Design Av Ett Litet Sovrum 6 Kvm. M (105 Bilder): Inredning Och Layout Av Ett Rum 2x3 Meter Och 7 M2, Hur Man Inreder Ett Sovrum Med Ett Fönster

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Litet Sovrum 6 Kvm. M (105 Bilder): Inredning Och Layout Av Ett Rum 2x3 Meter Och 7 M2, Hur Man Inreder Ett Sovrum Med Ett Fönster

Video: Design Av Ett Litet Sovrum 6 Kvm. M (105 Bilder): Inredning Och Layout Av Ett Rum 2x3 Meter Och 7 M2, Hur Man Inreder Ett Sovrum Med Ett Fönster
Video: Så skapar du ditt drömsovrum - IKEA Heminredarna 2024, April
Design Av Ett Litet Sovrum 6 Kvm. M (105 Bilder): Inredning Och Layout Av Ett Rum 2x3 Meter Och 7 M2, Hur Man Inreder Ett Sovrum Med Ett Fönster
Design Av Ett Litet Sovrum 6 Kvm. M (105 Bilder): Inredning Och Layout Av Ett Rum 2x3 Meter Och 7 M2, Hur Man Inreder Ett Sovrum Med Ett Fönster
Anonim

Ett rymligt rum ger nästan oändliga möjligheter till planering, val av stil, design, dekoration, inredning. Det är inga problem med det. Frågan är liten - ägarens fantasi och ekonomiska kapacitet. En radikalt motsatt situation, när sovrummets dimensioner knappt tillåter dig att placera en säng eller soffa där. Och jag vill utrusta den inte mindre snygg, modern och vacker än ett rymligt rum. Om alla nyanser om arrangemanget av ett sovrum med en yta på 6-7 kvm. m, kommer vår artikel att berätta.

Bild
Bild

Funktioner i layouten

Det lilla området i rummet begränsar naturligtvis möjligheterna när du väljer möbler, färgschema och design. Därför, i utvecklingsstadiet av inredningen, är det nödvändigt att noggrant överväga flera alternativ, skisser, scheman. Detta gör att du kan välja det idealiska alternativet för ett miniatyrrum, beroende på dess konfiguration, strukturella element och närvaron av ett fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rum på 2 x 3 meter eller lite mer, förutom begränsningar, har vissa fördelar. Inte alla föredrar rymliga rum, särskilt när det gäller ett rum för att koppla av och sova. I detta fall är ett mysigt rum med en yta på 6-7 m2 med ett fönster precis vad du behöver. Inget överflödigt - bara en sovplats, ett minimum av möbler, mjukt diffust ljus, trevlig inredning. Ett mysigt hörn där du vill återvända efter en hård dag och koppla av i en trevlig, avkopplande atmosfär.

Bild
Bild

Trots olika stilar, efterbehandlingsmaterial, designalternativ finns det flera allmänna principer som man följer när man utvecklar designen av små rum:

  • Ljusa färger (svaga nyanser och toner minskar inte bara det lilla utrymmet utan gör också rummet ljusare och rymligare);
  • Optimal användning varje kvadratcentimeter ledigt område;
  • Tilldelning av en sovplats ;
  • Byte av golvpiedestaler och hyllor med gångjärnshyllor;
  • Använda ljusgardiner , tunna gardiner istället för tunga gardiner;
  • Använda olika designtekniker i en inre;
  • Använda ytterligare ljuskällor om nödvändigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet område i rummet, med rätt val och placering av möbler, gör att du kan skapa ett litet arbetsområde om det behövs. En ljusridå eller skärm gör att den kan stängas av från sovplatsen, och ett skrivbord, en stol och en liten gångjärnshylla räcker som möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta, för att utöka det användbara området, använder de en metod för att kombinera ett sovrum med andra rum, till exempel ett vardagsrum. I det här fallet kommer sovplatsen att vara inhägnad från resten av utrymmet med en baldakin, gardin, skärm, skiljevägg.

Bild
Bild

Stilval

Till och med 6-7 kvm. m kan vara tillräcklig yta för att skapa en inredning inredd i en tydligt uttryckt stilistisk riktning. För att göra detta måste du känna till de grundläggande principerna för denna stil och visa din fantasi. Ett rum utformat i en viss stil ser alltid mer fördelaktigt ut än bara ett vackert inrett rum. Den stilistiska lösningen gör interiören komplett, harmonisk och integrerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kommer inte alla riktningar att se lika harmoniska ut i ett litet rum. Detta gäller särskilt för frodiga, pompösa, pretentiösa stilar (barock, rokoko eller art deco). De föreslår närvaron av massiva möbler, ljusa färger, rik inredning. Det finns dock flera fler lakoniska riktningar som kommer att se inte mindre intressanta, snygga och vackra ut. Dessa är klassiska, minimalism, provence, ekostil, orientaliska riktningar . Dessa stilar innebär ljusa färger i designen, lakonisk, elegant inredning, klassiska möbler.

Bild
Bild

Låt oss prata mer detaljerat om dem:

Modern stil … Ett sovrum inrett i denna stil förutsätter lugna nyanser, vackra möbler och frånvaron av frodig inredning. Monokroma material används för att dekorera väggar, tak och golv. Vackra beslag, en spegel, polerade trämöbler kan användas som dekorationer. Inredningen möjliggör förekomst av små golvlampor eller klassiska lampor, inomhusväxter, keramiska dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk … Det klassiska sovrummet går aldrig ur modet. Därför är den klassiska stilen en av de mest populära. Det är inte flashigt, inte vulgärt, det kännetecknas av förfining, nåd, ädelhet i färger och möbler. Ömtåliga nyanser av beige, mjölkaktig, persika, rosa, lila, grön, sand och andra färger gör interiören mycket ljus och luftig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antik interiör … Inredning i form av gamla stuckaturer, silver- eller keramiska smycken, kristall hjälper till att skapa atmosfären i ett lyxigt palats även i det minsta rummet. Vackra material används för dekoration: sammet, satin, siden, jacquard. Men det ska inte vara för många av dem, allt är väldigt lakoniskt och återhållsamt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence … En idealisk lösning för dem som föredrar fransk sofistikering och nåd. En exceptionellt känslig, ljus palett används för dekoration: vitrosa, blå, lila, grön, gul. Textiltillägg och tillbehör krävs: överkast, pläd, gardiner med små prydnader (prickar, blommor, bur). Sovrumsmöbler i Provence -stil ska vara så enkla och strama som möjligt. Användning av naturmaterial och kompositioner från naturliga och konstgjorda blommor uppmuntras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft . Denna stil är karakteristisk för ljusa, ovanliga naturer som förkastar allt som är bekant och etablerat. Riktningen fick sitt namn från de tidigare fabrikerna och industrilagerna, som vid en tidpunkt omvandlades till bostäder. Tegelväggar, avskalade från alla dekorationer, högt i tak och öppna fönster återstod från de gamla produktionshallarna i lägenheten. Minsta inredning, karakteristisk för denna stil, kommer att vara till nytta för att dekorera ett litet rum. Utbudet av färger är ganska begränsat: svart, vitt, grått, brunt. Ytterligare stilisering för en övergiven fabriksbyggnad ges av öppna lampor utan nyanser, väggar som imiterar tegel eller betong och ett plankgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism . Minimalism är en annan mycket bra riktning för att inreda ett litet rum. Denna stil kännetecknas av fullständig frånvaro av krusiduller i designen (lockar, rosor, tofsar, rosetter, volanger, krusiduller). Färgschemat består vanligtvis av en kombination av två kontrasterande eller liknande nyanser. Inredningen är byggd i tydliga, vanliga geometriska linjer, möblerna är mycket standard, inga ovanliga former. En sådan inredning kommer att tilltala affärsmän som föredrar rationalitet i allt, inklusive i utformningen av sitt hem.

Bild
Bild

Skandinavisk stil … Ett särdrag hos stilen är kombinationen av olika mycket ljusa, transparenta, kalla toner. Detta är främst vitt, grått och blått. En sådan stilistisk lösning kommer att vara optimal för ett rum med fönster mot solsidan. Kalla färger ger en känsla av friskhet och vinterkylhet även på den hetaste och soligaste dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

En av rekommendationerna för att dekorera små rum säger att färgschemat för möbler, dekoration, inredning ska vara lätt. Mörka och ljusa, mättade färger reducerar inte bara visuellt ett litet utrymme, utan gör det också mörkare och tyngre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pastellfärgen är rik och varierad nog för att välja det perfekta alternativet för att dekorera ett sovrum. Innan du väljer en färg bör du ta hänsyn till rummets designfunktioner, dess område, konfiguration, plats och naturligtvis dina egna önskningar och preferenser.

Bild
Bild

Olika nyanser av persika, orange, gult, ljusrosa, mjölkigt hjälper till att göra rummet mot nordsidan varmare och bekvämare. Och vice versa - kalla nyanser av lila, blå, pistaschfärg hjälper till att dämpa för ljus och solig inredning. Naturliga, naturliga toner hjälper till att skapa en atmosfär av hemmakomfort och värme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på hur den eller den färgen eller dess nyans, jag kan slå designen på ett litet sovrum på ett vinnande sätt:

  • vit färg … Den ljusaste, renaste, lättaste färgen förvandlar omedelbart även den mest blygsamma interiören, vilket gör den elegant och vacker. En atmosfär av komfort och lugn kommer alltid att regera i det snövita sovrummet. Färgade lampor eller dekorartiklar hjälper till att späda ut denna idyll med ljusa färger;
  • Blå färg lindrar spänningar, kyler rummet under den varma sommaren, ger lugn och lugn . Det blå sovrummet är ett bra alternativ för människor som är upptagna med ett aktivt företag. Blå färg hjälper till att lindra stress och ger en boost av energi och en positiv attityd;
  • Gröna nyanser har en gynnsam effekt på en persons psyko-emotionella tillstånd, hjälper till att lindra stress och lugna nerverna . Mycket ljus och trevlig färg för uppfattning;
  • Lila passar bra till gröna, gula och rosa . Ett sovrum inrett i dessa färger ser väldigt mysigt och varmt ut;
  • Olika nyanser av gult kommer att bidra till att ge ett ljust sovrum ljus, solljus .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg-, golv- och takdekoration

När du väljer ett lämpligt efterbehandlingsalternativ för ett rum, glöm inte att vägg-, tak- och golvbeläggningar inte ska vara för präglade, tunga och texturerade. Den volymetriska prydnaden "äter upp" några extra centimeter från ett litet utrymme, vilket gör den ännu mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För väggdekoration är det bäst att använda de mest platta, lätta materialen (tapeter, dekorativt gips) … Golvet kan täckas med parkett, laminat, tunn matta eller linoleum. Taket kan målas eller töjas om höjden tillåter det.

Bild
Bild

En av de grundläggande reglerna när du väljer en finish är den nära matchningen av nyanser. Interiören ska inte ha alltför uttalade kontraster. Till exempel, om vit färg används i taket, kan tapetens färg vara sandig och golvet kan ha en beige nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan regel är att undvika tryckta och alltför varierade beläggningar. För design av ett litet rum är vanliga alternativ att föredra. Eller trycket kan användas för att dekorera eller markera en av väggarna. I det här fallet ska ritningen vara så svag och oansenlig som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur möblerar man?

Omfattande och massiva möbler i ett litet rum kommer att se ut på sin plats. Den ska ha en lakonisk design, vara kompakt och mycket bekväm. När du väljer just sådana möbler kommer interiören inte att överbelastas, och utrymmet kommer att bestämmas så effektivt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen är huvudelementet i inredningen . Det är bra om det kommer att vara utan höga ben eller stödstrukturer, till exempel på en plattform. Lyxiga sänggavlar och breda ryggar undviks också bäst. Det är lämpligt att välja en modell med inbyggda lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob är ett annat måste-ha-objekt för ett sovrum .… Det bästa alternativet är en garderob. Det kan helt uppta en av väggarna och lösa problemet med att lagra kläder och andra saker. Ett annat attribut för sovrummet är ett sängbord eller bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett genomtänkt arrangemang av möbler är inte mindre viktigt än valet. Det totala intrycket av rummet beror på detta, liksom tillgängligheten på ledigt utrymme. Garderoben är bäst placerad längs en smalare vägg och sängen - nära en bred.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom grundartiklar kan du använda flera mindre, till exempel gångjärnshyllor som hjälper dig att placera böcker och tidskrifter.

Bild
Bild

Med hängande möbler (hyllor, skåp) kan du spara ledigt utrymme och utrusta interiören mer funktionellt. Som ytterligare möbler kan du överväga fällbara stolar, bordsskivor, bord. Istället för en säng kan du använda en utfällbar soffa eller en fåtöljsäng. Cabrioletmöbler är perfekta för små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

När du ordnar ett litet rum är varje ögonblick viktigt, inklusive belysning. En tung, massiv ljuskrona med många hängen kommer bara visuellt att göra interiören tyngre och betona rummets blygsamma storlek, så du måste överge det. Det är bättre att välja små, snygga modeller med en diskret design.

Bild
Bild

Om ett sträcktak är installerat i rummet kan du överväga alternativet med LED -lampor som ligger runt rummets omkrets, längs en av väggarna, i en cirkel i mitten, i ett sicksackmönster. Lokala lampor kan användas för att belysa garderoben, sängens huvud. En ytterligare belysningskälla kan vara en liten bordslampa, golvlampa, platta vägglampor eller hängande lampor. Ytterligare ljus kan också tillhandahållas genom skimrande eller reflekterande partiklar av väggdekor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja gardiner, textilier och inredning

Ett stort plus för ett litet rum är närvaron av ett fönster. Det ska vara så öppet och lätt som möjligt. För skuggning är det bättre att använda gardiner och gardiner av ljusa, flytande, genomskinliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komplexa draperier, tunga material och rika färger bör undvikas. Detta kommer bara att göra interiören tyngre. Bättre att välja graciösa gardiner, romerska persienner eller persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör hjälper till att ge rummet en speciell charm och charm. Att välja rätt dekorationer och inredningselement för ett sovrum med en yta på 6-7 kvm. m, bör det begränsas till några få saker. Detta kan vara en liten tavla på väggen, ett fotografi på ett sängbord, en vas med blommor eller en planter. Tillbehör ska inte vara för stora och ljusa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textilier hjälper till att göra interiören, designad i ljusa färger, ljusare och snyggare. Det kan vara ett vackert överkast, matta, dekorativa kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Tack vare det genomtänkta arrangemanget av möbler, valet av färger och elegant inredning verkar sovrummet inte alls litet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Låt oss titta på några intressanta lösningar:

  • Kombination av vitt och ljusgrönt , ljusa, luftiga gardiner, eleganta möbler och kompakta lampor skapar en sofistikerad, vacker, mycket mysig inredning som bidrar till avkoppling;
  • Litet rum kan inte bara vara ett sovrum, utan också ett fullt utrustat och bekvämt arbetsområde. Sittdelen är utrustad med en kompakt säng, en sänglåda och hängande garderober. Arbetsområdet består av ett bord, en stol och flera hyllor. Interiören är designad i en kombination av ljusa färger. Flerfärgade kuddar användes som inredning;
  • Snövit sovrum ser alltid väldigt snyggt och elegant ut, även med en så minimal inställning och lakonisk inredning. Prydnadsväxter användes för att dekorera fönstren. Små lampor kompletterar den ljusa, luftiga ljuskronan. Väggar, tak, möbler, textilier hålls i vitt. Mörkfärgat golv och graciösa väggbilder får den vita inredningen att leva och göra den mer dynamisk.

Rekommenderad: