Kökshanddukar (39 Bilder): Storlekar På Linneprodukter För Köket. Hur Man Syr En Gör-det-själv-handdukspresent?

Innehållsförteckning:

Video: Kökshanddukar (39 Bilder): Storlekar På Linneprodukter För Köket. Hur Man Syr En Gör-det-själv-handdukspresent?

Video: Kökshanddukar (39 Bilder): Storlekar På Linneprodukter För Köket. Hur Man Syr En Gör-det-själv-handdukspresent?
Video: DIY sy en poncho lätt 2024, April
Kökshanddukar (39 Bilder): Storlekar På Linneprodukter För Köket. Hur Man Syr En Gör-det-själv-handdukspresent?
Kökshanddukar (39 Bilder): Storlekar På Linneprodukter För Köket. Hur Man Syr En Gör-det-själv-handdukspresent?
Anonim

Nästan inget köksarbete är möjligt utan användning av handdukar. Tyget används för att torka disk, torka händer, slipa hällen eller till och med bearbeta grönsaker. Dessutom tillåter korrekt valda handdukar att lägga till fullständighet i köket och inte bara hjälpa till i hushållet, utan också glädje i utseendet.

Bild
Bild

Utrustning

En kökshandduksuppsättning kan innehålla från en handduk till tre eller fler. En handduk är lämplig i en situation där disken tvättas och torkas i diskmaskinen, vilket innebär att den inte kräver ytterligare torkning. I detta fall används en enda servett för att torka rent tvättade händer. Oftast använder hemmafruar två produkter - en för händer och den andra för rätter. En uppsättning av tre eller flera instanser har dock mycket mer utrymme för tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kan du välja en separat trasa för rena händer och frukter och två servetter för rätter: den första är där de våta plattorna placeras, och den andra torkas bort. En mikrofiberklaff kommer också att vara användbar - med hjälp kommer det att visa knivar, ytan på en glaskeramisk platta och stålfat i perfekt skick. Om det finns barn i huset är det bättre att förbereda en separat handduk för dem. Dessutom är en "smutsig trasa" och en torkning efter en fuktig trasa användbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Huvudkravet för kökshanddukar är att de håller hög kvalitet, att de absorberar all vätska och helst inte lämnar ludd. För många hemmafruar är det också viktigt att de också passar inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Som regel väljs två typer av handdukar för köket. Den första - terry - används för att torka händerna. För rätter är servetter baserade på bomull och linne lämpliga. De kan också vara våffla tillverkade av 100% bomull. I de fall när lätt tvättbara textilier är viktiga, är frottéhanddukar med låg hög att föredra. Vanligtvis är de dekorerade med skär från ett annat material, applikation eller broderi. Calico och linnehanddukar ser alltid ljusa och attraktiva ut, och de kan också berikas med spetsar och kanter. Våffelservetter har i sin tur goda hygroskopiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomullshanddukar kommer att tjäna länge och absorbera fukt effektivt och utan att skada människors hälsa . Linneprodukter kan visa sig vara för grova vid beröring, men vissa anser tvärtom att detta är ett plus - en slags massage uppstår vid kontakt med dem. Lin absorberar vätska effektivt. Velour rekommenderas inte särskilt för köket, eftersom dess absorptionsförmåga är medelmåttig. Frottéhanddukar tar lång tid att torka, men de är behagliga att ta på. Nyligen har bambuhanddukar blivit populära. De är utmärkta när det gäller att samla upp fukt, "impregneras" inte av främmande lukt och utsätts inte för mögel eller mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Kökservetter kan vara i vilken form som helst. Naturligtvis anses rektanglar vara klassiska, men en rund eller oval handduk ser väldigt original ut. Huvudkriteriet i denna fråga är bekvämlighet, så om värdinnan inte har svårt att torka av föremål med rundade fragment kan hon mycket väl göra ett sådant originalt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Självklart kan kökshanddukar vara av olika storlekar, men tyger med en bredd på 40 centimeter och en längd på 70 eller 30 centimeter breda och 60 höga anses vara de mest bekväma kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Vanliga handdukar med broderi ser bäst ut i köket. Om valet görs till förmån för färgglada textilier med många bilder, måste de nödvändigtvis "överlappa" med detaljerna i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Även om vackra handdukar vanligtvis väljs beroende på befintlig inredning och färgschema, föredrar många hemmafruar att köpa originalservetter beroende på säsong. Till exempel på vintern dominerar festlig nyårsdekor, på vårblommor "blommar" på handdukar, och på sommaren och hösten blir broderi med skörd och färgglada löv relevant. Det är viktigt att inte glömma slingorna, som kan vara gjorda av snören, band, knappar och annat material. Som regel dyker nästan varje semester upp en ny textilgåva i familjen, men om den inte matchar köksdesignen ska du inte "tvinga" dig själv - det är bättre att ge den till någon annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av papper motsvarigheter

Engångsservetter kommer till nytta i köket vid många tillfällen. Till exempel, med deras hjälp, kommer det att visa sig att bli rå fisk, fjäderfä eller kött blött före vidare bearbetning, eller till exempel blötläggning i en marinad. Handdukar är oumbärliga när du behöver ta bort överflödigt fett. Till exempel händer detta när du lagar pannkakor, pannkakor, ostkakor eller kotletter. Slutligen är pappersservetter praktiska för några smutsiga uppgifter: ta bort matrester från diskbänken, torka droppar på en tallrik innan servering, plocka upp en bit mat som har fallit från golvet eller torka dina smutsiga händer helt enkelt. Förvaring av sådana handdukar är bekvämt om du har en speciell hållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Ett stort antal företag tillverkar kökstextilier, och varumärkena kan vara både ryska och skapade i Turkiet. Av de välkända tillverkarna förtjänar Oriflame uppmärksamhet och presenterar White Gold-produktserien med diskreta gnistrande tryck och en rik basskugga. Andra kända märken av handdukar inkluderar Tac, Vasilisa, Mona Liza, Romance, Fidget, Lyubimy Dom och andra. Förresten, alla tillverkare bör uppmärksamma Nedelka -handdukar. De är en uppsättning med sju servetter för varje dag i veckan. Om du utnyttjar "veckan" kommer du att kunna vänja dig vid kökshygien och regelbundet byte av handdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY sy

Även en nyvärdinna kan sy en handduk med sina egna händer. Detta kräver bara tyg, sax, symaskin, tråd och nål. Genom att välja en linne- eller våffelbas blir det möjligt att förverkliga eventuella fantasiidéer med hjälp av flerfärgade trådar. Du behöver förresten inte köpa nytt tyg. Fragment av gamla kläder, till exempel en chintz -klänning, är ganska lämpliga för detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att sy en enkel handduk börjar med det faktum att en rektangel med en längd på 62 centimeter och en bredd på 32 centimeter skärs ut ur tyget, där ett par centimeter kommer att gå till vikarna. Dessutom kan cirka 5 millimeter av kanten slätas ut med ett strykjärn för att jämna ut kanten. Vikarna fixeras med stift, och kanterna sys med en symaskin. Dessutom är kanterna mulna med sicksack.

Förvaring och användning

Det är mest praktiskt att förvara rena handdukar nära diskbänken så att du kan torka och torka händerna eller disken direkt. Om du använder en separat handduk för tallrikarna måste du placera dem på olika ställen. Till exempel är specialskenor fixerade på skåpdörrar eller någonstans nära lämpliga för förvaring. Du kan också hänga servetter på olika krokar. De kan vara konventionella, spikmonterade, självhäftande eller ringar placerade på skåphandtag.

Bild
Bild

Det är också bekvämt att hänga handdukar på ugnens horisontella handtag, även om du som regel måste gå länge till diskbänken. Det finns också speciella hållare för köket. Det är bättre att ta bort mikrofiberrester och "avslappnade" arbetsservetter inuti skåpet.

Bild
Bild

Vårdregler

Det är värt att börja med det faktum att det rekommenderas att tvätta kökshanddukar separat från andra saker och till och med handdukar från badrummet. Faktum är att tyget, som hela tiden absorberar vätska, ackumulerar en mängd olika mikrober och bakterier, som inte kan hanteras av ett känsligt tvättprogram, till exempel lämpligt för lakan. I den mest gynnsamma situationen byts kökshanddukar var tredje dag, även om denna siffra beror på användningsfrekvensen och antalet personer som använder köket. Behovet av förändring bestäms beroende på doften - lukten av smutsigt tyg verkar tidigare än ett obehagligt utseende.

Bild
Bild

De tvättas med vanligt pulver vid en temperatur av 60 till 90 grader, beroende på tygets färg. Envis smuts kan blötläggas i blekmedel eller i en lösning av tvål och läsk. Av de hemlagade recepten anses blötläggning av handdukar i 20 gram salt löst i en liter kallt vatten vara det mest effektiva.

Feta fläckar från solrosolja behandlas med en vanlig diskmedel före tvätt . Det är mest praktiskt att göra detta på kvällen och på morgonen för att tvätta handdukar som vanligt. Dessutom är det värt att försöka behandla smutsen med 72% tvål och lämna i fyra timmar. Om det har beslutats att blötlägga servetterna i förväg kan du tillsätta bordsvinäger i vattnet. Andelen kommer att vara följande: tjugo gram av produkten för ett par liter vatten. I en extrem situation är det tillåtet att använda en vattenrörsrengörare utspädd i vatten.

Bild
Bild

Sparsamma hemmafruar bleker handdukar med senapsvälling applicerad på den färgade ytan. Ibland hjälper en lösning av mangan, utspädd i vatten avsett för blötläggning också. Med dess hjälp blir det förresten möjligt att förstöra den ingrodda doften av maten som lagas. Väteperoxid som tillsätts i vatten gör ett bra jobb. Förutom desinfektion säkerställer det också framgångsrik mögelkontroll.

Bild
Bild

Det rekommenderas att koka köksservetter av snövit färg . Vatten hälls i en stor kastrull. Så fort det börjar koka kan du tillsätta 40 gram blekmedel, 40 gram vegetabilisk olja och 180 gram tvättpulver till det. Vätskan blandas noggrant och handdukar läggs i den. Efter att ha kokat innehållet i cirka tio minuter kan du stänga av värmen och låta locket vara stängt. Denna teknik är extremt effektiv, men tyvärr är den inte lämplig för syntetiska handdukar.

Rekommenderad: