Toalettdesign (151 Bilder): Hur Man Dekorerar Insidan Av En 2 Kvm. M I "Chrusjtjov", Renovering Av Ett Badrum I Lägenheten, Moderna Idéer 2021

Innehållsförteckning:

Video: Toalettdesign (151 Bilder): Hur Man Dekorerar Insidan Av En 2 Kvm. M I "Chrusjtjov", Renovering Av Ett Badrum I Lägenheten, Moderna Idéer 2021

Video: Toalettdesign (151 Bilder): Hur Man Dekorerar Insidan Av En 2 Kvm. M I
Video: 90s DSLR Olympia DL2000A Review (Subscribe Our channel) 2024, April
Toalettdesign (151 Bilder): Hur Man Dekorerar Insidan Av En 2 Kvm. M I "Chrusjtjov", Renovering Av Ett Badrum I Lägenheten, Moderna Idéer 2021
Toalettdesign (151 Bilder): Hur Man Dekorerar Insidan Av En 2 Kvm. M I "Chrusjtjov", Renovering Av Ett Badrum I Lägenheten, Moderna Idéer 2021
Anonim

Trots det faktum att toaletten är ett rum som utför rent utilitaristiska funktioner, skulle jag vilja se där inte mindre snygg, modern och lättskött inredning än i hela huset. För att göra detta möjligt bör du ta hänsyn till de finesser som framhävs i den här artikeln när du utvecklar en design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Du bör börja tänka igenom alla detaljer redan i stadiet av den befintliga grova finishen för att kompetent och vackert planera placeringen av kommunikation, elektricitet, belysning och göra zonindelning. Det är viktigt att uppmärksamma några parametrar som påverkar designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rumsstorlek

Alla ytterligare planer och åtgärder för reparation beror på vilket område och form som är tillgängliga. Det huvudsakliga dilemmat blir vanligtvis: om toaletten ska kombineras med badrummet eller separeras från varandra. Praktiken visar att ett kombinerat sanitetsrum under långvarig drift endast kan vara bekvämt för en ungkarlsboende, där gäster sällan kommer.

Vid planering bör man inte glömma funktioner som olika avsatser, nischer, fönster för det andra och första ljuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kommer de att kunna bli en höjdpunkt, ytterligare lagringsutrymmen, eller kommer de att behöva döljas.

Det är viktigt att observera den tekniska skillnaden i höjden på toalettgolvet och övriga rum, eller att bygga en förseglad sida 3 cm hög för att tillfälligt stoppa eventuella översvämningar.

Jag vill utöka de små dimensionerna, åtminstone visuellt . För detta finns det designtrick, till exempel användning av ljusa nyanser, glansiga texturer, speglar, extra belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I större rum kan det vara en ganska svår uppgift hur man inte överdriver det med delikatesser, att inte tappa luftighet och att använda utrymmet klokt. Det är bäst att använda hjälp av en designer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Innan du väljer utrustning är det värt att bestämma i vilken stil och färgschema reparationen ska utföras. Vad kan passa in i det, och vad måste döljas och hur, om du inte kan klara dig utan det. Du kan stödja den grundläggande designen av hela lägenheten, göra rummen kontrasterande eller komplettera varandra.

Aktuella trender inom design

Eco -stil, chalet, skandinavisk stil . Om det inte är möjligt att använda fuktresistent naturligt trä eller sten av hög kvalitet, bör du välja konstgjorda material som är så lika som naturliga i färg och struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft, industriellt, modernt: en kombination av tegel, järnhaltig metall, grov gips, yttre metallkommunikation och trä. Fuktresistenta material med imitation av ytorna av rostig metall och betong är modehöget 2018. Många modetillverkare har introducerat dessa texturer i sina senaste kollektioner efter de senaste europeiska utställningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism: lugna släta lakoniska former, 2-3 färger (svart, vit, grå, brun, sällan +1 aktiv färg i små mängder), dolda osynliga skåp, tunna glashyllor och skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Country, provence, shabby chic: ett överflöd av element gjorda under målad eller artificiellt åldrad metall och trä. Pastellfärger: beige, grön, rosa, blå, lavendel, samt en check och en liten blomma. Användning av textilier av bomull, linne, duk. Detta kan också inkludera marina och fiskemotiv, färgpaletten kommer huvudsakligen att bestå av blå och blåvita nyanser, en specifik inredning kommer att läggas till - rep, brädor, nät, skal, fisk;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassicism, barock . De kännetecknas av närvaron av mer eller mindre återhållsam chic: ett överflöd av stuckaturer, sniderier, guld eller silver i inredningen, komplexa mönster, väggmålning (eller dess imitation). Klassicismen är mer återhållsam.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glamour vinner mark igen under den kommande säsongen. Ägarna ska ha en hälsosam humor och en viss chock, lättsinne. Glamour betyder en kombination av päls och glitter: glans, guld, speglar, falska smycken, snygga ljuskronor, popkonstbilder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av utrustning efter budget och behov

I enlighet med storleken och funktionerna i kommunikationens placering kan du förutom toalett, dusch, badkar installera en bidé, ett handfat för dina fötter, en panna. Istället för en skrymmande tank, ordna en installation i väggen, göm rören, tänk på ventilation, placera en tvätt- och torkmaskin. Det kommer också att vara möjligt att zonera utrymmet: fördela lagringsutrymme för hushållskemikalier, handdukar, rengöringsartiklar.

Med minsta storlek på en separat toalett behöver du bara välja en toalettskål av hög kvalitet, en cistern och hur du fixar dem.

Bild
Bild

Vägghängd toalett med installation är en utmärkt lösning för dem som vill spara utrymme maximalt ., gör rengöringen enklare, använd bekväm och vacker teknik. Genom att installera installationen på mitten av väggen kan du utrusta ytterligare förvaringsytor ovanför den i form av öppna hyllor eller nischer med dörrar.

En sådan design kostar 6 500–35 000 rubel och tål i genomsnitt 400 kg vikt, det vill säga att den är inte mindre pålitlig och inte särskilt dyr än stationära modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid reparation bör den första punkten på att göra-listan vara att byta ut gamla rör mot PVC . Dessutom är all kommunikation dold bakom fuktresistenta strukturer (till exempel från gips), vilket ger möjlighet att kontrollera mätarna (revisionsdörrar) och byta ut dem om det behövs. Efter det är de engagerade i efterbehandling, från golvet, väggarna och slutar med lampor och tak. I slutet monteras inredning och tillbehör.

Lokalitetens specificitet innebär valet av lätt tvättbara, fuktbeständiga, luktfria material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest lämpade efterbehandlingsmaterialet för väggar och golv är fortfarande keramiska plattor, kakel eller porslin. Mer detaljerat kommer de olika typerna av ytbehandlingar att diskuteras nedan.

Bild
Bild

Urval av tillbehör, belysningsscenario

När du har valt det grundläggande och viktiga kan du gå vidare till design och inredning. Plocka upp olika hållare, hyllor, speglar, lampor, textilier.

För hi-tech och minimalism är glashyllor utan ramar lämpliga ., speglar med osynliga hörnhållare, transparenta behållare för tandborstar, tvål. Klassikerna kommer att föredra keramiska tillbehör, imitation av förgyllning, snidning, gipslister. Loft och jugend älskar svart smidd metall av rätlinjiga grova former eller med blommiga ornament.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om toaletten är separat och mycket liten, bör du inte överbelasta den med "Led-färgmusik", det räcker med att installera huvudlampan, du kan försiktigt markera några hyllor.

En mycket bekväm och ekonomisk lösning är ett ljus som tänds automatiskt, det vill säga med en rörelsesensor (inte lämplig för husdjursägare).

Bild
Bild

Ljusmanus är en smaksak . Vissa människor kommer att vara glada över att vara i ett toalett med ett dämpat, lugnt ljus, men när du rengör måste du fortfarande tänka på ett starkt vitt ljus. Detta hjälper till att installera en dimmer eller dimmer (variator). Och någon föredrar att göra mer ansträngning, men att förverkliga sin dröm - ett falskt fönster på väggen eller taket med imitation av naturligt dagsljus. Det viktigaste är att energibesparande lampor används överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av lokaler

Oftast ser vi i lägenheter smala små rum med en yta på 2 kvm. m. Kommunikation finns på baksidan eller på sidoväggen. När du syr dem blir det bekvämt att ordna ett förvaringsområde: till exempel en nisch stängd med dörrar eller en rullgardin för hushållsbehov. Alternativt kan du lämna öppna hyllor med belysning för att rymma dekorativa föremål (som rökelse, ljus) eller till och med vackert vikta toalettpapper.

I ett privat hus är designen som regel redan rymligare, från 3 kvm. m, och ofta redan med hänsyn till de dolda rören.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall kommer ett extra tvättställ med en spegel, en kantsten, en tvättmaskin att placeras bekvämt.

Den vanligaste takhöjden är 2,5-2,7 m men det finns också fullstora latriner. I detta fall kommer en visuell avskärning på 2,5 m höjd att göra ett sådant rum bekvämt för vistelse och utresa. Det kan vara en dekorativ kant, gjutning eller bara en ändring i färg och typ av efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Återgå till frågan om ett separat eller kombinerat badrum, man kan inte låta bli att nämna följande. En garderob i kombination med ett badrum kan också äga rum i ett hus med en stor familj, men under förutsättning att det också finns en separat toalett, till exempel på en annan våning. Då är det verkligen möjligt att placera allt nödvändigt VVS och tvättområde på ett ställe intill vattenintaget.

Bild
Bild

Fördelar med delad placering

  • Sparande. Om denna typ av toalett ursprungligen var avsedd, behöver du inte spendera betydande pengar på överföring av kommunikation, installation av pumpar för vatten och avlopp.
  • Vid permanent uppehållstillstånd för mer än 1 person är detta mer komfort, intimitet, inga behov av långa väntetider och bättre ljudisolering.
  • Lätt att använda när det gäller olika frekvens och specificitet för rengöring av båda rummen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är möjligt att utöka rummet från 1 till minst 1,2 m är det bättre att använda detta.

En sådan lösning gör att du lätt kan flytta dörren åt sidan, placera en toalettskål, en bidé i rad längs en lång vägg och ett litet tvättställ mittemot dörren i hörnet. Passagen måste vara minst 600 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Om det fortfarande är svårt att avgöra valet av stil, kan du använda de beprövade universella råd.

  • Börja från insidan i resten av huset. Till exempel är allt designat i en avkopplande skandinavisk stil - lugna grå och vita grundtoner, sällsynta ljusa accenter, en kombination av trä och stickade / päls textilier, specifika tryck och ornament. Det skulle vara konstigt och kanske obekvämt att gå in på toaletten, att hitta någon slags hård industri med rostig metall, rör utanför och hårt tekniskt ljus, eller några arabiska motiv a la hamam.
  • För en ny studio med unga människor som bor i den-loft, modern, minimalism, högteknologisk, modern, skandinavisk, ekostil. För stugan - klassiska och rustika mönster. Det finns naturligtvis undantag, här är det värt att utgå från landskapet i själva huset och de personliga preferenserna för invånarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För små rum - vita och andra ljusa nyanser med glansiga strukturer, mycket ljus och speglar, ett minimum av inredning.
  • I "Chrusjtjov" eller "Brezhnevka" är det bättre att fokusera på högkvalitativt arbete utfört av bra material och en lugn finish med en rimlig budget.
  • Ett snyggt projekt, med hänsyn till alla önskemål och egenskaper, kommer att skapas för dig av en professionell designer. Således kommer du att spara på ändringar, misstag och en ny renovering kommer att glädja hela familjen i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är bäst att inkludera ett system med installation i uppskattningen, det kommer att ge ett utmärkt utseende och platsbesparande, bekväm rengöring.
  • Glada ägare till två toaletter kan göra en av dem till "gäst". Du kan ordna något intressant, överraskande och ovanligt i dem som mångfärgad belysning, en intressant form av ett handfat, ett golv med en 3D-effekt, enheter med automatisering, som kan observeras på några kreativa kontor eller hotelltoaletter.
  • Sättet på plattorna och mönsterriktningen spelar en viktig roll i den visuella förändringen av dimensioner. För expansion läggs plattorna vertikalt eller diagonalt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är några fler designlösningar beroende på toalettutrustning.

Bild
Bild

Kombinerad

Nu är det på modet att sätta både ett badkar, även ett litet, och en kompakt duschkabin. Att välja alternativet med endast en dusch, en intressant lösning skulle vara att ordna ett avlopp direkt i golvet, höja det över den allmänna golvnivån och separera duschen med en skiljevägg. Storskaliga multifunktionella duschkabiner, som liknar någon form av rymdkapslar, är nu helt ogynnsamma. Enkelhet, tydlighet och ledigt utrymme är på modet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tvättmaskin

Möjligheten att placera en tvättmaskin ovanför toaletten kan uppstå vid en katastrofal platsbrist. Ett sådant grannskap kan tyckas obehagligt och obekvämt för någon, men om det inte finns någon annan utväg, placeras tvättmaskinen ovanför toaletten med hjälp av en metallstångskolonn och infälld i en nisch tillsammans med rör. Eller så är tekniken installerad på en piedestal.

Strukturen måste vara extremt stabil och pålitlig, motstå vibrationer och stor vikt på maskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta rymmer bara en kompakt frontlastare . Om lägenhetens layout tillåter, skulle den bästa lösningen vara att utrusta en nisch för en skrivmaskin på ett sådant sätt att laddning av linne sker från nästa korridor eller kök. Allt detta kan stängas med en snygg perforerad dörr i väggarnas färg, vilket säkerställer obehindrat luftutbyte.

Bild
Bild

I det här fallet pratar vi inte längre om design, vi kan bara rekommendera att välja den mest klassiska typen av utrustning och finish: vit VVS- och tvättmaskin, ljusa keramiska plattor, vitt tak och starkt varmt ljus från 1-2 källor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med skåp

Designalternativet med garderober är det mest praktiska. Hyllor placeras bakom skåpdörrarna. Dörrar måste ventileras, till exempel med stänger. De kan vara i väggarnas färg, trä eller metall, kontrastfärgade. Du kan använda frostat eller ogenomskinligt målat glas i dörrarna. Om glaset lyser igenom måste du ta hand om flaskorna, korgarna och lådorna vackert placerade bakom det. I det här fallet kan du till och med ge belysning i ett skåp med transparenta dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baguetter, ramar, vita eller förgyllda, kommer att se intressanta och ovanliga ut om du trimmar skåpdörrar med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta kommer att stödja stilen av klassiker, barock eller glamour.

Om det inte finns någon nisch kan du precis ovanför tanken placera ett ställ där höga lådor eller korgar med hushållskemikalier och andra nödvändiga föremål kan placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med varmvattenberedare

En toalett med en panna är en mycket klok och korrekt lösning i ett modernt hem, där avbrott i vattenförsörjningen inte är ovanliga och kostnaden för el är mindre än för varmvatten.

Pannan är vanligtvis också gömd bakom en dörr och måste vara lätt åtkomlig för inspektion och underhåll . Så värmaren tar inte extra plats och är inte iögonfallande. Det mest estetiska alternativet för att placera en varmvattenberedare, liksom rör, ligger bakom en hemlig dörr som öppnas genom att trycka, färdig i huvudväggens stil, dekorerad i en ljus panel eller i en kontrastfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Färgschemat dikteras ofta av förvalet VVS. Som regel är budgetmodeller gjorda i vitt, grått, blått. Följaktligen är det lättare att kombinera matchningar med dem.

Mer intressant designer VVS presenteras i ett brett spektrum av färger . I olika samlingar kan du hitta röda, blåa och andra ljusa färger, samt toalettskålar med utsökt inredning: målning, förgyllning.

Den mest hygieniska traditionella vita färgen kräver regelbundet noggrant underhåll, men den är den mest toleranta av olika hushållskemikalier.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära och fashionabla färgerna är beige, bruna, gråa med den mest naturliga konsistensen av trä och sten.

Svart VVS kan vara en utgångspunkt för att hitta olika intressanta kombinationer med vinrött, mörkt smaragd, gult, guld eller andra färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kakel eller intressanta ljusa tapeter blir en ljus detalj med en aktiv inredning . (kanske med en imitation av en fresko, målning eller fototapet), i detta fall görs resten av finishen bäst i vitt eller någon annan ljus färg, som stöder en av mönsterskärmarna.

Om du verkligen vill installera en toalett i en ljus färg, är det bäst att köpa en toalettstol med lock av önskad färg och lämna själva VVS som vanligt vitt. Detta kommer att spara pengar och tid för val av andra material, underlätta rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Keramiska plattor, samtidigt som de behåller alla sina historiskt värdefulla egenskaper, kan dessutom vara mycket fashionabla och vackra, till exempel imitera natursten, marmor och trä. Kostnad för 1 kvm. m av ryska tillverkade plattor, beroende på tillverkare och design, är 150-550 rubel eller mer.

I grund och botten är kakel och keramiska plattor en och samma sak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Porslin stengods kännetecknas av sin höga hållfasthet och låg porositet på grund av den högre bränningstemperaturen för råvaror och högt tryck i pressen. Detta material rekommenderas för användning i lokaler med hög trafik, men i bostadslokaler kan det användas förutom kakel eller på egen hand. Priset varierar från 80 rubel per bit eller från 250 till 3000-4000 rubel per kvadrat. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvplattor kan väljas med en form och textur som imiterar träplankor eller fyrkantiga stenplattor. Intressanta effekter kan uppnås med plattor av ovanlig form - i form av olika polygoner, vågor, kakel.

Det finns olika typer av kakel och porslin stengods, vilket ger ett stort utbud och val.

Bild
Bild
Bild
Bild

DiMarmi -produkter är rutor med en lockig kant. Konsistensen imiterar en mosaik, och dess mönster liknar en vävning av en vinstock eller en tegelsten.

Pris per kvadrat 25x25cm - från 200 rubel / styck.

En mosaik är en liten kakel som kan användas på en vägg för en förändring, eller så kan du lägga ut väggar och golv helt. Priset på en enkel mosaik för 1 kvm. m-70-350 rubel, priset på en mer intressant konstnärlig mosaik är cirka 1000-2700 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomullskeramik används traditionellt för exteriördekoration t.ex. terrasser, uteplatser, trädgårdsvägar, sockelbeklädnad. Cotto kommer från renässansen Florens, där det användes vid dekoration av religiösa byggnader och sedan i de rika florentinernas hem. En egenskap hos denna art är dess grova konsistens och terrakotta, jordnära nyanser. Ytan tillåter inte glidning. Bomull för inomhusbruk slipas och täcks med speciella föreningar eller vax. Bomull från OSS -länderna kostar från 400 rubel per kvm. m, italienska och spanska hantverkare erbjuder sina produkter till ett pris av 1500-3500 rubel per kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metlakhskaya - plattor i små format i olika färger utan glasyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den har större styrka och fin porositet, när det gäller fuktbeständighet liknar den porslinsgods . Varje bit färgas enhetligt över hela sin tjocklek med en färg, vilket innebär att materialet är absolut motståndskraftigt mot nötning. Det fick sitt namn från staden Metlach, Tyskland, där kakelfabriken ligger (en av de första som exporterade produkter till Ryssland). Vackra mattmönster läggs ut från kvasten, eftersom den är tillverkad i olika färger och liten i storlek (3-20 cm). Priserna är stora: för en 10x10 cm kvadrat frågar de från 50 rubel, för 17x17 cm - upp till 3500 rubel, för 1 kvadratmeter - från 350 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa exempel finns det många fler namn och sorter av detta fasade material, beroende på tillverkningens finesser och de resulterande egenskaperna (majolica, cottoforte, terralgia, monocottura, bicottura, cotto, clinker och andra). I allmänhet uppfyller de alla de nödvändiga kraven på hållfasthet och fuktbeständighet och kan användas med förtroende för toaletter och badrum.

Bild
Bild

Om designen du gillar och priset inte är en tillräcklig anledning för köpet och du fortfarande har frågor, är det värt att fråga i detalj om alla invecklingar hos en specialist i en keramiksalong.

Efter att ha valt typ av kakel och metod för dess placering beräknas omfattningen av arbetet: golv- och väggpartiernas yta + 5%, med hänsyn tagen till sömmarna och dekorativa insatser.

Bild
Bild

Därefter köps den erforderliga mängden material.

Uppskatta grovt nödvändigt antal brickor per kvadratmeter. m är möjligt genom att subtrahera 7-10% från väggytan. För varje kvadratyta behöver du cirka 1 kg injekteringsbruk och 25 kg kakellim.

För att lägga alla typer av kakel krävs den jämnaste basen , liksom metall- och gummispatlar, plastkors, kakelskärare, fuktresistent primer. Efter den förberedande efterbehandlingen måste du först markera ytan, från mitten. Raderna läggs strikt efter nivån. Tidsmässigt är installationen av kakel det längsta sättet, det kan ta från 18 timmar tillsammans med förberedelserna av ytorna (exklusive torktiden), även för en person med erfarenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa lämpligt material för efterbehandling är fiberduk eller vinyltapeter ., vanligt eller målbart. Eftersom det faktiskt är polymerfilmer, har de som ett resultat ökat fuktmotstånd, många originalfärger, vilket gör att du kan skapa vilken design som helst. Ett stort plus med tapeten är enkelheten att klistra och demontera. Storleken på en standardrulle är 0, 53x10 m, kostnaden för en rulle är 300-2000 rubel. Breda tapeter har en storlek på 1, 06x10m per rulle, kostar cirka 500-3500 rubel. Det finns också höghållfasta tapeter som hjälper till att slutligen jämna ut väggarna, jämna ut oegentligheter, kostnaden per meter bred rulle är 4000-6000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer vinyltapeter, var uppmärksam på markeringarna i form av vågor.

Bild
Bild

3 eller fler vågor kommer att innebära att tapeten inte bara kan tvättas med vatten, utan också gnidas med en svamp, använd en tvättdammsugare.

För att ytterligare förenkla processen med väggrenovering har självhäftande tapeter skapats . De är redan impregnerade med speciellt lim, det återstår bara att noggrant förbereda väggarna, blöta duken och limma det jämnt.

I omedelbar närhet av VVS rekommenderas det fortfarande att ordna skyddsförkläden av plattor, plast eller transparent härdat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett relativt nytt material - glasfiber, skapat av de finaste trådarna av sammanvävd glasfiber.

De har en varierad lättnad och är avsedda för senare applicering av latexfärg. Sådana produkter är absolut inte rädda för fukt, och de är också mycket hållbara, men det är ganska svårt att arbeta med dem. Ett stort plus med cullet är miljövänlighet. De luktar absolut inte och avger inte skadliga ämnen även vid stark uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den billigaste efterbehandlingsmetoden är plastpaneler.

De har följande nackdelar:

  • lite svårare att installera, detta kräver metallguider;
  • deras installation kommer att "äta" 2-5 cm på varje sida;
  • mindre attraktivt och onaturligt utseende;
  • vid uppvärmning (och eld) avger de skadliga ämnen, smälter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för en 250x2700 mm panel börjar i genomsnitt från 120 till 350 rubel. PVC -paneler är bra för sin hållbarhet, mångsidighet, 100% fuktbeständighet, inte kräsna vid tvätt.

Träpaneler och brädor i dekoration, liksom kakel av natursten, liksom deras faner, är det mest lyxiga alternativet i utseende och pris.

Bild
Bild

Stereotyper berättar för stadsborna att ett träd sväller och spricker från vatten.

Men om du tänker på vad bad, bastur och till och med fartyg är byggda av, blir det klart att så inte är fallet.

Hela hemligheten är att trädet måste behandlas med speciella föreningar ., lacker för att öka fuktmotståndet, skydda mot svamp och insekter, lagras och skördas på ett speciellt sätt, och därför kan material av hög kvalitet inte vara billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det inte alls nödvändigt att sy upp allt från golv till tak med lärk, de mest våta zonerna kan överlämnas till kraften hos bekanta och pålitliga plattor eller mer demokratisk plast med liknande trämönster.

De bästa raserna när det gäller fuktbeständighet är paranöt, bok, alm, ek, ask . Material med tillräcklig motståndskraft mot vatten och ånga - exotisk bambu, kork, mahogny, barrträd och cederträ, merbauböna, indisk ek - teak, Sumatran Shorea eller Giant Balau, underbar Platonia eller fet bakuriträd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att göra golvet och taket färdigt, erhålls mycket vackra fasader för möbler från trä.

Det rekommenderas inte att placera det nära de mest fuktiga zonerna, för utöver massivt trä och fanerfasader används MDF och spånskiva i möbelproduktion, som fortfarande inte är fuktbeständiga.

Det är nu på modet att göra hyllor och bänkskivor av träsnitt i oregelbundna former (plattor) efter en rustik ekostil. Även en skalskål kan tillverkas av det så kallade förstenade träet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av naturligt trä kräver noggrant underhåll: periodisk polering och förnyelse av impregnering (vart 3-5 år). Ventilation ordnas med särskild omsorg: tvång läggs till den naturliga. Det är viktigt att komma ihåg om den höga porositeten hos trä och kork och deras ökade känslighet för lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling kan göras med dekorativt gips. För detta måste ytorna vara väl utjämnade med kitt, grundade och gipset måste ha ökad fuktbeständighet. Det är bättre att undvika alltför präglade appliceringstekniker för enkel rengöring, eller att göra detta bara hälften av höjden från toppen.

Med hjälp av dekorativt gips kommer specialister att göra fashionabel imitation av betong eller sammet, liksom basreliefer som är perfekt kombinerade med gipsstuckgjutning i klassikerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dekorativt fyllmedel innehåller sand och cement saneringsgips, lämpligt för en fuktig miljö, polymerer eller silikoner, vilket ger det styrka och fuktbeständighet.

Enligt typen av den resulterande konsistensen är dekorativt gips:

  • Venetianska . Den smidigaste präglingen, vilket innebär att den är lätt att rengöra. Den blanka ytan, med hjälp av skickligt utvalda färger, kan imitera naturlig polerad sten.
  • Strukturell . Om rummet inte är tillräckligt ventilerat (det förblir fuktigt under en längre tid), kommer vatten att dröja kvar i utsprången och fördjupningarna, och mögel kommer att bildas.
  • Mineral . Har tillsatser i form av olika storlekar av stenflis, i allmänhet, lämpliga för fuktiga miljöer, men kan vara traumatiska. Du bör vara försiktig så att du inte skadar din hud, till exempel genom att glida.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gips är en kreativ process.

Bild
Bild

Med hjälp av olika material: spatlar, svampar, borstar uppnår de intressanta texturer och reliefer. Det är bekvämare att applicera gipset tillsammans: en applicerar blandningen på väggen och fördelar den jämnt, den andra skapar textur, eftersom gipset torkar snabbt.

Måla som huvudmaterial för väggdekoration är en budget och ganska snabbt alternativ . Det är absolut nödvändigt att förinställa väggen perfekt innan du målar, vilket kan avsevärt minska ytorna i rummet.

Bild
Bild

Vattendispersionskompositioner baserade på polymerer är lämpliga för toaletten: latex-, vinyl-, akryl-, polyuretanfärger. Alla torkar snabbt och har ingen skarp lukt. Ett billigare men mindre hållbart alternativ är cementbaserade mineralfärger.

Akrylfärg är den billigaste av de listade vattendispersionsfärgerna . Latex innehåller syntetiskt gummi, därför blir det till en tunn men hållbar film när den stelnar. En halvblank eller halvblank textur är bäst lämpad. Fler matta färger döljer ojämnheter bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dyrare färger är silikon. Förutom god fuktbeständighet har de förmågan att passera luft, vilket är mer miljövänligt och hållbart.

Av fördelarna kan du peka ut en bekväm färgmatchning . Det räcker med att köpa vit färg och den färg du gillar och måla på plats för att se hur den eller den här nyansen kommer att bete sig, beroende på belysning.

Bild
Bild

Designtips

Sammanfattningsvis, låt oss komma ihåg de viktigaste trenderna under 2018, liksom de mest relevanta designertipsen:

  • Naturlighet är i trend - texturer av sten och trä.
  • Miljövänligt: använder energibesparande apparater, återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara material.
  • En ergonomisk genomtänkt layout i det mest nyttiga rummet bör ligga i framkant när du skapar en design. Enkelhet, funktionalitet och minimalism är vad du bör sträva efter om du vill vara på modehöjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Använda speglar för att öka utrymmet.
  • Kontrastmassa för kakel: till exempel en kombination av vita kakel och bruna fogar.
  • Kakel av intressant form: "fiskskalor", hexagoner, konvexa polygoner.
  • Användningen av en kombination av olika plattor i dekorationen. Du behöver mycket smak för ett framgångsrikt urval av kombinerade färger och mönster, men det ser väldigt imponerande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den vägghängda toaletten är den bekvämaste typen av placering. De flesta designers använder detta alternativ i sina projekt.
  • Med nischer för placering av inredning och ytterligare konturbelysning skapar de en intim, mysig atmosfär.
  • Belysningen ska vara på flera nivåer: det övre allmänna ljuset och minst 1-2 ytterligare belysta zoner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förutom svart, vitt, grått är det bra att använda komplexa flerskiktiga färger och nyanser.
  • Ledande designers noterar den växande trenden att utrusta sanitära rum i bostadens anda: textilier, målningar, tapeter, ljuskronor. Naturligtvis kan detta bara göras i ett rymligt rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad, enligt toppdesigners uppfattning, definitivt har gått ur mode för länge sedan och bör inte användas:

  • skrymmande krökta duschkabiner;
  • klumpiga kakelplattor med kanter, med dåliga upplösningar (ser inte naturliga ut);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • billigt fotopapper med realistiska scener av naturen, staden, undervattensvärlden och liknande, tvättbara tapeter av "trasa";
  • vinylklistermärken;
  • vansinnigt formade gipsskivkonstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer och exempel

Minimalism, hi-tech, svart toalett och kitt: låter skrämmande, men hur härligt det kan göras av proffs!

Ett rum med en nisch och ett fönster i rustik eller nautisk stil: användning av trä, korgtillbehör och invecklade blå nyanser tycks transportera oss till en öns fyr.

Rekommenderad: