TV Istället För En Bildskärm: Hur Man Ansluter Till En Dator? Kan Jag Använda En TV Istället För En Bildskärm? Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: TV Istället För En Bildskärm: Hur Man Ansluter Till En Dator? Kan Jag Använda En TV Istället För En Bildskärm? Fördelar Och Nackdelar

Video: TV Istället För En Bildskärm: Hur Man Ansluter Till En Dator? Kan Jag Använda En TV Istället För En Bildskärm? Fördelar Och Nackdelar
Video: Bildskärmsinställningar på flera bildskärmar i Windows 10 (Spellista_Windows_10_3) Teknik 24 2024, April
TV Istället För En Bildskärm: Hur Man Ansluter Till En Dator? Kan Jag Använda En TV Istället För En Bildskärm? Fördelar Och Nackdelar
TV Istället För En Bildskärm: Hur Man Ansluter Till En Dator? Kan Jag Använda En TV Istället För En Bildskärm? Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Om du ansluter en vanlig TV till din dator istället för en bildskärm kommer du att kunna se dina favoritfilmer och tv -program på en stor skärm, vilket förbättrar bildkvaliteten avsevärt. Anslutningen av två enheter orsakar inga särskilda svårigheter och utförs på flera sätt utan inblandning av en specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du ansluter en TV till en dator istället för en bildskärm måste du förstå alla fördelar och nackdelar med båda alternativen. Objektivt sett är bildskärmar mycket bekvämare än skärmar även med den största möjliga diagonalen … I TV -apparater är det omöjligt att justera antingen höjden eller lutningsvinkeln, till skillnad från datorer. En speciell fäste korrigerar situationen något, men denna design kräver tillräckligt med ledigt utrymme, som kanske inte finns i rummet. Dessutom har även den minsta TV: n stor vikt och enastående dimensioner, så det fungerar helt enkelt inte att sätta den på ett kompakt datorbord.

Det måste finnas ett gap på 50 centimeter från datorskärmen till den arbetande personen ., men i en situation med en TV -skärm med en diagonal på mer än 30 tum, måste detta avstånd ökas på grund av omöjligheten att samtidigt täcka hela området med en blick. Denna regel är återigen inte alltid möjlig i små utrymmen. Om TV: n används för spel, tröttnar blickens ständiga rörelse från en punkt till en annan mycket på ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna Input Lag - en fördröjning i signalbehandling som uppstår när man använder en TV som bildskärm . Detta är särskilt märkbart när du ansluter dator- och onlinespel, och därför måste deras fans vara uppmärksamma på denna parameter. Ingångsfördröjning, uppmätt i millisekunder, bör inte överstiga 40. Förresten spelar pixelresponstiden i moderna modeller ingen särskild roll.

Om vi pratar om TV: ns otvetydiga fördelar i förhållande till datorskärmen, så pratar vi om en bättre bild … TV vinner i aspekter som färgpalett, funktionalitet, anpassning och uppdateringsfrekvens. TV: n kan anslutas samtidigt till både datorn och antennen. Lägena ändras genom att helt enkelt trycka på knappen på ett par sekunder.

Dessutom är närvaron av bra högtalare en klar fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken TV ska man välja?

För att välja en TV istället för en bildskärm måste du se till att den ger rätt bildkvalitet och att den tillgängliga bakgrundsbelysningen är LED. Eftersom plasmapaneler snabbt tappar sin popularitet på grund av deras korta livslängd, företräde bör ges till LCD -skärmar . Flytande kristallmatriser ger en hög skärmupplösning, vilket i sin tur förbättrar bildkvaliteten avsevärt. Dessutom ger de vanligtvis FullHD -stöd och har en bekväm och begriplig meny. En trådlös bildskärm som kan ansluta till ett nätverk med Wi-Fi är ett bra val.

Ett av de mest framgångsrika alternativen för spel är modellen Samsung UE50NU7470U . Trots att den ganska stora skärmen har en diagonal på 49,5 tum är funktionen mycket bekväm. Enheten kan ansluta till en dator på flera sätt, bland annat genom att ansluta en Wi-Fi och en LAN-kabel. Dynamisk kristallfärgsteknik och 4K -upplösning garanterar levande och detaljerade bilder. En sådan TV väger ganska mycket - cirka 13 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ för både spel och tittande är en TV. Toshiba 32L5780EC . Ansvarig för bildkvaliteten är en diagonal på 32 tum, samt en skärmupplösning på 1366 × 768. Anslutning är bekväm med 2 kontakter för en HDMI -kabel, samt 2 USB -portar. Betraktningsvinkeln når 178 grader, och LED-bakgrundsbelysning och lysdioder på sidorna är ansvariga för frånvaron av bländning i kanterna. Andra fördelar med modellen inkluderar högkvalitativt ljud, barnsäker och sömntimer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tv LG 43LK5100PLB har en diagonal på 43 tum och en upplösning på 1920 x 1080. Full HD -funktion skapar en uppslukande effekt på vad som händer på skärmen. TV: n kan enkelt anslutas både till PC -systemenheten och till en specialiserad spelkonsol. Ljud av hög kvalitet tillhandahålls av Virtual Surround-systemet. Dessutom, i närvaro av en speciell skärmbeläggning som skyddar mot bländning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan lämplig TV övervägs Samsung UE40NU7170UXRU , vars diagonal är 49 tum. Skärmen kan anslutas till systemenheten på flera sätt, dessutom har enheten en inbyggd Plug & Play-funktion.

Det kommer att vara möjligt att styra denna TV inte bara med en vanlig fjärrkontroll, utan även med en smartphone.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktioner för anslutning

För att göra din TV till en datorskärm bör du börja med att köpa den optimala modellen. För frekvent och varierad användning det är bättre att använda en modell med en diagonal från 26 till 27 tum, samt en upplösning i intervallet från 1920x1080 till 2560x1440 . Det finns flera sätt att göra "transformation", både trådbundna och trådlösa. Om du har en kabel kombineras TV: n med systemenheten via VGA, DVI eller HDMI. Den trådlösa metoden är att skapa ett lokalt nätverk eller en direkt Wi-Fi-anslutning. Det är också möjligt att använda speciella adaptrar.

Det är ganska vanligt att välja en anslutning med en HDMI -kabel, vilket gör att du kan skapa högkvalitativ video och klart ljud . För dess implementering är det nödvändigt att motsvarande kontakt finns både på TV: n och på datorns grafikkort. När den första kontakten på kabeln sätts i datorns kontakt och den andra i TV -porten trycker du på ingångsknappen på fjärrkontrollen och aktiverar sedan HDMI som huvudkälla. Om allt görs korrekt blinkar skärmen lite, och sedan visas skrivbordet på den anslutna datorn på den. Vid eventuella visningsfel måste du justera skrivbordet därefter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra detta, högerklickar du bara på ett tomt fragment på skrivbordet, väntar på att menyn ska visas och följer kedjan "Egenskaper - Parametrar". Genom att trycka på knappen "Avancerad" kan du välja önskad upplösning - som regel är maxvärdet inställt. På fliken "Skärminställningar" kan du göra TV -skärmen till den huvudsakliga och datorskärmen ytterligare. Om TV: n inte överför ljud måste du högerklicka på högtalarbilden i meddelandefältet … När du går till menyn "Uppspelningsenhet" måste du välja din TV i listan över anslutna enheter, högerklicka på den och bekräfta "Använd som standard".

Anslutning via VGA och DVI "Tulpaner" utförs enligt ett liknande schema. För att skapa en VGA -anslutning behöver du en lämplig kabel. Normalt sätts den första änden av sladden in i motsvarande kontakt på grafikkortet och den andra i porten på TV: n. Du kan också använda en DVI-VGA-kabel om du samtidigt måste ansluta en vanlig bildskärm och en TV till systemet. Det är mer praktiskt att ansluta en stor dator med en DVI -kabel, som kan ge överföring av hög kvalitet.

Det bör tilläggas att förutom VGA- eller DVI -kabeln måste du köpa en speciell ljudkabel utrustad med en standard 3, 5 -kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att du har anslutit kabeländarna till lämpliga uttag på din TV och dator och satt in ljudkabeln i utgången märkt "Audio-In" måste du slå på datorn och TV: n. I TV -menyn väljs VGA eller DVI som huvudsignalkälla. Detta kan göras genom att trycka på Inmatningsknappen på fjärrkontrollen.

TV: n, ursprungligen utrustad med en Wi-Fi-modul, kan till och med anslutas till en smartphone . Därför är det enklaste sättet att ansluta både en persondator och själva TV: n till hemnätverket med en router. Om TV: n inte har en inbyggd modul krävs ett extra inköp av en adapter. Du kan dock synkronisera båda enheterna utan det tack vare Intel WiDi- och Miracast -teknik. För en lyckad WiDi -anslutning måste datorn ha ett operativsystem som är äldre än Windows 7 och Intel Wireless Display -programmet nedladdat. Moderna modeller säljs dock oftast med inbyggt Miracast-stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst aktiveras den nödvändiga tekniken på TV: n - antingen WiDi eller Miracast . Vanligtvis är denna funktion initialt aktiverad, men om inte, måste du använda funktionen "Screen Mirroring". Vidare, när det gäller WiDi, är Intel Wirelles Display -verktyget installerat på datorn. Efter att ha öppnat den bör du köra kommandot "Wireless Monitor", som låter dig skapa en anslutning.

Under anslutningen kommer programmet också att kräva att du slår säkerhetskoden som visas på TV -skärmen. Om vi pratar om Miracast måste Charms -fältet visas på skrivbordet. Gå till avsnittet "Enheter", du måste klicka på "Projektor" och sedan starta funktionen "Lägg till trådlös display".

För att ansluta din dator och TV över ett lokalt nätverk krävs speciell programvara. Först och främst måste användaren ladda ner och konfigurera DLNA -servern, vilket kan göras med ett licensierat program som heter "Home Media Server". När du har installerat programvaran måste du ändra några av inställningarna och ansluta själva TV: n till systemet med en LAN -kabel.

Det är bättre att stänga av TV: n innan installationen påbörjas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan startar programvaran på datorn . Efter att ha öppnat avsnittet "Inställningar" måste du gå till fliken "Enheter" och sedan starta sökningen genom att klicka på knappen. Efter att skanningen är klar visar programmet alla tillgängliga enheter, från listan över vilka du behöver för att hitta din TV. Genom att klicka på modellnamnet bekräftas anslutningen till mediaservern. Därefter måste användaren öppna "Inställningar" igen och gå till avsnittet "Medieresurser".

Genom att klicka på knappen "Lägg till" och välja önskade mappar på hårddisken skapas åtkomst till dem från TV -sidan. Det enklaste sättet att göra detta är att välja alla lokala enheter i mappen Den här datorn. När alla nödvändiga filer är tillgängliga för visning på TV -skärmen kan du börja skanna genom att klicka på "OK" -knappen.

Konfigurationsprocessen slutar med att öppna mediaservern, för vilken det räcker att klicka på "Start" -knappen i programmets huvudmeny.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att tillägga att det är bättre att koppla bort båda enheterna innan du gör en säkerhetsanslutning .… Först efter att kablarna har satts in kan du starta TV: n och välja anslutningsläge med knappen Källa eller Ingång. Anslutningen som valts på fjärrkontrollen måste matcha den kontakt som kabeln är ansluten till. Kabeltypen bestäms av kontakterna och portarna på datorns baksida. Efter att ha bestämt typen av kontakter i TV: n kommer det att vara möjligt att förstå vilken typ av kabel som krävs. Om du markerar ingångssignalen på TV: n kan du konfigurera enheten korrekt.

För att justera bilden på TV -skärmen kan du försöka trycka på Display -knappen. Denna knapp aktiveras ganska ofta genom ytterligare tryckning på Fn -knappen. Dessutom saknas ibland ordet Display själv, och en motsvarande bild finns i stället. I Windows 7 öppnas projektmenyn genom att trycka på kombinationen Windows + P. I det här avsnittet kan du välja önskat visningsläge för innehållet på skrivbordet. Dessutom kan du i vilken version som helst högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och visa menyn "Skärmupplösning" eller "Egenskaper".

I avsnittet Multiple Displays kan du välja hur bilderna ska se ut på TV -skärmen.

Rekommenderad: