Tvättmaskin Fryser: Orsaker Till Att Maskinen Fryser Samtidigt Vid Tvätt Eller Tömning Av Vatten. Vad Ska Man Göra åt Problemet?

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskin Fryser: Orsaker Till Att Maskinen Fryser Samtidigt Vid Tvätt Eller Tömning Av Vatten. Vad Ska Man Göra åt Problemet?

Video: Tvättmaskin Fryser: Orsaker Till Att Maskinen Fryser Samtidigt Vid Tvätt Eller Tömning Av Vatten. Vad Ska Man Göra åt Problemet?
Video: Hur åtgärdar jag en blockerad pump i tvättmaskinen? 2024, Maj
Tvättmaskin Fryser: Orsaker Till Att Maskinen Fryser Samtidigt Vid Tvätt Eller Tömning Av Vatten. Vad Ska Man Göra åt Problemet?
Tvättmaskin Fryser: Orsaker Till Att Maskinen Fryser Samtidigt Vid Tvätt Eller Tömning Av Vatten. Vad Ska Man Göra åt Problemet?
Anonim

Tvättmaskinen kan frysa direkt efter att den slagits på (i 1 minut) eller under tvätt- eller sköljfasen. Vilka är de troliga faktorerna för ett sådant beteende hos utrustningen, är det möjligt att återställa dess normala drift? Orsaken kan antingen vara ett vanligt problem eller ett allvarligt fel. I detta avseende är det nödvändigt att inspektera och kontrollera mekanismerna för den automatiska maskinen.

Orsaker

Låt oss överväga de enklaste anledningarna som inte är relaterade till tekniska haverier. De är som regel förknippade med det faktum att maskinens ägare utförde felaktiga åtgärder. Dessa faktorer inkluderar:

  • trumma överbelastad med linne;
  • ett annat tvättprogram valdes av misstag;
  • vattentillförseln eller dräneringssystemet är igensatt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur återställer jag programmet?

När det hände att tvättmaskinen fastnade vid sköljning eller något annat tvättsteg, måste den stängas av och programmet återställas. I de flesta maskiner är det nödvändigt att rensa felen från minnet för felaktiga funktioner för att de ska fungera korrekt. Detta görs annorlunda i olika maskiner.

  1. Indesit . Programmet återställs efter att ha tryckt och hållt på "Start" -knappen. Vänta bara tills panelens lysdioder tänds och slocknar. Men om den visar en felkod när maskinen lägger på, hjälper det bara att koppla från uttaget. Det är inte nödvändigt att ta bort problemfelet; det är tillräckligt för att hantera faktorerna i dess utseende. På samma sätt återställs Indesit -maskinen för att köra ett annat program om det ursprungligen valdes felaktigt.
  2. Ariston … Återställning av programmet kan göras på samma sätt som Indesit. Dessa enheter är från samma tillverkare och skiljer sig något åt i struktur. De skiljer sig åt i design och programhantering.
  3. LG . Återställa programmet är ganska enkelt, du måste trycka på strömbrytaren eller koppla ur den. Efter en ny anslutning ger maskinen enkelt möjlighet att skapa ett nytt program om det inte har några fel.
  4. Samsung . Samsungs tvättmaskin behöver inte en mjuk återställning, du behöver bara stänga av den på vilket sätt du vill och avbryta felet.
  5. Zanussi och Electrolux … Du kan avbryta programmet för tvättmaskiner av sådana modeller genom att slå på en paus eller stänga av enheten helt. Korrekt återställning av felet på dessa tvättenheter är endast möjligt i diagnosläge eller genom att ansluta en elektronisk enhet till en dator.
Bild
Bild

Hur slutar man tvätta?

När det är nödvändigt att stänga av tvättmaskinen under tvätten kan du helt enkelt trycka på knappen "paus" eller "på / av". men de flesta maskiner fortsätter det program de avbröt efter återanslutning . För sådana ändringar finns specialiserade tangentkombinationer.

På Indesit -tvättmaskinen kan du stoppa tvättprocessen genom att trycka på "start" -knappen . Sedan kan du ställa in vilket annat program som helst. På tvättmaskiner från Samsung och LG måste du flytta väljaren till en annan position för att stänga av den. På Candy, ställ programväljaren till nolläge och vänta 5-10 sekunder. Sedan kan du välja ett annat program och köra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska jag göra med en uppdelning?

Att hänga och stanna är inte alltid globala problem. Det händer att användaren på grund av slarv har valt fel tvättläge, laddat tvätten fel i trumman . Ibland är avloppsslangen igensatt eller knäckt. Sådana och många andra fel kan enkelt elimineras på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fel program valt

Detta problem uppstår ofta mitt i tvättprocessen. Maskinen började fungera som vanligt: den värmde upp vattnet, utförde förtvätt och huvudtvätt och slutade plötsligt . Samtidigt är dörren blockerad, ingen tömning utförs. I en sådan situation måste du kontrollera vilket program som är installerat. Om det är en "hand" eller "delikat tvätt", inaktiveras tömning och centrifugering automatiskt. Det är nödvändigt att flytta lägesväljaren till önskat läge och upprepa tvättcykeln.

I vissa maskiner finns det ett alternativ för ytterligare sköljning och centrifugering. Genom att använda denna funktion kan du fortsätta tvätta tills du är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trumstockning

Överbelastning skapar många problem, varav några kommer att synas direkt, medan andra kommer att dyka upp med tiden. När tvättmaskinen fryser omedelbart efter att du har slagit på och ställt in programmet, bör du kontrollera om det inte finns för många föremål i trumman . Det är extremt viktigt att skapa fri rotation av saker i maskinens trumma. Således är det möjligt att uppnå en uppmätt fördelning av pulver och vatten, och därför tvättens kvalitet.

Bild
Bild

En överbelastad tank trycker med imponerande kraft på enhetens lager, därför är det möjligt att ett maskinfel eller fel uppstår . Innan du börjar använda en ny maskin måste du ta reda på normerna och reglerna för laddning av tvätt från instruktionerna. Varje maskin är utrustad med en speciell sensor som övervakar badkarets vikt med linne och tillåter inte att tvätten startas om den är överviktig.

För att åtgärda problemet måste du stänga av maskinen och ta ut lite tvätt och skjuta upp det en annan gång.

Bild
Bild

Obalans

När du laddar saker i maskinen bör du inte bara följa viktnormerna utan också titta på den jämna fördelningen av tvätten i trumman. Om maskinen har samlat vatten, snurrat trumman flera gånger och inte tänker börja tvätta, kan det antas att det finns en obalans . Felaktig laddning av tvätt och andra föremål i enheten kan bli en faktor för hur ett sådant problem ser ut. Innan tvätten fästs blixtlås och knappar på föremålen, föremål med kardborreband läggs i specialpåsar och massiva filtar, filtar och kuddar tvättas separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lösa problemet så här:

  • koppla bort maskinen från elnätet;
  • töm vattnet genom avtappningsfiltret som ligger längst ner på maskinen;
  • öppna luckan;
  • demontera saker, lägg tvätten jämnt i trumman;
  • nu kan du installera ett lämpligt program och starta maskinen igen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Igensatt vattentillförsel eller dräneringssystem

När tvättmaskinen inte växlar från tvättläge till sköljläge kan det antas att röret, filtret eller avloppspumpen är igensatt. Avloppsvatten innehåller ludd och trådar, partiklar av smuts och damm, och ibland mycket större skräp, till exempel gem, stift, mynt som hoppade ur fickorna . För att undvika att få allt detta i avloppet finns det ett dräneringsfilter. Med tiden blir det igensatt i en sådan omfattning att det inte kan passera vätska. Som ett resultat går maskinen inte över till skölj- och centrifugeringsläge, tvätten stannar.

I en sådan situation måste du hitta var exakt problemet ligger: i bilen, i avloppsslangen eller i avloppssystemet. Det är värt att kontrollera avloppsslangen och rätta till eventuella knäckar . Det är viktigt att utesluta möjligheten att täppa till avloppet. För detta ändamål måste avloppsslangens ände kopplas bort från avloppet och skickas till en hink eller ett badrum. Slå på vattendräneringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte rinner ut, som tidigare, är problemet i enheten. Annars är det nödvändigt att rengöra avloppsröret.

Därefter måste du ta bort och rengöra filtret i det högra hörnet, längst ner på enheten. Denna enkla övning kommer att väcka maskinen till liv igen . Om du tar bort små föremål och skräp från fickorna på kläderna innan du tvättar det, måste filtret rengöras högst en gång om året.

Bild
Bild

En av anledningarna till att maskinen fryser listas nedan.

Rekommenderad: