Skjutdörrar Till Balkongen (61 Bilder): Balkonger I Plast, Glas Och Aluminium För Loggian Och Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Skjutdörrar Till Balkongen (61 Bilder): Balkonger I Plast, Glas Och Aluminium För Loggian Och Lägenheten

Video: Skjutdörrar Till Balkongen (61 Bilder): Balkonger I Plast, Glas Och Aluminium För Loggian Och Lägenheten
Video: Aluminum sliding door with smart glass 2024, April
Skjutdörrar Till Balkongen (61 Bilder): Balkonger I Plast, Glas Och Aluminium För Loggian Och Lägenheten
Skjutdörrar Till Balkongen (61 Bilder): Balkonger I Plast, Glas Och Aluminium För Loggian Och Lägenheten
Anonim

Skjutbara balkongdörrar är en gåva för dem som vill utöka det användbara utrymmet i sin lägenhet, samtidigt som de skapar en ovanlig och fashionabel inredning. Om du inte vill använda balkongen som en plats för förvaring av onödiga saker, utan som ett extra minirum, passar det här alternativet dig.

Vissa människor kallar dessa mönster "franska" dörrar. Detta är inte att säga att denna uppfinning tillhör just detta land.

Dörrar med fönster från golv till tak uppfanns i heta länder där det var behov av konstant ventilation. Gradvis kom mode för dem till europeiska länder, men i Frankrike blev de särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är detta namn förknippat med skjutdörrar. Speciellt med deras sort, som nästan helt är gjord av glas och har ett minimum av inneslutningar från andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Till skillnad från svängdörrar har de styrningar, topp eller botten, och rör sig längs inbyggda rullmekanismer. De skyddar perfekt mot gatustoft, buller och vind.

Låt oss titta närmare på deras fördelar:

  • Original … Deras huvudsakliga skillnad mot vanliga balkongdörrar är deras ovanliga design. De är inte så billiga, men för finsmakare av en utsökt och snygg inredning i en lägenhet är detta inte ett hinder. Om din balkong är utrustad som ett växthus, ett litet gym eller ett rekreationsområde, kommer det tack vare sådana originella transparenta dörrar att bli ett fullvärdigt inslag i interiören.
  • De släpper in mycket ljus och luft . Glasytan i balkongskjutdörrsystem är något större än i vanliga svängdörrar. Det betyder att mer ljus kommer att tränga in i det angränsande rummet, och om dörrarna öppnas, då mer luft.
  • Långvarig . I händelse av haveri behöver denna struktur inte demonteras helt, den kan repareras genom att ersätta enskilda delar. Ring bara en tekniker så hjälper de dig att felsöka. I allmänhet tjänar dessa dörrar under mycket lång tid, mer än 50 år. Men när du installerar dem är alla små saker viktiga, så det är bättre att överlåta dessa arbeten till specialister.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra särdrag hos skjutbara balkongdörrar:

  • ha en ökad ljudisolering;
  • stjäl inte extra utrymme när du öppnar;
  • lätt att öppna och stänga;
  • är inte rädda för temperatursteg;
  • komponenter innehåller inte farliga kemiska föreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar det faktum att sådana strukturer i regel kräver demontering av fönstret mellan balkongen och rummet, fönsterbrädan och väggen ovanför fönstret. Detta kräver ett särskilt tillstånd, ett ombyggnadsprojekt. Om en sådan ändring inte är legaliserad kan du få böter och till och med ett föreläggande om att lämna tillbaka det ursprungliga utseendet till rummet. Dessutom är lägenheter med olagliga layouter svårare att sälja.

Skjutdörrar är något dyrare än konventionella dörrar, gör ett visst ljud när de öppnas och stängs och görs också enligt individuella mätningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Skjutsystem för en balkong kan vara av kalla och varma typer

  • Kalla är utformade för att skydda huset mot atmosfäriska fenomen - regn, snöfall, starka vindar. De är bra för ljudisolering, men de”bryr sig inte” om värmen i rummet intill balkongen. Inkluderar enkelkammare dubbelglasfönster och profiler utan isolering.
  • Varm, förutom alla ovanstående egenskaper, har god värmeisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla skjutdörrar är av glas, men beroende på profilen är de indelade i följande typer

Aluminiumdörrar är den mest populära typen .… Vid första anblicken kan det tyckas att de kommer att bli för kalla, men så är inte fallet. Detta material har goda tekniska egenskaper, såsom praktisk, hållbarhet och ett relativt lågt pris. Det finns det så kallade "varma" aluminiumet - en termisk bro, som består av två profiler fästa med en polyamidinsats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä har ett mer estetiskt utseende . Detta alternativ är dyrare och är endast lämpligt för loggior som är välskyddade från nederbörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -profil är förstärkt med stålarmering … Om loggian inte är inglasad, är det bättre att sätta en trekammarprofil och tvåkammarsglas på plastdörrarna, då blir de varmare, och för en stängd kommer ett enkammars dubbelglasat fönster att vara tillräckligt. Sådana dörrar kommer definitivt inte att rosta eller svälla av fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Skjutdörrar kallas inte bara franska, utan också portal, detta namn kommer från det engelska ordet "gate". Om balkongen inte är för trångt skapar de en panoramautsikt i rummet, som om de avslöjar en annan värld.

Vilka typer av mönster finns för dessa produkter

Skjutdörrar Är en klassisk version av en skjutdörr. Hon, som ingen annan, sparar användbart utrymme, eftersom skärmarna helt enkelt rör sig åt sidan när de öppnas. Som en garderob går dörrarna längs med guider.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lyft-glid-systemet kan öppnas i en rörelse genom att trycka upp det. Men det kommer säkert inte att öppna upp till slutet.
  • Lyft-och-skjutdörrarna är ganska långa och öppna när de dras åt sidan.
Bild
Bild

Luta och skjut väl lämpad om du har en smal öppning. En sådan dörr måste dras framåt och sedan riktas bakom ett annat fragment av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Parallellt glidsystem har massiva dimensioner, är monterad på en upphängningsmekanism.
  • Glidande dragspel innehåller vanligtvis sju blad. En sådan dörr tar upp mycket värdefulla centimeter i det angränsande rummet, därför är den inte särskilt populär.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Du måste välja en dörr baserat på egenskaperna hos ett visst bostadsutrymme - vad är den största balkongen, hur varm den är och vad är inredningen i din lägenhet som helhet.

Skjutdörrar placeras i ett litet rum, eftersom en sådan okomplicerad design inte tar upp plats vid öppning och stängning.

Om det finns tillräckligt med meter i rummet intill balkongen kan du skapa en originaldesign med hjälp av en dragspelsdörr. Då ska balkongen inte vara för liten, annars kommer strukturen att se helt olämplig ut där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anhängare av klassiker i allt borde välja skjutdörrar i trä. Profiler är gjorda av tall, ek. För dessa ändamål tas limmat virke, vilket förhindrar de skadliga effekterna av torrhet eller fukt i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om inredningen i ditt rum är tillräckligt ljus och du inte vill sätta dörren på balkongen i en tråkig färg, kanske är det bättre att välja en plaststruktur. De finns i ett bredare utbud av nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom väggen under balkongen kommer att demonteras försvinner batteriet som sitter på den tillsammans med den. För att kompensera för avsaknaden av en radiator kan du använda en mer estetisk lösning - varma golv etc. Detta är ekonomiskt när det gäller användbart utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns golvvärmesystem som är anslutna till värmekretsen, det finns strömförsörjningssystem. De kan diskret maskeras av golvbeläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag

För arbete behöver du tillbehör, nämligen rullar, styrningar, fästringar. Skjutdörrar kan installeras längs bottenskenan eller längs toppen. Det beror på var videorna kommer att vara. Det finns också ett dubbelsidigt alternativ. Antalet rullar som används beror på dörrens längd.

Bild
Bild

När du installerar strukturen behöver du också handtag, de kan ha en annan design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan sätta ett barnlås, liksom en spärr som inte tillåter dörren att slå igen och blockera en person på balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

För installation av strukturer är det bäst att kontakta en specialist, men om du har mycket erfarenhet och är säker på dina förmågor kan du försöka göra det själv.

Här är en grov arbetsplan för installation av en skjutdörr

  • Ta mätningar. Lägg till ca 1,5 cm (avstånd till golvet) och höjden på skenan till dörrhöjden. Nu kan du fästa själva guiderna. Det behövs ett litet utrymme mellan spåret och väggen så att dörren inte repar väggen. Guiden ska vara dubbelt så lång som bredden på din öppning, och du måste lägga till lite mer till ersättningen.
  • Nu kan den monterade rullmekanismen med fästelement sättas in i styrningen. Klämmor fästs upptill, det ska vara så många som du planerar att lägga rullarna.
  • Skjut dörren under skenan och säkra med bultar. Installera också ett "koppel" i spåret på luckans nedre ände. Den behåller dörrens rätt position under rörelse och förhindrar rörelse.
  • Dekorativa dörrlistar är fästa för att dölja mekanismen och ge dörrarna ett mer estetiskt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självklart är skjut- eller portaldörrar en utmärkt lösning som gör din lägenhet speciell mot bakgrund av andra, där vanliga balkongdörrar installeras. Tack vare dem får du istället för ett litet fönster och en smal dörr en rymlig gång med panoramautsikt.

Rekommenderad: