Badrumsfärg (67 Bilder): Vilken Man Kan Måla Väggarna, Hur Man Väljer Ett Vattentätt Material, Vad Kan Användas Utan Att Skada Barnets Kropp

Innehållsförteckning:

Video: Badrumsfärg (67 Bilder): Vilken Man Kan Måla Väggarna, Hur Man Väljer Ett Vattentätt Material, Vad Kan Användas Utan Att Skada Barnets Kropp

Video: Badrumsfärg (67 Bilder): Vilken Man Kan Måla Väggarna, Hur Man Väljer Ett Vattentätt Material, Vad Kan Användas Utan Att Skada Barnets Kropp
Video: Målning av paneltak Del4 2024, April
Badrumsfärg (67 Bilder): Vilken Man Kan Måla Väggarna, Hur Man Väljer Ett Vattentätt Material, Vad Kan Användas Utan Att Skada Barnets Kropp
Badrumsfärg (67 Bilder): Vilken Man Kan Måla Väggarna, Hur Man Väljer Ett Vattentätt Material, Vad Kan Användas Utan Att Skada Barnets Kropp
Anonim

Målning är en av de billigaste och inte de svåraste typerna av väggdekorationer i badrummet eller toaletten. Samtidigt ska du inte anta att denna typ av finish kommer att se för ointressant och alltför tråkig ut, eftersom du alltid kan kombinera färgerna på den befintliga färgen kompetent, samt välja olika sätt att dekorera ytan för utrymmet. Och målade väggar kan se ganska moderna och solida ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att måla ett badrumsutrymme kan vara ett bra alternativ till kakel. Kanske för vissa av stadsborna kommer detta alternativ att verka tråkigt, men med rätt val av skuggningslösning och en viss typ av material kan målade ytor se väldigt originella ut.

Bild
Bild

Denna efterbehandlingsmetod har sina egna betydande fördelar:

  • lågt pris;
  • brist på betydande fysisk aktivitet under applikationen;
  • sådant arbete kan utföras oberoende, utan hjälp av en specialist;
  • det tar inte för mycket tid för att måla;
  • har enorma möjligheter för catchy dekoration.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett annat antal färger kan du alltid uppnå ljusstyrkan hos olika toner och färger.

Badets ytor kan målas helt, eller det kan vara intressant att kombinera med dekorationen med kakel, plast eller glas. Delar av väggarna runt själva badet, dusch, alla blandare kan återfuktas med mer moderna material.

Egenskaper

Inte varje färgprodukt är lämplig för din badrumsrenovering. Vissa krav på motståndskraft mot fukt, ångpermeabilitet, motståndskraft mot olika ämnen, enkel underhåll, egenskaper hos resistenta bakterier måste presenteras för sådana kompositioner. Och även sådan färg bör torka snabbt.

De tekniska egenskaperna för alla produkter anges på själva förpackningen och på behållaren där färgen säljs. Kategorin vattenresistens finns i alla typer av moderna färgämnen: vattendispersion, alkyd, akryl och till och med olja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olja och alkydprodukter har god vidhäftning, väggarna målade med dem tvättas perfekt, dessutom har de också en karakteristisk stickande och skarp lukt som inte kan blekna under mycket lång tid och oljeprodukter kommer sedan att torka under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra stora mögelfläckar på badrumsväggytor är det bäst att köpa färg som innehåller fungicider.

I detta avseende kan vattenbaserad färg anses vara den bästa ., den kan användas inte bara för badrummet, och därför väljer konsumenter oftast det. Efter applicering på torkade väggar av mycket hög kvalitet kan färgen tränga ganska djupt in i beläggningens porer och kommer inte att avskalas även efter många dämpningar och efterföljande torkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket enkelt och enkelt att ta hand om ytan på väggarna, som är täckt med en speciell komposition, med konventionella medel. Att rengöra väggen tar inte lång tid och kräver inte överdriven fysisk ansträngning från dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten, som innehåller antibakteriella komponenter, tillåter inte svamp och olika typer av mögel att manifesteras fritt på fuktiga väggar . Du måste också alltid komma ihåg att inte alla de färger som kan klassificeras som vattentäta inte kommer att ha en outhärdlig lukt. Detta kan göra dem svåra att använda i ett slutet utrymme, så det är bättre att välja luktfria färgämnen.

Om den badrumsdesign du gillar inte tillåter dig att välja en vattenbaserad emulsion, vilket händer mycket sällan på grund av det enorma sortimentet av alla slags nyanser, kan du välja vilken annan vattenavvisande färg som helst för denna typ av lokaler.

För att garantera tillförlitlig vidhäftning av färgen till väggens botten är en djup grundning av en väl torkad vägg med speciella fuktavvisande primers nödvändiga, och denna grundning upprepas bäst 2-3 gånger. Först när du har slutfört alla förberedande procedurer kan du börja måla väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Badrumsfärger är indelade i flera typer, som skiljer sig åt i deras egenskaper.

Vattendispersiva produkter

Denna typ av färgämnen har ett elegant sortiment av alla slags färger och färger. Ytan på rummet målad av dem är resistent mot olika typer av föroreningar. Sådan färg stöter kvalitativt bort vatten och kan användas på ytor där det är nära kontakt med fukt, den målade väggen kan torkas aktivt med en fuktig trasa. Färgkompositionen är lätt att applicera. Beroende på kvaliteten på komponenterna kan färger delas in i flera grupper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl . En fuktresistent akrylbaserad produkt kommer att ha många fördelar. Färgen fäster perfekt på ytan och torkar snabbt; bra elasticitet, sprickor bildas inte på denna beläggning; lång livslängd, fuktbeständighet, olika reagenser (och mot ämnen som kommer att användas för högkvalitativ vård) och plötsliga förändringar i temperaturförhållanden.

Av denna anledning är akryl det bästa valet för väggar, golv och metallytor i ett badrum. Akrylfärger anses vara så motståndskraftiga mot vatten att de väljs inte bara för att dekorera väggar i ett våtrum, utan också för snygg förnyelse av den gamla emaljbeläggningen på själva badkaret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikat och silikon . När du väljer en färgkomposition för badrummet kan du också överväga alternativet att köpa en komposition med silikon, med silikat. Båda dessa alternativ har höga vatten- och smutsavvisande egenskaper, men samtidigt tappar denna beläggning inte luftgenomsläpplighet. En betydande nackdel med denna typ av färger för ett badrum eller ett badrum är deras ganska höga kostnad, de har ett pris som är mycket högre än akrylprodukter. Men ett så högt pris kommer säkert att löna sig en dag, eftersom denna beläggning kommer att tjäna dig nästan 2 gånger längre än konventionella formuleringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latex . Latexbaserade produkter inkluderar speciella dispersionspartiklar av syntetiskt gummi. Efter att färgen applicerats på en viss yta avdunstar vattnet snabbt och latexpartiklarna börjar omedelbart bilda en elastisk film som vidhäftar tätt till vilken yta som helst.

Användning av denna typ av färg för badrum rekommenderas särskilt, eftersom den målade ytan blir vattenavvisande och hållbar. Dessutom har en sådan snabbtorkande färg inte en otäck och skarp lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latexkomposition för badrum kommer att ha olika grader av glans, därför är det värt att i förväg bestämma vilken färgprodukt som är bäst för dig att köpa.

Mineral . Sådana färger för badrum och toaletter kan innefatta komponenter av cement eller hydratiserad kalk. Beläggningar gjorda av dessa färger kommer att vara resistenta mot fukt, men tyvärr kommer de inte att räcka tillräckligt länge. Därför används mineralfärger i dessa dagar sällan för reparationer av hög kvalitet i badrummet.

Den enda fördelen med denna typ av färg anses vara rimliga priser. Därför, om du behöver göra reparationer i badrummet så billigt som möjligt för budgeten, så är detta ett av de bästa alternativen. Samtidigt måste du dock vara förberedd på att täckningen om två år måste förnyas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenbaserad komposition för badrum

De främsta fördelarna med denna typ av produkt inkluderar:

  • inte särskilt högt pris jämfört med andra populära analoger;
  • enkel användning;
  • miljövänlighet;
  • fullständig frånvaro av lukt;
  • torkar snabbt efter ansökningsprocessen
  • frånvaron av möjligheten att förlora färg under påverkan av solstrålarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte köpa en vattenbaserad komposition baserad på PVA-lim för att måla väggar i badrum, eftersom det rekommenderas att bara använda det i torra rum. Men den kan användas som en utmärkt färg för taket eller rören.

Vattenbaserad dekorativ produkt har erforderlig viskositet för att skapa intressanta mönster på väggarnas yta med ett specialverktyg. Designers är väl medvetna om sådana möjligheter och därför används sådana dekorativa kompositioner i stor utsträckning vid utformningen av de mest komplexa dekorativa kompositionerna.

Vattenemulsion kan målas i valfri färg genom att tillsätta pigment till den. Detta gör att du kan få önskad nyans som harmoniskt passar in i rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att inte glömma att innan du börjar täcka badrummet inifrån med en sådan komposition måste du först behandla ytan med en primer mot svampen, eftersom det inte finns några sådana komponenter i färgen. Denna färg kommer att fästa bäst på gips.

Klorerad gummifärg

Denna färg, förutom badrummet, kan väljas för att måla pooler. Det uppfanns för att öka motståndskraften mot långvarig exponering för vatten och köps oftast för efterbehandling av bad och bastur, eftersom det förhindrar uppkomsten av svamp och skyddar ytan från bakterier. Kompositionerna är hållbara, de är inte rädda för allvarliga skador.

Ytorna målade med dem är mycket enkla att rengöra ., har en hög grad av skydd mot UV, vatten och atmosfäriska påverkan, kommer inte att blekna eller blekna. Dessa produkter innehåller inga giftiga ämnen. De är lämpliga för målning på trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkyd emalj

Du kanske också är intresserad av alkydemalj. Denna typ av komposition är universell, eftersom den förutom fuktbeständighet kan förvandlas till ett transparent lager som döljer alla oegentligheter på väggarna utan risk för att skapa ränder. Utmärkt skydd mot svamp och torkar snabbt vid applicering.

Det finns också en nackdel - en skarp lukt, och om du letar efter en badrumsfärg utan en stickande lukt, kommer det här alternativet inte att passa dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oljeprodukt

En egenskap hos en sådan beläggning är dess tillgänglighet och budget, eftersom denna typ av färg torkar länge, men samtidigt har en obehaglig lukt. Dessutom är det mycket svårt att ta bort det om du behöver utföra upprepade reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Idag tar många företag till byggmarknaden färger för badrum och toaletter utan en ständig lukt. Denna typ av produkt är av hög kvalitet, överkomlig kostnad och en elegant palett.

Ett av dessa företag som producerar luktfria vattenbaserade kompositioner övervägs Tikkurila … Dess färgkompositioner är nyckeln till en långsiktig användning av finishen.

En välkänd ledare på byggmarknaden, enligt användarrecensioner, kan kallas ett företag Dulux … Priset på färgämnen för badrummet hos denna framstående tillverkare anses vara ganska överkomligt för de flesta inhemska konsumenter. Företaget presenterar ett stort urval av olika kompositioner, som kommer att skilja sig åt i struktur och alla slags färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger av hög kvalitet produceras också av det tyska företaget Jobi. Den luktfria färgen av detta märke är hållbar, lätt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver köpa en budget men bra färg för badrummet, är det bättre att rikta din uppmärksamhet mot produkterna från ett inhemskt företag. " Tex " … Den erbjuder ett brett utbud av fuktresistenta formuleringar av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

Tillverkare av badrumsfärger producerar matta och glansiga beläggningar. När du köper måste du veta att ytor av matt typ är mer mångsidiga, eftersom de låter dig helt dölja oegentligheter eller brister i primern, vilket inte kan göras med en blank beläggning. Den matta effekten kommer att se bra ut i alla utrymmen. Dessutom produceras reliefkompositioner efter köparens val, vilket gör att du kan skapa en liten konsistens på väggarna och dölja deras krökning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är det värt att komma ihåg att du måste välja en beläggning som är lämplig för att avsluta badrummet och samtidigt uppfyller din personliga smak (i färg, textur, ljusstyrka).

Om din familj har barn, kan du med hjälp av barns fantasi applicera originalbilder på väggen för att göra designen av detta utrymme mer exklusiv.

När du väljer en specifik färg, se till att läsa recensioner från andra användare så att du vet exakt vad du kan förvänta dig av den valda produkten under ansökningsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först är det värt att beräkna den nödvändiga mängden färg, så att du då inte behöver välja nyans igen , eftersom färgerna, även om de är från samma sats och samma artikel, fortfarande kan skilja sig allvarligt från varandra. När du köper flera burkar samtidigt är det bäst att blanda dem i en behållare. I burken kommer sådana skillnader inte att synas alls, men efter att färgen torkat på väggarna kommer det att vara möjligt att märka skillnaden i nyanser med blotta ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur applicerar man rätt?

Innan du målar väggarna i ditt badrum är det bäst att omedelbart ta bort från ytan hyllor och speglar, hängare eller krokar och andra enheter som kan störa din färg jämnt.

Många experter tror att det är nödvändigt att observera temperaturregimen vid målning . De bästa indikatorerna är från +10 till +20 grader. Det är viktigt att omedelbart justera fuktindikatorerna, som inte bör vara mer än 70%. För att öka denna indikator under den kalla årstiden kan du använda en luftfuktare, och om de inte är tillgängliga, en vanlig hink med varmt vatten.

Bild
Bild

För korrekt applicering av färg måste enkla regler följas

  • Grunda den rengjorda ytan med en speciell lösning. Det finns många typer av universella inre primers, men det är bättre att välja dem som har en "målbar" inskription på förpackningen.
  • Efter att primern är helt torr kan du börja applicera färgkompositionen med en pensel i hörnen. En pensel används också för att måla golvlister, alla smala element, inredningsdetaljer.
  • Alla breda ytor målas sist, en rulle används för detta. För bättre arbete måste du följa dina rörelser - först uppifrån och ner, sedan från vänster till höger, sedan igen uppifrån och ner. Denna teknik är mycket lätt även för nybörjare. När du målar med en pensel förbrukas färgen mer, eftersom det också är nödvändigt att jämna ut fläckarna, men i alla fall kommer beläggningsskiktet att bli tätare.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Att måla med pensel är den mest tidskrävande typen av arbete. För bästa resultat appliceras färg bäst i 2-3 lager eller mer.
  • När du dekorerar med användning av olika färger måste du ständigt använda maskeringstejp - för att avgränsa områden. Gränser markeras bäst med schabloner.
  • Massiva delar av väggen målas noggrant över med en rulle. Du kan köpa räfflade brickor för att hjälpa bläcket att absorbera jämnt i rullen. Rullen och brickan kan användas för att skapa grova eller fina färgstrukturer.
  • Om det finns oegentligheter och det behövs ett tätare applicering av det första lagret, måste du använda en pensel, och det andra lagret kan redan appliceras med en rulle.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Om ditt badrum redan har målats med färg, är det bäst att rensa bort eventuella rester av den gamla färgen innan du börjar målarbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att din nya beläggning ska bli särskilt ljus och prestanda av hög kvalitet och originalitet är det värt att använda olika klistermärken som stenciler eller olika färgfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de klassiska dekorationsteknikerna med en traditionell pensel (detta kan vara ett schackmönster, ränder av olika tjocklek, en unik prydnad), du kan välja andra tekniker.

  • Stämpling. Det första färgskiktet måste täckas med ett andra, men bara mycket mörkare, men istället för en vanlig rulle är det bäst att använda en svamp (du behöver bara applicera den på väggen).
  • Fyller en abstrakt bild med slumpmässigt vikta skrynkliga papper eller textilier. Hantverkspapper ger en skarpare bild, tyget är suddigt.
  • Gnugga fortfarande våt färg genom ett tidningsark och mer.

Rekommenderad: