Tikkurila-lack: Produkt Kiva, Golv- Och Yachtrengörare, Matt Halvmatt Material Unica Super, Färger Av Paneeli-Assa

Innehållsförteckning:

Video: Tikkurila-lack: Produkt Kiva, Golv- Och Yachtrengörare, Matt Halvmatt Material Unica Super, Färger Av Paneeli-Assa

Video: Tikkurila-lack: Produkt Kiva, Golv- Och Yachtrengörare, Matt Halvmatt Material Unica Super, Färger Av Paneeli-Assa
Video: Лак Уника Супер - Unica Super 2024, April
Tikkurila-lack: Produkt Kiva, Golv- Och Yachtrengörare, Matt Halvmatt Material Unica Super, Färger Av Paneeli-Assa
Tikkurila-lack: Produkt Kiva, Golv- Och Yachtrengörare, Matt Halvmatt Material Unica Super, Färger Av Paneeli-Assa
Anonim

Lack är ett ämne som kommer i form av en lösning. Den är baserad på polymerer, lösningsmedel eller filmbildande hartser. Ämnet kan skapa en film som kan vara transparent och ha alla slags nyanser. Den används för att avsluta ytorna på interiörer, bad, bastur och yachter.

Produkterna från den finska tillverkaren under märket Tikkurila är särskilt efterfrågade ., som har producerat dekorativa färger och lacker i hundra femtio år, och detta är en mängd erfarenhet och verklig professionalism. I Ryssland har tillverkaren officiella återförsäljare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I företagets katalog hittar du ett brett urval av glasyrnyanser, som alla ser original och presentabla ut på sitt eget sätt. Färgning kan uppfylla dina önskemål och väljas utifrån träets egenskaper. Det är viktigt att ta hänsyn till ytans porositet, eftersom detta direkt påverkar det slutliga resultatet. Innan slutlig lackering är det alltid lämpligt att behandla testområdet för att genomföra ett absorptionsprov och för att kontrollera färgkonsistensen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av en eller annan typ av lack beror direkt på objektet som ska bearbetas med den. På förpackningen till varje artikel finns en detaljerad bruksanvisning, så du måste noggrant studera den och följa de angivna rekommendationerna. Om du bestämmer dig för att göra beläggningen själv, var uppmärksam på denna aspekt, då blir resultatet som du vill.

Innan användning är det också nödvändigt att beräkna lackförbrukningen .att fylla på med rätt täckning. Denna indikator beror på det område på webbplatsen som kommer att bearbetas. Idag finns det elektroniska räknare med vilka du enkelt kan ta reda på förbrukningen av lack som krävs för efterbehandling. Höjd och längd på ytan, liksom antalet lager, beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med färgbeläggningar är många. De positiva egenskaperna inkluderar motståndskraft mot mekaniska skador. Till exempel repor, stress eller friktion. Många sorter är vattenavvisande, eftersom de innehåller polyuretan.

Det ökade motståndet mot hushållskemikalier gör att du kan ta hand om ytan på bästa sätt . Lackerna har goda vidhäftnings- och flödesegenskaper, så de är lätta att använda. När det gäller torkning beror allt på typen av material, så det är bättre att klargöra denna information i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare lacken är det möjligt att dölja brister och reparera små sprickor, eftersom det har bra utjämningsegenskaper. Det behåller träets naturliga nyans, vilket är en stor fördel. Kompositionen är resistent mot påverkan av ultraviolett strålning, bleknar inte.

Det finns också nackdelar med sådana efterbehandlingsprodukter, så det är viktigt att studera driftsförhållandena innan du applicerar. Vissa typer kräver särskild behandling, dessutom kommer det att vara nödvändigt att klargöra torktiden, liksom förekomsten av lukt, om arbetet utförs inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns ett brett utbud av Tikkurila -produkter på marknaden. Var och en av lackerna är utformade för att täcka vissa typer av material, så det är viktigt att förstå vilka typer av produkter. Yachtlack används för efterbehandling av trädelar av marinfartyg, vilket är lämpligt för både inre och yttre beklädnad. Produkten kan appliceras på en yta som tidigare har målats, men det är nödvändigt att studera instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen är väderbeständighet, motståndskraft mot påverkan av hav och sötvatten, motståndskraft mot mekaniska skador. Denna yachtlack finns i högglans, halvblank och matt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhusbeklädnad

Vi pratar om Kiva interiörlack, med vilken du kan betona snygg design. Den är lämplig för parkett eller naturligt trä samt trappor. Företaget erbjuder matt lack för beklädnad, vilket hjälper till att uppdatera inredningselementen och hela interiören i rummet, inklusive möbler. Trä med en sådan finish kommer att hålla länge och behålla sin presentabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

MEN Krilate -lack är efterfrågade i torra rum , de används för att täcka produkter av sten, knutar och naturmaterial. Det måste spädas med vatten i enlighet med de proportioner som anges på förpackningen. En av fördelarna är att lacken inte blir gul med tiden, vilket är en viktig egenskap. Om du behöver förfina ditt gymparkettgolv kan du använda det här alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lackering av väggar och tak med Euro är det nödvändigt att ta hänsyn till materialets egenskaper. Om det är trä, var uppmärksam på dess nyans för att välja rätt nyans av produkten, för att hålla den ursprungliga ytan presentabel och naturlig.

Halvblank lack Panels-Yassya är lämplig för tegel- och träytor i torra rum. Det kan också appliceras på betongytor och foder för att förhindra mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Universell lack

Separat är det nödvändigt att markera uretan-alkydlacker, som är mycket efterfrågade. Dessa inkluderar Unica super 90, som används för behandling av träytor. Produkten torkar snabbt, är lätt att applicera och lämpar sig för inomhus- och utomhusbruk. Glansgraden är högblank och blank beroende på typ.

Tack vare denna komposition är det möjligt att skydda materialet i många år och behålla dess presentabilitet. Ytan lämpar sig för regelbunden tvätt och underhåll och slits inte. Sådan lack kan kallas universell, eftersom den är både däck, interiör och dekorativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Unica Super erbjuds i matta och halvmatta versioner med en superskyddande beläggning. Den kan användas för att lacka båtar, inomhusväggar, däck, möbler etc. Serien erbjuds i ett brett sortiment, så du kan välja vilken typ som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förpackning

Färger och lacker finns i flera versioner. Det kan vara ett halvliterpaket eller en behållare med stora dimensioner. Behållaren kan nå nio liter, så innan du köper är det viktigt att beräkna förbrukningen för att förstå hur mycket komposition som behövs för efterbehandling. En detaljerad beskrivning är skriven för varje namn, det finns en bruksanvisning som hjälper till att exakt bestämma den nödvändiga mängden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

För att uppnå den perfekta nyansen eller för att bibehålla samma utseende på ytytan är det nödvändigt att ta reda på vilken effekt denna eller den typen av lack ger. Företagets linje erbjuder tonade kompositioner - mer än trettio nyanser. Var och en av dessa kan ge en annan nivå av glans eller matt, så det är viktigt att besluta om planer.

Slutresultatet påverkas av träets porositet, materialtypen samt belysningen i rummet . Baserat på köpares erfarenhet och tillverkares rekommendationer är det alltid värt att applicera lacken på ett litet område för att se hur det kommer att se ut inomhus. Prover finns tillgängliga för preliminärt urval i specialaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha ett halvmatt resultat kan du välja vilken färg som helst på Kiva eller Panels-Yassya, var och en av de presenterade serierna har utmärkta alternativ. Den är bäst lämpad för renovering av möbler, oavsett om det är valnöt, ek eller annan träslag. En sådan komposition är också efterfrågad när man dekorerar tegel, betongväggar, men den måste nödvändigtvis vara akrylat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell presenteras också i Unica Super -serien. Den är lämplig för en mängd olika ytor. Om du vill ändra färgen på efterbehandlingsmaterialet kan du välja ett av alternativen, men alltid mörkare än originalet. Valet av färg beror på inredningsstilen och konsumentens personliga preferenser.

När det gäller matt eller glans kan du hitta vilken nyans som helst med en eller annan glansnivå i tillverkarens palett . Bland de listade sorterna kan du hitta lacker med hjälp av vilken denna effekt kommer att erhållas. För inredning är det bättre att välja Yalo mattlack, som passar både glas- och träprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit lack presenteras i Panel-Yassya-serien, bland vilka det finns matta och halvmatta alternativ. Ett brett utbud av tonade färger och lacker gör att du kan uppnå önskad effekt i interiören och när du kläds utanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval och tillämpning

En instruktionsbok finns på varje paket. För att välja ett färg- och lackmaterial måste du bestämma för vilken beläggning du ska använda det och vilken effekt du vill uppnå. Rätt val av färg och nyans hjälper till att undvika misstag, klädseln behöver inte göras om.

Det är nödvändigt att göra en beräkning för att köpa den nödvändiga mängden material i förväg . Det är viktigt att göra en testlackering i ett separat område och först sedan göra en hel päls. Ytan måste vara förberedd, det är nödvändigt att ta bort resterna av gamla material, vare sig det är lack eller färg. Det är viktigt att säkerställa ventilationen i rummet om interiören behöver uppdateras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lack med specialeffekt

Om du bestämmer dig för att köpa Taika Glow -lack måste du först späda ut det med vatten. För applicering rekommenderas att använda en rulle med en kort tupplur eller en borste, och experter använder också ofta en spray: allt beror på tillgången på verktyg. Det är nödvändigt att täcka noggrant, proceduren upprepas efter fullständig torkning - i genomsnitt tar det cirka sex timmar

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken lack du väljer, se till att ytan är torr och att lufttemperaturen är korrekt ., som anges i instruktionerna. Det är värt att övervaka luftfuktigheten inomhus eller utomhus, eftersom detta kan påverka slutresultatet. Om det finns defekter i form av sprickor och oegentligheter måste du använda en primer i förväg för att eliminera dem.

Fartygs- eller däcklack finns i flera serier av denna tillverkare. Det kan appliceras på samma sätt som andra typer.

Bild
Bild

Hur man ansöker?

Innan applikationen startar är det nödvändigt att inte bara förbereda materialet, enligt instruktionerna, späda det med vatten och uppnå önskad densitet, utan också se till att det finns lämpliga verktyg för jobbet. Beroende på uppgiftens omfattning kan du använda rullar med en kort tupplur; för små delar är borstar lämpliga, som presenteras i ett brett spektrum. Många specialister använder sprutor, eftersom de kan få ett mer enhetligt lager, men inte alla har sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsapplikatorn efterfrågas lika mycket som andra verktyg . En sådan produkt är lätt att använda, den kräver inte mycket ansträngning, dessutom är det tack vare den sparat själva färg- och lackmaterialet, vilket är viktigt. Applikatorerna kan återanvändas, eftersom det efter arbete är tillräckligt att ta bort kvarvarande lack från arbetsdelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända märken och recensioner

Tikkurilas produkter är marknadsledande. Den har ett brett sortiment, hög kvalitet och överkomligt pris, vilket lockar ett stort antal konsumenter, inklusive erfarna proffs, såväl som vanliga användare.

Bild
Bild

Kiva -serien presenteras i olika versioner - matt, halvmatt, glansigt, etc. Det kännetecknas av dess förmåga att inte gulna och bibehålla samma presentabilitet för det motstående materialet. Produkten har fått många positiva recensioner, vilket förklarar populariteten hos dessa lacker.

Bild
Bild

Tikkurila -linjen inkluderar också Unica super , som anses vara en mångsidig beläggning, eftersom den är lämplig för in- och utvändiga efterbehandlingsarbeten, liksom för däck av fartyg och olika produkter.

Eftersom vi talar om ett av de mest populära märkena av färger och lacker, är det också värt att notera Paneeli, Parketti assa, Kiri , som kan hänföras till den efterfrågade serien.

Bild
Bild

Varför Tikkurila?

Konsumenten kan alltid bedöma om efterbehandlingsmaterialet är av hög kvalitet och hållbart. Den här tillverkarens lacker är precis så. De är ekonomiska, särskilt om du följer bruksanvisningen. På nätverket kan du hitta mycket positiv feedback från användare som var nöjda med användningen av efterbehandlingsmaterialet, eftersom det har ett antal utmärkta egenskaper.

Rekommenderad: