Honeysuckle Brilliant (20 Bilder): Beskrivning Av Busken. "Meigrun", "Elegant" Och Andra Sorter Av Dekorativ Kaprifol I Landskapsdesign, Plantering Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Honeysuckle Brilliant (20 Bilder): Beskrivning Av Busken. "Meigrun", "Elegant" Och Andra Sorter Av Dekorativ Kaprifol I Landskapsdesign, Plantering Och Vård

Video: Honeysuckle Brilliant (20 Bilder): Beskrivning Av Busken.
Video: 💓#Decoupage romantic hanger💓Mixed Media💓#Декупаж романтическая вешалка/крючок💓sleeping beauty 2024, Maj
Honeysuckle Brilliant (20 Bilder): Beskrivning Av Busken. "Meigrun", "Elegant" Och Andra Sorter Av Dekorativ Kaprifol I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Honeysuckle Brilliant (20 Bilder): Beskrivning Av Busken. "Meigrun", "Elegant" Och Andra Sorter Av Dekorativ Kaprifol I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Anonim

Trädgårdsmästare kommer bara att gynnas om de vet allt om lysande kaprifol, och denna kunskap kan inte enbart reduceras till beskrivningen av busken. Det är nödvändigt att uppmärksamma användningen av sådana sorter som "Meigrun", "Elegant" och andra sorter av dekorativ kaprifol i landskapsdesign. Det är också värt att bekanta sig med nyanser av plantering och vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Det är ofta svårt att välja en lämplig buske för att dekorera din trädgård och andra territorier. Du kan dock vända dig till allmänt accepterade och väl beprövade lösningar. Först och främst förtjänar lysande kaprifol uppmärksamhet: dess dekorativa prestanda är utmärkt . För första gången märktes en sådan växt i naturen i den västra delen av Kina, och dess estetiska fördelar uppskattades snabbt. I varma klimat kan en vintergrön buske bli upp till 2 m hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små glänsande löv bildas på den. Dessa löv är formade som ett ägg. De grupperas i en tät krona enligt systemet med motsatt bladarrangemang. Ovanifrån är bladen mörkgröna och något glänsande, underifrån är de ljusare. Frukterna är som en boll och har ett tvärsnitt på 40 mm. De är målade i lila toner och är notoriskt oätliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa sorterna

I Ryssland finns det två av de mest populära sorterna av lysande kaprifol. Maigrun -sorten är relativt låg . Det rekommenderas för att bilda häckar. Denna växt är också lämplig för gränsdekoration. Men du kan fortfarande göra graciösa övergångar eller tillgripa ensam landning.

Bladen på "Maygrun" är ungefär desamma som de av buxbom. Blommorna är attraktiva inte bara för sin graciösa geometri, utan också för sin kraftfulla doft. Frukterna är visuellt vackra, men inte ätbara. Värme och till och med torka, vattentäppning och stark vind bryr sig inte om denna växt.

Bild
Bild

Den kan odlas i behållare och användas som en del av komplexa dekorativa kompositioner.

Maygrun blommar från sen vår till tidig höst. Men inte kontinuerligt, utan pauser. Dess blommor är av rörform och är cirka 1 cm långa. Tillåtna vintertemperaturer måste vara minst -15 grader. Även om växten är frusen om den saknar snö kommer den snabbt att återhämta sig.

Bild
Bild

En ännu mer populär sort, "Elegant", förtjänar uppmärksamhet . Dess efterfrågan i vårt land beror till stor del på dess högre frostbeständighet: kulturen överlever tryggt kalla temperaturer ner till -28 grader. Buskens höjd och bredd är 0,5-1,5 m. Blommorna är krämiga vita och har en rörform. De är grupperade i par på korta stjälkar, vanligtvis blommar den sista tredjedelen av våren.

Bild
Bild

" Eleganta" -frukterna är lila bär med en karakteristisk glans . Deras tvärsnitt når 0,4 cm. Utseendet på vintergröna bladverk med ett motsatt arrangemang är typiskt. I form liknar det ett ägg eller en cirkel. Bladens längd är liten, de är mörkgröna ovanför och ljusgröna nedanför.

Under de allvarligaste vintrarna fryser "Elegant" till marken. Växten återhämtar sig dock enkelt. Det anses vara väl anpassat till villkoren för kvarhållande i staden. Grenarna som ligger på marken slår rot utan problem. Det är en buske med tät grenning och vertikal utveckling av skelettgrenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plantera och lämna

Det är bäst att plantera strålande kaprifol på våren . Det bör finnas ett avstånd på 1 till 1,5 m mellan enskilda hål. Hålens djup, liksom deras tvärsnitt, är cirka 0,5 m. Om underjordiska vatten kommer nära marken är det nödvändigt att utrusta dränering baserat på expanderad lera eller tegelstrid. En blandning av 1 del sand, 2 delar torv och 3 delar humus placeras i hålen. 0,05 kg nitroammofos tillsätts till varje hink.

Bild
Bild

Fröplanteringen i mitten strös med beredd jord. Se till att rotkragen är exakt på marknivå. Roten måste komprimeras och vattnas. När krympningen är över hälls jorden dessutom. Onödigt långa skott ska beskäras så att avdunstningen av vatten går långsammare.

I början av våren används Agricola . I mitten av växtsäsongen måste du applicera fosfor-kaliumblandningar så att växterna är förberedda för övervintring. Med en lång torka bör vattningen gå 2 eller 3 gånger i månaden i en volym på 10 liter vatten under en buske.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ogräs måste tas bort innan det växer. Visade mulching med sågspån eller torv, kronbildning under de första 2 åren.

Fortplantning

Kaprifol kan förökas nästan året runt . Lager används på våren, innan knopparna öppnas. Sticklingar kan användas från blommande till lövfällning. Både tidigt på våren och senhösten kan du dela buskarna. Seed reproduktion är den mest mångsidiga när det gäller timing och är omöjligt bara på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lager är lämpliga för enkel förökning. Men det krävs att plantorna ger årliga skott av hög kvalitet. De behöver 3 eller 4 bitar . Sådana skott lockas till marken och fixeras med trådbågar. Furing hjälper till att aktivera uppkomsten av rötter. Till hösten har sticklingarna redan fått sitt eget rotsystem, det återstår bara att separera det med en beskärare och transplantera det till en permanent punkt.

Bild
Bild

Tillämpning i landskapsdesign

Kaprifol är till och med lämplig för att dekorera skuggade områden . Förutsatt att den är korrekt trimmad kan den ges en godtycklig form. Buskarna är lämpliga för valv, byggnader, häckar. Växter kommer att må bra i grannskapet med andra buskar och låga träd, och den estetiska kompatibiliteten är ganska hög. Du kan plantera flera exemplar med olika höjder, variera färgen, kompositionens geometri.

Rekommenderad: