Stötfångare I Spjälsäng För Nyfödda (90 Bilder): Vilka Sidor Behövs I Runda Och Ovala Barnsängar, Storlekar Och Typer För Pojkar Och Flickor, Vackra Produkter

Innehållsförteckning:

Video: Stötfångare I Spjälsäng För Nyfödda (90 Bilder): Vilka Sidor Behövs I Runda Och Ovala Barnsängar, Storlekar Och Typer För Pojkar Och Flickor, Vackra Produkter

Video: Stötfångare I Spjälsäng För Nyfödda (90 Bilder): Vilka Sidor Behövs I Runda Och Ovala Barnsängar, Storlekar Och Typer För Pojkar Och Flickor, Vackra Produkter
Video: Changing Bed Height on an IKEA SUNDVIK Crib - Demonstration and Review - Clueless Dad 2024, April
Stötfångare I Spjälsäng För Nyfödda (90 Bilder): Vilka Sidor Behövs I Runda Och Ovala Barnsängar, Storlekar Och Typer För Pojkar Och Flickor, Vackra Produkter
Stötfångare I Spjälsäng För Nyfödda (90 Bilder): Vilka Sidor Behövs I Runda Och Ovala Barnsängar, Storlekar Och Typer För Pojkar Och Flickor, Vackra Produkter
Anonim

Babysängar, som ofta är fallet med produkter från en mängd olika kategorier, även om de verkar vara användbara, kräver fortfarande ytterligare inköp av separata tillbehör. I synnerhet är absolut alla modeller utrustade med ett staket, men många mödrar tror logiskt att speciella tygstötfångare inte heller kommer att vara överflödiga. Men även det uppenbara behovet av ett sådant tillbehör underlättar inte valet, därför är det värt att noggrant förstå vad det är och hur man väljer det korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är de till för?

Som vi redan förstod är stötfångarna i spjälsängen för nyfödda specialpaneler gjorda av tyg eller baserade på det, som är vertikalt fästa på staketet, vilket gör det i ett stycke. Som det passar ett tyg kan sådana sidor med jämna mellanrum avlägsnas för tvätt. Sådana produkter är gjorda för spjälsängar i olika storlekar och former, så föräldrarnas uppgift är att välja den optimala modellen.

Bild
Bild

Den första uppgiften för ett sådant tillbehör är att skydda barnet från drag . Konstant närvaro i utkastet även hos en vuxen kan provocera en rinnande näsa, men nyfödda har aldrig varit vid god hälsa, därför är sådana fenomen extremt oönskade för dem. Sidorna till vaggan har nästan alltid ett tätt fyllmedel inuti, vilket inte tillåter luft att cirkulera helt fritt, därför kommer det inte att finnas något drag i spjälsängen. Samtidigt ska man inte vara rädd för att ventilationen försvinner helt och hållet på grund av användning av ett sådant tillbehör - på grund av att toppen fortfarande är öppen kommer barnet inte att förlora tillgången till frisk luft.

Bild
Bild

En annan funktion hos stötfångarna är att skydda barnet från kylan . Detta gäller särskilt om vaggan ligger bredvid en kall vägg, eftersom föräldrar inte alltid har möjlighet att ordna möbler annorlunda. Du kan lösa problemet med kläder eller varma filtar, men för ett litet barn är båda alternativen fyllda - textilier blir ständigt smutsiga och för varma kläder tillåter inte normal luftcirkulation och provocerar taggig värme hos barnet. Det är därför flyttbara stötfångare kommer att vara den bästa lösningen - barnet får vanligtvis inte tillräckligt med dem, och de värmer upp honom utan att skapa en onödig växthuseffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Naturligtvis hjälper en tjock sida med en betydande mängd mjukt fyllmedel till att skydda ditt barn från eventuella skador. Barnet kontrollerar ännu inte sina handlingar, är nyckfull, han kan aktivt svänga med armar och ben, och därför kommer han förr eller senare att träffa staketet. Mest troligt kommer slaget inte att vara för starkt, men barnets kropp skiljer sig inte särskilt från "styrka", precis som barnets nervsystem inte är redo att uthärda minsta smärta. Av denna anledning kommer det att bli mycket bättre om en tjock och mjuk sida något kan mildra kollisionen av barnets lem med ett styvt staket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brädornas dekorativa och underhållande funktion bör också noteras . Tillverkare förstår behoven hos en potentiell kund, därför väljer de en design på ett sådant sätt att det är trevligt för barnet och lockar hans uppmärksamhet, men samtidigt inte överbelastar hans medvetande, annars ser barnet ständigt något intressant i framför honom, kommer att vara överansträngd och kommer inte att kunna somna. Av denna anledning är sidorna vanligtvis gjorda i mjuka färger, med ett mönster utan skarpa linjer, inte för iögonfallande. Många tillverkare tillhandahåller också speciella tillbehör för leksaker i form av kardborreband eller strängar - detta gör att mamman kan fästa underhållning direkt på spjälsängens vägg medan barnet är vaken och ta bort dem när det är dags för honom att sova.

Olika sorter

Det första du bör vara uppmärksam på när du väljer är kompatibilitet med sängen i form och storlek. Du kan hitta modeller både för den klassiska rektangulära babyvaggan och för den runda eller ovala, men de är naturligtvis inte utbytbara. För att helt skydda barnet från eventuella negativa yttre manifestationer är det viktigt att produkten täcker staketet helt, vilket innebär att det måste matcha både staketets längd och dess höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall väljer föräldrar stötfångare med baldakin, vilket är mycket vackert, men redan innebär en viss risk. Faktum är att även en liten baldakin över spjälsängen, tillsammans med sidorna installerade från alla sidor utan undantag, avsevärt minskar möjligheterna till normal ventilation av spjälsängen, och detta kan leda till olika hudproblem hos barnet. Fördelar bör endast ges med modeller med en baldakin om tillbehörets huvudsyfte är att skydda barnet från den kalla väggen - då behöver sidornas omkrets inte vara fast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sidorna skiljer sig också i tjocklek . Kanske är det inte möjligt att hitta en exklusiv tygmodell utan fyllmedel, men vissa modeller är så tjocka att de kan kallas kuddar, och när de tas av kan de till och med användas som sådana. Det finns ganska många alternativ för fyllmedel, men en ungefärlig gradering är tydligt synlig, där billiga stötfångare vanligtvis är relativt tunna, inte särskilt skyddar mot skador och snabbt tappar mjukhet, medan dyra är mycket mjuka, mångsidiga och har en ökad hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att tillvägagångssättet för tillverkning av sidor skiljer sig väsentligt från olika tillverkare - vissa strävar efter att säkerställa maximal överensstämmelse med produktens huvudfunktioner, medan andra försöker följa den moderna trenden att förvandla alla objekt till de mest multifunktionella. Anhängare av det andra tillvägagångssättet släpper brädor som åtminstone är utrustade med leksaker, och i särskilt tankeväckande fall visar sig sådana leksaker också ha en uttalad utvecklingseffekt. Naturligtvis kommer barnet från ett sådant tillbehör inte att börja prata om sex månader, och i allmänhet är det värt att objektivt bedöma utvecklingseffekten av varje enskild modell, men i allmänhet kommer en sådan lösning att vara mycket användbar - det är möjligt att barnet kommer nu att utvecklas även när föräldrarna är distraherade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis anser klassificeringen av barnstötfångare också produktens design som ett av kriterierna . Ibland stöter du på rena vita modeller, vars uppgift är en - att skydda barnet från kyla och skador. Men från den första dagen i deras bebis liv är många föräldrar oroliga för att barnet får allt som behövs i strikt förhållande till sitt kön, och även om skillnaden under de första månaderna inte är så uppenbar och inte är för insatt av barnet, tillverkare följer föräldrarnas ledning och släpper ut separata brädor för pojkar och flickor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det verkar inte vara en grundläggande skillnad, men det låter dig ändå klassificera sidorna för spjälsängar och hur de är fästa vid staketet. Kardborrebandsmodeller är mycket populära idag - denna typ av infästning gör att du kan ta bort och sätta produkten på ramen mycket snabbare, men med tiden försämras den klibbiga delen och tvingar dig att använda strängar. När det gäller modellerna som ursprungligen producerades med strängar är de lite billigare, men när du byter ut dem måste du pilla med dem längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen måste du förstå att sådana produkter inte nödvändigtvis är seriella och släpps i industriell skala . Unga mödrar under de första månaderna av ett barns liv (liksom under de sista månaderna av graviditeten) tvingas sitta hemma länge, och om handarbete inte är främmande för dem kan de självständigt göra stötfångare för sitt barn. Handgjorda modeller hyllas traditionellt i specialiserade forum, eftersom de alltid uppfyller alla kriterier som måste följas när man väljer ett sådant tillbehör. Samtidigt är sidorna för en spjälsäng ganska enkla att tillverka, och du kan hitta detaljerade instruktioner om hur du gör dem i det offentliga rummet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du väljer det perfekta alternativet för babysängstötfångare måste du ta hänsyn till ett stort antal kriterier, eftersom att försumma någon av dem kan orsaka besvikelse från köpet. Låt oss försöka överväga åtminstone några punkter som gör att vi kan kalla sidorna bra eller dåliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Var inte för lat för att mäta sängen i förväg i alla projektioner för att veta vilka dimensioner den valda brädan ska vara. Detta gäller särskilt för oregelbundet formade vaggar - ovala eller runda, eftersom tillverkarna i dessa fall förlitade sig på möblernas originalitet och avsiktligt vägrade att följa allmänt vedertagna standarder.

Det bör noteras att en något felaktigt utbredd uppfattning, enligt vilken sidan nödvändigtvis måste täcka vaggan från alla sidor och strikt längs staketets höjd. Ibland är den senare ganska hög, och dess fullständiga upphängning kommer att leda till bildandet av en onödig växthuseffekt, därför kan tillbehöret vara lägre - i vissa fall täcker det bara en tredjedel av staketet. Om barnet behöver skyddas från endast en kall vägg med en vagga, behövs inte sidorna runt hela omkretsen - detta är också sant om det främre spjälsängsstaketet kan sänkas eller tas bort helt för mer bekväm åtkomst till barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Täckmaterial

Skänk bör säkerställa den mest bekväma vistelsen för barnet i vaggan, och om fyllmedlet är inuti tillbehöret och inte är iögonfallande, så är tyget på omslaget det ögonblick som måste uppskattas av varje konsument redan innan de köper.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att spädbarn är mycket benägna att manifestera allergier mot allt som är okänt, och även syntet av okänt ursprung kan vara farligt även för vuxna med god hälsa.

Det är inte förvånande att det är bäst att välja tyger av naturligt ursprung som material för fälgens lock .- i synnerhet material baserade på bomull som satin, calico eller chintz. Ett sådant lock, som håller värmen, stör inte normal luftcirkulation och kan också absorbera en del av fukten, normalisera atmosfären i vaggan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rent syntetiska material, som vi redan har förstått, är inte välkomna på grund av barnets kropps oförutsägbara reaktion på dem, men kombinationen av syntet med naturliga råvaror är ibland lämplig. Ett slående exempel på denna kombination är locket av crepe -satin. Sådana kombinationer är generellt efterfrågade på den moderna marknaden - konsumenter uppskattar dem för att det inte finns så många syntetiska material där, men det ger några användbara fördelar i form av att öka livslängden eller förenkla vården av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllnadsmaterial

Insidan av spjälsängstödet bör inte ses enbart i samband med att minska eventuella stötar - i själva verket bedöms materialen som fyllmedel på många olika kriterier och kan vara användbara (eller värdelösa) på de mest oväntade sätten.

Till exempel anses holofiber vara den bästa lösningen när det gäller praktiska egenskaper idag .eftersom detta material håller sin form perfekt och är slitstarkt, vilket innebär att dynan förblir mjuk även efter upprepad tvätt. Eftersom det är ett syntetiskt material blir holofiber nästan aldrig orsaken till allergier hos ett barn. Men, som ofta är fallet, förnekar utmärkta konsumentegenskaper en rent ekonomisk nackdel - höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumgummi som fyllmedel är mycket billigare, därför är det inte förvånande att det används mycket oftare än konkurrerande holofiber. Detta är bara fallet när konsumtionsvaror är synonymt med låg kvalitet, eftersom ett sådant fyllmedel kräver en mycket noggrann inställning till sig själv, i synnerhet måste det tvättas antingen för hand eller i ett känsligt läge. Troligtvis kommer inte ens uppblåsning av dammpartiklar från ett sådant köp att förlänga livslängden - detta material är benäget för snabbt slitage och kommer att behöva bytas ut efter några tvättar. En viktig fördel med ett sådant tillbehör är att det torkar ganska snabbt, vilket innebär att en extra uppsättning stötfångare inte kommer att behövas i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

I motsats till de senaste årens totala inriktning mot en 100% naturlig produkt, är vissa sorter av sådant material för barn definitivt inte värda att välja. Till exempel verkar fågelfuff eller djurhår mjukt och utmärkt skydd mot kyla, men de är inte lämpliga som fyllmedel för sidor, bara för att de är en mycket vanlig orsak till allergi hos barn. Separat bör det sägas att i sådant material kan olika små parasiter lätt starta, som också är benägna att uppskatta det naturliga, och för ett litet barn är ett sådant grannskap dubbelt farligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseende

När du väljer stötfångare till en spjälsäng, tänk på att din baby kommer att behöva se dem nästan hela tiden när han är vaken. Detta innebär att ritningen (om någon) ska vara trevlig och diskret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att barnet är mycket intresserat av omvärlden - utan en sådan medfödd nyfikenhet hade han helt enkelt inte blivit en fullvärdig vuxen. Barnet vet dock ännu inte hur det ska hålla uppmärksamhet - du märkte nog att även förskolebarn är sällan beroende av något under en lång tid. Ett barn tröttnar helt enkelt på en specifik koncentration av uppmärksamhet - det räcker med att han fokuserar på något i bokstavligen en minut för att bli trött. Samtidigt har han inte möjlighet att åtminstone vända sig bort från den ljust målade sidan som omger honom på alla sidor, därför blir han extremt trött, vilket orsakas av ständig gråt och ovilja att somna av överspänning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av denna anledning rekommenderas föräldrar som väljer ett sådant tillbehör för en nyfödd eller bebis under de första månaderna av livet att välja antingen vita sidor alls eller de som utnyttjar relativt svaga färger med suddiga mönster. Överflödet av små detaljer är inte välkommet - medfödd nyfikenhet låter inte barnet distraheras, men från sådana krusningar kan huvudet göra ont även hos en vuxen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller uppdelningen i produkter för pojkar och flickor är det i den här åldern mer ett marknadsföringstrick. Barn har ännu inte könspreferenser i detta skede, de är inte ens formade, för en prinsessa för en tjej eller en bil för en pojke är bara samma teckning med komplexa detaljer som du kanske gillar för sin ljusstyrka, men är för tröttsamt. Psykologer och andra barnspecialister har också bevisat att den eviga önskan att förse pojkar med blå tillbehör och flickor med rosa bara är en stereotyp, medan det inte finns några förutsättningar för massadyrkan av "samma köns färg".

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför, om det finns ritningar, måste du välja dem neutrala - det kan till exempel vara djur. En speciell utvecklingseffekt kan ge produktens design ett mönster, men det ska vara diskret och inte för ljust, och övergångarna mellan olika färger ska vara strikt smidiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner av tillverkare och specifika modeller

Många konsumenter (detta gäller inte bara föräldrar som letar efter spjälsängstötfångare) föredrar att inte förstå alla kriterier för att välja önskad produkt, utan bara lita på den allmänna opinionen. Ibland fungerar logiken, enligt vilken det är värt att ta samma sak som alla tar, men med vissa förbehåll.

Du behöver inte alltid lita på varumärket som helhet . Till exempel producerar den berömda svenska Ikea till och med stötfångare för spjälsängar, men trots allt blev den berömd inte på grund av dem, utan på grund av de producerade möblerna, som kritiseras av många för den primitiva designen. Följaktligen kommer ett igenkännligt namn från en annan bransch, och det är inte alls ett faktum att du som finsmakare av svenska prefabricerade möbler kommer att bli lika nöjd med brädorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vore mycket mer rimligt att leta efter recensioner för en specifik produktmodell. Detta är också relevant eftersom även en bra tillverkare kan ha en misslyckad utveckling, liksom vice versa - ett ganska dumt företag kan ha en enda framgångsrik modell i sitt sortiment. Sådana recensioner hjälper inte bara att utvärdera tillbehörets kvalitet, utan också hur mycket det passar dina behov.

En annan punkt som måste beaktas vid inriktning på recensioner på Internet är att inte alla kommentarer är skrivna av riktiga konsumenter. Vissa företag, vare sig de är tillverkare eller säljare, anställer speciella människor som bokstavligen skriver positiva recensioner om produkter under falska namn, även om de aldrig har sett det, vilket hjälper till att öka försäljningen. När du utvärderar en produkt med hjälp av kommentarer på Internet, försök åtminstone att inte ta dem från tillverkarens eller säljarens officiella webbplats, och var också mer uppmärksam på de positiva aspekterna, utan på kritiken. Om recensionen inte innehåller några nackdelar, tänk igen om hur sant det är.

Bild
Bild

Intressanta exempel i inredningen

Många föräldrar glömmer bort barnets psykologiska tillstånd och väljer specifikt för ljusa sidor för honom och försöker omge honom med skönhet. Det första exemplet visar att vackra barndomshistorier inte behöver vara skarpa i färgen för att förbli intressanta.

Bild
Bild

I vissa fall är brädorna separata kuddar som kan användas för att sitta eller sova i framtiden. Designers förbehåller sig rätten att designa varje kudde i form av ett sött djur eller en sagokaraktär, men den allmänna regeln att det inte ska vara överdriven ljusstyrka och överflöd av detaljer fungerar också här.

Bild
Bild

Faktum är att för ett rastlöst barn är det bättre att helt överge den allvarliga storleken på ritningarna, föredra mönster. En bra färgkombination ser snygg ut, men berövar inte barnet lugn och vila.

Rekommenderad: