Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (82 Bilder): Speglade, Recensioner Av Gardinen "Todalen"

Innehållsförteckning:

Video: Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (82 Bilder): Speglade, Recensioner Av Gardinen "Todalen"

Video: Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (82 Bilder): Speglade, Recensioner Av Gardinen
Video: Simple way to dress up patio doors 2024, April
Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (82 Bilder): Speglade, Recensioner Av Gardinen "Todalen"
Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (82 Bilder): Speglade, Recensioner Av Gardinen "Todalen"
Anonim

Omklädningsrum är ett bra sätt att organisera ditt utrymme. De låter dig placera kläder och saker på det mest praktiska sättet, vilket förenklar användningen. Dessutom är glidande garderober, som spelar rollen som bekväma omklädningsrum, fortfarande efterfrågade. Både här och där är skjutdörrar installerade, som länge inte bara varit praktiska utan också en speciell detalj i interiören.

Mångfalden av inredning av sådana skjutdörrar gör att du kan göra dem till den centrala bilden av rummet, som är grunden för alla andra designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den största fördelen med skjutdörrar är bekvämlighet och platsbesparing. Till exempel, för att använda svängdörrar, krävs extra utrymme för att öppna dem, medan skjutdörrar inte gör det.

Visuellt ger skjutbara garderobsdörrar ett brett spektrum av effekter att uppnå . Detta gäller särskilt för små rum, vars utrymme måste utvidgas visuellt. Skjutdörrar kan dekoreras på ett sådant sätt att de inte kan skiljas utifrån från väggen. Denna lösning låter dig dölja hela rummet.

Dessutom finns det en enorm variation av material från vilka dessa dörrar kan tillverkas. Deras breda sortiment gör att du kan välja den optimala lösningen för alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

De främsta fördelarna med skjutdörrar är följande:

  • spara utrymme;
  • säkerhet;
  • relativt okomplicerad installation;
  • decorativeness.
Bild
Bild

Visningar

Det finns ett stort antal typer av skjutdörrar och alla har sina egna design- och installationsfunktioner, deras funktionalitet är också annorlunda.

Penndörr

Principen för deras arbete är baserad på duken, som när den flyttas kan gömma sig i väggen. Deras huvudsakliga del är en kassett installerad i dörröppningen, även kallad ett pennfodral. Dörrarna hängs i öppningen. I detta fall kan pennfodralet mantlas med gipsskiva eller täckas med gips. Måtten på pennfodralet bör naturligtvis vara tillräckliga för att helt dölja dörrbladet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande pennfoderdörrar är av två typer:

  • enkelgolv (det finns bara en dörr i strukturen);
  • dubbelsidig (två pennfodral, som var och en döljer en duk).
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrar

En av de mest efterfrågade, vid denna tid, typer. Detta skjutsystem fungerar på exakt samma sätt som garderoberna. Bladen som är installerade inuti styrningarna rör sig på speciella rullar. Dörrarna löper parallellt med varandra och rör inte vid varandra. Detta system är mest praktiskt när det används i omklädningsrum med en relativt smal entré.

Det är bäst när högst tre dörrar med en bredd på cirka en halv meter är installerade i ett sådant system, annars kan deras användning bli obekväm. Om omklädningsrummet är organiserat som en inbyggd garderob, där nästan hela väggarna i rummet är inblandade, är det möjligt att installera ett större antal dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknikonstruktioner

Skjutdörrar av denna typ används inte särskilt ofta, men designen har sina positiva aspekter. Systemet liknar coupetypen. Ett utmärkande drag är frånvaron av lägre skenor, eftersom alla infästningar görs i taket. Med det här alternativet kan du röra dig fritt i rummet utan att tänka på faran för att skada de nedre skenorna genom att kliva på eller snubbla över dem.

Bild
Bild

Folding garderob dörrar

Ett sådant system tar upp en något större mängd ledigt utrymme, eftersom dörrarna inte rör sig längs styrningarna, utan viks på mitten och rör sig isär. Fördelen med detta alternativ är dess spektakulära utseende. Om inredningen i rummet är gjord i minimalismens stil, kan fällbara dörrar till omklädningsrummet vara det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara dörrar

Designen liknar den föregående och skiljer sig från den bara i antalet flikar, av vilka det kan vara mycket mer. Anledningen till detta är uppdelningen av panelen i ett stort antal smala lameller. En dragspelsdörr kan installeras i omklädningsrummet och täcker helt dörren. Denna design kommer att viks i endast en riktning, istället för två.

Bild
Bild

Roto dörrar

Ett annat ovanligt designalternativ, vars unika karaktär ligger i närvaro av en svängmekanism som gör att dörren kan rotera runt sin axel. Denna princip beror på möjligheten att öppna en sådan dörr från vilken sida som helst: både från vänster och från höger. Denna lösning ser väldigt imponerande ut, men den har sina nackdelar: mekanismen är ganska dyr och tar mycket ledigt utrymme i rummet.

Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer skjutdörrar för ett omklädningsrum bör du inte bara ta hänsyn till deras design utan också materialet från vilket duken är gjord.

Plastdörrar

Plastskivan är ganska lättskött. Det är inte heller svårt att installera det. Du kan dekorera plastdörrar med affischer eller klistermärken, eller bara måla. Plast är varken hållbart eller prestigefyllt, men det är av denna anledning som skjutdörrar från det efterfrågas bland unga människor som inte gillar interiörens statiska karaktär.

Bild
Bild

Trädörrar

Som regel är de gjorda av spånskiva eller MDF. De kan skilja sig åt i färg och textur, samt kan kombineras med glas eller speglade ytor, kompletterade med läder- eller plastdetaljer. En vanlig missuppfattning är att användningen av träpaneler har en stilistisk ram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att alla designlösningar för skjutdörrar i trä är tillgängliga idag. Produkter av naturligt trä kommer att se särskilt imponerande ut.

Trädörrar är inte bara en snygg och mångsidig lösning, utan också miljövänliga. De kommer att komplettera alla interiörer perfekt. Ytan på träpaneler är hållbar, vilket gör att de kan behålla ett bra utseende under mycket lång tid.

Bild
Bild

Vid installation av paneler av naturligt trä bör man komma ihåg att de har en ganska stor massa och därför kräver lämpliga beslag. Dess tillförlitlighet måste vara tillräcklig för att stödja deras vikt.

Glas- och spegeldörrar

Sådana skjutdörrar är gjorda av glas och speglar, som har stor tjocklek och hög hållfasthet. De installeras på exakt samma sätt som trädörrar. På baksidan av banan finns en speciell film som kommer att behålla nätets fragment om den bryts. Spegeldörrar och glasdörrar är mycket efterfrågade, vilket gör att vi kan tala om deras mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att det finns flera typer av glasskivor:

  • matt;
  • glansig;
  • färgad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig egenskap hos glas- eller spegeldörrar är ett brett utbud av olika inredningar, vars tekniker kan vara olika. Ett av de vanligaste och mest prisvärda sätten att dekorera glasdörrar är genom att limma en specialfilm.

Bild
Bild

Fotoutskrift är ganska populärt, vars tillämpning liknar principen för utskrift på en skrivare. Denna metod låter dig överföra till ytan av duken nästan vilken bild eller fotografi som helst.

Ett annat alternativ är att applicera ett sandblästringsmönster på ett glas- eller spegelduk. Mönstren som ritningen appliceras på kan göras individuellt. Fördelen med sandblästringsmönstret är stort motståndskraft mot solljus och mekanisk belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasmålningar av polymermaterial är ett intressant sätt att dekorera glasdörrar.

Bild
Bild

Plexiglasdörrar

Detta alternativ är ett möjligt alternativ för glaspaneler. Plexiglas har många fördelar, bland annat: ökad hållfasthet, ett brett spektrum av färger, samt materialets motståndskraft mot fläckar och mörkare. Obrottsligt plexiglas skiljer sig inte bara i en mängd olika färger utan också i olika grad av transparens. Det kan också ha en annan struktur: korrugerad, matt, transparent eller färgad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu- och rottingdörrar

Dessa material är mycket efterfrågade idag både bland köpare och möbeltillverkare.

Den intensiva utvecklingen av modern teknik har gett bambu- och rottingmaterial ett brett spektrum av applikationer. Dessutom är deras miljövänlighet och säkerhet för människors hälsa för närvarande ett av de viktigaste kraven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hög, cirka 40 meter, har bambustammen en heterogen struktur, som skiljer sig åt i densitet. Trä på detta sätt gör att du kan få ut material som skiljer sig åt i deras egenskaper. En viktig egenskap hos bambu är dess utmärkta motståndskraft mot fukt.

Rottingens struktur liknar bambu, med skillnaden att bambustammen är ihålig inuti. Den inre delen av rottingstammen är en hård och tät svampig fiber längs vilken växtsafan rör sig. Efter att detta ämne har behandlats med het ånga blir denna juice ett lim som har kraftfulla bindningsegenskaper. Således har rottingmaterial en särskilt hög hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutbara garderobsdörrar av bambu eller rotting passar perfekt in i interiören, gjorda i den nu populära ekostilen. Styrkan hos dessa material kommer att säkerställa hållbarhet, och delikatessen i deras struktur kommer att se extremt imponerande ut. Kombinationen av sådana paneler med andra inredningselement gjorda i samma stil kommer att vara särskilt imponerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande systemmaterial

För tillverkning av ett glidsystem använder tillverkare oftast stål och aluminium. Båda materialen har sina egna egenskaper och har både positiva och negativa sidor.

Glidsystem av stål är billigare. Samtidigt är de mycket tyngre än aluminiumkonstruktioner, och ur estetisk synvinkel ser de inte så attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprofilen har i sin tur en större tjocklek, lättare vikt och tillförlitlighet, vilket beror på några av dess designfunktioner. Lättheten i aluminiumskjutsystemet gör det möjligt att göra själva dörrarna större i storlek och vikt. Dörrar som är tyngre än 80 kg bör dock inte installeras, eftersom detta är den största möjliga vikten för dem.

Med alla uppenbara fördelar med aluminium producerar ett stort antal tillverkare glidsystem av stål. Genom att öka tjockleken på stålprofilen försöker tillverkare stärka strukturen och öka dess tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

För utförandet av en bekväm inredning är rätt färgschema av stor betydelse. För att vistelsen i rummet ska bli trevlig måste färgkombinationen vara harmonisk. För att välja rätt färg för skjutdörrar till ett omklädningsrum är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till färgen på golvet, taket, väggarna och andra inre element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom kombinationen av färger är själva panelens färg av stor betydelse. Mörka färger har förmågan att visuellt begränsa utrymmet, medan ljusa nyanser tvärtom utökar det. Glidande paneler ser mer harmoniska ut om de är en färg fortsättning på golvet.

Bild
Bild

Vita paneler är ett mångsidigt alternativ för att utöka utrymmet. Om du kombinerar vita dörrar med vita väggar kan du helt dölja ingången till omklädningsrummet. I ett rum med ett mörkt golv kan du använda en gråbrun skjutdörr. Panelernas beige färg hjälper till att harmoniskt kombinera dem med bruna golv och ljusa väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en mer avantgardistisk stil kan du använda paneler i djärva och iögonfallande färger. Detta kommer att ge intryck av en slags färgfläck. Färgen på panelerna bör dock i alla fall kombineras med alla element i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Om ett helt litet rum tilldelas omklädningsrummet, installeras skjutdörrarna i dörröppningen som innerdörrar.

Du kan också installera dem om en del av rummet är tilldelat omklädningsrummet. Glidande paneler i detta fall kommer att fungera som en partition som utför zonering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att installera skjutdörrar i en nisch kan du utrusta ett litet omklädningsrum från detta utrymme.

I vilket fall som helst måste frågan om placering av skjutpaneler lösas utifrån specifika uppgifter. Om du behöver utöka utrymmet är det idealiska alternativet att installera en speglad panel på hela väggen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Nästan alla köpare som har installerat skjutdörrar till omklädningsrummet svarar positivt på sitt köp. De noterar både enkel installation av panelerna och deras höga praktiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet noterar konsumenterna IKEA -märket Todalen garderob, samtidigt som de betonar dess rymlighet och enkel montering, kombinerat med en relativt låg kostnad.

Rekommenderad: