Hur Gör Man En Produkt Med Ett Elastiskt Band Från Ett Vanligt Ark? 18 Foton Hur Man Syr Ett Elastiskt Band I Hörnen På Ett Enkelt Ark?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man En Produkt Med Ett Elastiskt Band Från Ett Vanligt Ark? 18 Foton Hur Man Syr Ett Elastiskt Band I Hörnen På Ett Enkelt Ark?

Video: Hur Gör Man En Produkt Med Ett Elastiskt Band Från Ett Vanligt Ark? 18 Foton Hur Man Syr Ett Elastiskt Band I Hörnen På Ett Enkelt Ark?
Video: Sy Ett Förkläde 2024, April
Hur Gör Man En Produkt Med Ett Elastiskt Band Från Ett Vanligt Ark? 18 Foton Hur Man Syr Ett Elastiskt Band I Hörnen På Ett Enkelt Ark?
Hur Gör Man En Produkt Med Ett Elastiskt Band Från Ett Vanligt Ark? 18 Foton Hur Man Syr Ett Elastiskt Band I Hörnen På Ett Enkelt Ark?
Anonim

Ett täcke som lindas runt madrassen som ett täcke har blivit en del av den moderna familjens vardag. Sådana sängkläder är ett verkligt fynd för dem som aktivt rör sig i sömnen och inte vill vakna på en skrynklig säng som ligger ihop under nedre delen av ryggen.

Lakan har speciella elastiska band som sys runt kanten eller i hörnen, som är fästa på och under madrassen och gör att lakanet kan ligga plant hela natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De många positiva recensionerna på olika forum och webbplatser signalerar ett stort antal fördelar med sådana sängkläder framför vanliga. Av fördelarna med att köpa eller sy ett ark av denna design kan följande särskiljas.

  1. Det sträckta arket rör sig inte ut, skrynklas inte eller täpper inte under en persons kropp, även om han rör sig aktivt i en dröm. Detta gäller särskilt barn och ungdomar, liksom vuxna med rastlös sömn. Samtidigt spelar materialet i linnet ingen roll: även ett sidenark kommer inte att flytta bort och kommer inte att samlas i veck.
  2. Det är mycket lättare att fylla madrassen med ett lakan som detta, eftersom det alltid kommer att passa och inte behöver pressas ner på sidorna för att säkra det. Under drift behöver du inte byta säng dagligen och du behöver byta sådant sängkläder mindre ofta, eftersom det inte skrynklas och blir smutsigare.
  3. Det kan fungera inte bara i form av en vanlig säng, utan också som ett lock till madrassen, som skyddar den från förorening. Att rengöra en madrass är inte en lätt uppgift, och ett sådant omslag gör att du kan göra det mycket mindre ofta.
  4. Madrassen, stängd på sidorna med en jämn sträckt duk, ser mycket snyggare och bekvämare ut än vanligt. Du kan välja sängkläder i färgen på sängen själv eller omvänt i en kontrasterande nyans. Olika mönster och prydnader ser vackra ut längs kanten på en sådan bäddad säng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr, med alla dess fördelar, är en sådan ovanlig idé inte utan vissa nackdelar. En av köparens största bekymmer om ett sådant blad är svårigheten att ta hand om det.

  1. Att tvätta för hand är mycket mödosamt och tidskrävande, och en tvättmaskin gör ett tätt gummiband oanvändbart för snabbt. Detta problem kan lösas genom att använda olika vattenavhärdare. Det kan vara speciella tabletter för en tvättmaskin eller sköljmedel. Dessutom tenderar små föremål att täppas till innanför plåten under tvätt. För att inte tappa ett par strumpor eller en liten halsduk räcker det bara att vända ut trasan efter tvätt. Eller lägg helt enkelt inte så småsaker i maskinen när du tvättar sängkläder.
  2. Det andra problemet är att stryka arket, eftersom elastiken drar ihop det och förhindrar att arket stryks ordentligt. Lösningen är enkel nog. Dra arket över strykbrädan med en hand så att hörnet blir platt. I det här fallet är järnet beläget i den andra handen och passerar enkelt genom alla veck och rätar ut dem. Dessutom kan ett sådant lakan strykas genom att dra det över själva madrassen. Efter sådan strykning behöver du inte ens stryka om den, den passar rätt på rätt ställe.
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda dessa brister kan betraktas som villkorliga, eftersom efter två eller tre tvättar av lakan kommer någon person att få kläm på att tvätta och stryka sådana sängkläder. Samtidigt försvinner inte alla fördelar med att använda den någonstans.

De flesta familjer som har bytt från ett vanligt lakan till stretch -underkläder återvänder inte till vanliga set längre, eftersom de verkar helt obekväma för dem.

Vad är dem?

I butikerna hittar du stretchlakan och till och med hela sängkläder i olika nyanser och mönster. Dessa kan antingen vara vanliga pastelldukar eller riktiga konstverk. Barnsatser med olika tecknade och sagokaraktärer sticker ut särskilt starkt mot denna bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är möjligt att klassificera ark med ett elastiskt band inte bara efter mönstret utan också med andra parametrar. Efter tyget kan du hitta följande produkt:

  • calico -kit;
  • perkalark;
  • sängkläder av poplin;
  • stickat;
  • uppsättningar av siden eller satin;
  • varma frottéalternativ.

Nästan alla versioner, förutom silke- och satinplåtar, använder bomullstråd. Den enda skillnaden är i dess tjocklek och vävningsmetod. Du bör inte ta syntetiska kit för personer vars hud är särskilt känslig och utsatt för irritation.

Valet av konstgjort material för en barnsäng kommer inte heller att vara det mest framgångsrika.

Bild
Bild

Beroende på storlek är linnet indelat i följande typer:

  • 120x60 - denna storlek anses vara barns;
  • 200x90 eller 200x80 är enkelsängar;
  • 200x110 och 200x120 - ett och ett halvt sängkläder;
  • 200x140, 200x160 och 200x180 - för en dubbelsäng;
  • 200x200 är en standardstorlek som kallas "Euro".

Dessutom kan stretchark variera i design

  1. Resåren kan sys runt hela arkets omkrets, vilket gör den till en slags påse.
  2. Resåren kan bara sys i hörnen på en rektangulär trasa.
  3. Resåren kan vara i form av ett tejp, sys på båda sidor av lakans hörn och sättas på madrassen, som ett band.
Bild
Bild

Gör det själv

Om det redan finns ett vanligt ark på lager, är det enkelt att göra det till ett stretchark. Detta kräver bara tre verktyg:

  • brett elastiskt band eller elastiskt band;
  • symaskin;
  • måttband.

Hela arbetsprocessen är ganska enkel och kan utföras även av en nybörjare. Först och främst tas mätningar från madrassen. Du måste ta reda på dess längd, bredd och höjd. Efter det är det nödvändigt att klippa det färdiga arket på ett sådant sätt att 4 rutor med samma bredd som madrasshöjden plus några centimeter tyg för utsläpp skärs i hörnen. Därefter sys sidorna av de fyrkantiga utskärningarna ihop från den sömlösa sidan. Du ska få en slags mjuk "låda" utan lock.

Sträck ut det elastiska bandet och stift det med stift längs omkretsen av den sydda "lådan", sy sedan det på en skrivmaskin. Det är bäst att göra detta med sicksacksömmar. Om du köpte en tät elastik i stället för en elastisk tejp, kan du först göra en liten gardin runt omkretsen och sedan sätta in elastiken i den och sy ihop ändarna. På det färdiga arket måste du bearbeta alla kanter med en överlock eller en vanlig maskin, varefter du kan dra den över madrassen. Ett vanligt ark förvandlades till ett bekvämt stretchark på två timmar.

Rekommenderad: