Lack För Tegel: Alternativ För Kompositioner För En Stenugn Och För Gipsplattor, Egenskaper Hos Materialet "Chief Technologist", Tegelbeläggning Med Ett Värmebeständigt M

Innehållsförteckning:

Video: Lack För Tegel: Alternativ För Kompositioner För En Stenugn Och För Gipsplattor, Egenskaper Hos Materialet "Chief Technologist", Tegelbeläggning Med Ett Värmebeständigt M

Video: Lack För Tegel: Alternativ För Kompositioner För En Stenugn Och För Gipsplattor, Egenskaper Hos Materialet
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Lack För Tegel: Alternativ För Kompositioner För En Stenugn Och För Gipsplattor, Egenskaper Hos Materialet "Chief Technologist", Tegelbeläggning Med Ett Värmebeständigt M
Lack För Tegel: Alternativ För Kompositioner För En Stenugn Och För Gipsplattor, Egenskaper Hos Materialet "Chief Technologist", Tegelbeläggning Med Ett Värmebeständigt M
Anonim

Tegellack, nödvändigt för både externt och internt arbete, används för att skapa ett skyddande ytskikt och ge ett mer attraktivt utseende. Det kan öka livslängden med många år och skydda basen från yttre påverkan, oavsett om det är atmosfäriska fenomen eller kemikalier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna marknaden erbjuder ett stort sortiment av liknande produkter, varierande i kvalitet och pris. I denna artikel kommer vi att överväga fördelarna med tegellack, dess egenskaper, typer och också ge en liten översikt över de mest populära produkterna.

Fördelar

Med sina egenskaper är tegellack ett mångsidigt verktyg som är lämpligt för både externt och internt arbete. Den passar perfekt på både vertikala och horisontella underlag, medan den inte rullar eller deformeras. Produkten har ett stort antal fördelar, tack vare vilken den är mycket efterfrågad.

Som du vet börjar tegel gradvis förlora sin styrka från konstant interaktion med fukt . Framför allt utsätts byggnadernas ytterväggar för förstörelse, som tar på sig nederbörd och damm under hela året. Det är därför det är viktigt att kvalitativt skydda fasaden genom att behandla den med lack, vilket inte bara ger den vattenavvisande egenskaper, utan också förhindrar deformation av strukturens stödelement.

Bild
Bild

Ett annat plus är skyddet av murverk från höga temperaturvärden, vilket är särskilt viktigt för tegel eldstäder. Förutom att ge yttre glans kommer strukturen att vara skyddad från brand i många år framöver.

Det är också ett utmärkt medel för att förhindra vita saltfläckar på ytterväggar eller tegelstängsel . Kompositionen skyddar mot uppkomsten av svamp eller mögel, ökar skyddsnivån mot exponering för ultravioletta strålar, som är kända för att vara mest skadliga. Följaktligen kan du vara säker på att färgen på murverket inte kommer att blekna i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggen eller golvet kommer att se mer fördelaktigt ut när det är belagt med tegellack: produkten ger ytan ett slätt och glänsande utseende. På grund av kompositionens speciella egenskaper förhindras också dammansamling. När väggar är täckta med lack med en hög glansprocent uppnås effekten av en våt yta. Sådana produkter används som regel oftare för hus i tegelstenar eller för inredning på begäran av ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också lackera dekorativa tegelstenar, som kommer att få en glansig glans, och också betona den rika konsistensen.

Visningar

Lacken varierar i glansnivåer. Valet beror helt på dina smakpreferenser. Du kan täcka husets väggar med en blank eller matt finish. Det finns också halvblanka och halvblanka sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan klassificering innebär separation genom intern sammansättning . Trots mångsidigheten hos tegellack har varje underlag en specifik produkt. Totalt finns det tre vanligaste typerna: polyuretan, polymer och silikon-akryl. Var och en av dem har sin egen uppsättning egenskaper.

Polymerkompositioner

De är bland de mest populära, eftersom de kan appliceras inte bara på tegelunderlag för att skydda mot korrosion och andra typer av skador. På grund av kompositionens mångsidighet är den perfekt för att täcka väggar även vid temperaturer under noll. En stor fördel med polymerprodukter är torkningshastigheten, vilket avsevärt minskar arbetstiden. Blandningen är motståndskraftig mot extrema temperaturer och förändringar i luftfuktigheten, den kan användas inte bara för externt utan även internt arbete i rum utan konstant uppvärmning.

Bild
Bild

Ett annat plus är enkelheten att applicera kompositionen: den kan användas av både professionella hantverkare och nybörjare i reparation. Polymerprodukten ökar slitstyrkan på alla ytor, eftersom den är motståndskraftig mot nötning, skyddar mot skador och repor. Ger ett glänsande utseende.

Dessa färger och lacker har ett ganska överkomligt pris, så de kommer att vara överkomliga för många.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon-akryl

Sådana produkter används oftare för inomhusarbete. De kan täcka inte bara tegelunderlag, utan också keramiska plattor, betong, gips eller metall. Produkten förhindrar utseendet av en gul nyans på väggarna. Ofta används även silikon-akrylföreningar för att täcka dekorativa ytor.

Denna typ av blandningar kan färgas på grund av speciella polymerer i kompositionen , så förutom glans och skyddsfilm kan väggen få valfri färg. Tack vare denna lackering blir husets ytor resistenta mot alkaliska föreningar, aceton, oljor och andra kemikalier. Sådana lacker har dock ett högt pris, så deras användning rekommenderas mer på inre beläggningar än på externa fasader.

Bild
Bild

Till skillnad från deras polymeranaloger förbrukas inte blandningar så ekonomiskt. Detta är en annan anledning till att silikonakrylprodukter rekommenderas för inomhusapplikationer som garanterat skyddas från yttre påverkan.

Polyuretan

Dessa produkter är också mångsidiga i sina egenskaper och kan användas för både externa och interna ändamål. Efter applicering bildar blandningen en tunn transparent film ovanpå basen, som fungerar som skydd mot negativa väderförhållanden. Polyuretanlack kan också färgas om du lägger till ett speciellt färgämne till dem. Det är en sådan färg och lack som skapar en våt effekt på en tegelyta och därmed ger den en ännu större glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionen rekommenderas att användas mer för externt arbete .eftersom den har utmärkta skyddande egenskaper och kan användas på betongunderlag. De ökade fuktresistenta egenskaperna hos polyuretanblandningar skyddar väggarna från vatten.

Förutom de tre huvudsakliga utmärks ytterligare en typ av lack för tegel - detta är en speciell blandning för kaminer. Dess sammansättning har ökat värmebeständighet och skyddar murverket från konstant kontakt med eld.

Tillverkare

En av tillverkarna av tegellack av högsta kvalitet är Tyska företaget Pufas … Ett stort antal byggprodukter produceras under varumärket, men tegellacken av denna oro har det största antalet positiva recensioner.

Amerikanska företaget Petri har levererat sina produkter över hela världen i många år. En av de mest populära produkterna är en våteffekt stenfärg som skyddar ytan mot smuts och snabbt slitage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland inhemska tillverkare är en av ledarna Neomid -märke , som förser marknaden med ett halvmatt lack "Neomid STONE". På grund av fullständig frånvaro av giftig lukt kan denna komposition användas inomhus.

" Chefsteknolog " tillverkar högkvalitativa produkter från importerade råvaror, vilket kommer att vara en utmärkt assistent för att slutföra reparationer. Värmebeständiga lacker för tegel kommer att skydda ytor från eventuella negativa påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Tillämpningsområdet för sådana lacker är mycket bredare än det verkar vid första anblicken. Förutom tegelväggar ger värmebeständiga beläggningar också utmärkt skydd för underlag av andra material. Det är möjligt att applicera färg- och lackkompositioner på betong och mineralytor, på gips och keramiska plattor, natursten, skiffer. Efter torkning bildas en skyddande film som ger basen en glans, betonar dess struktur och naturlighet. Förresten, det rekommenderas att lackera inte bara själva teglet, utan också sömmarna mellan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstips

Den moderna byggmarknaden erbjuder ett brett utbud av lacker för tegel och sten. Det finns varor till både höga och låga priser. Många människor kommer att tycka om aerosoler, vilket i hög grad underlättar reparationsarbete.

Det är viktigt att inte bara använda kompositionen korrekt, utan också att välja den korrekt i förväg:

  • När du köper en lack för externt arbete, var uppmärksam på graden av dess fuktbeständighet, den bör vara så hög som möjligt för att ge ett högt skydd mot vatten och ultraviolett strålning.
  • Det är nödvändigt att applicera blandningen i två eller tre lager, först låt varje tidigare beläggning härda. Detta tillvägagångssätt kommer att förhindra dropp.
Bild
Bild
  • För att ge ytan ett mer intressant utseende rekommenderar många designers att måla mellan tegelns sömmar i en annan färg, vilket förutom ett vackert utseende ger en högre skyddsnivå för basen.
  • För betongytor rekommenderas att använda en polyuretanförening, eftersom det ger maximalt skydd mot fukt. Lack kan också appliceras på fundament eller lagerytor.
  • Polyuretanblandningar har ett överkomligt pris och ekonomisk konsumtion, varför de oftast används för utomhusarbete.
  • För inredning rekommenderas att använda silikon-akrylblandningar, eftersom de inte har en giftig lukt och ger en förbättrad glans till ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel- och naturstenlacker, när de används korrekt, kan vara ett utmärkt skydd för ditt hem. De skyddar inte bara väggarna från yttre påverkan, utan ger dem också ett attraktivt utseende.

Rekommenderad: