Avfallspapper Hydraulisk Press: Horisontella Och Vertikala Avfallspressar, De Bästa Tillverkarna Och Valda Nyanser

Innehållsförteckning:

Video: Avfallspapper Hydraulisk Press: Horisontella Och Vertikala Avfallspressar, De Bästa Tillverkarna Och Valda Nyanser

Video: Avfallspapper Hydraulisk Press: Horisontella Och Vertikala Avfallspressar, De Bästa Tillverkarna Och Valda Nyanser
Video: See How Hydraulic Drum Crushers Are Built From Recycled Steel Drums 2024, April
Avfallspapper Hydraulisk Press: Horisontella Och Vertikala Avfallspressar, De Bästa Tillverkarna Och Valda Nyanser
Avfallspapper Hydraulisk Press: Horisontella Och Vertikala Avfallspressar, De Bästa Tillverkarna Och Valda Nyanser
Anonim

Den överväldigande majoriteten av moderna företag arbetar med att bilda och ackumulera olika typer av avfall. I synnerhet pratar vi om papper och kartong, det vill säga använda förpackningsmaterial, onödiga dokument och mer. Med tanke på den låga densiteten av pappersprodukter kräver lagring av sådant avfall ganska stora ytor. I sådana situationer skulle den mest rationella lösningen vara att använda hydrauliska pressar för pappersavfall. Genom att känna till funktionerna i valet och driften av sådan utrustning är det möjligt att minska mängden material som övervägs med tiotals gånger och därför avsevärt spara det ockuperade lagerutrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Kärnan är att varje hydrauliskt driven papperspress är ett aggregat vars huvudsakliga uppgift är att komprimera papper och kartong så effektivt som möjligt. Samtidigt har många modeller funktionen att packa pressat avfall i balar eller briketter, vilket i sig förenklar förvaring och transport avsevärt. Det är värt att notera att tekniken i fråga är universell, eftersom den framgångsrikt används för att bearbeta inte bara pappersavfall . Med tillräcklig kraft och kompressionskraft handlar det också om trä, plast och (i vissa fall) även metall.

Som bevisats av många års praktik, även med tanke på ganska stora dimensioner, är det bästa alternativet maskiner med en hydraulisk drivning. Listan över strukturella element i sådana enheter inkluderar:

  • sluten ramram av svetsade stålplåtar;
  • fungerande (kraft) cylinder - ligger som regel på det övre tvärelementet;
  • kolvkolv;
  • rackstyrningar som bildar ett vanligt (likbent) prisma i sektion;
  • pump;
  • traversera med en smidig anfallare;
  • arbetande (lastande) kammare;
  • utstötningsmekanism;
  • kontrollsystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av huvuddragen i hydraulpressar för avfallspapper är frånvaron av returcylindrar . Faktum är att en mycket stor kraft inte krävs för att täta de beskrivna materialen. Sådana pressers funktion är utformad så att arbetsvätskan befinner sig i cylinderns nedre del, och när pumpriktningen är omvänd rör den sig uppåt.

Bild
Bild

Bland annat är det viktigt att notera att traversen alltid har en exakt riktning . I detta fall kan styrningarna justeras när som helst med hjälp av speciella justeringsbultar. Kompressionskraften under pressprocessen styrs av en tryckmätare, som justeras baserat på trycksensornas avläsningar. Med hänsyn till volymen på behållarladdningen, det vill säga den komprimerade pappersbalen, kan trycket i slutsteget av tvärgående slag nå 10 atm och minimiindikatorn är 2,5 atm. Annars blir densiteten för den framtida förpackningen otillräcklig.

Det färdiga paketet efter pressning skjuts ut av ovannämnda mekanism . Den senare kan ha både manuell och automatiserad kontroll. Det andra alternativet möjliggör oberoende aktivering av enheten efter att traversen når det övre läget.

Det är viktigt att komma ihåg att en av nyckelparametrarna för varje press för pappersavfall är en sådan indikator som komprimeringskraften (tryck).

Bild
Bild

Med tanke på detta värde kan viktiga punkter markeras

  1. De enklaste pressmodellerna kan skapa arbetstryck från 4 till 10 ton. Som ett resultat kan sådana maskiner endast hantera lätta material.
  2. Prover på utrustning som tillhör kategori genomsnittet när det gäller kraft producerar från 10 till 15 ton. Sådana modifieringar används redan för bearbetning av inte bara pappersråvaror utan även termoplast.
  3. Professionella (industriella) enheter skapar en kraft på upp till 30 ton. Sådana pressar kan arbeta med plåtprodukter.
Bild
Bild

Visningar

Utrustningsmodellerna som presenteras idag i det relevanta marknadssegmentet klassificeras enligt flera nyckelegenskaper. Beroende på storlek, prestanda och driftsprincip finns följande inställningar:

kompakt, kännetecknad av en relativt låg vikt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

mobil

Bild
Bild
Bild
Bild

medium i storlek och vikt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tunga (ofta multi-ton) industriella tillämpningar

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på användningsplatsen kan volymen av utfört arbete och naturligtvis pressmaskinernas storlek delas in i mobila anläggningar och stationära. De senare kännetecknas av maximal effekt och installeras som regel i företag som är specialiserade på mottagning och bearbetning av återvinningsbart material.

De viktigaste kännetecknen för dessa pressar är:

  • permanent plats;
  • stora dimensioner;
  • ökad produktivitet;
  • multifunktionalitet och maximal utrustning.

Mobila modeller kännetecknas av liten storlek och vikt, samt motsvarande kraft och prestanda . Sådana enheter används av företag och organisationer vars verksamhet är förknippad med bildandet av en stor mängd pappersavfall. Vi kan också prata om företag som är involverade i bortskaffandet av återvinningsbart material.

Bild
Bild

Efter typ av kontroll och pressmetod

De nuvarande papperspressarna (med hänsyn till deras huvudsakliga tekniska egenskaper) kan delas in i:

  • mekanisk;
  • hydraulisk;
  • hydromekanisk;
  • pressning.

Som redan nämnts är de mest effektiva hydrauliska installationer. Trots att de är betydligt större och tyngre än deras mekaniska "motsvarigheter" är det mycket efterfrågan på hydrauliska pressar. Deras huvudsakliga strukturella element är pumpenheten, utmatningsmekanismen och styrsystemet. I detta fall innehåller arbetsdelen hydraulcylindrar och styrningar (reglage). Sådana enheter i samband med arbetsledning kan vara:

  • manuell;
  • halvautomatisk;
  • helautomatiserad.

Hydromekaniska maskiner är utrustade med en hydraulkrets med en arbetscylinder, som är ihopkopplad med en spak . I detta fall är det främsta kännetecknet sänkning av plattrörelsens hastighet parallellt med den upprepade ansträngningen vid presscykelns sista steg.

Tack vare denna princip för drift av enheterna reduceras energiförbrukningen avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En separat kategori består av pressmodeller . Baserat på namnet kan det förstås att deras funktion ligger i funktionen att binda komprimerade balar av papper och kartong. Sådana maskiner finns oftast i stora företag och lager.

Bild
Bild

Med metoden att ladda råvaror

Oavsett de parametrar som redan anges är den beskrivna utrustningen uppdelad i två stora grupper, med hänsyn till metoden för att ladda råvaror, som är vertikal, horisontell och till och med kantig. De allra flesta små och medelstora papperspressar är vertikala enheter . Mer kraftfulla och funktionella stationära modifieringar av hydraulmaskiner har en horisontell layout.

Horisontella lastenheter som erbjuds av ledande tillverkare är vanligtvis ganska kompakta maskiner. De är bekvämt belägna även i relativt små rum. Samtidigt klarar sådana pressar lätt hantering av avfall från små företag, butiker och organisationer. Och de viktigaste prestandaegenskaperna för utrustningen i detta fall är följande:

  • kompression - cirka 2 ton;
  • produktivitet - upp till 90 kg / h;
  • anslutning till det elektriska nätverket - 220 V (en fas);
  • arbetstemperatur - från -25 till +40 grader;
  • yta - cirka 4 kvm. m (2x2 m);
  • lastkammarfönster - 0,5x0,5 m på 1 m höjd;
  • balmått efter bearbetning av pressen - 0, 4x0, 5x0, 35;
  • balvikten ligger i intervallet 10–20 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de främsta fördelarna med sådana modeller är maximal användarvänlighet. En person kan arbeta på en sådan maskin. Och det behövs ingen laddningsanordning.

Horisontellt orienterade hydrauliska modeller (toppmatning) för packning av papper och andra typer av avfall - Dessa är mångsidiga och högpresterande pressar med följande egenskaper:

  • den genomsnittliga kompressionskraften är 6 ton;
  • produktivitet - från 3 till 6 balar per timme;
  • driftstemperaturfluktuationer - från -25 till +40 grader;
  • lastfönster - beror på maskinens övergripande dimensioner;
  • balvikt - från 10 kg.

På grund av sin höga effekt kan maskiner som tillhör denna kategori hantera stora volymer av tyngre material. Detta avser plast, samt valsade järnhaltiga och icke-järnhaltiga metaller upp till 1,5 mm tjocka. En person kan också utföra arbete här, men laddningsmekanismer används för att förenkla och påskynda processen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Med hänsyn till denna parameter kan alla modeller av pressmaskiner som finns på marknaden för de beskrivna typerna av återvinningsbara material delas in i tre kategorier

Minipressar, installation och drift som inte kräver hård fixering på ytan . Som ett resultat är utrustningens rörlighet en av de viktigaste fördelarna. En annan särdrag är den maximala användarvänligheten: en person kan enkelt hantera enheten. Och samtidigt krävs inte speciell utbildning. Det är viktigt att ta hänsyn till att på grund av den relativt låga kompressionskraften i kompakta pressar reduceras råmaterialets volym med ungefär tre gånger. Dessa modeller kommer att vara den optimala lösningen för hushåll, kontor och små lager och butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardutrustning , som används i stor utsträckning i stora lager, företag, liksom vid mottagning och bearbetning av pappersåtervinningsbara material. Det är viktigt att ta hänsyn till att sådana maskiner måste vara fast fixerade på en horisontell yta. Maskinernas kraft gör det möjligt att minska volymen av pappersavfall och annat material med cirka 5 gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stor professionell utrustning som används av tryckerier , liksom andra företag vars verksamhet är förknippad med stora flöden av pappersavfall av olika klasser. Sådana hydrauliska installationer - på grund av sina egenskaper - kan komprimera avfall, minska volymen med en faktor 10 eller mer. Installation, drift och underhåll av sådana maskiner får endast utföras av kvalificerad personal.

Bild
Bild

Förutom allt ovan är det värt att notera att inköp av dyr professionell pressutrustning bör vara ekonomiskt motiverad.

Bild
Bild

Topptillverkare

För närvarande erbjuder ett ganska brett urval av hydrauliska pressar i fråga växt "Gidropress "ligger i Arzamas. Representanter för modellserien för denna inhemska tillverkare är utrustade med högkvalitativ och pålitlig fransk automatik. Dessutom är det värt att lyfta fram de automatiserade systemen för lastning av råvaror och lossning av pressade balar. En lika viktig punkt är möjligheten till fullvärdig drift av maskiner vid negativa temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Familjen med vertikala pressar av detta märke finns för närvarande på marknaden i följande modifieringar:

  • små presspapper hydrauliska pressar - upp till 200 kg komprimerade råvaror med en kraft på upp till 160 kN;
  • medelklassmaskiner - bearbetning av upp till 350 kg avfall med en presskraft på upp till 350 kN;
  • stora modeller - vikten av ballebalen av papper och kartong är upp till 600 kg med en kraft på upp till 520 kN.

Produktens utbud gör att alla potentiella kunders behov kan tillgodoses, oavsett deras behov, produktionsstorlek och ekonomiska kapacitet. Samtidigt innehåller listan över fördelar ett optimalt pris-prestanda-förhållande för hydrauliska pressverk.

En annan stor tillverkare är anläggning "Statico ", som har producerat vertikala och horisontella pressar i 25 år. Förutom maskiner för bearbetning av fast avfall och industriavfall, omfattar företagets modellserie en rad maskiner för komprimering av pappersavfall, plast och plåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga fördelar inkluderar följande viktiga punkter:

  • garanti för presskroppar och hydraulik i 2 år respektive 1 år;
  • hög kvalitet på de material som används i produktionen, i synnerhet pratar vi om styrkan, tillförlitligheten och hållbarheten hos pressenheternas kroppar;
  • utrustning av produktionslinjer med tysk utrustning;
  • skapande av en pålitlig och resistent beläggning mot yttre påverkan;
  • användning av PST Group -teknik;
  • service av hög kvalitet och snabb leverans över hela Ryska federationens territorium.
Bild
Bild

Barinel från Sankt Petersburg specialiserat sig på utveckling och tillverkning av högkvalitativa pressar som uppfyller alla nuvarande standarder. Modellutbudet av märket inkluderar pressmaskiner för bearbetning av papper, kartong, polyeten, plast (BRLTM -seriemodeller) och andra typer av avfall. Baserat på feedback från kunder kan Barinel -utrustning bidra till att minska lagring och transportkostnader för återvinningsbart material.

På tal om utländska tillverkare är det värt att fokusera på produkter Svenska företaget Orwak … Vi talar om en av industrins obestridliga ledare, vars historia började redan 1971. Det var då som den första patenterade pressmodellen 5030 utvecklades och släpptes, som presenterades på utställningar i Paris och London. Efter bara två år har varumärket redan kommit in på den internationella marknaden.

Hittills fungerar ett helt nätverk av officiella representationer för företaget framgångsrikt över hela världen. Som ett resultat svarar tillverkaren snabbt på alla förfrågningar från en potentiell konsument.

En av de viktigaste konkurrensfördelarna med Orwak -enheter är deras mångsidighet. Således tillåter en maskin sortering och komprimering av råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Med tanke på ett ganska brett utbud av papperspressar på marknaden kan du välja det mest lämpliga alternativet med hänsyn till viktiga kriterier. Först och främst är det nödvändigt att bestämma de potentiella volymerna av återvunnet avfall, och följaktligen lasterna. De viktigaste punkterna är:

  • densitet av pressade material;
  • enhetsprestanda;
  • kraften i själva den hydrauliska drivenheten;
  • kompressionskraft (pressning);
  • elanvändning;
  • utrustningens storlek och dess rörlighet.

Förutom allt ovan, rekommenderas det också att uppmärksamma utrustningstillverkaren. Naturligtvis kommer den ekonomiska sidan av frågan att spela en viktig roll för många potentiella köpare.

Rekommenderad: