Runda Spjälsängar För Nyfödda (19 Bilder): Storleken På Barnsängar Och Sängkläder, Samt 3 I 1 Uppsättningar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Runda Spjälsängar För Nyfödda (19 Bilder): Storleken På Barnsängar Och Sängkläder, Samt 3 I 1 Uppsättningar, Recensioner

Video: Runda Spjälsängar För Nyfödda (19 Bilder): Storleken På Barnsängar Och Sängkläder, Samt 3 I 1 Uppsättningar, Recensioner
Video: Portable Folding Mini Baby Crib 3 in 1 By Dream On Me 2024, April
Runda Spjälsängar För Nyfödda (19 Bilder): Storleken På Barnsängar Och Sängkläder, Samt 3 I 1 Uppsättningar, Recensioner
Runda Spjälsängar För Nyfödda (19 Bilder): Storleken På Barnsängar Och Sängkläder, Samt 3 I 1 Uppsättningar, Recensioner
Anonim

Att välja rätt spjälsäng för din nyfödda är inte en lätt uppgift. Det ska vara så bekvämt som möjligt, helt säkert och vackert på samma gång. Idag är inte bara klassiska rektangulära, utan även runda mönster, som har ett stort antal positiva egenskaper, mycket populära. Om du planerar att köpa en spjälsäng till en baby, bör detta alternativ inte förbises.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

För närvarande trivs utbudet av barnsängar med sin rikedom och variation. Till salu finns både klassiska versioner av en enkel design och originalkopior med olika tilläggskomponenter. Valet av det bästa alternativet beror till stor del på barnrummets yta, liksom konsumenternas önskemål.

Idag blir originalrunda sängar allt populärare, med en mer snygg och känslig design .snarare än traditionella vinkelalternativ. Dessutom kännetecknas dessa produkter av blygsamma dimensioner och många olika modifieringar. Kunderna kan välja mellan både konventionella stationära föremål och multifunktionella vikningsstrukturer som kan "växa" med barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I butiker som säljer barnmöbler kan du hitta vackra runda modeller målade i en mängd olika färger. Oftast väljer köpare klassiska vita alternativ som lätt passar in i alla rumsdesign. Naturligtvis finns det en möjlighet att köpa andra kopior av alla regnbågens färger. Det viktigaste är att lacken är miljövänlig och säker för barnets hälsa.

Rundformade barnsängar har många positiva egenskaper som moderna konsumenter väljer dem för

När barnet är i en rund spjälsäng har barnet alltid en bra 360-graders bild av miljön. Så barnet kommer inte att känna sig stängt i ett trångt utrymme.

Många konsumenter föredrar dessa modeller av spjälsängar, eftersom de ofta är utrustade med ett tillägg i form av en byrå. Den rymmer olika föremål som babykläder, sovutrustning eller små leksaker. Tack vare denna detalj kommer det att vara möjligt att vägra att placera ett skåp i rummet, vilket kommer att ta extra utrymme.

Transformatorprodukter är mycket populära idag, som är utrustade med speciella mekanismer som kännetecknas av slitstyrka. Även om de används i många år misslyckas de inte.

Bild
Bild

Vissa typer av runda vaggar har inbyggda mekanismer som är ansvariga för deras speciella gungning. Med deras hjälp somnar barnet snabbt utan att föräldrar deltar. Det finns inga skarpa hörn eller strukturella detaljer i runda spjälsängar, så barnet kommer att vara helt säkert i dem - skador minimeras. De flesta runda sängar är måttliga i storlek, så det är inte svårt att hitta en plats för dem i rummet.

Många modeller levereras med manövrerbara hjul, tack vare vilka de enkelt kan flyttas från en plats till en annan . Om så önskas kan de blockeras med en speciell enhet. Runda spjälsängar har ett estetiskt utseende och passar lätt in i nästan vilken designensemble som helst.

Den runda vaggan har alltid utmärkt luftcirkulation, vilket har en positiv effekt på barnets hälsa och humör. Om denna möbel kompletteras med en speciell ventilerad madrass, kommer barnet att vara under perfekta förhållanden för att sova och koppla av.

Denna möbel monteras mycket enkelt och snabbt, även om den är utrustad med olika mekanismer och ytterligare element.

Bild
Bild

Moderna tillverkare producerar dessa typer av sängar som pålitliga och motståndskraftiga mot slitage. I många versioner av de runda modellerna är det möjligt att justera höjden på botten.

Som du kan se har runda spjälsängar många positiva egenskaper, men det betyder inte att de är oklanderliga. Denna möbel för de små har också sina nackdelar.

  • Sådana strukturer är dyrare än standardalternativ, särskilt om de kompletteras med olika mekanismer som ansvarar för omvandlingen av möbler.
  • En annan nackdel med sådana produkter är deras storlek. Ju fler funktioner en rund spjälsäng har, desto större dimensioner kommer den att ha.
  • Byråer och lådor i dessa produkter är som regel av blygsam storlek och skiljer sig inte åt i rymd, så du bör inte lita på dem för mycket. Mest troligt måste du köpa en extra garderob i rummet, om dess område tillåter det.
  • Barnet kommer att växa snabbt, vilket också kommer att öka sängens längd, men bredden på sovområdet kommer att förbli oförändrad (60 cm). Med tiden kommer detta inte att räcka för en liten användare.
  • Dessa barnmöbler är inte avsedda för långvarig användning, eftersom det är tillåtet att använda dem endast för mycket små barn. Naturligtvis, när de används korrekt, håller spjälsängar tillräckligt länge, men i de flesta fall är de inte hållbara.
  • Det är mycket svårt att hitta en lämplig madrass för sådana möbler på grund av den icke-standardiserade runda formen på basen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av runda spjälsängar. Var och en har sina egna särdrag och designfunktioner.

Klassisk

En av de mest populära och vanliga är de vanliga runda spjälsängarna för de små. Oftast är de gjorda av naturligt massivt trä, utrustade med avtagbara hjul, samt en botten som kan justeras i höjd när som helst.

Nackdelen med klassiska produkter är deras bräcklighet. De är inte avsedda för långvarig användning, även om du behandlar dem med största försiktighet. Dessutom, för dessa alternativ, som med alla runda spjälsängar, är det svårt att hitta rätt madrass.

Bild
Bild

Upphängd

Du kan återuppliva interiören och göra den mer känslig med hjälp av en charmig rundformad hängande spjälsäng. Barnet kommer att vara väldigt bekvämt och mysigt att sova och vila i sådana barnmöbler. Experter säger att sådana vaggar kan ha en lugnande effekt på nyfödda, så de kan säkert kallas utmärkta hjälpare för mammor och pappor.

Kostnaden för att hänga produkter kanske inte passar alla kunder . De brukar vara ganska dyra. Förutsatt att barnsängarna inte håller för länge, är köpet kanske inte det mest lönsamma ur ekonomisk synvinkel. När barnet växer upp kommer den upphängda modellen inte bara att vara obekväm för honom, utan också farlig, eftersom den inte är avsedd för betydande belastning. Det är bättre att köpa dessa alternativ för runda sängar bara om det finns möjlighet att betala en snygg summa för dem och snart gå för en ny modell.

Pendel

Pendelrunda spjälsängar är också mycket efterfrågade. De anses vara så säkra som möjligt och till och med användbara för de små, särskilt i jämförelse med traditionella gungstolar. Pendelprodukter kompletteras med en speciell mekanism som inte tillåter barnet att svänga självständigt i spjälsängen.

Den största nackdelen med dessa kopior är att de snabbt misslyckas. Med tiden kan dessa möbler börja pipa och saker i lådorna börjar rulla och skramla. Pendelmodeller av runda sängar är dyrare än konventionella alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bifogad

Extra barnsängar kan placeras bredvid en vuxen säng. Således kommer barnet alltid att vara framför föräldrarna, men samtidigt kommer det att förbli på sin separata plats. Denna lösning är säker. Dessutom är platsen för spjälsängen bredvid föräldrasängen godkänd av många psykologer.

Det tar inte lång tid att använda den här typen av runda modeller . Om föräldrarnas budget tillåter, kommer hon att vara det perfekta valet.

Transformator

Transformande produkter kan användas av spädbarn från födelsedagen och när de fyller 5 år. Dessa modeller kan "växa" samtidigt som en liten användare. De kan förvandlas till en mängd olika möbler. Således blir det möjligt att få en stor rundad vagga, en lekhage och till och med ett litet bord med fåtöljer. Att flytta den transformerbara modellen till en ny plats i hemmet kan vara enkelt och snabbt, eftersom de vanligtvis är utrustade med hjul. Botten på dessa vaggar är också justerbar.

Men dessa modeller är ganska dyra - de är en av de dyraste runda spjälsängarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Runda sängar för nyfödda bör väljas med stor omsorg.

I det här fallet är det bättre att förlita sig på följande kriterier

  • Utförandekvalitet - barnmöbler måste vara pålitliga och bibehålla stabilitet.
  • Säkerhet - spjälsängen ska inte ha skarpa och utskjutande konstruktionsdelar, samt vara i farlig närhet till föremål som kan skada barnet om han kommer till dem.
  • Stödkvalitet , benen i en rund säng måste vara 100% stabila för att möblerna ska fungera så länge som möjligt. Om alternativ med hjul köps måste fixeringsenheter medfölja dem.
Bild
Bild
  • Material … Spjälsängen måste vara tillverkad av säkra och miljövänliga material. Naturligt trä uppfyller dessa krav. När du köper en sådan modell måste du begära av säljaren lämpligt kvalitetscertifikat för produkten.
  • Utrustning … Det är viktigt att se till att alla delar som anges på förpackningen ingår i den runda spjälsängen. Det är lämpligt att välja alternativ där sidoväggarna är utrustade med gummerade kuddar - de kommer att vara mycket användbara när barnets tänder börjar skära, och han börjar gnaga dessa element.
  • Utseende … Trots det faktum att en spjälsäng för en nyfödd köps, bör den fortfarande passa in i rummet i enlighet med dess stil och rådande färger.
  • Tillverkare … Det är bättre att köpa en rund spjälsäng från ett välkänt märke, vars produkter har goda recensioner. Naturligtvis kan det kosta en snygg summa, men det kommer inte att orsaka problem och kommer inte att skada barnet på något sätt.
Bild
Bild

Vackra exempel

  • En charmig 3-i-1 transformerande vagga, målad i mintskugga och kompletterad med ett ljust ljusstak, kommer att se harmoniskt ut mot bakgrunden av ljusa väggar och dyra möbler med snidade element eller stuckaturer.
  • En klassisk snövit rundformad säng kommer att gnistra med nya färger om du dekorerar den med en genomskinlig baldakin, lätta sängkläder och många kuddar i brunt, vitt turkos eller svartvitt. Denna snygga design passar lätt in i många interiörer, särskilt om de är gjorda i "varma" färger.

Rekommenderad: