Hur Limar Man PVC -paneler I Badrummet? Hur Man Limar Plaststrukturer, Hur Man Limar Det Korrekt, Hur Man Limar Arkalternativ, Hur Man Limar Ett Rum

Innehållsförteckning:

Video: Hur Limar Man PVC -paneler I Badrummet? Hur Man Limar Plaststrukturer, Hur Man Limar Det Korrekt, Hur Man Limar Arkalternativ, Hur Man Limar Ett Rum

Video: Hur Limar Man PVC -paneler I Badrummet? Hur Man Limar Plaststrukturer, Hur Man Limar Det Korrekt, Hur Man Limar Arkalternativ, Hur Man Limar Ett Rum
Video: Best Construction Adhesive - Loctite Premium - How We Found Out! 2024, April
Hur Limar Man PVC -paneler I Badrummet? Hur Man Limar Plaststrukturer, Hur Man Limar Det Korrekt, Hur Man Limar Arkalternativ, Hur Man Limar Ett Rum
Hur Limar Man PVC -paneler I Badrummet? Hur Man Limar Plaststrukturer, Hur Man Limar Det Korrekt, Hur Man Limar Arkalternativ, Hur Man Limar Ett Rum
Anonim

När det gäller badrumsrenoveringar vill alla göra reparationer utan extra ekonomiska kostnader, med hög kvalitet och, som de säger, "i århundraden". Dessutom är detta en speciell plats i lägenheten, och du bör noggrant närma dig reparationen av just detta rum. Och anledningen är fukt och fukt, som med skrupelfria reparationer blir en idealisk mark för utveckling av mögel och mögel. För att undvika sådana problem, välj ett slitstarkt material som inte är rädd för fukt och inte släpper igenom det. Den optimala beklädnaden när det gäller pris och kvalitetsförhållande är PVC -paneler: de har alla nödvändiga egenskaper för ett badrum. Detta material är prisvärt, hållbart och lätt att installera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla utan särskild kunskap kan självständigt reparera badrummet med hjälp av PVC -paneler.

Träning

Installation av paneler går snabbt och enkelt. Ett svårt och noggrant stadium är förberedelse av ytor i rummet där installationen kommer att utföras. Innan du börjar förbereda installationen av byggmaterial måste du se till att badrumsväggarna är lämpliga för installation.

Det finns några viktiga saker att göra innan installationen påbörjas

  • Ta bort allt gammalt gips, oegentligheter, utbuktningar, defekter. Det förberedande skedet, där allt tas bort från väggarna för att få den ursprungliga ytan. Om det finns gips måste det tas bort till basen. Om det finns några tillväxter eller utbuktningar, slå ner dem. Se till att väggen är visuellt plan och att inget kommer att störa installationen.
  • Rengör ytan från eventuell mögel eller mögel. Ibland händer det att svamp eller mögel bildas i vissa leder. Det är viktigt att ta bort det innan panelerna installeras, annars fortsätter det att växa under dem och arbetet kommer att göras förgäves. Vissa människor tror att genom att gömma formen kommer inget dåligt att hända. Men så är inte fallet: mögeln är hälsofarlig och kommer med tiden att växa ytterligare under och sprida sig över hela området.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rikta in väggarna. Ju mjukare vägg, desto lättare är det att installera panelerna, och desto bättre klibbar de. För att undvika böjning och eventuell sprickbildning av materialet måste ytorna vara jämna, med ett fel på 5 mm. För utjämning är det bättre att använda speciella utjämningsblandningar för badrum, som kan köpas utan problem i någon järnaffär.
  • Avfetta och damma ytorna, behandla med ett antiseptiskt medel. Detta kommer att förbättra vidhäftningen och antiseptiken förhindrar framtida mögeltillväxt under panelerna. Detta gäller särskilt för badrummet, under varm luft och hög luftfuktighet - idealiska förhållanden för tillväxt av mögel och mögel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att jämna ut ytan med ett speciellt kitt eller primer för badrum. Du kan hitta en i en järnaffär.

Vilken typ av lim ska man använda?

Ett viktigt skede som bör ägnas särskild uppmärksamhet. För det beror på limmet om panelerna i badrummet plötsligt lossnar efter två år. Eftersom det används i badrummet ställs speciella krav på limmet. Det måste ge hög vidhäftning av material, snabbt och pålitligt inställt, vara motståndskraftigt mot fukt, extrema temperaturer, säkert, utan en skarp lukt.

Bild
Bild

Följande formuleringar är populära på marknaden och har visat sig bra:

Kleiberit

Det finns olika typer. Den är baserad på syntetiskt harts. Den är inte rädd för fukt, har en homogen komposition, torkar snabbt och är säker. Den kan användas för att snabbt och enkelt limma plåtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titan Wild lim

Ett universellt lim som finns i alla butiker. Fäster perfekt material på betong, tegel, gips. Har bevisat motståndskraft mot extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titan Wild Liquid Nails

Kanske det vanligaste alternativet. På grund av sin popularitet säljs den överallt och har ett pålitligt rykte och dess tillämpningsområde. Fuktresistent, inte rädd för höga och låga temperaturer och hjälper till att klistra in över alla rum. Att klistra ytan med paneler kommer att ske utan onödig ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande naglar av hög kvalitet

Professionellt lim som används i dekoration och konstruktion. På grund av den vita färgen används den inte alltid vid installation av PVC -paneler. Limningen är tillräckligt snabb.

Bild
Bild
Bild
Bild

Limningspaneler

När förberedelsesteget är klart kan du gå vidare till det viktigaste - installera materialet på väggarna. Se till att ytorna är plana, rengjorda och avfettade igen. Nu kan du börja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råd: om byggmaterialet var kallt, värm det i några timmar så att temperaturen på ytorna, panelerna och limet blir densamma - detta förbättrar vidhäftningen.

Det finns inga problem med installationen . Du behöver bara klippa PVC till badrummet i förväg, och om du har ett mönster, kombinera det. Gör en plan, från vilket hörn du kommer att gå, i vilken riktning, förbered panelerna i förväg.

Limmet appliceras med jämna prickar, tar sig tillbaka från materialets kanter var 25-30 cm. Sedan appliceras panelen på väggen och hålls ett tag så att den självhäftande basen tar tag i väggen och basen. Efter ditt schema limmas resten av panelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att installera paneler i taket, måste du här tänka igenom dina handlingar i förväg

  • tänk på placeringen av lampor och huvar;
  • leda ledningar till de föreslagna platserna för armaturerna;
  • installera en enkel ram gjord av metallstyrningar runt takets omkrets;
  • installera panelerna genom att skruva fast dem med den inre sömmen på guiden;
  • notera när du installerar lampans placering och ventilation;
  • skär hål för lamporna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor använder vanliga träblock istället för metallstyrningar. Det är bättre att förbehandla dem med ett antiseptiskt medel. Styrningarna installeras tvärs över PVC, och själva panelerna kan fästas på innerkanten antingen med skruvar eller med en konstruktionshäftapparat. Vid fastsättning, var försiktig så att du inte skadar panelen med överdriven kraft - om den skruvas fast starkt kommer den att spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hål för lampor är markerade med en penna eller tunn markör och skärs sedan ut med en vanlig monteringskniv. Det viktigaste är att göra det noggrant för att inte skada materialet med starkt tryck. Fogarna på väggarna och taket är gömda bakom en dekorativ golvlist.

Som du kan se är det inget svårt att installera PVC.

Stora misstag

Trots enkelheten att installera PVC -paneler gör många grova misstag, vilket sedan leder till ett otillfredsställande resultat.

Tänk på de viktigaste som hjälper dig att undvika problem och göra dina reparationer av hög kvalitet

  • Böj inte panelerna. Vid böjning, vridning eller annan deformation kan plastbasen spricka eller flyta, vilket kommer att påverka negativt inte bara utseendet utan även driftsegenskaperna i framtiden.
  • Alla element måste ha samma temperatur. En annan viktig punkt, som nämndes ovan. Ofta köps byggmaterial i förväg och staplas på balkongen så att det inte tar plats. Och sedan börjar de kalla panelerna limma på väggen. Som ett resultat, efter två år, på vissa ställen börjar de flytta bort. För att förhindra att detta händer ska du hålla panelerna och limma i rummet länge så att deras temperatur jämnar ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Besparingar på avdunstning och antiseptika. Försummelse av denna regel leder till att panelen med tiden börjar röra sig bort från väggens bas, fukt kommer in och mögel börjar bildas. Som ett resultat, efter två eller tre år, tvingas människor göra om reparationerna på nytt.
  • Ta bort skyddsfilmen före installationen. Ett annat vanligt misstag. Under installationsprocessen kan du av misstag repa, hälla lim eller på annat sätt skada panelen. Ta bort filmen först när alla paneler är helt installerade.
  • Att köpa fel lim. I sin önskan att spara pengar kommer det ibland till det absurda: folk klistrar på PVA eller på resterna av lim från den senaste reparationen. Det är kategoriskt inte värt att göra detta, eftersom att spara flera hundra rubel kommer att påverka över tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu vet du hur du ska slutföra förberedelsestadiet, limma panelerna ordentligt och undvika de vanligaste misstagen. Genom att följa de enkla tipsen från den här artikeln kan du utan särskilda kunskaper och färdigheter göra reparationer i badrummet med egna händer, vilket kommer att glädja ögat länge.

Rekommenderad: