DIY Press Från En Jack (34 Foton): Ritningar Av En Hemlagad Press. Hur Gör Man Det Från En Hydraulisk Domkraft Och Kanal Till Ett Garage?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Press Från En Jack (34 Foton): Ritningar Av En Hemlagad Press. Hur Gör Man Det Från En Hydraulisk Domkraft Och Kanal Till Ett Garage?

Video: DIY Press Från En Jack (34 Foton): Ritningar Av En Hemlagad Press. Hur Gör Man Det Från En Hydraulisk Domkraft Och Kanal Till Ett Garage?
Video: Carwise floor jack 2,5 ton with speed lift 2024, Maj
DIY Press Från En Jack (34 Foton): Ritningar Av En Hemlagad Press. Hur Gör Man Det Från En Hydraulisk Domkraft Och Kanal Till Ett Garage?
DIY Press Från En Jack (34 Foton): Ritningar Av En Hemlagad Press. Hur Gör Man Det Från En Hydraulisk Domkraft Och Kanal Till Ett Garage?
Anonim

En hydraulisk press tillverkad av en domkraft är inte bara ett kraftfullt verktyg som används i någon produktion, utan ett medvetet val av ett garage eller hantverkare, som akut behövde ett verktyg för att skapa multitons tryck på en liten begränsad plats . Enheten hjälper till exempel vid brikettering av brännbart avfall för förbränning i en ugn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jack val

Den hydrauliska pressen tillverkas vanligtvis på basis av en hydraulisk domkraft av glas eller flaska . Användningen av en kuggstångsskruv är motiverad endast i konstruktioner som enbart fungerar på grundval av mekanik, vars nackdel är förlusten av inte 5% av de ansträngningar som gjorts av befälhavaren, men mycket mer, till exempel 25%. Att använda en mekanisk domkraft är inte alltid ett motiverat beslut: den kan lika gärna ersättas till exempel av en stor låssmedskruv, installerad vertikalt.

Det är att föredra att välja en hydraulisk domkraft från de modellerna som kan lyfta cirka 20 ton. Många hantverkare som gjorde en press från en sådan domkraft på egen hand tog den med en säkerhetsmarginal (lyft): de kom ofta in deras händer modeller som räcker för att lyfta en personbil, men en vagn eller släp, till exempel från "Scania" eller "KamAZ".

Ett sådant beslut är prisvärt: att ta den mest kraftfulla domkraften är en lönsam affär, och tack vare sin lastkapacitet kommer den inte att tjäna tio år, utan hela framtiden för ägaren av en hemgjord hydraulisk press. Detta innebär att belastningen är ungefär tre gånger mindre än den tillåtna. Denna produkt slits ut långsammare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta medelstora hydrauliska uttag - enda kärl, med en enda stam . De har, förutom enkelhet och tillförlitlighet, minst 90% effektivitet: förlusterna i kraftöverföringen med hydraulik är små. En vätska - till exempel växellådsolja eller motorolja - är nästan omöjlig att komprimera, dessutom verkar den vara lite fjädrande och behåller i allmänhet minst 99% av volymen. Tack vare denna egenskap överför motoroljan kraften till stången nästan "intakt".

Mekanik baserad på excentriker, lager, spakar kan inte ge så små förluster som en vätska som används som överföringsmaterial … För en mer eller mindre seriös insats rekommenderas att köpa en domkraft som utvecklar ett tryck på minst 10 ton - detta kommer att vara det mest effektiva. Mindre kraftfulla uttag, om de ligger inom räckhåll för närmaste bilhandlare, rekommenderas inte - vikten (trycket) är för liten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Ta hand om tillgängligheten av en ritning av den framtida installationen: det finns många färdiga utvecklingar på Internet . Trots närvaron av lite olika modeller av uttag, välj den med ett stort "ben" - en plattform för vila på marken. Skillnaden i design, till exempel med en mindre "fot" ("flaskbotten" med en massiv bred bas) beror på marknadsföringstrick: snåla inte på designen. Om en misslyckad vald modell plötsligt går sönder vid det högsta utvecklade med hjälp av ansträngning, förlorar du inte bara huvudmanövreringen, utan du kan också bli skadad.

För att bädda sängen behöver du en kanal med tillräcklig ström - väggtjockleken är önskvärd minst 8 mm . Om du tar ett tunnare väggigt arbetsstycke kan det böjas eller brista. Glöm inte: vanligt stål, från vilket vattenrör, badkar och annat VVS är tillverkat, är skört nog när det träffas med en kraftfull slägga: från överspänning böjer det inte bara, utan brister också, vilket kan leda till skada på befälhavaren.

För tillverkning av hela sängen är det lämpligt att ta en fyra meter lång kanal: i den allra första etappen av den tekniska processen kommer den att sågas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen kommer returmekanismen att kräva tillräckligt starka fjädrar. Naturligtvis är fjädrar som de som används för att dämpa järnvägsvagnar värdelösa, men de ska inte vara tunna och små heller. Välj de som har tillräcklig kraft för att dra pressens (rörliga) plattform för installationen till dess ursprungliga position när kraften som utövas av domkraften "blöder".

Komplettera dina förbrukningsvaror med följande saker också:

  • tjockväggiga professionella rör;
  • hörn 5 * 5 cm, med en ståltjocklek i storleksordningen 4,5 … 5 mm;
  • bandstål (platt stång) med en tjocklek av 10 mm;
  • ett rör med en längd på upp till 15 cm - jackstången måste gå in i den;
  • 10 mm stålplåt, storlek 25 * 10 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som verktyg:

  • svetsomvandlare och elektroder med ett stiftstvärsnitt i storleksordningen 4 mm (en maximal driftström på upp till 300 ampere måste upprätthållas - med en marginal så att själva enheten inte bränner ut);
  • en kvarn med en uppsättning tjockväggiga skärskivor för stål (du kan också använda en diamantbelagd skiva);
  • fyrkantig linjal (rät vinkel);
  • linjal - "måttband" (konstruktion);
  • nivåmätare (åtminstone - bubbla hydrolevel);
  • låssmedstång (det är lämpligt att göra arbetet på en fullvärdig arbetsbänk), kraftfulla klämmor (de som redan är "slipade" för att behålla en rätt vinkel rekommenderas).

Glöm inte att kontrollera skyddsutrustningens användbarhet - svetshjälm, skyddsglasögon, andningsskydd och lämpligheten av handskar av grova och tjocka tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik

En gör-det-själv-press från en domkraft görs i ett garage eller verkstad. Den hydrauliska press du väljer att göra är relativt liten och enkel jämfört med dess industriella motsvarigheter.

Med en viss skicklighet i att arbeta med elektrisk svetsutrustning kommer det inte att vara svårt att svetsa ramen och den fram- och återgående betoningen. För att göra en bra hydraulisk press måste du gå igenom flera på varandra följande steg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av ramen

Följ dessa steg för att montera ramen

  • Markera och skär kanalen, det professionella röret och den tjockväggiga hörnprofilen till ämnen, med hänvisning till ritningen . Såg ut tallrikarna också (om du inte har förberett dem).
  • Montera basen: svetsa de nödvändiga ämnena med den dubbelsidiga sömmetoden . Eftersom stickdjupet (penetration) av den sk. "Svetsbassängen" (zon av smält stål) överstiger inte 4-5 mm för 4 mm elektroder; penetration krävs också från motsatt sida. Från vilken sida att laga mat - det spelar ingen roll, det viktigaste är att ämnena är ordentligt fixerade, placerade, ursprungligen klibbade. Svetsning utförs i två steg: först utförs klibbning, sedan appliceras huvuddelen av sömmen. Om du inte tar tag i den, kommer den sammansatta strukturen att leda till sidan, på grund av vilken den krokiga enheten måste sågas på platsen för inträngning, justeras (slipas) och svetsas igen. Undvik dödliga monteringsfel.
  • Efter att ha monterat basen svetsar du sidoväggarna och sängens övre tvärstång . Under monteringsprocessen, efter varje söm, tacks, kontrollerar kvadratet. Skärning av delar före svetsning utförs med stansskärning. Som ett alternativ till svetsning - bultar och muttrar, tryck och lås brickorna minst M -18.
  • Gör en rörlig stång med ett professionellt rör eller en sektion av en kanal . Svets i mitten av glidstoppet ett rörstycke som innehåller skaftet.
  • För att förhindra att skaftet med stoppet böjer sig, gör styrningar för det baserat på bandstål . Styrningens längd och kroppens yttre längd är lika. Fäst skenorna på sidorna av det rörliga stoppet.
  • Gör ett avtagbart stopp . Skär hål i styrskenorna för att justera arbetsytans höjd. Installera sedan fjädrarna och själva domkraften.

Hydrauliska uttag fungerar inte alltid upp och ner. Därefter fixeras domkraften orörligt på den övre balken, medan den nedre balken används som stöd för de arbetsstycken som ska bearbetas. För att pressen ska fungera på detta sätt måste domkraften göras om för den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ändring av domkraften

Modifiering av hydrauliken utförs på följande sätt

  • Ställ expansionsbehållaren på 0,3 L - jackens påfyllningskanal är ansluten med en enkel transparent slang. Den fixeras med hjälp av klämmor.
  • Om den tidigare metoden inte är lämplig, demontera sedan domkraften, töm oljan och pumpa den genom den huvudsakliga hydrauliska enheten . Ta bort klämmuttern, sväng ytterkärlet med en gummiklubba och ta bort den. Eftersom kärlet inte är helt fyllt förlorar det flödet av olja när det vänds upp och ner. För att eliminera denna orsak, installera ett rör som tar hela glasets längd.
  • Om denna metod av någon anledning inte passar dig heller, installera sedan en extra balk på pressen … Kravet på det är att glida längs guiderna och ha en passform från ände till ände, vilket gör att domkraften stannar kvar på sin arbetsplats när trycket stiger. Vänd den och fixera den med M-10 bultar på stolpen.

Efter att ha tryckt upp trycket kommer nedkraften att vara sådan att domkraften inte flyger iväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapa tryckskor

Knektstången har inte ett tillräckligt tvärsnitt . Han kommer att behöva ett större område av tryckkuddar. Om detta inte säkerställs blir det svårt att arbeta med massiva delar. Det övre tryckblocket har förmågan att hålla i skaftet med ett fäste i flera delar. Faktum är att ett blindhål skärs i denna del, där samma stav kommer in med ett litet gap. Här hakas fjädrar fast i hålen som skärs separat. Båda plattformarna skärs och monteras från kanalsektioner eller fyra hörnämnen, vilket resulterar i en rektangulär låda med öppna sidor.

Tillagningen sker med kontinuerliga sömmar på båda sidor. En öppen kant svetsas med ett fyrkantigt snitt. Lådans insida är fylld med M-500 betong … När betongen hårdnar svetsas delen på andra sidan, vilket resulterar i ett par icke-deformerbara tryckbitar. För att installera den resulterande strukturen på en domkraft svetsas ett rör ovanpå under spindeln. För att hålla den senare ännu säkrare fixeras en bricka med ett hål för stångens mitt i botten av det resulterande glaset. I det här fallet är plattformen underifrån installerad på en rörlig tvärstång. Det bästa alternativet är att svetsa på två hörnbitar eller bitar av en slät stav som inte tillåter tryckplattan att röra sig åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Justerbar stödbalk

Den nedre tvärstången skiljer sig inte signifikant från den övre - samma dimensioner i sektionen . Skillnaden är bara i design. För att göra detta måste du skapa en supportplattform. Den är gjord av ett par U-sektioner vända med den ribbade sidan utåt. Dessa sidor är fästa på båda sidorna av hållarna och svetsas i mitten med hjälp av vinkel- eller förstärkningsdistanser. Ett obebott område löper längs tvärstångens centrala zon - varför det kommer att vara nödvändigt att göra ett stödblock underifrån. Hon vilar i sin tur mot ett utrymme som är lika med halvbredden på var och en av hyllorna. Förskjutningsstöd svetsas i mitten av bottenämnet.

Den justerbara stången kan dock fixeras med kraftfulla släta stavar. För att genomföra denna infästningsmetod, skär ett antal skåror bredvid varandra på maskinens vertikala kanaldelar. De ska vara parallella med varandra.

Diametern på stången, som skärs i distanser, är inte mindre än 18 mm - detta avsnitt anger en acceptabel säkerhetsmarginal för denna del av maskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Returmekanism

För att returfjädrarna ska fungera korrekt, öka antalet till sex om möjligt - de kommer att klara den stora vikten av den övre tryckplattan, som nyligen hälldes i betong. Det idealiska alternativet är att använda fjädrar för att returnera portens rörliga del (dörr).

Om det övre blocket saknas, fäst fjädrarna på domstången. En sådan infästning åstadkoms med hjälp av en tjock bricka med en innerdiameter som är mindre än själva stjälkens tvärsnitt. Du kan fixa fjädrarna med hålen längs kanterna i denna bricka. De hålls på den övre stången med svetsade krokar. Fjädrarnas vertikala läge är onödigt. Om de visade sig vara långa, är det möjligt att ta bort denna defekt genom att placera dem under en grad och inte strikt rak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare inställningar

En hemmagjord garagemini-press kan också fungera i fallet när domkraften förlänger stången till ett kortare avstånd, inte mindre effektivt. Ju kortare stångens slag, desto snabbare pressas delarna som ska bearbetas mot den stationära plattformen (städet).

  • Montera en bit rektangulär eller fyrkantig slang på städet . Det är inte nödvändigt "tätt" att svetsa det där - du kan göra ett flyttbart steg på webbplatsen.
  • Det andra sättet är följande … Placera ett höjdjusterbart bottenstöd på pressen. Den måste fästas i sidoväggarna med bultade anslutningar. Gör hål i sidoväggen för dessa bultar. Höjden på deras plats väljs baserat på de tilldelade uppgifterna.
  • Slutligen, för att inte bygga om pressen, använd utbytbara plattor, spelar rollen som ytterligare stålpackningar .

Den senaste versionen av översynen av maskinen är den billigaste och mest mångsidiga.

Rekommenderad: