Måla För Taket I Lägenheten: Vilken är Bättre? 49 Foton Vattenbaserad Takstrukturerad Färg För Inredningen, Hur Man Väljer För Köket

Innehållsförteckning:

Video: Måla För Taket I Lägenheten: Vilken är Bättre? 49 Foton Vattenbaserad Takstrukturerad Färg För Inredningen, Hur Man Väljer För Köket

Video: Måla För Taket I Lägenheten: Vilken är Bättre? 49 Foton Vattenbaserad Takstrukturerad Färg För Inredningen, Hur Man Väljer För Köket
Video: Flytta köket utan större ombyggnad med Saniflo 2024, April
Måla För Taket I Lägenheten: Vilken är Bättre? 49 Foton Vattenbaserad Takstrukturerad Färg För Inredningen, Hur Man Väljer För Köket
Måla För Taket I Lägenheten: Vilken är Bättre? 49 Foton Vattenbaserad Takstrukturerad Färg För Inredningen, Hur Man Väljer För Köket
Anonim

Målade tak har länge blivit en tradition och är fortfarande mycket populära idag. Trots överflödet av dekorativa och skyddande material väljer många människor ett enkelt men estetiskt sätt att dekorera takutrymmet. Byggmarknaden erbjuder många färgkompositioner, som var och en är bra på sitt eget sätt. Idag kommer vi att berätta vilka typer av takfärger som är och vilka man ska föredra.

Bild
Bild

Särdrag

När du påbörjar reparationsarbete i en lägenhet är det första som ordnas i taket. Det är med honom som det interna efterbehandlingsarbetet börjar. Det finns många alternativ för att dekorera takutrymmet, men många väljer att måla. Detta är inte alls förvånande, för på detta sätt är det möjligt att inte bara ordna taket på kort tid, utan också att spara på material.

Bild
Bild

Ett brett utbud av färger, en rik färgpalett, förmågan att skapa unika texturer - det är därför alla typer av färgkompositioner för taket är så populära. Genom att välja harmoniska nyanser är det lätt att skapa rätt atmosfär i huset.

Bild
Bild

För att hålla ditt tak vackert och snyggt rekommenderar vi att du väljer kvalitetsprodukter från välkända märken.

När du köper den eller den produkten bör du tänka på följande faktorer:

  • produktmärke;
  • förening;
  • ansökningsort;
  • den nödvändiga dekorativa effekten;
  • prestanda.
Bild
Bild

Det är starkt avskräckt att använda oljefärger för att måla taket - de blir snabbt gula och bleknar.

Bild
Bild

För- och nackdelar med färgning

Användningen av färg för att ge taket ett estetiskt utseende har sina fördelar och nackdelar. Med dess hjälp kan du uppdatera interiören eller helt ändra takets design på bara ett par dagar, medan vissa färger kan tvättas bort eller tas bort mekaniskt.

Fördelarna inkluderar möjligheten att få absolut vilken nyans som helst .lägga färg i olika proportioner till vit färg. Detta kan göras för hand, eller så kan du be om att blanda färgen på en järnaffär. Vanligtvis använder de speciella maskiner som blandar färgen noggrant och noggrant mäter rätt mängd pigment.

Bild
Bild

Idag erbjuder nästan alla tillverkare av takfärger högkvalitativa certifierade produkter för tillverkning av vilka de använder miljövänliga material. Genom att köpa färger och lacker från kända märken får du garanterat ett säkert material, vars användning inte påverkar din hälsa på något sätt. Dessutom har de flesta av dem liten eller ingen lukt.

Bild
Bild

Användningen av färg för att dekorera takutrymmet har också nackdelar:

  • det bör appliceras på en helt plan yta, annars kommer alla fel och oegentligheter att märkas;
  • de flesta färger har lågt slitstyrka och efter ett par år måste beläggningen uppdateras;
  • ytor kan målas vid positiva temperaturer (minst +5 grader);
  • endast torrtvätt är tillåtet, beläggningen tål inte mekaniska skador och är instabil mot fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den moderna byggmaterialmarknaden erbjuder ett brett utbud av färger. Alla skiljer sig från varandra i huvudkomponenten och är av följande typer.

  • Vattenbaserad . Vatten används som bas, på grund av vilken färgen praktiskt taget inte luktar. Dess fördelar inkluderar användarvänlighet, miljövänlighet och motståndskraft mot yttre stimuli. Kan appliceras på vilken yta som helst, inklusive plast och betong. Den målade ytan kan tvättas.
  • Silikat . Den innehåller flytande glas, färgpigment och olika tillsatser som skyddar ytan mot svamp, mögel och mossa. Det kännetecknas av utmärkta prestandaegenskaper, brandbeständighet, hållbarhet och hög slitstyrka. Miljövänliga material används för produktion, så färg kan användas även i barnrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Akryl . Denna färg är en utjämning av vattendispersionsblandning, som innehåller speciella polyakrylater, som bildar en hållbar, pålitlig yta. Skiljer sig i hög fuktbeständighet - taket, målat med sådan färg, kan tvättas med rengöringsmedel. Det är också enkelt och lätt att använda, motståndskraftigt mot nötning och solljus. Beläggningen bleknar eller deformeras inte efter flera år. Miljövänliga material används för produktion.
  • Latex . Den är formulerad med latexsampolymerer som kan skapa en mycket hållbar yta som är resistent mot alkaliska lösningar. Denna färg tolererar inte minus temperaturer dåligt, därför är den inte lämplig för att måla ouppvärmda rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Silikon (eller strukturell) . Den är gjord på basis av silikonhartser och har en tjock struktur, så ett lager räcker för att skapa en vacker beläggning. Kan appliceras på nästan alla material och ytor. Skiljer sig i motståndskraft mot fukt, god ångpermeabilitet, hög dold effekt, väl döljer oegentligheter och brister i taket. Det används väldigt ofta vid design av tak i badrum och kök. Nackdelarna inkluderar ett ganska högt pris.
  • Mineral . Denna färg innehåller cement, mindre ofta kalk. Det kännetecknas av ett lågt pris, men kvaliteten på den resulterande beläggningen kan inte kallas hög. Används oftast för att måla betong- eller tegelytor. Lämplig för privat bruk, men beläggningen blir kortlivad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vattendispersiv . Lämplig för att måla ytor av tegel, betong, trä, metall. Har låg vattenbeständighet och tål inte kyla och fukt. Vattenbaserade färger är brandbeständiga, enkla att använda, luktfria och avger inga giftiga ämnen.
  • Silikat . Har praktiskt taget inga karakteristiska skillnader. Dess främsta fördel är att den förhindrar multiplikation av mikroorganismer under ett lager färg. Därför finns det aldrig svamp i rum målade med denna färg.
  • Krita färg (kalkning) . Det görs genom att blanda vatten och krita. Det skiljer sig åt i ett lågt pris, men samtidigt har det inte sådana hållfasthetskvaliteter som de tidigare färgtyperna. Det vitkalkade taket absorberar lätt lukt och ångor, utsätts för mekanisk påfrestning, tål inte tvätt och rengöring. Absolut inte lämplig för att måla kökstak.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och texturer

Emulsionsfärger har inte bara obestridliga fördelar vid användning, utan utmärks också av ljusa mättade färger och en stor färgpalett. Dessutom har de alla olika visuella effekter. Det finns matta, blanka, halvblanka och texturerade blandningar. Låt oss överväga deras egenskaper mer detaljerat.

Vid målning med matt färg erhålls en icke-glänsande enhetlig beläggning , som kan dölja eventuella defekter i takets yta. Denna typ av färgning har länge blivit traditionell på grund av dess mångsidighet och elegans. Mattfärger har en porös struktur som snabbt blir smutsig och är svår att tvätta. Alla, även de minsta fläckarna kommer att synas på den, så det är värt att noggrant välja typ av färg och dess färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det målas med glansiga färger och lacker visar sig taket vara glänsande, vilket ser särskilt imponerande ut på stora ytor. Sådan färgning är endast lämplig för perfekt plana tak, eftersom alla brister och defekter i det inbyggda taket kommer att vara tydligt synliga på den blanka ytan. Tack vare färgens spegeleffekt kan du visuellt förstora rummet, så det är ett utmärkt alternativ för användning i små lägenheter.

Ett sådant tak är lätt att rengöra - blank färg är resistent mot fukt , smuts och damm lägger sig inte så mycket på det. Även med kraftig smuts kan den blanka beläggningen enkelt rengöras, bara gå med en fuktig trasa - och taket gnistrar igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter väljer halvglansformuleringar. Detta är en slags kompromiss mellan matt och glansig färg - beläggningen kommer att lysa, men inte så mycket som i den tidigare versionen. Fördelen med att använda sådana färger är möjligheten att välja den optimala kompositionen för glansgraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerade blandningar har förblivit de mest populära färgerna i många år . Deras sortiment representeras av många typer av produkter, som inkluderar en speciell komponent som ger ytan en unik struktur. De vanligaste mineralfibrerna och polymerflisarna. Genom att tillsätta sågspån, sand eller vatten kan du uppnå en viss effekt, till exempel grovhet eller suddighet.

Texturerad färg används i fall där det är nödvändigt att fräscha upp rummet utan föregående reparation och planering av väggarna. Det kan appliceras i tjocka lager, tonade och texturerade. I vilket fall som helst får du en vacker originalbeläggning som öppnar horisonten för designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med texturerad färg kan du få effekten av "sammet", "flock", "moiresprutning". Duktiga hantverkare använder den för att skapa en beläggning som imiterar natursten och olika mineralmaterial.

Det bör noteras att denna färg inte är så lätt att använda och ytterligare utrustning kommer att behövas för att uppnå ett högkvalitativt resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare: recension och recensioner

Idag är byggmaterialmarknaden överfylld med ett stort antal färger, bland vilka det vid första anblicken är svårt att identifiera kvalitetsprodukter. För att inte göra ett misstag vid valet rekommenderar experter att välja produkter från kända företag. Vi erbjuder en lista över de mest populära tillverkarna av takfärger i betyg av ryska konsumenter:

  • Konstruktionsfärgsmärken Dufa blev kär i den snövit beläggning, mjukhet och elasticitet. Skiljer sig i hållbarhet, torkar snabbt och är i ett överkomligt prissegment. Det är för den unika kombinationen av hög kvalitet och lojal prispolicy som de flesta köpare väljer just denna färg.
  • Företag Caparol erbjuder en långvarig fuktresistent färg som binder sprickor och flisar väl. De flesta recensioner säger att detta material är lätt att arbeta med, färgen är lätt att applicera och motståndskraftig mot mekanisk påfrestning. Tillverkaren positionerar det som ett medel för att måla byggnadsfasader och inredningsarbeten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett av de bästa färgmärkena på marknaden är Dulux … Det kännetecknas av hög ljusabsorption, vilket gör att det kan täcka stora och små defekter. Erfarna experter rekommenderar att du applicerar två lager färg, då blir beläggningen helt perfekt.
  • Inhemskt märkesfärg " Halo " döljer perfekt takets ojämnheter. Hon blev kär i sin användarvänlighet, korta torktid och vackra estetiska finish.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Finska målar Tikkurila populär över hela världen. De har ett antal fördelar och låter dig experimentera och väcka liv i de mest kreativa idéerna. Produkter av detta märke är hållbara, miljövänliga, motståndskraftiga mot höga temperaturer och solljus. Lämplig för att måla badrum och kök. Tål ofta tvätt, men av recensionerna att döma tål den inte slipande produkter.
  • Företagets produktion Sniezka kännetecknas av en unik kombination av hög kvalitet och överkomliga kostnader. Lämplig för målning av alla typer av ytor. Det är mycket populärt bland konsumenterna, eftersom det har samlat alla de bästa kvaliteterna av färger och lacker.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tysk färg Ceresit CT 48 lämplig för att måla tak och väggar. Dess täckegenskaper kan kallas det bästa bland analoga produkter. Hög vidhäftning av material, förmåga att motstå låga och höga temperaturer, applicering på svåra ytor - det är därför konsumenterna älskar det så mycket. Dessutom är denna färg resistent mot svampbildning och resistent mot yttre påverkan. De flesta köpare noterar en hög färgförbrukning: cirka 300 ml per 1 kvm. m när de målas i två lager.
  • Djup matt färg Lux märke "Color " Latexbaserad, lämplig för målning av tak och väggar. Det är mycket motståndskraftigt mot mekaniska skador, därför används det ofta i skolor, dagis, sjukhus och kontor. Många använder den för att måla träfiberskivor, glasfiber, gips, betong och kittytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Ofta är det få som uppmärksammar vilken typ eller typ av färg de köper. Men om du vill uppnå en kvalitetsfinish är det viktigt att välja material beroende på typ av tak.

För olika lokaler

När du köper färg för att måla taket i ett kök, badrum, hall eller vardagsrum, vet att varje rum har sin egen färg. För köket måste du välja outplånlig fukt och ångresistenta föreningar som tål rengöring väl. Färg för badrum och kök bör också vara fläckavvisande. Alla andra typer av färger är lämpliga för målning av rum där det inte behövs rengöring av tak ofta.

Bild
Bild

För olika typer av ytor

Ofta är takbeläggningar gjorda av polystyrenskum. I detta fall används en vattenbaserad dispersionsfärg för målning. Du kan också använda akryl- och vattenbaserade lösningar.

Bild
Bild

För tak i gipsskivor

Tak av gipsskivor är målade med vattenbaserade och akrylkompositioner. Man bör komma ihåg att en blank yta visuellt förstorar rummet, och en matt yta hjälper till att dölja takets ojämnheter.

Takplattor av expanderad polystyren är målade med alkyd- och vattenbaserade färger, som har en sträcka av det färdiga lagret. I det här fallet bör målning endast utföras på ett lager lim, annars tas inte färgen.

Bild
Bild

Vackra exempel

Det är fullt möjligt att skapa en vacker interiör med egna händer, du behöver bara slå på din uppfinningsrikedom och använda färger av hög kvalitet. Du behöver inte vara proffs för att göra en originalbeläggning. Idag finns det material som inte kräver användning av specialverktyg eller medel, det räcker med att applicera en färdig dekorativ beläggning, och rummet kommer att glittra med nya färger.

Pärlemorfärg med sideneffekt är ett utmärkt alternativ för att uppdatera din inredning. Ett trevligt diskret skimmer kommer att bli en höjdpunkt i alla rum.

Bild
Bild

Modern inredning har länge gått längre än de allmänt accepterade normerna. Vem sa att taket uteslutande ska vara vitt? Modeens riktiga gnissling är de svarta taken, som också är otroligt praktiska.

Bild
Bild

Du kan skapa ett kreativt tak med egna händer med texturfärg. Ett brett sortiment och en rik palett kommer att väcka de mest originella idéerna till liv.

Rekommenderad: