Mått På Toppmatade Tvättmaskiner: Minimimått-bredd, Höjd Och Djup På Topplastningsmaskiner

Innehållsförteckning:

Video: Mått På Toppmatade Tvättmaskiner: Minimimått-bredd, Höjd Och Djup På Topplastningsmaskiner

Video: Mått På Toppmatade Tvättmaskiner: Minimimått-bredd, Höjd Och Djup På Topplastningsmaskiner
Video: How to Start Using Your New Whirlpool Top Load Washing Machine 2024, Maj
Mått På Toppmatade Tvättmaskiner: Minimimått-bredd, Höjd Och Djup På Topplastningsmaskiner
Mått På Toppmatade Tvättmaskiner: Minimimått-bredd, Höjd Och Djup På Topplastningsmaskiner
Anonim

Utbudet av tvättmaskiner fylls på ständigt och fler och fler nya enheter säljs. Många konsumenter föredrar att inte använda de populära frontladdningsanordningarna utan vertikala lastningsenheter. Sådana aggregat har sina positiva och negativa egenskaper, liksom dimensionella parametrar. I dagens artikel kommer vi att ta reda på vilka storlekar sådana modeller av hushållsapparater har och hur man väljer dem korrekt.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Numera är det svårt att överraska någon med en tvättmaskin. Sådana hushållsapparater finns i nästan alla hem.

Oftare finns det förstås frontlastare, men det finns ett bra alternativ - vertikala modeller.

Bild
Bild

Sådana enheter är älskade av många användare för sina positiva egenskaper

  • Denna teknik kännetecknas av dess kompakta dimensioner . Vanligtvis har topplastningsmaskiner en blygsam bredd, så det finns ofta ledigt utrymme för dem i ett litet badrum.
  • Du kan placera en liknande maskin var som helst , eftersom saker för tvätt är nedsänkta i det uppifrån. Det är osannolikt att något kommer att kunna blockera åtkomst till denna del av enheten.
  • För att fördjupa saker i badkaret i denna tvättmaskin, öppna bara det övre locket . I det här fallet behöver användaren inte böja sig eller sitta på huk.
  • Vanligtvis denna teknik fungerar tyst … Denna kvalitet uppnås tack vare 2-axlig montering av trumman. I detta fall minimeras onödigt buller och vibrationer.
  • Enheten av denna typ kan vridas i alla riktningar . Från detta blir det inte mindre bekvämt att använda maskinen.
  • Sådana enheter finns i ett brett sortiment . Olika modeller finns i olika konfigurationer och är utrustade med en mängd funktioner. Vertikala maskiner skiljer sig åt i design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppladdningsmaskiner har många positiva egenskaper, men det finns också några nackdelar

  • Allvarliga svårigheter kan uppstå i dess placering . En vertikal skrivmaskin kan bara byggas in i ett speciellt headset, som bör väljas individuellt. Eftersom locket på enheten öppnas uppåt kommer det inte att vara möjligt att använda det som en extra arbetsyta, och möblerna där enheten ska vara inbyggd måste ha en fällbar topp.
  • Ofta är sådana enheter dyrare än standard frontal … Detta beror på den utbredda europeiska monteringen av sådana maskiner. Om någon del går sönder i deras design kommer den endast att levereras på beställning, vilket avsevärt försvårar reparationsarbetet.
  • Ovanpå en sådan teknik du kan inte lagra nödvändiga saker eller föremål .
Bild
Bild

Vad är minimistorlekarna?

Moderna toppladdade automatiska tvättmaskiner tillverkas med olika storleksparametrar. Både stora och kompakta modeller säljs. Det är de som oftast väljs av ägarna till små lägenheter, där det inte finns mycket ledigt utrymme för stora hushållsapparater.

Den minsta bredden på sådana enheter är vanligtvis bara 40 cm. Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att hitta kopior till försäljning redan redan, till exempel med parametrar på 30 eller 35 cm.

Bild
Bild

Djup de minsta vertikala maskinerna kan vara från 56 till 60 cm , men det finns också instanser med parametern vid 65 cm . Höjd sådana enheter överstiger sällan 60–85 cm . Lasthastigheten för dessa modeller är vanligtvis 4, 5-6 kg.

Enheter med dessa dimensioner anses vara standard. De tar inte mycket ledigt utrymme, så de installeras ofta i ett badrum, vars bilder oftast är ganska blygsamma.

Bild
Bild

Maximalt mått

Alla tvättmaskiner med topplastning är inte kompakta. Det finns också större enheter till salu, för vilka människor måste tilldela mer ledigt utrymme.

Bild
Bild

Stora enheter är vanligtvis mellan 85 och 100 cm höga . Mest vanliga bredd parameter - 40 cm … Detta är standardvärdet. Djupet kan överstiga 60 cm beroende på den specifika modellen. Lasthastigheten för sådana enheter visar sig vara optimal - 5,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur påverkar storlekar lastning?

Alla automatiska tvättmaskiner som säljs kan grovt delas in i vanliga och kompakta typer. Var och en av dem skiljer sig åt i kapacitet - denna parameter avgör hur mycket tvätt som kan tvättas i en cykel.

Bild
Bild

I de betraktade vertikala enheterna är trumman placerad på ett sådant sätt att tekniken visar sig vara smal . Konventionella hushållsversioner av sådana enheter rymmer upp till 7–8 kg torrsubstans. Bredden på de vertikala apparaterna har minskat medan kapaciteten förblir bra. Det finns också mer funktionella professionella versioner som rymmer 36 eller fler kilo saker. Även stora och tunga mattor kan tvättas i sådana enheter.

Bild
Bild

Enhet

Toppladdade tvättmaskiner har ett antal viktiga designdetaljer

Tank … Den är tillverkad av höghållfast plast eller slitstarkt rostfritt stål. Tanken kan vara delad eller solid. De senare versionerna består av 2 bultade halvor. Dessa föremål är mycket enkla att underhålla och reparera, om det behövs.

Bild
Bild

Trumma . Det är en cylindrisk komponent. Det är i det som tvätten laddas för ytterligare tvätt. Trummans baksida är fäst vid axeln och spindeln. I den inre delen finns speciella revben som hjälper till att blanda saker.

Bild
Bild

Elmotor … Kan vara synkron, borstad eller borstlös. Denna del är fäst vid botten av tanken eller bakom.

Bild
Bild

Motvikter . Dessa är plast- eller betongblock. Krävs för att kompensera för tankbalansen.

Bild
Bild

Drivrem (när utrustningen har en lämplig enhet). Det överför vridmoment från motorn till trumman.

Bild
Bild

Remskiva . Metallfälg. Ansvarig för överföring av rörelse.

Bild
Bild

Kontrollblock . Ansvarig för kontroll av elektriska komponenter. Ansluts till tvättmaskinens kontrollpanel.

Bild
Bild

Värmeelement . Det behövs för att värma upp vattnet till de inställda temperaturvärdena. Samma komponent kan delta i torrheten hos tvättade saker.

Bild
Bild

Förutom de listade komponenterna, i enheten för olika stora vertikala maskiner finns det speciella fjädrar och stötdämpare som kompenserar för vibrationer, samt ett relä som reglerar vattennivån.

Tillhandahålls och specialsystem för tömning och påfyllning av vätska, tvättmedelsdispenser.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Moderna topplastade tvättmaskiner säljs i många butiker. De produceras av stora märken som är kända för högsta kvalitet på tillverkade produkter. I ett stort sortiment av märkesvaror kan den genomsnittliga köparen helt enkelt bli förvirrad. Tänk på att "titta" på vilka kriterier, du bör välja en vertikal skrivmaskin med lämpliga dimensioner.

  • Mått . Hitta ett ledigt utrymme för en framtida installation av ett planerat köp. När du väl har hittat det måste du göra alla nödvändiga mätningar för att ta reda på vilken utrustningsstorlek som passar här och inte kommer att störa. Efter att ha lärt dig alla nödvändiga storlekar och områden kan du gå till affären.
  • Parametrar och konfigurationer . Vertikala klippare är ofta utrustade med många användbara alternativ och funktioner. Bestäm i förväg själv vilken av dem du verkligen kommer att behöva och vara användbar, och för vilken det inte är någon idé att betala för mycket. Ta hänsyn till energiförbrukningsparametrarna och utrustningens tvättklass, samt dess kapacitet. Om du köper en enhet för 2 personer kan du hämta en liten enhet med blygsam kapacitet. Om köpet görs för en familj på 3-4 eller fler personer, behöver du en modell med en lastkapacitet på 6-7 kg.
  • Bygg kvalité . Ta en närmare titt på tvättmaskinen du väljer. Alla anslutningar i strukturen måste vara starka och pålitliga. I inga fall ska det finnas sprickor och dåligt fixerade delar - detta gäller alla delar av tekniken. Undersök också fallet: det får inte finnas repor, bucklor, flisar eller rostmärken på det. Om du hittar liknande brister i hushållsapparater är det bättre att vägra att köpa.
  • Tillverkare … Det rekommenderas att köpa uteslutande hushållsapparater av den aktuella typen. Lyckligtvis idag producerar många företag vertikala enheter, så konsumenten har mycket att välja mellan. Märkesvaror är bra inte bara för oklanderlig kvalitet, utan också med tillverkarens garanti.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En perfekt passande modell bör endast köpas från en specialaffär för hushållsapparater. Här kommer du att köpa original märkesvaror.

Försäljningskonsulter hjälper dig att hitta den perfekta maskinen i enlighet med önskade dimensioner

Du bör inte köpa sådan utrustning i tvivelaktiga butiker, även om de säljs där till ett lägre och mer attraktivt pris. Många köpare som vill spara pengar köper bilar på sådana platser, vilket de senare ångrar. Om tvättmaskinen du köpte här går sönder eller om du hittar ett fel i den är det osannolikt att du vill byta eller reparera den. Du måste fixa utrustningen själv, och vid vertikala alternativ kan det bli väldigt dyrt.

Rekommenderad: