Emalj EP-140 (14 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Analoger, Förbrukning Per 1 M2 Skyddande Svartvitt Färg, Tillämpningsregler

Innehållsförteckning:

Video: Emalj EP-140 (14 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Analoger, Förbrukning Per 1 M2 Skyddande Svartvitt Färg, Tillämpningsregler

Video: Emalj EP-140 (14 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Analoger, Förbrukning Per 1 M2 Skyddande Svartvitt Färg, Tillämpningsregler
Video: ЧЕРНЫЙ и БЕЛЫЙ цвет - цвета на английском языке - раскраски для детей - ЛиЛи 2024, April
Emalj EP-140 (14 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Analoger, Förbrukning Per 1 M2 Skyddande Svartvitt Färg, Tillämpningsregler
Emalj EP-140 (14 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Analoger, Förbrukning Per 1 M2 Skyddande Svartvitt Färg, Tillämpningsregler
Anonim

Under bygg- eller renoveringsarbeten är det ofta nödvändigt att måla några metallytor. Metallens naturliga färg matchar inte den övergripande designen, och råvaran är också känslig för fukt och syre. Målade ytor kommer att se betydligt bättre ut och deras livslängd kommer att öka avsevärt. För målning av produkter av olika metaller är det bäst att använda EP-140 emalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättning och egenskaper

Denna emalj används för att måla ytor och produkter från en mängd olika metaller: stål, aluminium, titan, koppar, magnesium och deras legeringar. Innan emaljen appliceras måste ytan grundas grundligt.

EP-140 har en komplex komposition . Den består av två komponenter, som säljs och används som en komplett uppsättning. Vanligtvis är det en halvfärdig emalj och härdare.

Denna komposition tål särdragen i klimatet i tundran och taigan, den är också anpassad till de varma och torra förhållandena i stäpper, öknar och halvöknar. Emaljen fungerar dock bäst i en tempererad klimatzon. Beläggningar behandlade med EP-140 emalj kan användas både hemma och på jobbet. Emalj används för både externa och interna efterbehandlingar.

Bild
Bild

Beläggningen är hållbar, den utmärks av hög hårdhet och utmärkt fuktbeständighet. Den behandlade beläggningen påverkas inte av olja och bensin.

Vi bör också lyfta fram den silverfärgade emaljen: ytorna som bearbetas av den tål temperaturer upp till 200-250 grader. Dessutom släpps färg för bearbetning av grov metall utan föregående grundning. Ytor målade med sådan emalj är resistenta mot aggressiva kemiska miljöer.

Alla EP-140-emaljer har en lång livslängd. De kan appliceras på olika sätt. De har en hög torkningshastighet, ändrar inte deras egenskaper när de torkas varmt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Efter torkning ska den målade ytan se likformig ut, utan några inneslutningar. Det är också nödvändigt att se till att ytan är slät. För emaljer av bruna och gula färger är utseendet på ett litet "utslag" möjligt, vilket inte är ett kritiskt faktum.

Emaljens torkningshastighet beror på rumstemperaturen. Till exempel, vid temperaturer på +20 - +25 grader hårdnar emaljen på 5-6 timmar och vid temperaturer nära +90 grader - på 2-3 timmar.

Beläggningar med emalj applicerad på dem kan inte förändra sina egenskaper under lång tid under påverkan av vatten, oljor, bensin eller dieselbränsle. Typiskt tål beläggningen ungefär en timmes stabil exponering för aggressiva ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

EP-140 emalj har ett brett utbud av färger och nyanser.

Det finns ett stort antal standardfärger som produceras i stora mängder:

  • Röd;
  • gul;
  • Orange;
  • blå;
  • blå;
  • elfenben;
  • tobak;
  • silver;
  • svart;
  • Vit;
  • olika nyanser av ljusgrått;
  • skyddande toner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

Denna emalj används för efterbehandling på olika metallytor. Färglagret har både en skyddande och en dekorativ funktion. Ofta grundas ytan innan färgen används, men applicering på grova ytor är också möjlig.

Före användning måste du blanda de två komponenterna i ett förhållande av 70 till 30 eller 75 till 25% . Detta förhållande varierar beroende på emaljens färg. Du kan ta reda på de exakta proportionerna när du blandar på produktförpackningen. Den beredda blandningen bör konsumeras inom 5-6 timmar.

Emaljen kan appliceras med en pensel eller rulle eller med en pneumatisk sprutpistol. Appliceringsarbete kan endast utföras vid positiva temperaturer och vid en luftfuktighet på högst 80%.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgförbrukningen varierar från 70 till 120 g per 1 m2 yta i ett lager. Förbrukningen beror på ytans beskaffenhet, funktionerna i dess konfiguration, arbetarnas skicklighet, målningsmetoden och villkoren för applicering av emaljen.

När du arbetar med EP-140 är det bäst att använda personlig skyddsutrustning. Efter arbetet rekommenderas att ventilera rummet länge och noggrant. Skydda kompositionen från eld.

Bild
Bild

Fördelar

Det är värt att lyfta fram flera fördelar med EP-140, som många analoger inte kan skryta med:

  • förmågan att använda i alla klimatzoner;
  • användning i vardagen och på jobbet;
  • målade beläggningar har ökad hårdhet och styrka;
  • hög motståndskraft mot oljor och olika aggressiva föreningar;
  • olika typer av emalj har olika egenskaper: sammansättningen av den silverfärgade färgen tål höga temperaturer, andra färger har elektriska isolerande egenskaper.

EP-140-emalj är mycket populär på grund av sitt breda användningsområde . Höga tekniska och operativa parametrar är garant för färgens oklanderliga kvalitet. Det rika färgintervallet låter dig välja exakt det alternativ som är nödvändigt för ett visst fall.

Rekommenderad: