Hur Syr Jag Ett örngott? 16 Foton Hur Man Gör Ett Mönster Av Ett örngott För En Kudde I Storlek 50x70 Med Egna Händer Steg För Steg?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Syr Jag Ett örngott? 16 Foton Hur Man Gör Ett Mönster Av Ett örngott För En Kudde I Storlek 50x70 Med Egna Händer Steg För Steg?

Video: Hur Syr Jag Ett örngott? 16 Foton Hur Man Gör Ett Mönster Av Ett örngott För En Kudde I Storlek 50x70 Med Egna Händer Steg För Steg?
Video: Vi syr ett örngott! 2024, April
Hur Syr Jag Ett örngott? 16 Foton Hur Man Gör Ett Mönster Av Ett örngott För En Kudde I Storlek 50x70 Med Egna Händer Steg För Steg?
Hur Syr Jag Ett örngott? 16 Foton Hur Man Gör Ett Mönster Av Ett örngott För En Kudde I Storlek 50x70 Med Egna Händer Steg För Steg?
Anonim

Sängkläder är nästan varje kvinnas hemliga kärlek. Den moderna textilmarknaden erbjuder en mängd olika sängkläder. Men ibland är högkvalitativa produkter väldigt dyra, och budgeten passar inte vare sig i storlek eller kvalitet. Och då kan du lösa problemet på ett mer tillgängligt sätt: sy själv. I synnerhet gäller detta oftast kuddfodral, eftersom deras mönster är enkla. Denna artikel kommer att berätta hur du syr ett kuddfodral med en lukt på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behöver du?

Uppenbarligen är det första du behöver göra att ha en symaskin. Det kan representera både en kompakt modern modell och ett bra gammalt "mormor" -prov.

Du behöver också:

  • trådar som matchar tygets färg;
  • sax;
  • tygkrita eller en bit gammal tvål;
  • måttband.
Bild
Bild

Hur väljer man ett material?

Det är nödvändigt att välja tyget noggrant, eftersom varje material har sina egna fördelar och nackdelar. Ett kuddfodral i siden skulle vara ett mycket bra alternativ. Sådant sängkläder samlar inte upp damm, kvalster startar inte i det, det är hållbart och värmebeständigt. På vintern kommer det att hålla sig varmt länge, och på sommaren kommer det att ge en behaglig svalka. Tyvärr är äkta siden svårt att få tag på och är mycket dyrt.

Ett annat, nästan klassiskt, tyg för ett örngott är grov calico . Detta starka, hållbara och icke-nyckfulla bomullstyg har traditionellt använts vid tillverkning av sängkläder i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra lämpliga alternativ för ett örngott inkluderar chintz och satin. De är också bomullstyg, vilket har en gynnsam effekt på deras hållbarhet.

Med tiden kan färgen på vilket tyg som helst, särskilt med ett stort antal färger, blekna och blekna. Men mer hållbara i detta avseende är de ovannämnda bomullstygerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra ett mönster

Det är lämpligt att göra ett mönster som mäter 50x70 cm, eftersom det är dessa örngott som nu passar för ett större antal kuddar som säljs.

Först måste du bestämma luktens storlek, den ska vara cirka 30 cm utan att ta hänsyn till tygets krympning, det vill säga du måste lägga till några centimeter till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, kuddfodralets längd ska vara 70 cm, bredd - 50, lukten är mer än 30 cm. Linsömmen bör dessutom ta 1,5 cm, tyget vikning tar samma längd. Om du gör det korrekt kommer du att få en stor rektangel. För att sammanfatta bör mönstrets bredd vara 73 cm (70 cm + 1,5x2) och längden bör vara mer än 130 cm (50x2 + 30 + 1,5x2).

Som regel är mönstret ritat på grafpapper, men om du har färdigheterna kan du omedelbart rita det på tyget. Det ska se ut som två identiska rektanglar anslutna, och en liten med en intilliggande sida.

Bild
Bild

Syprocess

Förberedelse för skärning

I detta skede måste du förbereda tygmaterialet för efterföljande arbete och kontrollera att det inte krymper. För att göra detta måste du blötlägga tyget i varmt vatten och sedan torka det. Denna procedur krävs inte för alla tyger, utan bara för de som är gjorda av ull eller syntetgarn. Efter att tyget har torkat är det lämpligt att stryka eller sträcka det så mycket som möjligt på ytan.

Bild
Bild

Överför mönstret till tyget

För att göra detta måste mönstret placeras på insidan av tyget, fästa det med stift eller till och med lätta stygn. Ringa in mönstret för sömmarna. Det finns två viktiga punkter här: du måste placera mönstret längs den delade tråden och i inget fall överföra ritningen från själva tyget. En tygkrita används för hela processen, ibland ersatt med en bit gammal torkad tvål. Efter det måste du klippa tyget längs den applicerade konturen.

Bild
Bild

Sömmar

För att göra detta, böj de två extrema motsatta sidorna av tyget till fel sida med en halv centimeter och fixa det med ett strykjärn, böj det sedan igen med 1 centimeter och upprepa åtgärden med strykjärnet. Sy sedan den resulterande fållen med en symaskin.

Bild
Bild

Gör en lukt

Vi viker tyget med hänsyn till lukten som ska förbli inuti längs de överförda linjerna. Tygets högra sida ska vara på utsidan. Vidare slipas sömmarna på sidorna på ett avstånd av lite mindre än 1 centimeter.

Bild
Bild

Slutsömmar

Det resulterande örngott måste vändas ut, strykas och sedan fästas igen med en maskinsöm på ett centimeter avstånd från kanten.

Bild
Bild

Den färdiga produkten måste vändas ut igen, tvättas, torkas och strykas, särskilt vid sömmarna . Kuddfodralet är klart.

Att sy ett örngott med egna händer är mycket lättare än det verkar vid första anblicken. Dessutom kommer det efter arbetets slutföring att glädja dig över sitt budgetpris och senare med dess kvalitet.

Rekommenderad: