Akrylbadkar Med Hydromassage: Fördelar Och Nackdelar Med Hydromassageprodukter, Mönster Som Mäter 150x70 Cm, Modeller Från Kina, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Akrylbadkar Med Hydromassage: Fördelar Och Nackdelar Med Hydromassageprodukter, Mönster Som Mäter 150x70 Cm, Modeller Från Kina, Recensioner

Video: Akrylbadkar Med Hydromassage: Fördelar Och Nackdelar Med Hydromassageprodukter, Mönster Som Mäter 150x70 Cm, Modeller Från Kina, Recensioner
Video: Bubbelbadkar Wellino Rectangle 160x70 cm 2024, Maj
Akrylbadkar Med Hydromassage: Fördelar Och Nackdelar Med Hydromassageprodukter, Mönster Som Mäter 150x70 Cm, Modeller Från Kina, Recensioner
Akrylbadkar Med Hydromassage: Fördelar Och Nackdelar Med Hydromassageprodukter, Mönster Som Mäter 150x70 Cm, Modeller Från Kina, Recensioner
Anonim

Ursprungligen dök akrylbad med hydromassagefunktion upp i sanatorier och liknande hälsoinstitutioner. Användarna uppskattade omedelbart den avslappnande effekten av sådana enheter, som tillverkarna inte misslyckades med att dra nytta av och släppte mer kompakta badkar för hemmabruk.

Idag kan du hitta badtunnor tillverkade av en mängd olika material .den största efterfrågan är dock fortfarande på akrylmodeller. Hemligheten med deras popularitet är en anständig kombination av kvalitet och överkomliga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bubbelbadet är ett standardbadkar utrustat med jetstrålar från vilka vattenstrålar släpps ut under spänning. Det är de som ger massageeffekten.

Hydromassagebeslag är tillverkade av metall, men detta leder inte till en väsentlig ökning av konstruktionens vikt.

Ett medelstort badkar väger i genomsnitt 25-30 kg, vikten på de totala enheterna kan nå 50 kg.

Bild
Bild

Förutom akrylskålen och munstyckena är strukturen utrustad med en elektrisk pump, vars uppgift är att upprätthålla cirkulationen av vatten i hela badet. Det är tack vare närvaron av pumpen att vattnet tillförs munstyckena, där det blandas med luftbubblor och sedan släpps ut under tryck. Enheten styrs med kontrollpanelen, som har knappar för att slå på / stänga av enheten, välj lämpligt driftläge.

Placeringen av hydromassagestrålarna utförs längs massagelinjerna runt nacke, axlar, rygg, lår, skinkor, vader, fötter. Skålens design förutsätter närvaron av urtag och armstöd i den för en bekvämare placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylanordningar med hydromassagefunktion har sina fördelar

  • Styrka. När det gäller sin styrka är akrylskålar jämförbara med gjutjärn, men samtidigt har de mindre vikt och skramlar inte när de drar vatten.
  • Lång livslängd. I genomsnitt används akrylbadkar i 10-15 år.
  • Hög prestanda för värmeisolering. Detta innebär att det uppsamlade vattnet svalnar långsamt - i genomsnitt med 1C på 30 minuter. Detta är en viktig indikator, eftersom tiden för att ta bubbelbad vanligtvis är minst 30 - 40 minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bristande respons på vattenkvaliteten. En viktig indikator, särskilt för invånare i flerbostadshus. Rostigt vatten eller vatten med hög klorhalt rinner ofta från kranen. Lyckligtvis påverkar detta inte materialets utseende och dess prestandaegenskaper.
  • Hög prestanda för ljudisolering. Ett sådant bad skramlar inte när man drar vatten eller använder en dusch.
  • Lätt att installera. Låg vikt för enkel installation. Att ansluta ett sådant bad skiljer sig inte från att ansluta liknande enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkel användning. Akrylbadkaret är lätt att rengöra och bildar inte fläckar eller ränder. När marker visas på emaljytan kan de elimineras med egna händer med hjälp av specialpasta.
  • Attraktivt utseende. Akryl är slät, behaglig vid beröring. Moderna tillverkare producerar ett stort antal modeller som skiljer sig åt i färg och design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av hydromassagestrålar ger en avslappnande effekt. Akupressur vatten-luft-massage förbättrar blodcirkulationen, vilket är ett utmärkt förebyggande och sätt att bekämpa fetma och celluliter. Förfarandena är indicerade för personer som lider av sjukdomar i muskuloskeletala systemet, frekvent huvudvärk och osteokondros.

Precis som alla andra apparater har badtunnor i akryl nackdelar . Först och främst är det lågt antibakteriellt skydd. Man tror att en tesked kranvatten innehåller flera hundra mikroorganismer. I samma volym vatten från jacuzzin finns det tusentals. Detta beror på att reproduktion av bakterier i skålens slutna utrymme är mer aktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägen ur denna situation är att köpa modeller med ett inbyggt desinfektionssystem eller speciella föreningar som läggs till badet. Det rekommenderas att tvätta badet inte bara efter varje användning, utan också före proceduren.

Bland andra nackdelar kallas ofta den höga kostnaden för produkten . Men enligt majoriteten av användarna utjämnas denna nackdel av komforten och de trevliga känslorna som ett bubbelbad ger.

Dessutom är kostnaden för en akrylskål betydligt lägre än liknande enheter gjorda av gjutjärn eller sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För tillverkning av skålen används akryl - en speciell polymer som kan vara av två typer:

Kasta

Det är ett ark av akryl som värms upp till flytande tillstånd (uppvärmningstemperatur - cirka 200C). Därefter utsätts råvaran för en press, vars konturer motsvarar konturerna för det framtida badet. Under pressningen pressas den önskade formen ut, som sedan kyls ner och får den nödvändiga säkerhetsmarginalen.

Bild
Bild

Extruderad

Detta material erhålls genom extrudering, annars skiljer sig produktionstekniken inte från den som beskrivs ovan. Emellertid förstärks det extruderade akrylbadet ytterligare efter härdning. Detta görs genom att applicera en speciell blandning baserad på epoxihartser utifrån.

Gjutskålen är starkare och mer hållbar än den extruderade det kostar dock 2 gånger mer. Den extruderade analogen är lämplig för sällsynt användning (upp till 6-7 gånger per säsong) och är optimal, till exempel för installation i ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl kan också skilja sig åt i kemisk sammansättning, vilket också påverkar prestandan hos en skål gjord av den. Det finns två typer av akryl, beroende på den kemiska sammansättningen:

Akrylonetril butadienstyren (ABS / PMMA)

Akryl tillverkad med denna metod innebär blandning av komponenter i flytande form med olika egenskaper. Som ett resultat består den färdiga produkten av endast 10% akryl, allt annat är föreningar med låg densitet och hög fuktabsorberande egenskaper. Dessutom är detta material grovt, utsatt för snabb nötning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymetylmetakrylat

Det är en homogen akryl med hög hållfasthet, slitstyrka och attraktivt utseende, som kan återställas. Livslängden för sådana enheter är 10 år, och med noggrann hantering ökar denna period med ytterligare 2-3 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på funktionen hos munstycksenheten utmärks bad:

  • hydromassage;
  • kombinerad.

I den första tillhandahålls massageeffekten av vattenstrålar, i den andra finns ett system där vattnet berikas med syrebubblor. Den resulterande vatten-luftstrålen är mjukare och mer skummande. Dessutom är det i kombinerade enheter möjligt att minska vattenförbrukningen utan att minska huvudeffekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydromassagestrålar är av följande typer:

  • mikrojet;
  • virvel, inklusive de som avger spiralstrålar;
  • roterande;
  • ger en stickande effekt etc.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom hydromassage kan följande ytterligare alternativ tillhandahållas i ett akrylbad:

  • ozonterapi;
  • aromaterapi;
  • färgterapi (belysning av vattenstrålar).
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Vid bestämning av tankens parametrar är det viktigt att det är bekvämt för alla familjemedlemmar att använda den. Den optimala höjden anses vara 50-70 cm. Det kommer att vara både bekvämt för vuxna och säkert för barn.

Produktens längd ska vara sådan att den högsta familjemedlemmen kan ligga i badrummet , räta ut benen och vila huvudet på ett speciellt stativ. Helst är den 150-180 cm. Men i små rum måste man nöja sig med sittbad, vars dimensioner är 120x70 cm.

Standardbredden på akrylbad är 75-80 cm. Men när det gäller hydromassageanordningar räcker denna bredd inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små utrymmen kan du köpa en hörnmodell , som är mycket kompakt men rymlig. Minsta storlek för de flesta tillverkare är 135x135 cm. Måtten på 150x150 cm anses vara optimala.

För vanliga bad kan du också använda rektangulära bad som mäter 150x70 eller 160x70 cm. I en sådan design kommer en vuxen sannolikt inte att kunna räta ut benen. Analoger med en storlek på 170x70 cm är mycket att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Vanliga bubbelbadkar i akryl är rektangulära. Den rektangulära skålen "passar" in i de flesta badrum, längs en av väggarna. Den är mångsidig och passar bra med de flesta typer av inredning.

För små rum rekommenderas installation av hörnmodeller ., som vanligtvis har formen av en kvartcirkel. Den största fördelen med sådana enheter är deras ergonomi, medan skålens inre yta är ganska rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jacuzzi med oval, rund eller asymmetrisk form ger ett stort badrum. Som regel installeras de på ett avstånd från väggarna eller i mitten av rummet. Det är värt att notera att på grund av materialets plasticitet producerar tillverkare badkar i de mest otroliga formerna, som blir "höjdpunkten" i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Ett vitt badkar i akryl anses vara en klassiker. Men idag kan enheter med hydromassagefunktion ha olika nyanser, samt dekoreras med mönster, gnistrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett bad rekommenderas det inte att välja för aggressiva, "prickiga" färger, eftersom jacuzzin är en plats för avkoppling. De mest lämpliga nyanser av vatten övervägs (blå, akvamarin, grönaktig), samt känsliga pastell- och beige färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa köpare oroar sig för att den färgade finishen blir kortlivad. Detta är uteslutet, eftersom färgningen inte görs inifrån, utan från badets utsida. Det vill säga, först hälls färgade lager, och ovanpå dem - standardakryl. Som ett resultat skyddas färgen på ett tillförlitligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Det vita badkaret med en lakonisk form passar perfekt in i alla rumsstilar. För stora rum är det bättre att välja en rund skål, som är installerad i mitten av rummet. Raka linjer är mer lämpliga för moderna interiörer, medan motsvarigheter med rundade hörn är mer lämpliga för klassiska.

När du väljer ett badkar med en komplex design, ge upp dess utförande i ljusa färger . Färgade badkar bör kombineras med paletten i rummet, "falla" i en av nyanserna som används för dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Bland de mest kända tillverkarna bör det spanska företaget lyftas fram. Roca … De tillverkade produkterna kan vara rektangulära eller ovala, dessutom finns det hörnmodeller. Badkar kännetecknas av närvaron av armstöd och nackstöd, dekorativa paneler och inbyggda lådor för förvaring av hygienartiklar, en mängd olika hydromassagelägen.

En tillverkare från Polen kan skryta med en mängd olika kollektioner Ventura … Dess sortiment innehåller de mest populära modellerna av raka och asymmetriska modeller. Förutom variationen i modellserien kännetecknas badkar av ett brett prisklass - från ganska prisvärda modeller till premium -enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badkar från en polsk tillverkare har ett gott rykte. Riho , som endast är tillverkade av akrylplåt. I detta fall är tjockleken på arken 6-8 mm. De flesta modellerna har en lakonisk form och klassisk design. Den mest populära modellen är Columbia.

Jag visar det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet för bad i inhemsk produktion Nati, Vågen, Vista, Aquanet . Enligt användarrecensioner kommer en obehaglig lukt från det förstärkande lagret av det senare, som försvinner av sig själv efter ett par veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Märkesdesigner är mycket populära Bas , för tillverkning av vilka österrikiska akrylark används, liksom importerade komponenter.

Men det är bättre att vägra billiga modeller från Kina av okända märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Var uppmärksam på tjockleken på akrylskiktet när du köper. För att göra detta, undersök kanten på badkanten och räkna helt enkelt lagren (de är vanligtvis urskiljbara). Helst ska det finnas 5-6 stycken. Ju fler lager, desto starkare struktur.

Använd en ficklampa för att bestämma lämplig tjocklek för akrylskålen . En ljusstråle bör riktas från ena sidan av badväggen. Om det visas på baksidan av väggen är det bättre att vägra köpet.

Tryck och tryck på botten av badkaret. Om det "spelar" och vibrerar, är det antingen en plastfusk eller lågkvalitativ och otillräckligt förstärkt akryl.

Bild
Bild

Badets yta ska vara slät, enhetlig, utan ränder och fläckar. Ett badkar av hög kvalitet i akryl har en behaglig glansig färg och ett slags glöd. Plastmotstycken som gått bort som akryl är tråkiga, matta.

Munstyckena måste vara justerbara . Det är bättre om de ligger inte bara horisontellt, utan också vertikalt. Om medel tillåter, välj en modell utrustad med en luftkompressor. Den senare är utformad för att öka strålens tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Rengöring av bubbelpoolsystemet med slipande produkter är inte tillåtet. Detta kommer att leda till att det uppstår sprickor och, som ett resultat, förlust av badrummet i dess egenskaper. Efter varje användning ska skålen sköljas med vatten och torkas med en trasa.

Det rekommenderas att fylla badkaret med vatten och tillsätta ett speciellt akrylrengöringsmedel en gång i månaden . Därefter bör du slå på jacuzzin och inte tömma vattnet på 15-20 minuter. Efter den angivna tiden måste munstyckena stängas av, skålen måste tömmas, sköljas och torkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det runda bubbelfiltret ska sköljas en gång i månaden. För att göra detta, ta bort det, skölj det under rinnande vatten och dra det sedan i ett bassäng eller en hink med ett SPA -filterrengöringsmedel. Efter erforderlig tid tvättas filtret igen under vatten och monteras.

Ofta strävar tillverkarna efter att dekorera den externa badrumspanelen med dekorativa element . Kom ihåg att fasetterade och grova ytor är svårare att ta hand om. Även om de ser mer attraktiva ut.

Rekommenderad: