Vad Kan Göras Av En Tvättmaskintrumma (22 Bilder): En Druvpress Och En Härd, En Höskärare Och En Grill, En Vaxsmältare, Ett Rökhus Och Annat Hantverk Från En Tvättmaskinstrumma

Innehållsförteckning:

Video: Vad Kan Göras Av En Tvättmaskintrumma (22 Bilder): En Druvpress Och En Härd, En Höskärare Och En Grill, En Vaxsmältare, Ett Rökhus Och Annat Hantverk Från En Tvättmaskinstrumma

Video: Vad Kan Göras Av En Tvättmaskintrumma (22 Bilder): En Druvpress Och En Härd, En Höskärare Och En Grill, En Vaxsmältare, Ett Rökhus Och Annat Hantverk Från En Tvättmaskinstrumma
Video: Simple and quick fire pit from a washing machine drum 2024, April
Vad Kan Göras Av En Tvättmaskintrumma (22 Bilder): En Druvpress Och En Härd, En Höskärare Och En Grill, En Vaxsmältare, Ett Rökhus Och Annat Hantverk Från En Tvättmaskinstrumma
Vad Kan Göras Av En Tvättmaskintrumma (22 Bilder): En Druvpress Och En Härd, En Höskärare Och En Grill, En Vaxsmältare, Ett Rökhus Och Annat Hantverk Från En Tvättmaskinstrumma
Anonim

Tyvärr händer det att tvättmaskinen går sönder och inte går att reparera. Skynda dig dock inte att kasta den i papperskorgen helt - du kan ge ett nytt liv åt vissa element.

Idag kommer vi att prata om vilka användbara saker som kan göras från en gammal trumma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för att skapa interiörelement

Din tvättmaskin, eller rättare sagt, en tank i rostfritt stål kan bli en riktig inredning … För att göra detta behöver du bara visa lite fantasi och spendera lite tid.

Ett hemlagat bord ser väldigt snyggt ut - tätt perforerat stål, särskilt dekorerat med bakgrundsbelysning, ser riktigt imponerande, dyrt ut och kompletterar idealiskt högteknologiska möbler. Det är inte svårt att bygga ett sådant bord - du behöver 3-4 metallstavar som ska svetsas till CMA -trumman; ett glas, epoxi eller MDF -bordsskiva är fäst vid dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med vissa färdigheter kan trumman göras ganska intressanta puffar … För att göra detta måste du ta en kudde och sedan klippa ut en rektangel av lämplig storlek från träskivan och sedan använda en möbelhäftapparat för att fixa kudden på ett träämne.

Hälften av kortöglan måste fästas på trummans och spånskivans yttervägg. Allt som återstår efter detta är bara att täcka tankens yta med ljus färg, och den ovanliga ottomanen med ett fällbart säte är klart. Förresten, du kan lagra små leksaker och små saker inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ändra inredningen i ett barnrum eller vardagsrum kan du göra en hemlagad lampa eller golvlampa, arbetet innehåller flera steg

  • Ta allt obrännbart och icke-ledande material (ebonit, textolite) och skär ut en cirkel halva storleken på diametern på den gamla trumman.
  • Sätt in patronen i hålet som förberetts i förväg och fixera cirkeln på trummans baksida . I detta fall måste tråden tas ut.
  • I takhålet fäst krokarna, fäst starka kablar på dem , som du sedan kan hänga upp hela strukturen på.
  • Efter det bara anslut ledningen från lampan till uttagen och skruva in lampan .

För att göra ljuset mer dämpat kan färgat material limmas på trummans innerväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer till en sommarstuga

Om du har en sommarstuga eller en personlig tomt, kan du göra med egna händer ganska intressanta och ovanliga element för landskapsdesign, enheter för plantering av vård och sysslor.

Den gamla trumman kan alltid användas för rengöring av frukt och grönsaker som odlas i våra egna sängar . För att göra detta placeras behållaren ovanför avloppsbrunnen, den skördade grödan läggs och vattnas ovanifrån med en slang. I detta fall kommer allt smutsigt vatten att rinna ut genom hålen genom tyngdkraften. Faktiskt, denna design fungerar som ett durkslag i köket, men är mycket större och låter dig tvätta ett stort antal grönsaker och frukter åt gången.

Bild
Bild

Många sommarboende använder en gammal tvättutrustningstank. som en tillväxtbegränsare för frukt och prydnadsbuskar, samt för att skydda prydnadsgrödornas rötter från skadedjur - all överflödig fukt kommer att gå igenom de perforerade hålen, medan inte en enda gnagare kan passera genom stålskyddet.

Ser ganska intressant ut blomkrukor från CMA -trumman , för att ge dem ett mer dekorativt utseende läggs de ut med fragment av en lergryta eller keramiska plattor.

Från CMA -tanken kan du också få bra väderkvarn , som kommer att bli en källa till alternativ energi.

Naturligtvis kommer en sådan struktur inte att kunna driva hela huset, men för att ladda gadgeten kommer det att vara tillräckligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en härd, rökhus och grill?

För älskare av stekt kött och fisk kan vi råda dig att göra bilar från en gammal tank. grillpanna, grill, ugn, grill eller grillpanna.

Trumman är vanligtvis tillverkad av högkvalitativt och extra starkt rostfritt stål, så den tål värme och är lämplig för eldning. Du behöver några metallstavar, en svetsmaskin och 20-30 minuters arbete. Om så önskas kan strukturens stödblock göras hopfällbart - i det här fallet kan du ta brännaren med dig till förortspikniker och på resor.

För tillverkning av en grill är det bäst att ta en trumma från en SMA med vertikal belastning. I det här fallet måste du skära en av kroppens sidoväggar med en kvarn och utrusta ett stabilt stöd underifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill kan du alltid göra det litet mobilt rökeri lämplig för matlagning av saftigt och gott kött eller fisk. Det är bättre att plugga tanköppningarna i tanken genom att linda behållaren med en tunn metallplåt - detta förhindrar att rök kommer ut från tanken. Som det passar ett rökeri måste du göra hål ovanpå skorstenen, och inuti den hemlagade enheten måste du fixa gallret, det som tas från den gamla spisen kommer att göra.

Bild
Bild

Vi skapar användbara enheter

Från CMA -tanken kan du bygga rymlig sterilisator för konservering . För detta ändamål måste du sätta små pluggar på aktivatorns hål, fixa ett trådnät i botten, fäst ett stöd och borra ett hål för en elpanna. En sådan anordning tillåter sterilisera upp till 10 burkar frukt- och grönsaksrundor samtidigt, för bearbetning av köttprodukter kommer dess temperaturindikatorer inte att räcka.

Bild
Bild

Älskare av äppeljuice kan snabbt och enkelt göra juicepress … Det är bäst att ta en gammal CMA med en centrifug och en tvättenhet, till exempel OKA, för detta. I detta fall måste aktivatorn bytas ut mot stålknivar. Funktionsmekanismen för en sådan produkt är enkel: frukter tvättas i små portioner och hälls i behållaren med huggknivarna påslagna, och efter 20-25 minuter överförs hela den bearbetade massan till en centrifug, som kommer att pressa ut saften.

CMA -tanken är lämplig för tillverkning av en fjädringsmaskin . För att göra detta, sätt in avtagbara gummifingrar i sidohålen med ett steg på 3-5 cm. Den nedre skivan är fäst vid drivaxeln, dräneringshålet behöver inte pluggas - det kommer att användas för att tömma vatten.

Bild
Bild

Annat hantverk

Om du skär ut en del av tanken tillsammans med dörren får du snygg havshål , som kommer att se kreativa ut i badet.

Och om du har en hund, så kan du med ett sådant "fönster" dekorera husdjursbåset . Förutom sitt snygga utseende kommer en sådan enhet att utföra en praktisk funktion - om det behövs kan du alltid isolera gårdsskyddet från gäster, samt skydda djuret från nederbörd och frost. Glöm bara inte att borra hål för ventilation i kenneln, eftersom CMA -luckan är hermetiskt förseglad.

En druvpress, en höskärare och en vaxsmältare är också föremål som kan tillverkas av en gammal tvättmaskintrumma.

Rekommenderad: