Dubbelvingad Garderob (59 Bilder): Med En Spegel I Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelvingad Garderob (59 Bilder): Med En Spegel I Korridoren

Video: Dubbelvingad Garderob (59 Bilder): Med En Spegel I Korridoren
Video: Macro Design - Extra rymligt spegelskåp 2024, April
Dubbelvingad Garderob (59 Bilder): Med En Spegel I Korridoren
Dubbelvingad Garderob (59 Bilder): Med En Spegel I Korridoren
Anonim

Varje person strävar efter att se till att interiören i hans lägenhet eller hus möter de mest moderna trenderna. Det ska ha mycket utrymme, och möblerna som placeras ska vara snygga och funktionella. Därför viker skrymmande föremål för mer moderna inredningselement, nämligen en garderob med två dörrar.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En modern funktionell garderob har ett antal obestridliga fördelar. För att rymma denna möbel krävs mycket lite utrymme, vilket är särskilt viktigt för små lägenheter.

Tvåbladiga versionen kan placeras i ett rum som har en nisch, avsatser och andra fula layoutelement . För att göra detta kan du välja både fallversionen och den inbyggda modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av ett dubbelskåp, eller snarare dess skjutdörrar, låter dig avsevärt spara värdefullt utrymme. Tack vare fackmekanismen rör sig dörrarna i ett plan, parallellt med varandra, till skillnad från versionen med svängdörrar, som kräver extra utrymme för att öppna.

Fackets version av skåpet är bekvämt inte bara i trånga utrymmen. Med rätt organisation av det inre utrymmet i en garderob kan du placera mycket fler saker än i en garderob eller en föråldrad vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Alla moderna dubbelbladiga modeller har en viss uppsättning interna element som bidrar till kompetent distribution av kläder och skor. Om så önskas kan det alltid kompletteras med moderna mobila strukturer, vilket gör det mycket lättare att hitta rätt och placera en större mängd inte bara kläder, utan också sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det finns många modeller av skåp med 2 dörrar, som antingen hör till skåpversionen (karm) eller till den inbyggda (panel) typen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fall

Grunden för fodralversionen är en ram bestående av två sidoväggar och två delar som bildar överdelen och botten av fodralet, liksom bakväggen, huvudsakligen tillverkad av fiberboard. Från insidan är ramen uppdelad i två delar av en partition. Fasaden representeras av två skjutdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kroppens element är gjorda antingen av naturligt trä eller av spånskiva med en viss beläggning. Det senare kan vara faner, vilket är ett tunt lager av naturligt trä eller billigare alternativ som melamin eller laminat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framsidan eller framsidan av en dubbelvingad garderob består av två skjutdörrar. Varje dörr består av ett dörrblad och en karm. Beroende på modell kan spånskiva, MDF, spegel, glas, plast användas som dörrblad.

Dubbelvingade garderober skiljer sig också åt i dörrupphängningssystemet. Existera:

  • dubbelskenessystem med övre stöd och nedre styrning;
  • dubbelskenessystem med nedre stöd och övre styrning
  • monorail system.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på fasaden finns det olika modeller av skjutbara garderober med två dörrar:

Modeller med glasfront finns i olika versioner. Det tonade glaset som används i dekorationen ser väldigt lätt och imponerande ut. Fotoutskrift på glas ser vackert ut, det finns en möjlighet att välja en ritning för din inredning. Ett billigare alternativ är en film applicerad på glas

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En modell med en spegel kommer visuellt att utöka utrymmet. På spegelfasaden på vissa modeller appliceras ett mönster genom sandblästring, vilket ger individualitet och lätthet till interiören

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med en plastfasad ser väldigt värdiga och moderna ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

En inbyggd garderob med två dörrar kan ha en annan design, vilket beror på dess plats. Om det är nödvändigt att placera det i en nisch, kommer strukturen att bestå av två dörrar som bildar fasaden och guiderna. Sidodelar behövs inte, de ersätts av väggarna i rummet.

Bild
Bild

Om det finns en vägg, kommer strukturen att ha ett något annorlunda utseende. Den andra väggen är vanligtvis gjord av laminerad spånskiva. Resultatet är en kombinerad version, där en del av strukturen är inbyggd, och den andra är skrov.

Bild
Bild

Förutom rektangulära former är garderober med två dörrar också hörn. I form kan skåp med två dörrar vara diagonala, triangulära och trapetsformade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringstips

För att korrekt installera en garderob i alla utrymmen är det nödvändigt att ta hänsyn till måtten på rummet där produkten är planerad att installeras, liksom platsen för uttag, strömbrytare, fönster och dörröppningar.

Efter att ha bestämt platsen för det framtida skåpet är det nödvändigt att börja mäta och uppmärksamma tre punkter: huvuddelen, höger och vänster sida. Detta måste göras så att garderoben är jämn utan snedvridningar. I annat fall fungerar inte skjutdörrsmekanismen ordentligt.

Bild
Bild

Vid placering av skåpversionen bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att mäta golv och väggar och vid installation av den inbyggda modellen och taket. Du måste mäta golvnivån på den plats där skåpet ska placeras från en vägg till en annan. En skillnad på mer än 2 cm anses vara signifikant och kräver korrigering.

Den mest optimala vägen ut är att placera en sockellist under skåpets botten, som är sågad för att matcha golvets krökning.

Bild
Bild

Enligt samma princip mäts väggen som skåpet ansluter till. Med en droppe på mer än 2 cm är det lämpligt att installera en speciell vertikal förlängningsstång 5-7 cm bred. Den installeras mellan väggen och sidoväggen på skåpsmodellen. Själva plankan trimmas från väggens sida för att matcha dess krökning. Du kan klara dig utan att lägga till - tryck inte på skåpet tätt mot väggen.

Intressanta lösningar

En skjutbar garderob med två dörrar är en oersättlig sak i en modern inredning. Det finns många intressanta lösningar för dess placering.

Bild
Bild

I hallen

I korridoren kommer det att se lika bra ut som en enkel garderob av skåpstyp, längs väggen, och hörnversionen, som gör att du kan utnyttja värdelösa hörn fullt ut. Båda produkterna matchar perfekt med ytterligare rundade moduler. Som ett extra element kan det finnas hyllor i slutet av skåpet, eller en vägghängare med en kantsten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader installeras som regel antingen helt speglade eller kombineras med andra material. Du kan göra en del speglad, och den andra av samma material som kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

I rummet kan garderoben installeras som ett fristående element eller byggas in i en nisch, om det finns en.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

I sovrummet kan du placera två identiska garderober längs väggen, lämna ett visst avstånd mellan dem och installera en säng i den resulterande nischen.

I vardagsrummet, kommer detta arrangemang alternativ också hitta sin tillämpning. En TV kan installeras i en nisch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderoben kan också installeras på ena sidan av öppningen. Du kan bygga en partition som kommer att skilja skåpet från öppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också installera en inbyggd hörnversion av en garderob i sovrummet, särskilt om rummet är litet. En hörngarderob med en diagonal eller trapetsform, om så önskas, kan kompletteras med moduler. En garderob med hörnarrangemang, gjord i ljusa färger med blanka eller speglade fasader, kan visuellt utöka utrymmet.

Rekommenderad: