Speglade Skjutdörrar: Skjutbara Inredningsmodeller Med Spegel, Ramlösa Och Kombinerade Alternativ, Vad är Maximal Möjlig Bredd, Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Speglade Skjutdörrar: Skjutbara Inredningsmodeller Med Spegel, Ramlösa Och Kombinerade Alternativ, Vad är Maximal Möjlig Bredd, Exempel

Video: Speglade Skjutdörrar: Skjutbara Inredningsmodeller Med Spegel, Ramlösa Och Kombinerade Alternativ, Vad är Maximal Möjlig Bredd, Exempel
Video: Skjutdörrar och garderobsförvaring (Montering) 2024, April
Speglade Skjutdörrar: Skjutbara Inredningsmodeller Med Spegel, Ramlösa Och Kombinerade Alternativ, Vad är Maximal Möjlig Bredd, Exempel
Speglade Skjutdörrar: Skjutbara Inredningsmodeller Med Spegel, Ramlösa Och Kombinerade Alternativ, Vad är Maximal Möjlig Bredd, Exempel
Anonim

På senare tid har speglar blivit särskilt aktiva som dekoration för olika interiörer. De används för att dekorera inte bara väggar, tak och skåp. På senare tid har speglar tagit stolthet på dörrkonstruktioner. Speglade skjutdörrar i interiören kan återuppliva atmosfären och göra rummet mer attraktivt, oavsett vilken stil det är anlagd i.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Olika föremål, produkter, varor och saker skapade av människors händer kan inte vara helt perfekta, utan brister. Alla, inklusive spegeldörrarna, har sina egna fördelar och nackdelar - positiva och negativa sidor, på vilka det allmänna intrycket av en viss produkt bildas. Om det finns fler av de första, då anses saken vara bra, om den andra råder, glömmer de snabbt bort det.

Bild
Bild

När det gäller spegeldörrar kan det noteras att dessa skapelser inte har bråttom att gå i glömska, och det finns tillräckligt många skäl för det i form av många plus.

Fördelarna med dörrar med speglar inkluderar:

  • möjligheten att valfritt öka ytorna i rummet;
  • tillåtelse för installation i öppningar av valfri storlek;
  • öka tröskeln för belysning (en speglad dörr som ligger mittemot ett fönster eller en belysningsenhet kommer att ge ljus till rummet);
  • användarvänlighet;
  • enkel vård.
Bild
Bild

När det gäller den negativa sidan med att använda spegelsystem, förstörs hela bilden bara av den höga kostnaden för sådana fackdörrar och komplexiteten i deras installation. Denna design passar inte alltid den valda interiören.

Bild
Bild

Utnämning

Varje lägenhet / husägare, som organiserar interiören, vill göra den speciell, unik och oåterkallelig. Samtidigt försöker samtidiga för dessa ändamål att bevara ledigt utrymme så mycket som möjligt, visuellt göra det större. Numera är det få som är engagerade i att ladda ett rum med olika möbler, extra tillbehör och textilier. Enkelhet, frihet, självständighet är på modet.

De senare kriterierna hjälper till att väcka speglade dörrar till liv: de speglar det som är runt, så produkterna verkar fortsätta rummet, vilket är en obestridlig fördel för små områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana system har funnit sin tillämpning inte bara i utformningen av små lägenheter. De används ofta i rymliga hus på landet, liksom i offentliga byggnader (restauranger, barer, kaféer, butiker, butiker, skönhetssalonger, etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglade skjutdörrar används framgångsrikt i olika rum:

  • Vardagsrum . För att få rummet där gästerna tas emot ser bredare ut är det bättre att välja dörrar med en spegel på hela duken. Den maximala bredden på en sådan produkt beror på öppningens dimensioner.
  • Sovrum . I detta rum fyller spegeldörrar i större utsträckning en estetisk funktion, särskilt om de dessutom är dekorerade med tryck, mönster eller glasinlägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Badrum . I det här rummet kommer en dörr med spegelelement att hjälpa hushållets medlemmar att fullt ut bedöma sitt utseende innan de lämnar huset.
  • På offentliga platser glidande spegelsystem spelar rollen som dekoration, förstorar utrymmet visuellt och utför speglarnas huvudfunktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Trots den uppenbara bräckligheten är moderna dörrdesigner med spegel säkra att använda, de går inte sönder även om du slår hårt på duken. Sådana parametrar är möjliga på grund av att spegeln, som upptar det mesta av ytan, är täckt med en skyddande film på fabriken. Den tål alla belastningar och skyddar ytan från mekaniska skador.

Även vid oavsiktlig sönderdelning kommer spegelns fragment inte att flyga åt sidorna och kommer inte att skada någon.

Bild
Bild

Spegeldörrsystem är tillverkade av en mängd olika material:

  • naturligt trä;
  • Träfiberskiva;
  • MDF;
  • plast;
  • aluminium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Själva speglarna har skillnader. De kan tillverkas av naturglasspeglar eller av pseudospeglar (ett derivat av plast). Alla alternativ har också en annan tonningsgrad.

Det finns tre typer av de senare:

  • Konventionella speglar . De produceras genom att spruta amalgam (en legering av silver och kvicksilver) på ena sidan.
  • Tonade speglar . Tillverkad i två varianter. I den första tonas glaset längs hela omkretsen, i det andra används en ytterligare färgad beläggning.
  • Matt speglar . Glaset är sandblästrat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmetoder

Användningen av spegelelement i skapandet av dörrdesigner ger designers oändliga möjligheter att göra någon fantasi verklighet. Med hjälp av olika metoder för att dekorera och kombinera dem med varandra uppnår experter fantastiska resultat. Ramlösa dörrsystem med speglar av olika efterbehandlingsmetoder hjälper mästarna.

De viktigaste sätten att dekorera speglar inkluderar:

Ytmatta . Under produktionsförhållanden limmas en film med ett mönster skapat genom plotterskärning på ett glasplan med angivna dimensioner. Hela produkten behandlas sedan med en luftstråle under tryck med ett slipmedel (oftare - rengjord sand).

På de platser där glaset skyddas av en film kommer ytan att vara blank och alla öppna ytor kommer att vara matta.

Bild
Bild
  • Fotoutskrift . Tack vare modern teknik kan vilken bild som helst appliceras på spegelytan. Ritningen kan vara tråkig eller genomskinlig.
  • Gravyr . Varje graverad spegel kommer att dekorera rummet. Ett sådant ovanligt mönster kan kompletteras med breda fasetter - dekorativa fasningar applicerade längs hela spegelns omkrets.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Färgad spegel . Kombinationen av olika typer av speglar i ett tyg eller kombinerade dörrar från olika material i en interiör kommer att göra rummets design unik.
  • Glasmålningar . Baserat på den valda riktningen för rummets design, är glasmålningar monokroma, färgade, speglade.
Bild
Bild
Bild
Bild

I det inre

Trots det faktum att inre speglade skjutdörrar har ett antal fördelar, och det verkar som att de är lämpliga för interiörer i alla stilriktningar, bör valet av efterbehandling närma sig så noggrant och noggrant som möjligt.

Klassisk design i Provence-stil passar perfekt med glidande spegelark. Sådana dörrsystem i denna riktning kan dekoreras med prydnadsmönster. Strukturer med glasmålningar, dukar med speglar dekorerade med gravyr kommer att se bra ut i en sådan inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna interiörer i stil med Art Nouveau, Contemporary, Hi-Tech, Art Deco kommer perfekt att komplettera speglade dörrar med olika mönster av sandstrålningsteknik. Dukar med fotoutskrift kommer också att bli en ljus, minnesvärd höjdpunkt. Att rita i dessa stilar kan vara helt annorlunda - prydnadsväxter, tomter, fantasi.

I vissa fall kan en färgad spegel vara ett bra dekorativt element.

Bild
Bild

Minimalism behöver inte många tillbehör för dekoration. Det kräver ytterst enkelhet i allt. För sådana interiörer är glidande ramlösa system relevanta. När du dekorerar speglar är det bättre att överge tryck och mönster, men du bör vara uppmärksam på färgalternativ eller helt frostade speglar. Glasmålningar är olämpliga i detta fall, liksom andra tekniker för att dekorera spegelytor.

Rekommenderad: