Hål För Bekräftelse: Diameter På Hål För Euroskruvar För Möbler. Hur Borrar Man Dem Jämnt? Hur Gör Man Hål 7x50 Och Andra Storlekar?

Innehållsförteckning:

Video: Hål För Bekräftelse: Diameter På Hål För Euroskruvar För Möbler. Hur Borrar Man Dem Jämnt? Hur Gör Man Hål 7x50 Och Andra Storlekar?

Video: Hål För Bekräftelse: Diameter På Hål För Euroskruvar För Möbler. Hur Borrar Man Dem Jämnt? Hur Gör Man Hål 7x50 Och Andra Storlekar?
Video: How to drill, plug and screw into a brick wall. The complete DIY guide 2024, April
Hål För Bekräftelse: Diameter På Hål För Euroskruvar För Möbler. Hur Borrar Man Dem Jämnt? Hur Gör Man Hål 7x50 Och Andra Storlekar?
Hål För Bekräftelse: Diameter På Hål För Euroskruvar För Möbler. Hur Borrar Man Dem Jämnt? Hur Gör Man Hål 7x50 Och Andra Storlekar?
Anonim

Huvudfästet för montering av möbler är en bekräftelse (Euroskruv, Euroskruv, Euro -slips eller helt enkelt Euro). Det skiljer sig från andra skidalternativ för enkel installation och en minsta uppsättning verktyg som krävs i arbetet. Den skruvas in med förhålsborrning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande mått

Det finns inga GOST Euro -skruvar - de är tillverkade enligt europeiska standarder som 3E122 och 3E120. De har en mycket omfattande lista över storlekar: 5x40, 5x50, 6, 2x50, 6, 4x50, 7x40, 7x48, 7x50, 7x60, 7x70 mm.

Finns ofta av alla namngivna - 6, 4x50 mm. Hålet för dess gängade del skapas med en 4,5 mm borr och för en platt en - 7 mm.

Bild
Bild

Vid arbete med andra bekräftelser iakttas följande princip: proportionaliteten i håldiametern för sektionen med utsprång och stångens diameter, medan trådhöjden inte beaktas. Med andra ord:

  • Euroskruv 5 mm - borr 3, 5 mm;
  • Euroskruv 7 mm - borr 5, 0 mm.

Sortimentet av Euroscrews är inte begränsat till den presenterade listan. Det finns till och med sådana ovanliga storlekar som 4x13, 6, 3x13 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av bekräftelser utan att ta hänsyn till deras egenskaper kommer säkert att leda till problem . Utan mycket ansträngning kan du förstöra en stor del genom att välja fel fästelement. Valet av tråddiameter är av särskild vikt. Tjocka komponenter i fästelementet river sönder mjuka material, vilket ofta händer när man arbetar med spånskiva. Längden måste garantera ändfästets hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur borra?

Ofta fick hantverkare hantera en situation där de måste använda det som finns tillgängligt.

Applicering av 3 borrar med olika diametrar

Denna metod är lämplig för små volymer, eftersom den kräver mycket tid. Hålet förbereds i 3 steg.

  1. Borra hela bekräftelsens längd genom 2 delar . Skärverktygets diameter ska motsvara en liknande parameter för Euro -skruvkroppen, men utan att ta hänsyn till gängan (vi har redan pratat om detta). Detta görs så att trådens spiralformade yta skapar en parningstråd i materialet.
  2. Bryta det befintliga hålet för den platta delen av fästelementet, som ska sitta tätt, men inte för mycket, för att inte riva materialet . Expansion utförs med en borr med samma tjocklek som nacken, medan djupet ska motsvara dess längd.
  3. Bearbetning av hålet för att bädda in locket i materialet . Detta görs med ett skärverktyg med större diameter. Experter rekommenderar att du gör detta med en försänkning så att det inte finns några marker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specialiserad borr för euroband - 3 i 1

Det är mycket lättare att arbeta med en specialiserad borr för en euro -dragning, eftersom den har en speciell stegad design och hela proceduren görs i ett pass.

Ett annat plus för dess användning är att den samtidigt gör en fasning under fästelementets försänkta huvud. Faktum är att den kombinerar 2 borrar med olika diametrar och en försänkning.

Dessutom har den bekräftande borrmaskinen en inledning med en vässad ände, vilket säkerställer korrekt inmatning av skärverktyget och inte tillåter att den går ur centrum vid borrningens början.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pålägg

Styrkan och kvaliteten på monteringen som utförs med hjälp av bekräftelser beror till stor del på korrekt märkning av de framtida skruvhålen. Som regel appliceras 2 typer av markeringar på delarna, som kommer att ligga på ändytan på en annan del av möbelstrukturen:

  • borrdjup (5–10 cm);
  • mitten av det framtida hålet, när tjockleken på anliggningselementet är 16 mm, bör placeras på ett avstånd av 8 mm från spånskivans kant.
Bild
Bild

På den angränsande delen måste borrpunkterna markeras på dess änddel och placera dem exakt i mitten av möbelskivan.

För att utföra markeringen av borrområdena så exakt som möjligt kan du tillgripa en ganska enkel metod: i det överlagrade elementet, efter markeringen, görs ett hål (för hela tjockleken på delen) genom vilket, genom att fästa det första elementet på det andra elementet, visar en roterande borr platsen för de två hålen för euron -slips.

Bild
Bild

Borrningsteknik

Hålen för fästskruvarna i fråga bör borras i strikt överensstämmelse med reglerna och strikt enligt instruktionerna

  1. Förbered trädelar, rengör ytan från smuts och flis.
  2. Förmarkera borrområdet.
  3. En av de mest grundläggande förutsättningarna är att hålen måste borras strikt i en vinkel på nittio grader. Detta är särskilt viktigt för hål som skapas i spånskivans tvärkant. Numera används ofta paneler av laminerad spånskiva 16 mm tjock. I det här fallet, med avvikelse från vertikalen, är det möjligt att helt enkelt repa eller till och med bryta arbetsstycket. För att förhindra detta används i praktiken en mall, med vilken skärverktyget stabilt kommer in i produkten vid den angivna vinkeln.
  4. Kontrollera om den valda borren är lämplig för den använda standardstorleken på Euro tie.
  5. Borr för euroskruv.
Bild
Bild

In i lagerdetaljerna

Markera ut (0,8 cm från kanten och 5–11 cm längs produkten), gör sedan ett snäpp på den markerade punkten med en syl, detta är nödvändigt så att skärverktyget inte "går" under de första sekunderna av borrningen.

Innan borrning är det nödvändigt att göra ett foder under delen från att trimma onödig spånskiva . Detta kommer att göra det möjligt att förhindra att det uppstår chips vid hålets utgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under borrningsprocessen, se till att borren är exakt vertikal mot arbetsstyckets plan.

När produkten är borrad, byt ut den understrukna spånskivan och byt ut något högre i stället så att arbetsstycket väger och fortsätt arbeta.

Bild
Bild

I slutet

Som i alla de fall som beskrivs ovan är huvudprincipen här att borren måste placeras strikt i rät vinkel mot arbetsstycket. Allt är mycket mer komplicerat om du behöver borra arbetsstyckets ändyta. Arbetet måste utföras mycket försiktigt, annars kan borren "glida" åt sidan och därmed förstöra produkten.

Vid arbete med elementets ändyta måste skärverktyget tas bort från spånskivan så att det inte blir igensatt av spån

Bild
Bild

I två samtidigt

Denna metod är särskilt exakt och också den snabbaste. För att borra ett hål i flera element samtidigt måste de dock fästas ordentligt innan arbete, för vilka specialklämmor, klämmor och andra enheter kan användas.

Bild
Bild

Rekommendationer

Det finns ett antal viktiga regler och riktlinjer som måste beaktas

  1. För att förhindra att borren rör sig i sidled från de allra första minuterna av borrprocessen krävs det att man gör ett hack mitt i det planerade hålet. Detta görs med en syl, men andra vässade föremål fungerar också: en självgängande skruv, en spik och liknande.
  2. Minska varvtalet. Borrning i trä bör utföras vid låga hastigheter på den elektriska borrmaskinen.
  3. Det är möjligt att minska eller minimera flisbildningen på produktens nedre yta vid borrning genom, genom att utföra arbete på en av följande metoder:
  • vi skapar ett hål av genomgående typ och en liten diameter, sedan borrar vi igenom det till mitten på båda sidor med ett skärverktyg med önskad diameter;
  • till sidan där borren ska komma ut, tryck på det platta underlaget av trä eller fiberboard med klämmor, borra ett hål, ta bort underlaget.

4. Borrens vertikalitet säkerställs genom användning av en styrning för den elektriska borrningen; för arbetsstycken med cylindrisk form kan en speciell jigg användas, som utför såväl centreringen av borren som borrens vertikalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det borrade hålet är för stort i diameter har du möjlighet att återställa det på följande sätt: borra hålet till en större diameter, sätt sedan in en trähacka (träpinne) med lämplig diameter i det och placera det på lim. Låt limmet härda och rikta in den övre kanten på ätpinnen i linje med planet med en mejsel, borra sedan om hålet på samma ställe.

Rekommenderad: