Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (48 Bilder): Fällbara Dragspel Och Fackspeglar, Gardiner Istället För Dörrar Och Radie För Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (48 Bilder): Fällbara Dragspel Och Fackspeglar, Gardiner Istället För Dörrar Och Radie För Rummet

Video: Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (48 Bilder): Fällbara Dragspel Och Fackspeglar, Gardiner Istället För Dörrar Och Radie För Rummet
Video: HALLE Skjutparti Primo. Tillverkades fram till 2019 då det nya systemet Primolux lanserades. 2024, April
Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (48 Bilder): Fällbara Dragspel Och Fackspeglar, Gardiner Istället För Dörrar Och Radie För Rummet
Skjutdörrar Till Omklädningsrummet (48 Bilder): Fällbara Dragspel Och Fackspeglar, Gardiner Istället För Dörrar Och Radie För Rummet
Anonim

Dörrarna till omklädningsrummet är fasaden till ett bekvämt och praktiskt förvaringsutrymme. Och medan omklädningsrummet själv utför förvaringsfunktionen, döljer dörrarna inte bara innehållet från nyfikna ögon och skyddar mot damm, utan spelar också rollen som ett dekorativt element i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av system och mekanismer

Klädkammaren kan vara ett separat rum eller en inbyggd struktur isolerad med dörrar. Samtidigt finns det flera typer av dörrar: gunga, skjutbara, skjutreglage och dragspeldörrar.

Dessa typer anses vara traditionella, men det finns också alternativ som gardiner eller plastgardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svängande

Skåpdörrar, väggar eller garderobsdörrar som öppnas mot sig själva är gångjärniga. Samma typ av dörr kan hittas i ett omklädningsrum om dess dimensioner är små. Om fasadens bredd överstiger flera meter är det bättre att ersätta dem med glidande eller dragspel, eftersom strukturens totala vikt blir för tung. Detta kommer i sin tur att påverka dörrgångjärnens livslängd.

Som regel slits de vid tung belastning flera gånger snabbare, och under normal belastning är svängstrukturer ganska pålitliga och hållbara. Deras livslängd kan vara flera decennier.

Bild
Bild

Förutom sin långa livslängd utmärks de av nästan fullständig ljudlöshet. Ibland börjar gångjärnen gnälla, men detta problem kan enkelt lösas genom att applicera ett smörjmedel.

När du väljer dörrar av denna typ bör en viktig nyans beaktas - de kräver ledigt utrymme i rummet för att kunna öppnas. Detta blir ofta ett problem för rum med små bilder eller icke-standardiserade layouter.

Bild
Bild

Glidande

Praktiken visar att glidande eller glidande strukturer fungerar bättre i drift jämfört med gungor.

Glidmekanismens funktionsprincip liknar garderobens dörrmekanism . Den består av tre rullar med mjuka gummidäck, som är monterade på kullager, och en fjäderrulle. Detta gör att flikarna rör sig smidigt och tyst. Den fungerar enligt principen om styrskenor, det vill säga att skärmarna rör sig på grund av speciella rullar inuti en stål- eller aluminiumprofil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålprofilen väger mer och ser mindre estetiskt tilltalande ut, men samtidigt föredrar många tillverkare det på grund av ett antal fördelar:

  • Det är starkare , och med en tjocklek på 5 mm eller mer tillåter tillverkning av breda dörrkarmar, vilket generellt ökar konstruktionens tillförlitlighet och styvhet.
  • Stålprofilen har inga viktbegränsningar , vilket innebär att du kan använda både tungt glas och naturligt trä för tillverkning av dörrar.
  • Kostnaden är betydligt lägre än aluminium .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprofilen är lättare, vackrare och mer pålitlig. Dess styrka tillhandahålls av närvaron av de så kallade "revbenen", men de är inte tillräckligt för att hålla en stor vikt. Den högsta tillåtna belastningen är 70-80 kg.

Bild
Bild

Metoderna för att öppna skjutdörrar är varierande: dukarna kan röra sig längs omklädningsrummets väggar, de kan dras ut med nästan en kvarts meter och sedan spridas isär, dockade vid hörnen i hörnomklädningsrummen.

Bild
Bild

Typer av glidmekanismer:

  • Straffmål . Deras egenhet är att dörren lämnar, öppnar sig, går in i speciella spår inuti väggen. Detta är bekvämt för att spara utrymme och när du utrustar små nischer för ett omklädningsrum.
  • Fack eller glidning . Fasadens rörliga delar är fästa på styrningar längs vilka de kan förflyttas i vilken riktning som helst. Under öppning och stängning av dörrarna "körs" dukarna över varandra. Fackdörrarna har en nackdel - det är helt omöjligt att öppna omklädningsrummet. En av sektionerna kommer alltid att täckas av dörrar.
  • Tekno . Detta är en slags mekanism, som endast innebär toppfäste i avsaknad av nedre styrningar.
  • Radiell . Radiella eller radiella omklädningsrumsväggar är eleganta och moderna modeller som representerar ett värdigt alternativ till raka former. De kännetecknas av en smidigt krökt fasad, på grund av vilken dörrarna ser intressanta och ovanliga ut. Men vid tillverkning av radiemekanismer blir designen mer komplicerad, och därför ökar kostnaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Typer av fällningsmekanismer:

  • Bok . Namnet talar för sig själv. Varje skärm rör sig inte bara åt sidan, utan fälls också i hälften enligt principen för klädskärmar, vanliga i öster. Därför är det andra namnet på sådana dörrar vikning.
  • Harmonisk . Funktionsprincipen är densamma som för en hopfällbar dörr, bara panelerna är tunnare och smalare och viks som ett dragspel 3, 4 eller fler gånger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Snurra

Roto . En ovanlig typ av dörrar med en svängmekanism i mitten. Det vill säga att de kan öppnas inåt och utåt, vänster och höger. Sådana dörrar kräver lite mer utrymme inuti omklädningsrummet och framför fasaden, eftersom de när de öppnas liknar smala svängdörrar.

Bild
Bild

Alternativ istället för en dörr

Gardiner

När du väljer detta alternativ är det viktigt att väga för och nackdelar.

De positiva aspekterna av att använda textilanaloger inkluderar:

  • möjligheten att ändra rummets zonindelning . Genom att helt enkelt öppna gardinen är det enkelt att öka rummets yta med flera kvadratmeter;
  • designvariabilitet är ett annat plus med textilgardiner, eftersom det är mycket lättare att byta dem än dörrar;
  • dekorativ accent . Användningen av textilier låter dig spela upp vilken design som helst i rummet på ett originellt och ovanligt sätt;
  • extra komfort . Tyget mjukar upp de strikta linjerna i inredningen, vilket gör det mer bekvämt och luftigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • vanliga hygienprocedurer . Även de mörkaste och mest färgfria tygerna kräver ofta tvätt eftersom de samlar på sig damm och bakterier. Detta leder i sin tur till att materialet snabbt tappar sitt presentabla utseende;
  • slitstyrka hos textilier mycket mindre än trä, plast och andra material;
  • minimal funktionalitet . I omklädningsrummet behövs en spegel, och oftast finns den på dörren. Gardiner eliminerar denna möjlighet;
  • gardiner skyddar inte omklädningsrummet från besök av husdjur och små barn.
Bild
Bild

Persienner

Louvered dörrar är en bra ersättning för massiva dukar. De ser mer intressanta ut och "lossar" visuellt utrymmet på plana och täta ytor i rummet. Med sina estetiska egenskaper döljer lamellerade dörrar i omklädningsrummet innehållet från nyfikna ögon och ger ventilation inuti sektionerna. Damm och lukten av "inaktuella" saker kommer garanterat inte att vara.

Dörrar av denna typ kan presenteras i alla typer av sväng- och glidmekanismer, förutom radie . Paneler kan väljas både horisontellt och vertikalt. Alla typer av material för dörrpaneler används vid tillverkning av konstruktioner: glas, trä, MDF -paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rackdörrar

De fick sitt namn på grund av designfunktionerna: dörrbladet består av smala långsträckta lameller placerade horisontellt. Lamellerna är fästa på en solid ram. Lutningsvinkeln kan varieras efter önskemål, detta kommer att ändra bredden på gapet mellan dem.

Fördelar med lamelldörrar:

  • Möjlighet att välja vilken typ av mekanism som helst: svängning, vikning, glidning.
  • God luftcirkulation för korrekt förvaring.
  • Dekoration av en modern inredning.
  • Visuell lätthet och luftighet i strukturen.
  • Maximalt slitstyrka.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar behovet av att ofta torka av det damm som finns i utrymmet mellan lamellerna. Dessutom finns det ingen spegel på lamellerna och lamellerna.

Bild
Bild

Dold

Dolda dörrar är en struktur som installeras i linje med väggen på dolda gångjärn och är dekorerad för att matcha det omgivande utrymmet. Oftast - för att matcha färgen på väggarna eller tapetmönstret, men du kan också maskera det med en spegel. Handtagen på de dolda dörrarna är också så osynliga som möjligt.

Bild
Bild

Osynliga dörrar i omklädningsrummet kan vara av två typer: svängdörrar och pennfodral. I det här fallet kommer pennfodralen att sticka ut mer, eftersom glidmekanismen är svårare att dölja.

Valet av hemliga dörrar ger harmoni i rummet, visuellt gör det mer fritt och rymligt.

Bild
Bild

Rulla

Utformningen av upprullningsdörrar består av en speciell axel på vilken bladet är lindat, en kedja eller fjädermekanism och själva bladet.

För ett omklädningsrum är ett rullsystem med guider och en bar för viktning av duken bäst lämpad . En sådan dörr öppnas och stängs upp och ner. Höjden kan justeras.

För att skydda omklädningsrummets innehåll används ofta mörkläggningsväv som inte tillåter ljus att passera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De mest prisvärda och utbredda i produktionen är dörrblad av laminerad spånskiva och MDF .… De kännetecknas av enkelhet, kvalitet, hållbarhet, men inte särskilt varierande i design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket fler möjligheter att bearbeta och översätta originalidéer ges genom att arbeta med naturligt trä .… Detta material kommer att kosta betydligt mer, strukturens totala vikt kommer att vara många gånger större, men samtidigt är det så miljövänligt som möjligt, estetiskt och hållbart. Med trä kan du göra dörrar i valfri konfiguration, från ett massivt blad till persienner och tillämpa en intressant design.

Bild
Bild

Plexiglas är ett populärt material .… Med sin betydande vikt lägger glasytorna till lätthet och transparens i rummet, vilket gör det mindre laddat och dövt. Och modern teknik möjliggör användning av säkra typer av glas, som inte sönderfaller i fragment om plattans integritet kränks, men förblir inuti en stark film.

Bild
Bild

Spegeldukar går tillsammans med glas .

En spegel är ett nödvändigt attribut för ett omklädningsrum. Den kan användas i sin helhet eller i fragment. Till exempel som en insats i en bokdörr eller en av fackdörrarna.

Bild
Bild

Plast är ett budgetmässigt och multifunktionellt alternativ . Det är lätt att bearbeta, tar vilken form som helst, behåller ett utmärkt utseende under lång tid, är hållbart, skyddar pålitligt innehållet i omklädningsrummet. Plastkonstruktioner är lätta, därför kombineras de framgångsrikt med en aluminiumprofil.

Bild
Bild

Bland de ovanliga materialen är det värt att notera textilier .… Det kan ha olika densitet, olika färger och olika grader av naturlighet. Som dörr till omklädningsrummet är det bättre att använda täta tunga tyger som draperar vackert och skyddar saker från damm.

Bambu, läder och rotting används som naturmaterial vid tillverkning av dörrar.

Rekommenderad: