Litet Omklädningsrum (116 Bilder): Från Ett Skafferi På 2 Kvm, Mini Och Små Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Litet Omklädningsrum (116 Bilder): Från Ett Skafferi På 2 Kvm, Mini Och Små Alternativ

Video: Litet Omklädningsrum (116 Bilder): Från Ett Skafferi På 2 Kvm, Mini Och Små Alternativ
Video: Kvadratsmart vardag del 2: Lösa förvaringsproblemen 2024, April
Litet Omklädningsrum (116 Bilder): Från Ett Skafferi På 2 Kvm, Mini Och Små Alternativ
Litet Omklädningsrum (116 Bilder): Från Ett Skafferi På 2 Kvm, Mini Och Små Alternativ
Anonim

Även om du bor i en liten lägenhet, vill du förmodligen att alla dina kläder ska läggas ut på sina platser och kan hittas utan större ansträngning. Designers rekommenderar att uppmärksamma inte garderober, utan små omklädningsrum som rymmer otroligt mycket saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Ett litet omklädningsrum är ett utmärkt alternativ till en garderob, eftersom det är bekvämt, funktionellt, rymmer mycket kläder och skor, tack vare sin kompakta storlek passar det även i en vanlig lägenhet. Dess viktigaste fördel är trots att det förmodligen "äter upp" en del av utrymmet, samtidigt som det frigör en enorm mängd utrymme i lägenheten.

Bild
Bild

Du kan klara dig utan onödiga möbler: en garderob, skoskåp (eller ett helt ställ), en byrå med mera. En strykbräda kan installeras i omklädningsrummet, vilket vanligtvis är svårt att placera i en lägenhet så att det inte stör.

Om du utformar utrymmet korrekt och lämnar tillräckligt med utrymme kan omklädningsrummet användas som inredningsrum, så behovet av speglar i rummet försvinner också.

Som ni ser kan lägenheten verkligen bli mycket rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket lättare att hitta de kläder du behöver i ett litet ergonomiskt omklädningsrum, om alla möbler är valda korrekt, än i någon garderob. I detta vinner hon till och med mot ett stort omklädningsrum, där du kan gå vilse lite.

Ett litet omklädningsrum är en utmärkt lösning för dem som älskar högkvalitativa kläder från kända märken och föredrar att bära en sak under åtminstone flera säsonger . Till skillnad från en garderob har varje plagg en plats som är strikt tilldelad, därför kommer en snyggt placerad klänning eller kappa att behålla sitt presentabla utseende under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

  • Hörngarderob. Ett av de idealiska alternativen för ett litet utrymme. Oftast är det ett rymligt hörnskåp med många fack. Tack vare denna form finns det tillräckligt med ledigt utrymme vid ingången, vilket är lämpligt för att byta kläder och prova.
  • U-formad. Om det utrymme som du vill avsätta för omklädningsrummet är i form av en rektangel, så är detta perfekt. Tack vare detta arrangemang av hyllorna kommer det att vara bekvämt för dig att flytta runt i rummet, och kläder som hängs på båda sidor kommer alltid att vara i sikte.
  • I en rad. Detta är ett alternativ för dem som har väldigt lite plats för ett omklädningsrum. Så du kan konvertera skafferiet. Det skiljer sig från den tidigare versionen genom att hyllorna inte ligger på två sidor, utan bara på ena sidan. Utåt liknar det en garderob utan skjutdörrar.
  • Inbyggt. Det mest populära alternativet eftersom det är mycket kompakt. Det finns inget utrymme mellan taket och golvet, inga luckor mellan hörnen. Dess enda nackdel är att när du rör dig kommer det knappast att kunna demonteras /
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Först måste du bestämma bredden på det framtida omklädningsrummet . Om du vill använda den längsgående stången måste bredden vara minst 65 cm - detta är bredden på galgehängaren. Om du har en stor klädstorlek kan du behöva en bredare galge. Om det inte finns mycket utrymme kan du göra galgarna ände till ände, men minsta storlek på omklädningsrummet bör fortfarande vara minst 35-40 cm, annars kommer du inte att kunna placera dina skor.

För att räkna ut minsta garderobslängd måste du lägga ihop längden på alla skåp och andra möbler som du planerar att placera under en vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrummets minsta kapacitet bör vara 2 kvm. m - 3 kvmm, men om du föredrar en U-formad layout kommer det här alternativet att vara trångt för dig, men för ett hörnklädningsrum är det ett bra alternativ . Kom ihåg att vi pratar om ett standardrum, om du vill utrusta en garderob på vinden med ett sluttande tak behöver du dubbelt så mycket utrymme.

I allmänhet bör ett bekvämt, till och med ett litet omklädningsrum, börja från 4 kvm. m . Helst, om du kan tilldela så mycket utrymme, kommer det att vara möjligt att placera inte bara kläder inuti, utan också hitta en plats för kompakta möbler och hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Eftersom vanliga omklädningsrum är inriktade på stora dimensioner finns det inte många idéer för att ordna små omklädningsrum. Men med rätt uppfinningsrikedom kan du hitta intressanta alternativ.

Det enklaste och snabbaste sättet att ordna ett mycket litet rum är en mobilhängare som fungerar som omklädningsrum . Du kan knåda dina skor under galgen och hänga handväskor på sidorna. Detta är ett bra alternativ för dem med få objekt.

Du kan också lagra kläder i omklädningsrummet säsongsmässigt, det vill säga hänga upp de du har på dig för tillfället och dölja de som inte är relevanta för tillfället i en liten garderob eller byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de främsta fördelarna med en sådan hängare är dess kompakthet och rörlighet. Om det behövs kan den enkelt flyttas runt i lägenheten

  • Om lägenheten har en nisch kan du använda den för att rymma en inbyggd garderob. Passagen kan stängas med gardiner eller skjutdörrar.
  • Om det finns mycket lite utrymme, låt det vara öppet, men med många hyllor, låsbara lådor, hängare och hyllor. För att allt ska se harmoniskt ut, installera en ottoman eller en liten fåtölj, häng en spegel.
  • När du utrustar ett omklädningsrum i ett litet sovrum, placera det bakom sänggaveln. Flera fästen och hyllor är lämpliga för förvaring av kläder som är i konstant slitage.

Kom ihåg att omklädningsrummets design måste matcha rummets design. För att inte överbelasta utrymmet, föredra snygg minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Lagringssystem

Du måste börja med att välja rätt lagringssystem, som är indelade i tre typer - metallram, nät och modulärt trä.

Aluminiumsystem (metallram) är mycket populära . De representerar en ram gjord av en profil, komplett med en uppsättning extra element och olika tillbehör. De är färdiga - flera standardalternativ från kända tillverkare, och de görs på beställning - enligt individuella ritningar och kundens önskemål.

I ett sådant garderobssystem finns det inga dörrar, skiljeväggar och sidoväggar. Men själva ramen kan ha olika fyllningar - hyllor, last, stavar, korgar och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Masksystemet måste fästas på väggen, närmare bestämt fixeras först en horisontell stång med vertikala styrningar . Hyllor, ställningar och nätkorgar är redan fixerade direkt på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt alternativ är modulsystemet . Dess nackdel är att den är gjord av trä eller spånskiva, så dess storlek måste tänkas ut i förväg, eftersom det inte längre kommer att vara möjligt att ändra det. Men den är hållbar, pålitlig, har ett klassiskt utseende och innehåller många saker.

Du kan köpa ett färdigt modulsystem eller göra det på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilation och ljus

Rätt valt ljus i omklädningsrummet är mycket viktigt, därför måste valet av belysningsarmaturer närma sig ansvarsfullt. Eftersom det redan finns lite utrymme är det värt att överge gångjärnsfärgade nyanser, som tar mycket plats och inte ger tillräckligt med belysning. Ge hellre spotlights som kan integreras i skåp - de kommer att skapa utmärkt belysning.

En annan bra lösning är golvlamporna längs möbellinjen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

God ventilation är också viktigt - det kommer att undvika bildning av fukt, mögel och utseendet på insekter som älskar varma och fuktiga platser . Det är bra om du utrustar ett separat ventilationssystem, men detta är ett ganska dyrt nöje som inte alla har råd med. Ett budgetalternativ är en avgasfläkt (sådana enheter installeras ofta i badrum).

Den mest optimala lösningen är att installera ett luftkonditionerat system med ett antibakteriellt filter. De kommer att rena luften och ta bort eventuella obehagliga lukter, så att kläderna alltid kommer att lukta gott och fräscht.

Bild
Bild

Interiörarrangemang

Dörrar är ett viktigt inslag i ett litet omklädningsrum, de tar inte mycket plats . Det är bättre att ge företräde åt vikbara dragspeldörrar, som är de mest kompakta. Ett annat alternativ är fackdörrar som ser väldigt estetiskt tilltalande ut. Deras enda nackdel är att de är extremt svåra att installera.

Båda alternativen är ganska dyra om din budget är begränsad; istället för en dörr kan du använda rullgardiner, rullgardiner eller bara en dekorativ skiljevägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av fördelarna med ett omklädningsrum framför en garderob är att det inre utrymmet är fullt utnyttjat, från tak till golv . Fästena placeras på en och en halv meters höjd så att kläderna inte släpar längs golvet, men de kan lätt nås. Rackar för förvaring av skor är vanligtvis placerade under dem. Det kan också vara en låg bred byrå med många lådor. De kommer att kunna lagra inte bara skor, utan också kläder som inte motsvarar den aktuella säsongen.

På toppen kommer det att finnas hyllor där du kan förvara filtar, filtar, sängkläder, resväskor och andra skrymmande saker som inte är ofta i vardagen.

I ett litet omklädningsrum, där det inte finns något extra utrymme för att hänga alla kläder på galgarna, kan du installera ett ställ för flera nivåer . Det gör att du kan placera maximalt med saker när du viker, medan interiören kommer att se snygg och snygg ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar ett interiörarrangemang, glöm inte de stängbara lådorna där du kan förvara handskar, hattar, halsdukar, strumpor, underkläder och mer. När du utrustar ett litet omklädningsrum är det bättre att inte föredra lådor utan utrullningsbara lådor . Deras fördel är att de saker som lagras i dem alltid är synliga, så att hitta en eller annan är inte svårt.

Naturligtvis är det bättre att installera flera slutna lådor för tvätt. För att spara utrymme måste det läggas ut vertikalt, tvinnat i små rör. Använd samtidigt en speciell arrangörsavdelare som håller ordning på all tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krokar är också oumbärliga när du anordnar ett litet omklädningsrum, eftersom de tar minst plats, eftersom de helt enkelt är fästa på väggen, och du kan hänga allt på dem - från pyjamas till väskor eller ytterkläder. Om du har många klassiska byxor med pilar i din garderob behöver de speciell förvaring. Installera en speciell tvärstång för dem, där de kommer att behålla sin form väl.

Bild
Bild

Det är lämpligt att köpa identiska skokartonger som matchar färgen på omklädningsrummet.

För att inte öppna varje låda på jakt efter rätt par kan de vara vackert signerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan förvara olika bagateller - solglasögon, hårtillbehör och smycken - i speciella fickfodral eller placera dem på ett speciellt ställ med många krokar och stängande glasdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Tyvärr finns det inte många alternativ i en vanlig lägenhet där du kan placera ett omklädningsrum.

I skafferiet

Ett skafferi är det snabbaste och mest prisvärda sättet att skapa ett omklädningsrum i en Chrusjtjov. Men innan vi fortsätter med ombyggnaden är det viktigt att se till att den är tillräckligt rymlig. Minsta storlek bör vara 1x1,5 meter . Även i ett så begränsat utrymme kan du utrusta tillräckligt med lådor, hyllor och galgar.

Ge företräde åt ett linjärt arrangemang av möbler. Ett sådant omklädningsrum kommer att likna en garderob, och du kan själv välja önskat antal hyllor, lådor, krokar och mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bra alternativ är det L-formade förvaringssystemet, som fungerar bra för smala och långa skafferier . Tack vare den praktiska layouten kan du också förvara en strykbräda och en dammsugare inuti, och kläderna du behöver kommer att placeras mot den bortre väggen. Den U-formade layouten är den mest rymliga, eftersom väggarna kommer att vara minimalt involverade . Den är dock endast lämplig för stora förvaringsytor där det finns gott om utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen

Omklädningsrummet i korridoren är mycket bekvämt, eftersom allt du behöver alltid finns till hands innan du lämnar huset. Samtidigt kommer perfekt ordning alltid att regera i hallen. Separat kan du avsätta en plats för hushåll. inventering (moppar, skopor, tvättmedel och andra). Du kan också placera mätare och larmcentral bakom dörrarna för att dölja dem från nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är små omklädningsrum gjorda i en motsvarande hall, eftersom det i den stora finns en plats att vandra. Därför väljs vanligtvis en inbyggd garderob för rollen som omklädningsrum, vilket gör ett utmärkt jobb med denna uppgift. En annan bra lösning är att separera det lediga utrymmet i hörnet och stänga av det med skiljeväggar . Således får du ett triangulärt eller fyrkantigt omklädningsrum. I det här fallet kan skiljeväggarna glida, som i en garderob eller döva - från tak till golv, och ingångsöppningen kommer att placeras på den plats du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Som du redan förstod är det inte nödvändigt att bygga ett omklädningsrum från grunden, du kan göra om det från ett rörigt skafferi, en loggia eller en balkong. Kassera möbler som tar mycket plats när du utrustar den. Ge företräde åt speciella modulkonstruktioner, som inte har extra väggar, men det finns bekväma mobila piedestaler . Du kan placera stången i mitten, och på sidorna av den finns hyllor, som delvis kan utrustas med lådor och korgar.

Glöm inte att lämna lite utrymme vid ingången så att du kan röra dig fritt runt omklädningsrummet. Fäst en stor spegel på dörren så att den inte tar dyrbar plats.

Bild
Bild

Gipsskiva (spånskiva eller MDF -skiva)

Med vissa färdigheter är det inte svårt att montera en gipsskivkonstruktion:

  • Skär profilen i delar av önskad storlek med en speciell sax. Först måste du göra mätningar och göra en plan för den framtida designen.
  • För arbete behöver du en skruvmejsel och självgängande skruvar. Installera golvprofilen och installera sedan vägg- och takkonstruktionerna. Gör allt så noggrant som möjligt, annars kan du förstöra väggbeklädnaden.
  • När profilramen är klar måste du göra en tvålagers gipsskiva, mellan de ark som du ska lägga isolering på. Även elektriska ledningar kan placeras i detta utrymme.
  • Grunda de färdiga väggarna och fortsätt sedan med förfining. Det enklaste och snabbaste sättet att dekorera är tapetsering, du kan använda dekorativa träliknande paneler som ser mer imponerande ut och har status.

Experter rekommenderar att helt enkelt måla väggarna, men för detta måste du göra en grundlig kitt och slipning så att de är helt släta.

Det är bäst att lägga kakel på golvet; om så önskas kan du använda linoleum, matta eller parkett. Ytan ska vara sådan att det är trevligt för dig att stå på den med bara fötter. Samtidigt kommer det att kräva konstant rengöring, och mattan är i detta fall inte den bästa lösningen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

13 bilder

Det är önskvärt att dekorationen av väggar och golv matchar utformningen av rummet där det ligger.

I slutändan kommer det att finnas kvar att installera skjutdörrar och utrusta omklädningsrummet inuti

Bild
Bild

Garderobshylla

Ett bra exempel på ett omklädningsrum som tar lite plats . Ramen och hyllorna för den måste matchas med färgen på väggarna så att de inte sticker ut mot deras bakgrund.

  • Först görs en ram av profiler som fästs på väggen. Hyllorna själva kan vara gjorda av trä eller mörkt laminat.
  • Det är bättre att göra hyllorna för skor i varandra så att gatusmuts inte samlas på dem. De är fästa på metallstöd.
  • Hängarstängerna är också fästa vid metallstagen. Det bör noteras här att de är ganska dyra, men om du planerar en budgetkonstruktion finns det en möjlighet att spara pengar. Använd bara bitar av en stång som är minst 0,6 cm i diameter.
  • Om de har ett oöverträffat utseende, dekorera dem med speciella rör avsedda för elektrisk isolering. Deras diameter bör vara större än stången. För att krympa röret, värms det upp med en konstruktion hårtork.
  • Till hyllorna kan du använda vanligt, billigt laminat som kan förlängas genom att sammanfoga flera plankor.

Videoinstruktioner om hur du skapar ett omklädningsrum i nästa video.

Det inre innehållet i nästan alla omklädningsrum kommer att vara detsamma. Det nedre området används för förvaring av skor och paraplyer. Du kan också installera fästen att hänga byxorna på. Mittzonen är avsatt för stavar och lådor, där alla kläder lagras - skjortor, klänningar, jackor. Underkläderna läggs i specialboxar med avdelare. Det övre området är reserverat för hattar, väskor och resväskor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att ordna ett omklädningsrum är en intressant och spännande process, särskilt om du har mycket kläder. Du kan väcka dina vildaste idéer till liv genom att bygga din drömgarderob!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Rekommenderad: