Hyllor Med Dörrar: Med Lamellerade Dörrar Och Hyllor, Låga Hyllor Med Skjutdörrar För Hem Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor Med Dörrar: Med Lamellerade Dörrar Och Hyllor, Låga Hyllor Med Skjutdörrar För Hem Och Andra Modeller

Video: Hyllor Med Dörrar: Med Lamellerade Dörrar Och Hyllor, Låga Hyllor Med Skjutdörrar För Hem Och Andra Modeller
Video: Montering Jula Förvaringshylla 2024, April
Hyllor Med Dörrar: Med Lamellerade Dörrar Och Hyllor, Låga Hyllor Med Skjutdörrar För Hem Och Andra Modeller
Hyllor Med Dörrar: Med Lamellerade Dörrar Och Hyllor, Låga Hyllor Med Skjutdörrar För Hem Och Andra Modeller
Anonim

Kuggstång - bekväma och funktionella möbler. Tack vare denna design kan du ge rummet ett komplett utseende, göra designen av rummet mer intressant, hålla ordning på allt på strikt utpekade platser. Därför kommer det att vara mycket användbart att veta allt om hyllor med dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hyllor med dörrar är ganska populära möbler; de kan köpas i vilken möbelbutik som helst eller göras på beställning, och i vissa fall, gjorda själv. Men här är det redan viktigt att ha åtminstone vissa färdigheter i att arbeta med trä och de nödvändiga verktygen.

Sådana ställningar kan tillverkas av olika material:

  • trä;
  • metall;
  • plast;
  • glas;
  • kombinerade material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av möbler kan placeras både i olika rum i hus och lägenheter, och på kontor och företag.

De kan användas för att lagra helt olika saker . Böcker, samlingar och helt enkelt nödvändiga små saker kommer att se lika bra ut i dem. I företag kan de vara oumbärliga för att lagra dokument, i utbildningsinstitutioner - för olika manualer och på medicinska institutioner - för läkemedel. Kort sagt, användningsfallen är mycket olika. Storlekar kan också variera, liksom färgschemat, vilket gör att du kan välja lämpligt alternativ för alla interiörer. Priset på sådana produkter kan också vara olika - allt beror på material, storlek och ytterligare detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Hyllor utformade för att lagra olika saker kan skilja sig åt i utseende. Här är några faktorer som kan kategoriseras enligt följande.

  • Dimensioner … Sådana möbler kan ha olika höjder. Racket kan vara antingen mycket högt upp till taket eller lågt eller medelstort. Hyllorna själva kan också variera - i vissa kan djupet vara 20 cm, i andra kan det vara upp till 30 cm.
  • Design . Det kan finnas en mängd olika alternativ här. Delvis kan hyllan vara med öppna hyllor och delvis med lamellerade skjutdörrar. Och det finns också ett alternativ med öppna hyllor längst ner och med slutna skåp upptill. Du kan ofta hitta en modell med nedre lådor och stängda hyllor med dörrar på ena sidan och öppna på den andra.
  • Material (redigera) … Själva dörrarna kan vara av trä eller glas. Ett ställ med genomskinliga dörrar låter dig placera vackra saker på hyllorna som du inte behöver dölja alls. Trä ser också bra ut, men bakom dem kan det finnas de mest nödvändiga sakerna, som, även om de ligger i perfekt ordning, inte skapar mycket skönhet när de är öppna.
  • Färgspektrum … Oftast finns rack i traditionella färger: vit, grå, svart, beige, brun. Men om vi pratar om ett barnrum kan det finnas alla färger: blått, orange, rosa och andra.
  • Ytterligare detaljer . Racket kan ha några ytterligare nyanser. Var till exempel i form av en transformator, när du kan dra ut ytterligare hyllor om det behövs, ändra höjden. Racket kan innehålla belysning, dekorativa element - smide, snidning, mönster på glas och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

När du väljer ett ställ måste du veta exakt för vilket syfte det kommer att vara avsett. Om detta är ett fungerande alternativ kommer ett strikt och, viktigast av allt, bekvämt alternativ att göra, där du kan passa alla dokument och ordna dem i ordning.

Förutsatt att möblerna är avsedda för hemmet och kommer att dekorera vardagsrummet, måste du ta hänsyn till rummets allmänna stil, utifrån detta . Racket som kommer att se perfekt ut på loftet är inte alls lämpligt för Provence -stilen. Om du till exempel för högteknologi kan köpa ett glas- och metallställ, så är det värt att hitta en träversion för landet, och helst även artificiellt åldrad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig punkt kommer att vara orientering mot det övergripande färgschemat . Om alla möbler i rummet är gråa bör racket vara i harmoni med resten av interiören. Kanske borde du köpa en grå eller vit version, men brunt och beige kommer redan att vara på sin plats.

Om stället köps till en plantskola måste du köpa en modell som är ljusare, låg och rymlig. Så att barnet trivs och trivs med en sådan möbel.

Bild
Bild

När man väljer också du måste ta hänsyn till rummets dimensioner … Racket ska passa in i det allmänna utrymmet, utan att ta bort extra meter, om rummet är litet. Förutsatt att det finns tillräckligt med utrymme kan du också välja stora modeller som rymmer böcker och andra nödvändiga föremål.

En annan viktig nyans - du måste ta hänsyn till luftfuktigheten i rummet … Om racket till exempel kommer att placeras i ett badrum, på en balkong eller en veranda, kommer en trämodell inte att fungera särskilt bra, eller så måste du se till att trädet är skyddat med speciella impregneringar från överdriven fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Låt oss överväga vad rack med dörrar kan vara

Älskare av vitt kommer att älska detta alternativ. Ett vitt rack med transparenta dörrar och belysning i ett rum med exceptionellt ljusa färger är perfekt för vackra rätter.

Bild
Bild

En svart hylla med glasdörrar mot en vit vägg ser perfekt ut med svarta möbler och en vit golvlampa. Bra ställe att förvara böcker

Bild
Bild

Ett mycket bekvämt och funktionellt alternativ. Det finns öppna hyllor och olika dörrar - transparenta och stängda. Detta gör att du kan placera olika föremål på stället

Bild
Bild

Det gråa rymliga stället har hyllor på olika djup, dörrarna har olika design - svängande och glidande. Men samtidigt är det en mycket intressant modell, som är en harmonisk möbel.

Rekommenderad: