället och motorn startas 2-3 gånger. I överväldigande majoritet av fallen är resultatet positivt.

Problem kan uppstå med själva startmotorn. Ofta går kabeln sönder och handtaget går sönder. Du kan hantera sådana problem på egen hand. I andra fall ersätts som regel startmotorn. Det är värt att notera att denna enhet kan köpas monterad och installerad för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tändstiftet kan översvämmas med bränsle under starten av trimmern ICE. Även med en blandning av hög kvalitet och en bra gnista är det osannolikt att det är möjligt att starta enheten. Det mest effektiva sättet är att ta bort ljuset och torka det. Parallellt kan du kontrollera denna reservdel för funktionsduglighet, om några fel upptäcks, byt ut den. Denna procedur innehåller ett antal enkla steg, nämligen:

  1. stäng av enheten och vänta tills kraftenheten har svalnat helt;
  2. koppla bort tråden;
  3. ta bort själva ljuset;
  4. inspektera den demonterade delen;
  5. se till att det finns ett gap (0,6 mm);
  6. skruva i en ny, fungerande plugg och dra åt den.
Bild
Bild
Bild
Bild

I praktiken är många reparationsarbeten förknippade med att ljungen har slutat starta och som man förr eller senare måste hantera under driften av en hushålls bensinkniv, det är fullt möjligt att klara sig självständigt. Men vid allvarliga fel skulle det vara mest rationellt att kontakta en specialiserad tjänst. Nyckelfaktorn i sådana fall är emellertid förhållandet mellan reparationskostnaden och priset på en ny trimmer.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Stabiliteten i driften av en borstklippare och avsaknaden av problem med att starta kraftenheten för sådana enheter beror direkt på de förhållanden under vilka verktyget används och kvaliteten på underhållet. Och vi pratar om följande grundläggande regler:

  • i arbetet är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt kylsystemet och andra element; det rekommenderas starkt att i tid och effektivt rengöra kanalerna som ligger på nålkroppen och starternas revben;
  • vid bearbetning av olika element kan lösningsmedel, bensin, fotogen och andra effektiva medel användas;
  • dessa arbeten bör utföras efter att kraftenheten har svalnat helt;
  • det är nödvändigt att fullt ut följa alla regler som anges i relevanta instruktioner som utvecklats av utvecklarna av det beskrivna verktyget, vilket kommer att undvika överbelastning i en varm motor, vilket i sin tur är den vanligaste orsaken till allvarlig skada;
  • alla bränslerester i förbränningsmotorn ska tömmas helt innan långa pauser i driften av streameren; man bör komma ihåg att bensin-oljeblandningen sönderfaller ganska snabbt i de så kallade tunga fraktionerna, som oundvikligen täpper till förgasaren;
  • efter att bränslet har tagits bort är det nödvändigt att starta motorn och låta den gå på XX tills den stannar av sig själv; på ett liknande sätt elimineras den återstående blandningen helt från förbränningsmotorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att förbereda instrumentet för långsiktig säsongsförvaring. Detta bör göras för att minimera risken för problem med att starta motorn. Kompetent förberedelse inkluderar följande manipulationer:

  1. demontera trimmern helt;
  2. skölj och rengör alla element som det finns tillgång till;
  3. inspektera bensinborstens delar för att identifiera defekter (mekanisk skada som upptäcks i detta fall bör elimineras);
  4. häll motorolja i växellådan;
  5. utföra rengöring av hög kvalitet från igensättning av luftfilterelementet;
  6. med lämplig kunskap och praktiska färdigheter är det möjligt att utföra en delvis demontering av kraftverket, följt av rensning och smörjning av de rörliga elementen;
  7. linda den monterade bensinflätan med en föroljad trasa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt som redan anges är det nödvändigt att smörja kolvgruppen. Denna algoritm ger följande enkla manipulationer:

  1. ta bort ljuset;
  2. överför kolven till övre dödpunkten (TDC) med hjälp av startmotorn;
  3. häll en liten mängd motorolja i cylindern;
  4. vev vevaxeln flera gånger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett utrustningens kostnad och märke bör du tydligt följa alla krav i relevanta instruktioner och följa rekommendationer från utvecklare och erfarna specialister. Idag kan detaljerad information om korrekt användning av en sådan teknik lätt hittas på många specialiserade webbplatser och forum.

Det är viktigt att komma ihåg att kompetent drift av borstsaxen och dess snabba underhåll (oberoende eller i drift) är en garanti för längsta möjliga livslängd och minimikostnader.

Rekommenderad: