Skjutgarderob I Hela Väggen (41 Bilder): Vardagsrum Med Inbyggd Modell Och TV, Garderob I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Skjutgarderob I Hela Väggen (41 Bilder): Vardagsrum Med Inbyggd Modell Och TV, Garderob I Sovrummet

Video: Skjutgarderob I Hela Väggen (41 Bilder): Vardagsrum Med Inbyggd Modell Och TV, Garderob I Sovrummet
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, April
Skjutgarderob I Hela Väggen (41 Bilder): Vardagsrum Med Inbyggd Modell Och TV, Garderob I Sovrummet
Skjutgarderob I Hela Väggen (41 Bilder): Vardagsrum Med Inbyggd Modell Och TV, Garderob I Sovrummet
Anonim

Praktiska garderober ersätter gradvis skrymmande garderobsmodeller från marknaderna . Idag är det val nummer ett för nästan alla lägenheter. Anledningen till detta är den höga funktionaliteten och bristen på nackdelar, liksom möjligheten till efterföljande dekoration. En helväggs skjutgarderob är en originallösning, inte bara för vardagsrummet, utan också för sovrummet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den glidande garderoben är först och främst känd för det faktum att den avsevärt sparar utrymme . Detta gäller särskilt för inbyggda modeller. Möblernas design är sådan att den tillåter fullt utnyttjande av varje centimeter utrymme. Garderober från vägg till tak är mycket rymliga; du kan placera inte bara sängkläder och kläder i dem, utan även husgeråd och till och med leksaker. Skjutdörrar fungerar bra - de behöver inte kastas upp, som i garderober och tar plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är garderobens framsida ett verkligt utrymme för ytterligare inredning . Speglade och blanka ytor reflekterar ljus och ökar därmed utrymmet. Spegeln kan vara vackert sandblästrad och fotoprintad. Hållbar lasergravering är också tillgänglig. Och du kan också förfina skåpet genom att installera ytterligare belysning eller genom att installera en TV i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober har relativt få nackdelar . Glidsystem slits ut med tiden, särskilt om möblerna ligger på ett ojämnt golv. Var beredd på att det då och då kommer att vara nödvändigt att rengöra glidmekanismen, annars blir det problem med att öppna dörrarna. Och naturligtvis kommer en mängd olika tillbehör i form av belysning eller ritningar att medföra extra kostnader.

Bild
Bild

Modeller

Det finns två huvudtyper av garderober - skåp och inbyggt . En skåpsmodell är en separat möbel som enkelt kan demonteras och flyttas till en annan plats. Fallversionen liknar exakt de modeller som vi är vana vid att se sedan barndomen. Men den inbyggda är en helt annan historia, den installeras en gång för alla. Den inbyggda garderoben är inte lätt att demontera, så om du gillar frekventa reparationer, hoppa över det här alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Absolut alla skåpmodeller ser bra ut med en spegel, särskilt om det är möbler med full vägg . En enorm spegelyta, reflekterande ljus, kommer bokstavligen att lysa upp rummet, göra det större. Dessutom är speglar alltid snygga och är ett bra val för en hall där du behöver uppskatta din helhetsvy. Sandblästring och fotoutskrift hjälper till att vackert dekorera speglarna i vardagsrummet eller sovrummet.

Bild
Bild

Skåp med entresol kommer att vara inte mindre användbara i hushållet . Tänk på hur rymlig modellen blir om den tar upp hela väggen och till och med har extra utrymme ovanpå. På mezzaninen kan du lägga saker som inte behövs i detta skede - till exempel skor, ytterkläder, hushållsapparater. Detta kommer att hjälpa och frigöra utrymme i lägenheten, och kommer inte att ge en känsla av rörighet.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en garderob för korridoren, ge företräde åt inbyggda modeller . De använder effektivt det utrymme som tilldelats dem och rymmer alla nödvändiga föremål. Tänk noga på fyllningen av skåpet: se till att ha många hyllor, lådor, extra fack för handskar och hattar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra om garderoben är utrustad med en plats för skor och en liten öppen hylla för små föremål. Från ritningar till korridoren är smidiga abstraktioner, naturliga motiv, blommig dekoration lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att hitta en garderob i vardagsrummet är inte en lätt uppgift, för det här är huvudrummet i huset. Lätta möbler med en blank eller speglad yta kommer att se bra ut här. Ett utmärkt alternativ skulle vara att installera en TV, som i skåpets öppna utrymme kommer att se ganska original ut, särskilt i kombination med bakgrundsbelysning. Välj ett stort fototryck som inredning. En modern lösning blir panoramaer över nattstäder, omfattande blommor, svartvita teckningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En helväggs skjutgarderob ser vacker ut i sovrummet och barnrummet . För sovrummet, välj en modell med en matt yta och ett ljusspeglat mönster. Intressanta färgade glasmålningar, bilder av dina favorit seriefigurer, djur och landskap kommer att vara det bästa valet. Även en fasad utan bilder kommer att göra, den blanka ytan kommer att komplettera interiören av sig själv. I barnrummet kan en garderob med full vägg ta emot den mängd leksaker och babysaker som krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

Entrén är det första rummet i huset där vi träffar gäster, och det är hon som kommer att göra huvudintrycket . Det är värt att installera ljusskåp med speglad yta här. Du måste placera möblerna nära ingången, men för att inte skada den med öppningsdörren. Inbyggda alternativ med hörnischer på sidorna kommer att se vackra ut. I dem kan du inte bara utrusta krokar för ytterkläder, utan också ytterligare hyllor för tillbehör.

Bild
Bild

Vardagsrummet är det rum där familjesammankomster och vänliga möten oftast äger rum . Därför kommer en enorm vägg-till-vägg-garderob att bli en idealisk del av inredningen. Fallversionen kommer att se bra ut. Nyligen har intressanta modeller dykt upp som är delvis eller helt öppna. Tänk i så fall noga på hur du ska fylla skåpet så att innehållet ser organiskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om skåpet är helt stängt, ta hand om närvaron av sidohyllor. Du kan lägga souvenirer, fotografier, olika figurer på dessa hyllor. Härliga detaljer i form av inbyggda bord och en mängd olika hyllor ser bra ut. Placera din garderob mot fönstret så att rummet ser ljusare och rymligare ut.

Bild
Bild

Ett bra ställe att installera en garderob i full vägg kommer också att vara ett sovrum . Både skåp och inbyggda modeller är lämpliga för nästan alla layouter. Detta gäller särskilt för smala och långa rum. Det är bäst att placera garderoben i utrymmet mellan sängen och väggen. Undvik helt speglade ytor framför sängen - detta kan försämra sömnkvaliteten avsevärt.

Rekommenderad: