Tvättmaskinens Första Start: Hur Startar Jag Den Första Tvätten Utan Tvätt I En Ny Automatisk Maskin Korrekt? Rekommendationer

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinens Första Start: Hur Startar Jag Den Första Tvätten Utan Tvätt I En Ny Automatisk Maskin Korrekt? Rekommendationer

Video: Tvättmaskinens Första Start: Hur Startar Jag Den Första Tvätten Utan Tvätt I En Ny Automatisk Maskin Korrekt? Rekommendationer
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskinens Första Start: Hur Startar Jag Den Första Tvätten Utan Tvätt I En Ny Automatisk Maskin Korrekt? Rekommendationer
Tvättmaskinens Första Start: Hur Startar Jag Den Första Tvätten Utan Tvätt I En Ny Automatisk Maskin Korrekt? Rekommendationer
Anonim

Tvättmaskinens första start är ett avgörande, viktigt steg som avgör hur framgångsrik den fortsatta driften av utrustningen kommer att gå. Varje tillverkare i instruktionerna ger användbara rekommendationer som tillåter även en oerfaren användare att förstå alla komplexiteten i detta förfarande. När du studerar hur du börjar tvätta utan tvätt för första gången i en ny automatisk maskin, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt valet av tvättmedel, följ steg-för-steg-handlingsplanen exakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Preliminära förfaranden

För att den första idrifttagningen av tvättmaskinen ska ske måste du förbereda enheten ordentligt. Oavsett modell och märke är den inledande fasen densamma för alla typer av sådan utrustning. Innan du börjar tvätta i en ny maskin utan tvätt måste du se till att utrustningen är redo för det.

Automatisk utrustning i sin moderna design har ett speciellt läge där självrengöring och start startas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att kontrollera utrustningens beredskap är ett viktigt steg som inte kan försummas. Den innehåller flera steg.

  • Noggrann studie av instruktionerna . Även om de allmänna reglerna alltid är desamma, ger vissa tillverkare ytterligare rekommendationer för att starta maskinen i självrengöringsläge. Det är bäst att inte ignorera dessa tips och följa instruktionerna exakt när du först väljer typ av tvätt.
  • Kontrollera tillförlitligheten hos slangarnas fastsättning . De måste tätt pressas med klämmor och vara väl säkrade. En slang som har hoppat av under driften av utrustningen kan skapa förutsättningar för en lokal olycka. Dålig infästning är särskilt farlig i en situation där maskinen vibrerar kraftigt under drift.
  • Installation av pluggar . De ingår i leveransen och placeras i stället för transiteringsbultarna. Sådana kompenserande element gör det möjligt att undvika deformation av de tekniska hålen under utrustningens drift. Det är viktigt att se till att alla fästelement tas bort - beroende på modell kan det finnas 4 eller 6 transportbultar i tvättmaskinen.
  • Öppnar vattenavstängningsventilen . Den sitter på inloppsslangen. Efter användning av maskinen stängs alltid vattentillförseln.
  • Kontrollerar fodralet efter spår av tejp och annan förpackning … Om de hittas är det absolut nödvändigt att ta bort överflödiga fästelement som håller delarna. De kan störa tvättmaskinens normala funktion.
  • Studera trummans inre utrymme . Det kan få hårda föremål, dåligt fixerade fästelement att flyga iväg under transporten. Om sådana främmande inneslutningar hittas måste de tas bort.

Alla dessa steg utförs innan maskinen startas. Om enheten har varit utomhus länge vid en låg temperatur bör det ta från 4 till 8 timmar innan den ansluts och startas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Det är ganska enkelt att starta tvättmaskinen korrekt första gången. Det är bara viktigt att följa vissa steg-för-steg-instruktioner som säkerställer en säker förberedelse av utrustning för full drift.

  • En elektrisk apparat installerad på plats är ansluten till nätverket . En motsvarande indikation ska visas på instrumentpanelen. Ibland sker det med en liten fördröjning - detta måste beaktas.
  • Enhetens lastdörr är tätt stängd … Ett karakteristiskt klick bör höras, vilket indikerar hur låset fungerar.
  • Diskmedelsfacket på frontpanelen glider ut … Startkompositionen eller det vanliga SMS: et för automatmaskiner hälls i pulverfacket. Det är viktigt att hålla koll på dosrekommendationer och inte förvirra fack. Det fyllda facket skjuts in i tvättenhetens insida.
  • Om det finns en automatisk rengöringsfunktion i bilen - tryck på motsvarande knapp (antalet gånger anges i instruktionerna). Om inte, utförs den första tvätten i bomullsläge vid en temperatur på 60 grader. Det startar, vatten ska hällas i trumman. Den genomsnittliga testtvättstiden är cirka 70 minuter.
  • Kontrollera utrustningens funktion . Motorn ska fungera jämnt, utan en skarp gnäll, utseendet på främmande slipning, knackning. Vibrationer kan orsakas av felaktig placering av tvättmaskinen. Om det visas rekommenderas det att vara uppmärksam på hur smidigt kroppen är installerad, om det är någon kontakt med väggen, möbler.
  • I slutet av tvättcykeln väntar du tills vattnet är helt tömt och dörren är upplåst . Detta kan ta tid - vanligtvis inte mer än 2-3 minuter.
  • Kontrollera alla delar och anslutningar . Särskild uppmärksamhet ägnas åt trumfacket, benens skick. Du måste noggrant undersöka golvet för läckor. Kontrollera slangarnas täthet mot anslutningens yta.
  • Öppna dörren, låt den stå i denna position i 2-4 timmar för att avdunsta överflödig fukt . Om du stänger luckan tidigare kan det uppstå mögel och en obehaglig lukt inuti fodralet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i valet av tvättmedel

Det finns vissa riktlinjer för att välja syntetiska tvättmedel för den första tvättcykeln. Naturligtvis kan du också använda ett konventionellt pulver, som har ett motsvarande märke på förpackningen. Närvaron av inskriptionen "maskin" gör att du kan förstå att valet gjordes korrekt . Det finns dock också specialiserade formuleringar som är inriktade specifikt på avlägsnande av tekniska föroreningar. De eliminerar lukten av maskinolja och annat fett, tvättar noggrant bort fettkomponenter från utrustningsdelar.

Bland de mest kända kompositionerna är Helfer Start , lämpar sig inte bara för den första uppstarten, utan också för regelbundet underhåll av enhetens inre delar. De ytaktiva ämnena som används i organets sammansättning har en intensiv avfettning, rengöringseffekt, bryter ned kalkavlagringar som uppstår under utrustningens drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg det doseringen av pulver för den första tvätten bör vara betydligt mindre än med en standardmängd utrustning . De flesta tillverkare rekommenderar att du tar 10% av den vanliga SMS -volymen. Det bör tilläggas att i detta fall används mängden pulver för att avlägsna tung smuts som referensmått.

Om du inte vill beräkna SMS -volymen noggrant, piller kan användas . De produceras av Oro -företaget, i ett paket med 2 komponenter. Den första surfplattan - Clean, är utformad för att bekämpa fabriksföroreningar. Efter 30 tvättcykler, avkalkar du med ett andra Calc -piller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga nyanser

Det finns ett antal saker att tänka på när du planerar din första tvätt i en ny tvättmaskin efter köpet. Så snart enheten levereras undersöks den noggrant, utrustningens fullständighet kontrolleras. De borttagna förpackningarna och transportfästena behöver inte kastas - de lagras under garantiperioden, eftersom vissa tillverkare anger denna punkt i sina krav. Innan du installerar maskinen, se till att det inte finns någon kartong eller annat förpackningsmaterial kvar på undersidan och att transportskruvarna har tagits bort från bakväggen.

Innan du börjar för första gången är det viktigt att kontrollera noggrant placeringen av utrustningen . Det får inte komma i kontakt med väggar eller möbler. Dessutom bör höljet inte överstiga 2 grader, annars kommer stark vibration att kännas under driften av utrustningen. Därefter är slangarna för vattentillförsel och dränering anslutna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är strängt förbjudet att lägga tvätt i badkaret under den första tvätten . Detta förfarande är nödvändigt för att rengöra enhetens insida från spår av fett och andra tekniska vätskor, specifika föroreningar. Tvätten utförs uteslutande med luckan tätt stängd. Det rekommenderas preliminärt att kontrollera avloppets avlopp. Om det är igensatt kommer maskinen inte att kunna tömma vattnet efter behov.

När främmande ljud uppstår under den första tvätten: knackning, slipning, en felsignal visas på displayen, måste du stoppa processen enligt schemat som anges i instruktionerna . Du kan kontakta specialisterna på servicecentret för en akut konsultation.

Om uppstart av utrustning orsakar ett spontant strömavbrott måste du se över anslutningsschemat, tillfälligt koppla bort andra enheter från nätverket. En trasig säkring indikerar en överbelastning i nätverket.

Rekommenderad: