Barnsängar För Nyfödda (108 Bilder): Hur Man Väljer En Babysäng Och Vilka Italienska Modeller är Bättre Enligt Recensioner?

Innehållsförteckning:

Video: Barnsängar För Nyfödda (108 Bilder): Hur Man Väljer En Babysäng Och Vilka Italienska Modeller är Bättre Enligt Recensioner?

Video: Barnsängar För Nyfödda (108 Bilder): Hur Man Väljer En Babysäng Och Vilka Italienska Modeller är Bättre Enligt Recensioner?
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Barnsängar För Nyfödda (108 Bilder): Hur Man Väljer En Babysäng Och Vilka Italienska Modeller är Bättre Enligt Recensioner?
Barnsängar För Nyfödda (108 Bilder): Hur Man Väljer En Babysäng Och Vilka Italienska Modeller är Bättre Enligt Recensioner?
Anonim

Sömn spelar en stor roll för nyfödda, eftersom barnet till en början sover cirka 20 timmar om dagen. Under sömnen växer, utvecklas barnet och olika fysiologiska processer sker i hans kropp. Så att ingenting kommer att störa barnet under sömnen är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av en spjälsäng. Det ska inte bara vara bekvämt och bekvämt, utan också av hög kvalitet, säkert och pålitligt. Det är värt att överväga alternativen för spjälsängar, kriterierna för deras val, liksom betyget för de mest populära tillverkarna.

Bild
Bild

Modeller

Nyfödda barnsängar är ett mycket seriöst köp. Experter rekommenderar att du inledningsvis bekantar dig med möjliga modeller i detalj för att förvärva ett praktiskt, högkvalitativt och bekvämt alternativ i framtiden. Så, låt oss ta en titt på några av de mest populära typerna av spjälsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Klassiska alternativ är de enklaste och mest populära om du behöver köpa en spjälsäng för barn upp till tre år. De kännetecknas av ekonomi, de är huvudsakligen gjorda av naturligt trä, vilket är mycket viktigt för nyfödda, och kompletteras också med metalldelar. I butikerna hittar du klassiska modeller av träslag som björk, bok, lönn och asp. Den idealiska lösningen är en slipad produkt som inte är lackerad, eftersom detta kan påverka barnets välbefinnande negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många spjälsängar för barn är utrustade med hjul, vilket gör det enkelt att flytta den till en bekväm plats, till exempel under en natts sömn kan en mamma flytta spjälsängen till hennes för att vara närmare med barnet. Många klassiska modeller har en höjdjustering av solsängen, vilket också garanterar användarvänlighet. Den övre positionen är speciellt avsedd för nyfödda, och senare, när barnet blir äldre, kan produktens botten sänkas. Om vi överväger dyra alternativ för klassiska modeller, presenteras de ofta med lådor där du bekvämt kan placera både sängkläder och babysaker eller leksaker. Och det är också värt att notera sidoväggarna av den avtagbara typen, eftersom detta tillvägagångssätt ger möjlighet att omvandla spjälsängen från en standard till en bifogad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska modeller av spjälsängar för nyfödda har följande fördelar:

  • tack vare sängens standardstorlek blir det inte svårt att välja en madrass, sängkläder och en filt;
  • Den klassiska sängen är idealisk för barn från födseln till tre år;
  • tack vare de avtagbara sidoväggarna kan produkten användas som fäste på föräldrarnas säng;
  • många modeller är utrustade med löpare som ger en bekväm sväng för barnet att snabbt somna;
  • enkel design, som praktiskt taget inte är benägen att gå sönder;
  • relativt låg kostnad.
Bild
Bild

Förutom fördelarna har klassiska spjälsängar för spädbarn följande nackdelar:

  • billiga spjälsängar har ett minimum av funktioner;
  • de flesta modellerna är stora.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om barnet förutom en säng också behöver ett skötbord, byrå eller andra användbara tillägg, bör dessa element tas om hand separat när du köper en klassisk spjälsäng.

Runda

Många moderna modeller av spjälsängar lockar uppmärksamhet med en oval eller rund form. De dök upp relativt nyligen, men gjorde genast ett stänk, och många föräldrar gjorde ett val till deras fördel. Naturligtvis är den runda formen på spjälsängen på något sätt liknande livmodern, så barnet känner en större komfort. Många alternativ finns med en baldakin som skyddar barnet från drag och ger en känsla av skydd. Men den här spjälsängen har några nackdelar. Så för en rund produkt är det svårt att välja inte bara en madrass utan också sängkläder. Vanligtvis beställs de individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma runda transformatorer. Deras främsta fördel är att de växer med barnet, de kan förvandlas till ett mer bekvämt alternativ när barnet mognar lite. För en nyfödd räcker det med en sådan monterad modul, eftersom dess diameter är 80 cm. Vidare kan produkten få en oval form, medan kojen ökar betydligt och redan har dimensioner på 130x80 cm. Även om måtten kan skilja sig något beroende på tillverkaren. Frånvaron av hörn garanterar barnets säkerhet och tar inte mycket plats i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar

En slående representant för bärbara barnsängar är en lekhagasäng. Detta alternativ används ganska ofta för resor, eftersom det kan vikas för att göra spjälsängen liten och kompakt. Den hopfällbara sängen tar minst ett utrymme under transporten. Sådana produkter är vanligtvis tillverkade av lätta material, ofta med plast och aluminium, samt textilier. Enkelt underhåll garanteras av att alla strukturella element, om det behövs, kan rengöras eller tvättas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom det här alternativet kan användas som spjälsäng och lekhage skiljer det sig i design från klassiska lösningar, vilket inte kan sägas om funktionalitet. Om det behövs, i spjälsängen, kan du välja höjden på botten, förvandla den till ett omklädningsområde eller använda den för att lagra leksaker. Många modeller har en dragkedja i sidan, vilket gör att äldre barn kan öppna strukturen själva. Många föräldrar föredrar spjälsängar, lekhagar, eftersom de är rörliga och ganska manövrerbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana mönster är endast avsedda för spädbarn upp till tre år, då måste du köpa en ny spjälsäng. Lekhagan är främst avsedd för spädbarn upp till 36 månader, medan den tål en vikt på högst 7 kilo. Även om vissa tillverkare erbjuder alternativ som kan stödja en baby som väger upp till 25 kilo.

Om vi överväger spjälsängar, är det värt att notera följande designfördelar:

  • lättviktig;
  • bekvämlighet under transport;
  • sidoväggarna är vanligtvis gjorda av transparent plast, vilket gör att du kan följa barnet;
  • spektakulärt utseende, ljusa färger;
  • strukturens funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men lekhagens spjälsäng har sådana nackdelar som:

  • mönster med en nivå är obekväma för både barnet och modern, eftersom de är ganska låga;
  • om vi överväger produkter på två nivåer, är den skyddande sidan vanligtvis låg, så att barnet lätt kan ta sig ur spjälsängen;
  • på grund av arenans instabilitet kan barnet vända på det;
  • det finns inget sätt att rocka barnet;
  • frånvaron av styva lameller komplicerar processen med att komma på fötterna för barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd inte en lekhage som din huvudsäng. Denna design är mer lämplig som en "camping" säng eller som ett bekvämt lekrum.

Transformatorer

Många föräldrar köper transformerande sängar till sina barn, som förutom en sovplats innehåller ytterligare en möbel. De presenteras ofta med ett skötbord eller byrå. Vissa alternativ för sådana möbler kan enkelt omvandlas till en säng för ett skolbarn eller tonåring, och ovansidan bildar ett bekvämt bord med ett rymligt sängbord. Detta alternativ är lämpligt för spädbarn från födseln till 7 år. När barnet går i skolan är det möjligt att öka sängens längd genom att ta bort ytterligare delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer med rund form kan användas som vagga, lekhage, rymlig säng eller soffa, och till och med som fåtölj med ett litet bord. Transformerande sängar har följande fördelar:

  • funktionalitet;
  • attraktivt utseende;
  • brett utbud av funktioner;
  • transformatorn är idealisk för barn från födseln till 12 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorn har sådana nackdelar som:

  • smal kaj - dess bredd är cirka 60 cm;
  • stora storlekar, så det är inte lämpligt för ett litet barnrum;
  • ganska hög kostnad för produkten.
Bild
Bild

Med pendelmekanism

Barnsängar med en pendelmekanism köps specifikt för nyfödda, eftersom det här alternativet låter dig påskynda processen med att somna för barnet. Spjälsängen kan svänga i två riktningar, beroende på vilken pendel som används. Så är den längsgående mekanismen försedd med en sväng längs produktens axel och den tvärgående - från ena sidan till den andra sidan. Ofta kompletteras sådana spjälsängar med lådor där både linne och barnleksaker kan förvaras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Spjälsängar för nyfödda är gjorda av olika material. Valet idag är ganska varierat, eftersom varje möbeltillverkare försöker inte bara tillhandahålla en högkvalitativ produkt utan också ge den unikhet och originalitet. Det är värt att överväga de mest populära materialen för tillverkning av spjälsängar mer i detalj.

Trä . Den bästa lösningen är en träsäng, eftersom detta material är miljövänligt och allergivänligt. Men det finns också en betydande nackdel - den ganska höga kostnaden för en produkt av naturligt trä, så alla kan inte köpa ett sådant attribut för sin bebis. För tillverkning av barnsängar används en rad björk, lönn, bok och al. Du kan också se furumöbler, men det här materialet är mjukt, så repor kommer att synas på produkten ganska snabbt. Vanligtvis lackeras trämöbler, men du bör vara mycket försiktig så att de inte är giftiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva och MDF . Dessa material används också vid tillverkning av barnsängar, men mindre ofta, eftersom deras kvalitet är lägre jämfört med naturligt trä. MDF produceras vanligtvis utan tillsats av formaldehyd och skadliga hartser, vilket inte är fallet för spånskiva. Många experter rekommenderar inte att man köper spjälsängar från dessa material till en nyfödd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiska material . Det finns också sådana spjälsängar till salu, som vanligtvis presenteras i form av lekhagor. Detta alternativ innehåller en metallram, som kompletteras med ett speciellt nät för att skapa sidoväggarna. Dessa alternativ ska inte användas löpande. Vanligtvis tas de med på resor på grund av deras låga vikt och förmåga att vika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Det är nödvändigt att noggrant göra valet av en spjälsäng, utan också tillbehör. Madrassen förtjänar särskild uppmärksamhet. Eftersom bildandet av barnets ryggrad utförs upp till 12 år måste madrassen vara av hög kvalitet och bekväm. När du väljer en madrass till en spjälsäng finns det flera krav att tänka på.

  • Stelhet . För en nyfödd är det värt att köpa en fjäderlös madrass som innehåller polyuretanskum eller kokosnöt. Dessa material orsakar inte allergiska reaktioner hos barnet.
  • Mått . När du väljer en madrass bör dess dimensioner vara identiska med spjälsängen. Om madrassen är mindre kommer den att röra sig runt sängen och orsaka obehag, och den stora versionen passar helt enkelt inte på sovplatsen.
  • Täckmaterial . Den måste vara uteslutande tillverkad av allergivänligt material och också vara avtagbar för rengöring. En utmärkt lösning skulle vara ett bomulls- eller linnetäcke.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lika viktigt tillbehör är rullen, som används som kudde. Den ska vara gjord av allergivänliga material och ge en bekväm sovställning. Experter rekommenderar inte att du använder detta tillbehör för nyfödda, eftersom halskotorna fortfarande är mycket känsliga. Den kan bytas ut mot en vanlig blöja vikt flera gånger. För äldre barn kan rullen också bli en snygg dekoration av rummet. Idag säljs rullar i form av olika djur, dekorerade med fantastiska tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, under en natts sömn i det nyfödda rummet, är nattlampan alltid tänd, så att det skulle vara lättare för modern att vakna på natten och övervaka barnet. Många äldre barn är rädda för att sova i mörkret, och i detta fall är ett nattljus också en nödvändighet. Beroende på barnets preferenser kan du välja dess snygga design, men föräldrar bör vara uppmärksamma på produktens säkerhet, eftersom detta är det viktigaste kravet. Nattljuset kan placeras inte bara nära spjälsängen, det är bättre att placera det närmare föräldrarnas säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från de första dagarna i livet börjar barnet lära sig om omvärlden och börjar göra det från spjälsängen, där han är mestadels. Många föräldrar dekorerar sin nyfödda barnsäng med ett musikaliskt hängsmycke. Vanligtvis har hon flera roliga djur, som tack vare lindningsmekanismen snurrar över barnets huvud. Musikmobiler är utformade speciellt för barnsängar, därför är de helt lämpliga i storlek och har också speciella fästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fickor är ett värdigt och bekvämt tillägg till spjälsängen. De är fästa på baksidan av spjälsängen. De kan lagra olika saker med barnet medan han fortfarande är liten. I framtiden kommer barnet att vilja utforska innehållet i så stora fickor, så det är bättre att använda dem för att lagra små leksaker. Den fantastiska designen av detta tillbehör kommer att dekorera ett barnrum och bli en ljus inredning i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Eftersom en spjälsäng köps under lång tid är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt dess val. Ett barn tillbringar mycket tid i en spjälsäng, för i det sover han inte bara, utan är också vaken. Du måste välja ett alternativ som uppfyller flera kriterier.

Bekvämlighet . För att göra barnet bekvämt i spjälsängen är produkten utrustad med en mängd andra funktioner. Till exempel är en utmärkt lösning pendelmekanismen, som utlöses av ett litet tryck och ger barnet oberoende åksjuka. Om spjälsängen inte har denna mekanism, är den ofta utrustad med hjul för enkel transport runt i rummet eller ett skötbord, vilket gör att du kan lagra alla barnets saker och det är mycket bekvämt att utföra olika procedurer, till exempel byta en blöja.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Praktiskhet . En spjälsäng kostar mycket pengar, så många föräldrar föredrar modeller som "växer" med barnet. Transformatorer kan användas för flera ålderskategorier, vilket undviker onödiga kostnader, och barnet kommer att kunna sova på sin favoritsäng länge.
  • Attraktivt utseende . Detta kriterium är också viktigt, eftersom spjälsängen harmoniskt ska passa in i det övergripande interiören i rummet. Skönheten i en produkt beror till stor del på de material som används. Till exempel har en säng gjord av naturligt trä inte bara ett snyggt utseende, utan är också miljövänligt och allergivänligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pris . Tyvärr kan inte varje familj avsätta en stor summa för köp av en högkvalitativ och snygg babysäng. Därför är det bättre att först bestämma priskategorin när du väljer denna produkt. Det blir lättare för konsulten i butiken att hitta det bästa alternativet.
  • Brett utbud av former och färger . Idag är de mest populära spjälsängformerna rektangulära och runda eller ovala. Om så önskas kan du köpa en separat vagga för en nyfödd, som endast är lämplig för de första månaderna av ett barns liv. Om vi överväger färgscheman kan du hitta bra alternativ för både pojkar och flickor. Idag säljs produkter, allt från askvit till den klassiska svarta versionen. Wenge och blekta ekbäddar är mycket efterfrågade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en spjälsäng bör du vara särskilt uppmärksam på säkerhetskrav, till exempel:

  • brist på skarpa hörn, vilket skyddar barnet från slag;
  • produkten måste vara tillverkad av miljövänligt material, och om den är lackerad, då uteslutande giftfri;
  • närvaron av flodväggar och botten kommer att ge utmärkt luftutbyte, medan man bör komma ihåg att avståndet bör vara 8 centimeter mellan lamellerna;
  • produkten måste ha en bilvägg som, om så önskas, kan höjas eller sänkas;
  • om produktens främre vägg är avtagbar, kan barnets säng anslutas till föräldrarnas säng på natten, vilket kommer att göra det lättare för mamman att mata barnet på natten;
  • lamellerna från främre väggen bör tas bort, och när barnet redan växer upp kommer han att kunna krypa ut och klättra tillbaka på egen hand;
  • speciella kuddar av silikon bör användas på lameller av trä eller metall, för under tandvården kommer barnet definitivt att vilja gnaga dem.
Bild
Bild

Tillverkare

Det är värt att överväga betyget för de bästa tillverkarna.

Papaloni Är en välkänd rysk tillverkare, trots ett så ovanligt namn. Alla modeller kännetecknas av italiensk design. Denna tillverkare producerar produkter av utmärkt kvalitet till en överkomlig kostnad. Papaloni Olivia är en klassisk italiensk stil. Spjälsängen är tillverkad av miljövänligt trä i 11 färger. En ganska enkel teckning kommer definitivt att glädja ditt barn. Sängen har mått 62x125 cm. Framväggen kan sänkas och vid behov även tas bort. Barnsängen är utrustad med två sovplatser. Rackväggarna och botten på produkten ger utmärkt luftbyte. Tack vare närvaron av en låda kommer det inte att finnas några problem var du ska förvara dina barns saker eller sängkläder. Närvaron av en längsgående pendel garanterar komfort för föräldrarna när de lägger barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Gandilyan " Är en Stavropol möbelfabrik, som är en av de bästa på den ryska marknaden. Alla produkter kännetecknas av en lång livslängd, är gjorda av högkvalitativa material och lockar uppmärksamhet med sin ursprungliga design. Ofta använder tillverkaren massiv bok. För bearbetning av färdiga produkter använder tillverkaren säkra lacker och färger. Idag är de mest populära modeller som "Vanechka", "Lyudmila" och "Monika".

Bild
Bild
Bild
Bild

" Den röda stjärnan " Är en annan rysk fabrik som har stor erfarenhet, eftersom den har erbjudit barnmöbler i över 85 år. Det ligger i Udmurtrepubliken, i staden Mozhga. Huvudmaterialet är björkträ, från vilket inte bara möbler är gjorda, utan också fantastiska träleksaker för utvecklingen av barnet. Sängar från denna tillverkare kännetecknas av användarvänlighet på grund av närvaron av silikondynor och avtagbara lameller. Klassificeringen av de mest populära alternativen inkluderar modellerna Regina S-600 och Irina.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Mozhginsky Lesokombinat " - en ganska känd fabrik som använder naturligt trä vid tillverkning av olika möbler. Blanda inte ihop denna tillverkare med ovanstående. Alla möbler för barn är miljövänliga, säkra och hållbara. Ofta föredrar föräldrar modeller som "Piccolo", "Elena" och "Alice".

Bild
Bild
Bild
Bild

Giovanni Är ett populärt engelskt märke, men dess produkter tillverkas i Kina. Köpare lockas av den fantastiska designen. De mest populära barnsängarna är Fresco, Magico och Belcanto Lux.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambolina Är ett välkänt företag från Italien som representerar premiummöbler. Företagets produkter kännetecknas av elegans av linjer, originaldesign, omtänksam design, utmärkt kvalitet. Men det finns en betydande nackdel - den höga kostnaden. Det är värt att uppmärksamma följande modeller: "Principessa Classic", "Tesoro" och "Divina".

Bild
Bild
Bild
Bild

Micuna - det här är redan en representant från Spanien som vet exakt vilka möbler som behövs för barn, särskilt för nyfödda. Fabriken har varit i drift sedan 1973, därför har den stor erfarenhet, använder en mängd modern teknik för att säkerställa att produkterna uppfyller alla krav från föräldrar. Du kan hitta många positiva recensioner om Micuna barnsängar, eftersom företaget använder uteslutande naturligt trä vid tillverkning av spjälsängar för spädbarn. Många produkter är gjorda av björk och bok, som behandlas med vattenbaserade färger och lacker. Kända modeller inkluderar Dolce Luce Relax Plus och Sweet Bear.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leander Är ett populärt danskt företag som erbjuder lyxiga barnsängar för spädbarn. De kännetecknas av skönhet, utmärkt kvalitet och unikhet. Transformatorer är mycket populära, som kan modifieras tillsammans med utvecklingen av barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Ängel " Är en annan rysk tillverkare av spjälsängar för barn, men det ger produkter i ekonomiklass, eftersom produkterna är billiga. Kanske är det låga priset en symbol för dålig kvalitet och utförande, eftersom många föräldrar lämnar osmickrande recensioner om hennes produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Fe " Är ett ryskt märke som producerar ett brett utbud av möbler för barn. Dess produkter finns i nästan alla butiker. Sortimentet innehåller bekväma transformerande sängar, snygga gungbäddar. Även om företagets produkter är budgetmässiga är de förvånansvärt bra kvalitet, så vi kan prata om den optimala kombinationen av pris och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Idag presenteras ett brett utbud av barnsängar för nyfödda, bland vilka du kan välja den optimala lösningen för varje smak. Det finns några vackra exempel värda att notera. Den ovalformade spjälsängen ser ganska intressant och ovanlig ut. Det är helt säkert för barnet, det har flera nivåer för att fixera botten av produkten. Förekomsten av lameller ger utmärkt ventilation. Närvaron av hjul garanterar bekväm transport av spjälsängen runt i rummet. Eftersom sängkläderna presenteras i en ljusblå färg, är troligen denna spjälsäng avsedd för en pojke.

Bild
Bild

Den transformerande sängen är efterfrågad eftersom den "växer" med barnet. Denna modell är utrustad med hyllor under sängen och en byrå, där du enkelt kan ordna babysaker. Den snövit färgen ger produkten skönhet, elegans och sofistikering. I framtiden kan sovplatsen ökas. Barnsängen är stabil och utrustad med lameller för utmärkt ventilation.

Bild
Bild

Den rektangulära spjälsängen är en klassiker. Kombinationen av bruna och gräddfärger ser sofistikerad och snygg ut. Ovanlig design ger produkten originalitet. Alla barns tillbehör kan enkelt placeras i byrån. Detta alternativ är lämpligt inte bara för nyfödda, utan också för äldre barn, eftersom det har en ganska rymlig sovplats. Många människor gillar en säng gjord av naturligt trä, eftersom detta material är säkert för barnet.

Bild
Bild

En snövit säng med ett fantastiskt tryck ser elegant, spektakulärt och väldigt snyggt ut. Närvaron av hjul gör att du enkelt och enkelt kan ändra sängens läge i rummet. En sådan säng kan täckas med ett överkast för att matcha sängen. Naturligt trä, utsökt design och genomtänkt konstruktion kommer inte att lämna någon likgiltig.

Rekommenderad: