Små Automatiska Tvättmaskiner: De Bästa Minitvättmaskinerna. Mått På Små Modeller. Väljer En Kompakt Maskin Med Ett Snurr

Innehållsförteckning:

Video: Små Automatiska Tvättmaskiner: De Bästa Minitvättmaskinerna. Mått På Små Modeller. Väljer En Kompakt Maskin Med Ett Snurr

Video: Små Automatiska Tvättmaskiner: De Bästa Minitvättmaskinerna. Mått På Små Modeller. Väljer En Kompakt Maskin Med Ett Snurr
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, Maj
Små Automatiska Tvättmaskiner: De Bästa Minitvättmaskinerna. Mått På Små Modeller. Väljer En Kompakt Maskin Med Ett Snurr
Små Automatiska Tvättmaskiner: De Bästa Minitvättmaskinerna. Mått På Små Modeller. Väljer En Kompakt Maskin Med Ett Snurr
Anonim

Små automatiska tvättmaskiner verkar bara vara något lätta, inte värda uppmärksamhet. I själva verket är detta en ganska modern och genomtänkt utrustning, som måste väljas noggrant. För att göra detta måste du ta itu med dess storlek och ta hänsyn till de bästa modellerna (enligt ledande branschexperter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En konversation om en liten automatisk tvättmaskin bör börja med det faktum att den inte är så mycket sämre än produkter i full storlek. I ett litet område i en gammal bostadslägenhet eller i en ny liten byggnad visar sig sådana enheter vara mycket attraktiva . I ett litet kök eller badrum är det helt enkelt omöjligt att lägga ett större exemplar. En minibil förbrukar relativt lite vatten och elektrisk energi, vilket kommer att glädja alla nitiska ägare. Den kan placeras säkert på valfri plats, även byggd under diskbänken eller inuti skåpet.

De uppenbara negativa sidorna med denna teknik är:

  • obetydlig produktivitet (olämplig för familjer med 3 eller fler personer);
  • låg arbetseffektivitet;
  • ökad kostnad (cirka ¼ mer än fullfjädrade modeller);
  • lite olika val.
Bild
Bild

Även när du analyserar egenskaper är det bra att nämna:

  • möjlighet att placeras i en garderob, i ett skåp eller under ett handfat;
  • ganska bra tvättkvalitet (om rätt modell väljs);
  • accelererat slitage på rörliga delar;
  • ökad vibration.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Tekniskt sett är små tvättmaskiner tillverkade av en trumma eller aktivatortyp. Apparater i Activator-format drivs ofta i ett halvautomatiskt läge. Linen kan laddas i frontplanet eller genom det vertikala locket. Att gå tillbaka lite, det är värt att påpeka att aktivatormaskiner rengör tvätten med en speciell roterande skiva . När det snurrar tvättas all smuts ur kläderna.

Aktivatorns geometri och dess rörelsebana är huvuddragen i en viss modell . Oavsett detta är kvaliteten på arbetet genomgående hög. Ljudvolymen under tvätten är låg, vibrationer är också praktiskt taget frånvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men eftersom det är nödvändigt att lägga linnet ovanifrån, måste du vägra att bygga det under diskbänken. Trumsystem är dock mer populära.

Det finns några små inbyggda tvättmaskiner . Här är det absolut nödvändigt att skilja mellan de som bara kan byggas in och de som måste byggas in. Alla ändringar görs inte med snurrning - i vissa fall överges det för att förenkla designen. När det gäller hängande enheter är de inte sämre i prestanda och funktionalitet än de golvstående versionerna. Sanning, bara ett fåtal företag tillverkar väggapparater, och valet av lämpliga modeller är uppriktigt sagt knappt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en liten tvättmaskin är det viktigt att uppmärksamma måtten. Å ena sidan, det ska passa in i ett specifikt rum både tekniskt och design … Å andra sidan försämrar för små dimensioner ofta funktionaliteten till en helt ful nivå. En kompakt tvättmaskin är endast känd som en som är mindre i bredd, höjd och djup än standardmodellen . Om den på någon av de tre axlarna är lika med eller överskrider standarden, även inom minimigränserna, är det kategoriskt omöjligt att kalla den liten.

Det bör komma ihåg att modeller med ett djupare än vanligt djup och med normal bredd eller höjd faller i den smala kategorin. MED Följaktligen, när höjden är mindre än standardnivån och djupet eller bredden sammanfaller med den, klassificeras tvättmaskinen som lågteknologi. I allmänhet har små frontmatade tvättmaskiner följande typiska dimensioner:

  • 0, 67-0, 7 m i höjd;
  • 0,47-0,52 m bred;
  • 0,43-0,5 m på djupet.
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa modellerna

Ett bra exempel på en kompakt tvättmaskin är Candy Aqua 2d1040 07 . Konsumenterna rapporterar att det är mycket tillförlitligt. Enheten når en höjd av 0,69 m och en bredd på 0,51 m. Samtidigt, på grund av det grunda djupet (0,44 m), kan inte mer än 4 kg tvätt läggas i trumman. Viktigt: denna siffra är baserad på torrvikt . Men den relativt små kapaciteten bör inte uppröra köparna. Det finns 16 program, vilket inte är sämre än i fullstora modeller. Det finns alternativ för att spåra skumning och bekämpa obalanser. En tvättcykel förbrukar i genomsnitt 32 liter vatten. Utvändigt enkel design gör det enkelt att passa in i vilken inredning som helst.

Alternativt kan du överväga Aquamatic modell 2d1140 07 från samma tillverkare. Dess dimensioner är 0, 51x0, 47x0, 7 m. Information om tiden som återstår tills arbetets slut visas på den digitala skärmen. Tvättmängden (beräknad på torrvikt) är 4 kg.

De är kända för tyst drift och utmärkt vibrationsskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bra alternativ är Electrolux EWC1150 . Linjära mått - 0, 51x0, 5x0, 67 m. Inuti trumman kan upp till 3 kg kläder placeras, centrifugeringen kommer att ske med en hastighet upp till 1100 varv / min. Majoriteten av konsumenterna kommer att vara nöjda med kategorin ekonomi A. Men tvättklassen B försämrar produktens rykte något.

Det är också värt att titta närmare på LG FH-8G1MINI2 … Den avancerade tvättmaskinen som introducerades 2018 förbrukar lite energi. Detta hindrar henne inte från att hantera tvätten särskilt noggrant och utan onödigt buller. Som standard antar tillverkaren att ett stort block för tvätt av skrymmande föremål kommer att köpas i tillägg. Måtten är dock lämpliga för självinstallation i alla hörn.

Följande egenskaper noteras:

  • storlek 0, 66x0, 36x0, 6 m;
  • 8 tvättlägen;
  • känsligt bearbetningsläge;
  • kontroll genom applikationen på mobiltelefonen;
  • touch -kontrollpanel;
  • system för att förhindra oavsiktlig start eller oavsiktlig öppning;
  • indikation på blockering, dörröppning, faser av arbetscykeln;
  • ganska högt pris - minst 33 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska många konsumenter köper gärna Godis AQUA 1041D1-S . Denna kompakta enhet tvättar perfekt, även i kallt vatten. Du kan vara säker på att fläckar från spillt kaffe, gräs, frukt och bär kommer att rengöras. Det finns totalt 16 arbetslägen med ytterligare inställningar, som ger rengöring av alla tyger. Användare noterar:

  • förmågan att tvätta i kallt vatten;
  • alternativ för skumdämpning;
  • centrifugeringsstabilitet;
  • enkel hantering;
  • informativ display;
  • ganska hög kapacitet (upp till 4 kg);
  • högt ljud (förstärkt upp till 78 dB under centrifugering).
Bild
Bild
Bild
Bild

För små badrum kan du använda Daewoo Electronics DWD CV701 PC . Detta är en beprövad modell som dök upp 2012. Enheten kan hängas på väggen. Lägg upp till 3 kg linne inuti eller en enda uppsättning linne. Vatten- och strömförbrukningen är relativt låg.

Försedd skumkontroll . 6 grundläggande och 4 hjälplägen är tillgängliga för användarna. Det finns ett alternativ för att skydda mot att börja med barn. Elektronisk styrning utförs på en anständig nivå.

Även om centrifugering utförs med en hastighet på upp till 700 varv / min, är ljudvolymen låg, men maskinen kan endast monteras på en fast massiv vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver välja den minsta modellen bör du vara uppmärksam på Xiaomi MiJia MiniJ Smart Mini . Även om det ser "barnsligt" ut, är kvaliteten på arbetet ganska anständig. Denna enhet används för att tvätta skjortor och blöjor, dukar och sängkläder. Styrning är möjlig både med hjälp av sensorenheten på kroppen och via applikationen på smarttelefonen. Ljudvolymen under tvätt är bara 45 dB och centrifugeringen utförs med en hastighet på upp till 1200 varv / min.

Samtidigt noterar de också:

  • utmärkt sköljkvalitet;
  • lämplighet för att arbeta med alla typer av tyger;
  • högt pris (minst 23 000 rubel).
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Även för ett badrum i staden kan du köpa en tvättmaskin med vattenbehållare … Denna lösning är dock mycket bättre lämpad för ett lanthus . Dessutom uppfyller tilläggsdriften knappast det uppsatta målet - att köpa en kompakt vara. Vid anslutning till vattenförsörjningen måste trycket beaktas . Både överdrivet och otillräckligt tryck kommer att påverka användningen av klipparen negativt.

Efter typ av inbäddning

Tvättmaskin kan installeras separat från andra enheter och möbler . Men detta ökar det ockuperade området avsevärt. Dessutom måste du noga överväga hur du passar in i interiören. Ett alternativ är modellerna inbyggda i garderoben (köksset).

De fungerar i allmänhet tystare och kränker inte rummets estetik, men kostnaden för sådana produkter är hög och antalet modeller med riktigt olika egenskaper är litet.

Bild
Bild

Laddar parameter och trumtyp

I de allra flesta fall väljer människor automatiska tvättmaskiner. frontlastning . Det är så enkelt som möjligt att integrera dem i alla möbler eller till och med precis under diskbänken. Kompakt teknik, laddad uppifrån, uppfyller bara sällan konsumenternas förväntningar. Ingenting kan placeras ovanför det, och bara att sätta något är osannolikt att fungera .… Men tankarna är ganska rymliga, och det kommer att vara möjligt att rapportera saknade föremål under tvätten.

Trummor kan tillverkas av en mängd olika material. Experter rekommenderar att välja strukturer baserade på kompositer . Något värre är rostfritt stål. Men emaljerad metall och vanlig plast lever inte upp till förväntningarna. De tjänar väldigt lite och är inte särskilt stabila. När det gäller lastens storlek är allt relativt enkelt här:

  • en billig maskin under diskbänken rymmer 3-4 kg;
  • mer produktiva enheter bearbetar upp till 5 kg åt gången;
  • när man väljer måste man inte bara ta hänsyn till standardnummer, utan också till sina egna behov (hur ofta behöver man tvätta kläder).
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontroll metod

Automatisk styrning har också sina egna sorter. I de mest avancerade modellerna kommer automatiseringen att väga tvätten och beräkna pulverförbrukningen . Ingenjörer har lärt sig för länge sedan att lösa problemet med att välja temperatur och antal sköljningar. I vissa fall används kombinerad kontroll istället för rent automatisk. Det är bra eftersom det tillåter, i extrema fall, att ge kommandon även om knapparna och sensorelektroniken misslyckas. Förutom det som redan har sagts är det användbart att ta reda på hur många funktioner tvättmaskinen har. Mycket användbart:

  • barnlås;
  • förenkling av strykning;
  • anti-veck-funktion (genom att avvisa mellanliggande centrifugering).

Rekommenderad: