Pantry -dörrar (43 Bilder): Skjutbara Modeller Och Rullgardiner Istället För En Dörr I En Lägenhet, Fackdörrar Och Persienner, "dragspel" Och Svängalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Pantry -dörrar (43 Bilder): Skjutbara Modeller Och Rullgardiner Istället För En Dörr I En Lägenhet, Fackdörrar Och Persienner, "dragspel" Och Svängalternativ

Video: Pantry -dörrar (43 Bilder): Skjutbara Modeller Och Rullgardiner Istället För En Dörr I En Lägenhet, Fackdörrar Och Persienner,
Video: How to Install Interior Bifold Doors 2024, April
Pantry -dörrar (43 Bilder): Skjutbara Modeller Och Rullgardiner Istället För En Dörr I En Lägenhet, Fackdörrar Och Persienner, "dragspel" Och Svängalternativ
Pantry -dörrar (43 Bilder): Skjutbara Modeller Och Rullgardiner Istället För En Dörr I En Lägenhet, Fackdörrar Och Persienner, "dragspel" Och Svängalternativ
Anonim

Ett skafferi är ett rum där du kan lagra garderobartiklar, mat, professionell utrustning och andra användbara saker som ägarna behöver då och då. Detta rum måste vara ordentligt inrett så att denna viktiga del av en lägenhet eller ett hus blir en harmonisk fortsättning på det övergripande interiören. För att göra detta bör du ordentligt utrusta insidan av rummet och ta valet av en lämplig dörr till skafferiet så allvarligt som möjligt. Det finns standard- och icke-standardalternativ för dörrdesigner: det är värt att överväga dem mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Roll

Dörren som leder till garderoben eller gömmer mezzaninen spelar två viktiga roller: säker uppdelning av rummet i slutna områden och tillägg av ytterligare ett dekorativt element till rummets design.

När du utformar ett sådant rum är det nödvändigt att ta hänsyn till lägenhetens stil. Harmonisk design förutsätter att alla komponenter överensstämmer med varandra, detta gäller även dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande är de mest populära designalternativen:

  • Den klassiska stilen innebär användning av ett dörrblad av trä. Imitation av trä är möjligt.
  • Den moderna stilen innebär användning av plast, glas, metallprodukter eller en kombination av dessa. Du kan installera små galler eller borra hål längst ner på duken. Detta hjälper till att förhindra fukt, mögel och ventilation.
  • I etnisk stil är åldrade träytor, metall, naturstenbeklädnad, smide, läder eller dess imitation välkomna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Det finns för närvarande ett brett utbud av förvaringsdörrar på marknaden.

Deras mönster är mycket olika:

  • Skjutdörrar eller ett fack är ett lämpligt alternativ för en liten lägenhet. Duken rör sig med hjälp av rullar - längs spåren. Stoppar är installerade vid sina kanter. Den största fördelen med sådana strukturer är frånvaron av rör med dörrblad.
  • Vertikala, horisontella, rullar, skyddsgardiner är lameller - tunna lameller, tallrikar av olika storlekar. Jalusiers ljushet säkerställer normal luftcirkulation. De skyddar rummet från exponering för starkt solljus.
  • Svängdörrar är det vanligaste alternativet. Denna struktur består av en fast dörrkarm och ett rörligt dörrblad. Du kan installera två blad för att få dubbla dörrar. Dörrarna kan öppnas både i en riktning och i båda riktningarna. Fördelarna med dessa dukar är en ökning av utrymmet och möjligheten att snabbt ventilera rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fälldörrar eller dragspeldörrar är ett mycket praktiskt alternativ. Dessa är paneler som är anslutna till varandra med gångjärn. Sådana dörrar har ett antal fördelar: platsbesparande, möjligheten att använda dem i öppningar av valfri storlek, bevara golvbeläggningens integritet, ett stort antal färger.
  • Skjutdörrar med en skjutmekanism rör sig i samma plan med väggen. Fördelen med sådana mönster är uppenbar: det sparar utrymme.
  • Rullgardiner är ett fritt hängande tyg, som fästs på axeln i den övre delen. En kedja eller fjädermekanism säkerställer att banan rullas upp. Bland fördelarna med dessa system kan de främsta fördelarna urskiljas: inget damm, användarvänlighet, bevarande av attraktivitet under hela driftstiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Specialdörrar. Om du planerar att lagra värdefulla saker i skafferiet är det nödvändigt att installera en brandsäker och brandsäker dörr, vars viktiga fördel är motståndskraft mot höga temperaturer.
  • Dold dörr. En sådan lösning kan realiseras genom att maskera dörren under fasaden på ett köksskåp, väggstänger, vägg, hyllor, spegel eller målning. Det enklaste och billigaste sättet att dölja är att klistra över dörren med samma tapeter som på väggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ej standardiserade alternativ

När du ordnar ett skafferi, som är en hylla eller ett fullvärdigt rum, kommer installationen av icke-standardiserade system att bli en utmärkt utföringsform av kreativa idéer i verkligheten. För skafferi i köket är skjutdörrar lämpliga, vars utformning kommer att dölja några av hyllorna, men kommer att lämna de flesta i tillgänglighetszonen. En ytterligare fördel med denna lösning är platsbesparingar.

Med ett speciellt hörn för skafferiet kan du installera konventionella svängdörrar lämplig för traditionell, skandinavisk interiör. Många föredrar trädörrar med en glasinsats som gör att du kan inspektera rummet utan att ta onödiga steg.

Ett annat ovanligt alternativ är installationen av glasdörrar som visuellt ökar utrymmet. De är gjorda av triplex, som är ett hållbart glas, som består av tre lager (2 glas och en film). Sådana produkter kan ha en blank eller matt nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Med tiden dyker olika defekter upp på dörrarna, vilket kan förstöra målningarnas en gång estetiska utseende. För att undvika oväntade kostnader och brådskande byten kan du dekorera dörrarna, dölja brister och lägga dem till dem.

Det finns många sätt att dekorera:

  • Tapet . Du kan täcka dörren med papper, vinyl, tyg eller flytande tapeter.
  • Svarta tavlan . Ett mycket intressant sätt att uppdatera är att installera ett anslagstavla där du kan lämna meddelanden till familjemedlemmar.
  • Spegel . En sådan produkt kommer visuellt att utöka utrymmet i lägenheten, det kan till och med göra det lättare. För detta rekommenderas att använda akrylpaneler med utmärkt reflekterande amalgam.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bovete . Detta material kräver inte stora materialkostnader, men denna inredning är kortlivad. För att få en dörr dekorerad med boveteskal är det nödvändigt att ta bort lagret av gammal färg, eliminera alla oegentligheter, måla duken mörkbrun, smörj den torkade dörren med PVA -lim, lägg ut skalet, täck ytan med lack.
  • Färg . Du kan uppdatera en gammal dörr genom att måla den i en annan färg. Innan du målar bör du bli av med oegentligheter, och efter att du har applicerat färgen är det värt att täcka duken med lack.
  • Ritningar och klistermärken . Du kan ge fantasin fria tyglar och översätta dina idéer till verklighet genom att plocka upp penslar med färg. Du kan också använda stenciler, vinylklistermärken för att skapa en unik komposition.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Läder . Du kommer att behöva nitar för att hjälpa huden att passa dörren tätt och förankra. Du kan lägga till en tråd eller ett mönster.
  • Glasmålningar . Det är möjligt att köpa en färdig version med bild. Du kan dekorera dörren själv med akrylfärger och en speciell kontur som skapar illusionen av en metallram.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att sätta?

För att ordna ett förråd på rätt sätt bör du ta hänsyn till lägenhetsytan. I "Khrusjtjov", som inte kännetecknas av rymlighet, är det värt att installera sådana dörrar, vars konstruktioner gör att du kan spara utrymme.

I smala och små öppningar bör svängdörrar installeras, men endast öppning inuti förrådet. Så dukarna kommer inte att störa den fria rörligheten för människor runt lägenheten. Du kan också välja glidstrukturer eller kupéer, så att du kan spara utrymme.

Ett original, icke-standardalternativ för en liten lägenhet är installationen av spegeldörrar som visuellt ökar utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man byta ut?

Om skafferiet ligger bredvid ett annat rum, är installation av standardkonstruktioner inte ett mycket lämpligt alternativ. En sådan design kommer att förstöra väggen, elementen kommer att börja röra varandra, vilket kommer att påverka dem negativt över tid. För att undvika sådana problem måste man hitta ett alternativ.

Användningen av tygdraperier istället för en dörr är ett ganska populärt alternativ. Lätta och säkra gardiner av tätt tyg är mycket lämpliga för förvaringsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med detta alternativ:

  • att göra interiören unik;
  • snabbhet, lätthet och renlighet i skapandeprocessen;
  • enkel byte (kräver låg kostnad och minimal ansträngning).
Bild
Bild

Rullgardiner är ett bra alternativ.

De har ett antal fördelar:

  • enkel installation (inga hjälpmaterial);
  • möjligheten att välja ett alternativ för interiörens stil;
  • motståndskraft mot korrosion, buller och kyla.
Bild
Bild

Valet kvarstår alltid hos ägaren av bostaden. Det är helt naturligt att han vet bättre än andra vilket alternativ som kommer att se bäst ut i hans hus.

Vackra exempel i inredningen

När du inreder lokaler i en lägenhet eller hus försöker ägaren betona det unika i interiören. Detta gäller även skafferiet. Allt beror på målen: att dölja rummet från nyfikna ögon, att göra det till en accent. Med fokus på detta måste du plocka upp ett viktigt element - dörren.

Det finns många vackra exempel i interiören, bland vilka följande alternativ kan särskiljas:

Dörrar förklädda som en vägg med tapeter eller färg ser väldigt intressanta ut. Älskare av minimalism kommer att gilla den här lösningen, eftersom det inte finns krusiduller och främmande detaljer i designen

Bild
Bild
Bild
Bild

Den speglade dörren passar både i badrummet och i korridoren. Ytterligare utrymme, en känsla av oändlighet är det önskade resultatet som alla kommer att vara nöjda med: både ägaren till en liten lägenhet och ägaren till ett lyxigt hus

Bild
Bild
Bild
Bild

En snövit dörr är ett mycket bra alternativ, lämpligt för klassiska och moderna stilar. Denna duk ser väldigt elegant, sofistikerad ut

Bild
Bild
Bild
Bild
  • En dörr med glasinsats är en bra lösning, eftersom den släpper in ljus i rummet. Denna design kompletterar det övergripande interiören i rummet, uppdaterar det, men lockar inte mycket uppmärksamhet.
  • Ett modernt och ovanligt sätt att dekorera ett skafferi på är att installera en glasdörr. Det skapar intryck av lätthet, luftighet.

Rekommenderad: