Akrylbadkar (115 Bilder): Designens Fördelar Och Nackdelar, De Bästa Tillverkarna, Hur Man Väljer En Produkt, Kundbetyg Och Recensioner 2021

Innehållsförteckning:

Video: Akrylbadkar (115 Bilder): Designens Fördelar Och Nackdelar, De Bästa Tillverkarna, Hur Man Väljer En Produkt, Kundbetyg Och Recensioner 2021

Video: Akrylbadkar (115 Bilder): Designens Fördelar Och Nackdelar, De Bästa Tillverkarna, Hur Man Väljer En Produkt, Kundbetyg Och Recensioner 2021
Video: Top 10 Best Freestanding Bathtubs in 2021 Reviews | Buy on amazon 2024, Maj
Akrylbadkar (115 Bilder): Designens Fördelar Och Nackdelar, De Bästa Tillverkarna, Hur Man Väljer En Produkt, Kundbetyg Och Recensioner 2021
Akrylbadkar (115 Bilder): Designens Fördelar Och Nackdelar, De Bästa Tillverkarna, Hur Man Väljer En Produkt, Kundbetyg Och Recensioner 2021
Anonim

Akrylbadkar är de mest populära baden bland moderna konsumenter. Deras efterfrågan beror på både tekniska egenskaper och visuellt utseende. Tack vare materialet från vilket de är gjorda har de de bästa egenskaperna. De lockar uppmärksamhet med sin låga vikt, möjligheten till värmeöverföring, enkelt underhåll, optimal kostnad och andra egenskaper.

Bild
Bild

Särdrag

Ett badkar i akryl anses vara det mest estetiska och ergonomiska alternativet. Den är tillverkad av akrylat. Detta material upptäcktes 1930 under ledning av tyska kemister. Vid den tiden ville forskare uppfinna ett material som var estetiskt tilltalande och tillräckligt hållbart. Efter lite forskning fick de akrylat. Den hade ett attraktivt utseende, kunde ha valfri färg, hade en viss hårdhet, densitet och lätthet.

Idag finns det två typer av akryl - teknisk och industriell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teknisk akryl används för tillverkning av badrumsskålar. Badkar, som är tillverkade av ren akryl, kännetecknas av en lång livslängd, har en hög klass av slitstyrka och är ganska pålitliga.

Akrylbadkar är tillverkade av flera material . Ytan som kommer i kontakt med huden måste vara gjord av ren akryl - det här är en plast som ursprungligen är transparent i färgen. Du kan ändra färg på skålen med ett speciellt flytande pulver, som tillverkaren lägger till PMMA (flytande polymetylmetakrylat) strax före polymerisationssteget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sanitärakryl innehåller en mängd olika tillsatser som förhindrar tillväxt av skadliga mikroorganismer och bakterier.

För att göra plast till ett mer värdefullt material lägger tillverkaren till en mängd olika komponenter som påverkar skålens plasticitet, färgens hållbarhet (skålen bleknar inte), hygien och enkel reparation.

Bild
Bild

De trevliga funktionerna inkluderar enkelt underhåll av akrylbadkonstruktioner.

För att badet ska glädjas länge med sitt utseende måste följande rekommendationer följas:

tvätta minst 2–4 gånger i månaden

Bild
Bild
  • användning för rengöringsmedel som är särskilt utformade för sådana ytor som inte innehåller slipande ämnen;
  • använd en speciell svamp för att tvätta bad av akryl;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • alla servetter för att tvätta sådana bad måste vara gjorda av mjuka tyger;
  • det är bättre att använda ett lack som är baserat på vax och silver;
  • om du behöver bada djur i ett akrylbadkar, bör du ta hand om närvaron av en speciell matta så att husdjuret inte skadar skålbeläggningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Akryl är en plast som också kallas organiskt glas. Tyvärr är gjuten akryl en ganska ömtålig och opraktisk substans, så den är inte särskilt lämplig för badet. På basis av organiskt glas produceras förstärkt plast, vilket har ökad slaghållfasthet. Tillverkare lägger också till desinfektionskomponenter i kompositionen för att skydda en person medan han badar från en mängd olika mikroorganismer.

Bild
Bild

Akrylbadkar kan ha olika mönster, former, färger . Tack vare materialet kan tillverkaren förverkliga olika designidéer i verkligheten eller ordna ett bad på begäran av kunden. I utbudet av sådana teckensnitt kan du hitta hex, ovala, runda, rektangulära, kantiga alternativ. De kan vara strömlinjeformade, ganska kompakta (för små badrum), de kan ha en mängd olika transparenta insatser, inbyggda funktioner för hydro- och luftmassage.

Fördelarna med akrylteckensnitt inkluderar dess minimala porositet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta gör att du kan bevara produktens utseende mycket längre. Det är ett känt faktum att typsnittets yta ständigt utsätts för fett och smuts, som äter upp i mikroporerna av akryl. Detta bidrar till utseendet på en obehaglig plack, skönheten i själva strukturen och dess sanitära tillstånd försämras visuellt. Akryl är mycket hygieniskt eftersom det inte behåller bakterier och jäst. Tillverkare producerar också modeller med en antibakteriell beläggning.

Bild
Bild

De främsta fördelarna inkluderar följande:

  • lätthet;
  • attraktivitet;
  • styrka;
  • slitstyrka;
  • hårdhet;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • lång livslängd;
  • slät yta av själva strukturen;
  • olika storlekar och former;
  • bra värmeisolering - vatten i en sådan struktur kyls ner mycket långsammare;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • goda ljudisoleringsegenskaper;
  • enkel installation;
  • opretentiös vård.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om nackdelarna med akrylbadkar, är det värt att notera att akryl är ganska mottagligt för höga temperaturer. Det börjar smälta vid en temperatur på +160 grader Celsius. Termisk deformation av själva strukturen kan dock också manifestera sig vid en temperatur på + 90–95 grader Celsius. Det rekommenderas att du först drar lite kallt vatten innan du tillsätter varmare vatten.

Akrylbadkar är ganska ömtåliga.

Bild
Bild

Trots den deklarerade slagmotståndet hos modern förstärkt plast har den vissa nyanser. Om en billig modell är gjord av PMMA, bör man komma ihåg att om tunga föremål faller på badet kan strukturen stansas igenom. Små flisor och repor kan repareras och tas bort, men allvarligare skador kan fullständigt förstöra strukturen. Akryl är ett ganska nyckfullt material som kräver särskilda medel för att hålla det rent. Du bör välja produkter som inte innehåller slipmedel, alkoholbaser, giftiga kemikalier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera huvudsakliga nackdelar med sådana skålar

Flexibilitet. Akrylmodeller kan vara ganska flexibla, så när du tar ett bad kan du känna hur botten av skålen sjunker under din kropps vikt

Bild
Bild
  • Bräcklighet. Om en allvarlig belastning läggs på skålen, kan en bucklor, flis eller sprickor dyka upp.
  • Deformation. Tyvärr, om du använder för varmt vatten kan skålen förändras och deformeras med tiden.
  • Högre kostnad jämfört med modeller av gjutjärn och stål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Ett badkar är en behållare för uppsamling av vatten, där en person kan tvätta och koppla av. Den är utrustad med dräneringshål, ibland monteringsfästen, extra sidor och trösklar, den kan ha en mängd urtag, där det är trevligt att sätta en mängd olika hygienprodukter och tillbehör. Storlekar kan variera beroende på material.

Sittbadkaret blir mer och mer populärt idag.

Bild
Bild

Bredvid en sådan struktur kan du dessutom placera ett handfat med en bänkskiva . Badkaret kan omedelbart utrustas med en duschkabin. Denna modell anses vara den mest komplexa och dyraste. Fördelarna inkluderar dess funktionalitet.

Badkar med inbyggd hydromassagefunktion hjälper dig att slappna av perfekt efter en hård dag eller vecka. Tillverkaren monterar speciella munstycken direkt i själva kroppen, som cirkulerar vattenstrålar under starkt (eller inte särskilt) tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare av VVS-produkter har tillhandahållit så kallade säkra bad, som är utrustade med en halkskyddande beläggning på botten av skålen. Även i produktionssteget läggs speciella gummiinneslutningar eller lite kvartsflis till underlaget för materialet för tillverkning av skålstrukturen, vilket skapar den nödvändiga grovheten och halkskyddet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer ett badkar är det viktigt att ta hänsyn till styrkan i det material som det är tillverkat av.

Det finns två kända material av vilka akrylbad är tillverkade.

  • ABS / PMMA Är ett tvåkomponentmaterial (fjädrande plast och homogent organiskt glas). Nackdelarna med ett sådant material inkluderar snabbt slitage, samt en kort livslängd (i genomsnitt från 10 till 12 år).
  • Polymetylakrylat Är en ren gjuten akryl som kostar mycket mer än ABS / PMMA. Badkar, som är gjorda av gjuten 100% akryl, har en homogen struktur, en mjukare yta på själva skålen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är ett halvcirkulärt badkar från stacril också populärt, vilket kännetecknas av hållbar emalj.

Högkvalitativ akryl tål lugnt fallet av en mängd olika burkar , som finns i badrummet, från en och en halv meters höjd. Även om akryl är ganska motståndskraftig mot olika flisor och sprickor, är det möjligt att de kan visas. Bli inte upprörd för tidigt, eftersom små defekter enkelt och snabbt kan avlägsnas även hemma med hjälp av tillgängliga verktyg, nämligen specialpoleringsmedel som kan köpas i alla VVS -butiker. Det är fullt möjligt att det inte ens kommer att vara nödvändigt att demontera hela typsnittet.

Bild
Bild

Ren akryl framställs genom att hälla föreningen i en lufttät form, som ligger mitt i två glas, och ytterligare polymerisera i en speciell ugn. Som ett resultat erhålls ett arkmaterial med ökad hårdhet och slitstyrka. Samsträngsprutad akryl eller tvåskiktsplast erhålls genom extrudering och ytterligare kombination av PMMA och akrylnitrilbutadienstyren eller ABS. Efter att plaststrukturen har härdat kommer den att ha en blank bas på ena sidan och en slagfast bas på den andra.

Bild
Bild

Alla VVS -armaturer som är tillverkade av ren akryl är av högsta kvalitet. För att plastarket så småningom ska förvandlas till ett badkar är det nödvändigt att gå igenom fyra produktionsstadier.

Bildning . För att göra detta är det nödvändigt att värma och sträcka ett akrylark med vakuum (dess tjocklek bör inte vara mer än 8 millimeter) till arbetsstyckeets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stärker strukturen . För att göra detta måste du applicera ett speciellt kompositskikt på baksidan av den tunnaste akrylskålen. Kompositskiktet är baserat på glasfiber blandat med polyesterharts.
  • Beskärning . All överflödig plast ska tas bort och de nödvändiga dräneringshålen borras.
  • Montering av den färdiga strukturen . Arbetsstycket måste installeras på en speciell kraftram och poleras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningen av badkarskålar från ett tvåkomponentsark är mycket lättare, och kostnaden för en sådan design är mycket billigare.

Tyvärr kommer ett sådant akrylbad att ha lägre hårdhet och tillförlitlighet. Tillverkare använder dubbelskiktsplast i ganska billiga produkter. Akrylbadkar kan väga upp till 35 kilo. På grund av sin låga vikt är sådana teckensnitt ganska enkla att transportera och installera även på egen hand, utan många hjälpare. Den lätta vikten belastar inte badrumsgolvet.

Bild
Bild

Dimensioner

Badkarets storlek är en viktig faktor att tänka på när man väljer badtunna. Den optimala höjden anses vara 65–70 centimeter från golvnivån, eftersom absolut alla familjemedlemmar kan använda ett badrum med denna höjd - från små barn till vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det optimala djupet är 60 centimeter. Du kan beräkna djupet från botten av skålen till den plats där tillverkaren har hittat överloppshålet. Om badet har ett grundare djup kan vattennivån inte helt täcka personen som kommer att ligga i det. En djupare skål gör personen spänd och ligger i ett obekvämt upprätt läge.

Badrummets bredd överstiger oftast inte 80 centimeter . Denna storlek bör ta hänsyn till både höjd och hy för alla familjemedlemmar. För större människor tillverkar tillverkare mönster med skålar som är mer än 120 centimeter breda. Den optimala längden är 180 centimeter. Glöm inte ytterligare tillbehör, till exempel närvaron eller frånvaron av ett nackstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Idag kommer du inte längre att överraska konsumenten med de olika och bisarra utformningarna av typsnittsstrukturerna. Tack vare olika former och typer kommer varje konsument att kunna hitta ett alternativ som passar honom. Badet kan vara längsgående eller kantigt. Längsgående alternativ installeras främst mot badrumsväggen antingen med en sänggavel eller en av sidoväggarna nära rummets vägg. Hörnet kan endast installeras i hörnet av badrummet.

Asymmetriska badkardesign i akryl sparar lite utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

De är idealiska för små utrymmen och små badrum. De kan tillverkas i två versioner - höger och vänster, så att de passar bra in i hörnet av rummet. Nackdelarna inkluderar ytterligare utgifter för köp av panelen. Om konsumenten vill spara pengar och inte köper en panel, blir det därefter ganska svårt att kakla själva badkarets struktur.

O Skaftformen har släta linjer och strömlinjeformade former . Ovala badkar anses vara de mest mångsidiga alternativen på grund av deras kombination med vilken badrumsinredning som helst. De kan byggas in i golvet, placeras på ett podium eller monteras på en vägg som standard. Även om den ovala formen länge har ansetts vara en klassiker, kan den snabbt bli uttråkad.

Bild
Bild

Fördelarna med en rektangulär form kan säkert hänföras till den perfekta passformen i rummets layout.

Nackdelarna inkluderar massiven och krångligheten hos dessa strukturer . Vinkelformen är lämplig för små badrum. Ett sådant bad är kvar funktionellt och bekvämt. Det hjälper till att spara utrymme i rummet. Nackdelarna inkluderar en stor bredd, besvär i vården, eftersom det här alternativet är mycket svårt att tvätta, ibland måste du till och med krypa inuti skålen för att tvätta det noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Ett badkar i akryl kan inte bara vara snövit. På begäran av klienten kan tillverkaren använda den önskade färgen vid produktionsstadiet av strukturen. Idag kan köparen välja ett badkar efter eget tycke. Det kan vara ljusgult, blått, rött, silver eller någon annan trevlig färg. För romantiker producerar tillverkare bad i rött, rosa. De kan utformas för två personer samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

För den klassiska designen av badrummet måste du välja den klassiska versionen och storleken på strukturen. För japansk stil är det värt att uppmärksamma runda akrylbadkar, som säkert kommer att locka uppmärksamhet från vänner och gäster. Färgschemat ska vara i naturliga och neutrala färger. Art Nouveau -badkaret är en enkel geometrisk form utan krusiduller. Skålen kan placeras i ett ganska litet område i badrummet. Art Nouveau -versionen är idealisk för små badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Ytterligare tillbehör inkluderar hydromassagealternativ som är avsedda att monteras i skålar. Jacuzzin anses vara det mest framgångsrika integrerade alternativet. Hydromassage sker tack vare närvaron av speciella förkromade munstycken som är inbyggda i skålens sidoväggar.

I moderna bad kan du installera ytterligare tillbehör, till exempel för vattenmassage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare tillåter installation av flyg-, vatten- och turbomassage . Hydromassagesystemet består av en uppsättning specifika slangar och munstycken. Vatten rör sig längs dem på grund av det höga trycket som skapas av pumpen. Reglering av stråltrycket är tillåten. Innan installationen måste en flik, ett stativ och alla slags hörn förberedas.

Luftmassagesystemet skiljer sig från hydromassagesystemet genom att luftbubblor fungerar här istället för en vattenstråle. Bubblornas intensitet kan också justeras. Turbomassage är en kombination av hydromassage och luftmassage. Det används för jacuzzi installation.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Akrylbadkar, som är ganska populära idag, dök upp första gången på VVS -marknaden för 50 år sedan. Tyvärr kan ett stort antal föreslagna mönster vilseleda köparen: omedelbart uppstår frågor om vilken design som är bättre att välja, hur mycket den ska kosta och vilka nyanser som kan finnas när man väljer.

Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma materialet från vilket badet är gjort . Akryl är en komplex kemisk blandning av vissa polymera estrar och metakrylater. Faktum är att detta är en sorts plast som har särskild styrka, är ganska elastisk och har en slät yta. Det rekommenderas att visuellt inspektera kanten på sanitetsutrustningens sida. Om det var möjligt att räkna tre lager, var strukturen gjord av ett ABS -lager, PMMA och en bas. Om det bara finns två lager på kanten av fälgen betyder det att badkaret är tillverkat av PMMA med tillägg av en förstärkningsbas.

Det är nödvändigt att förstå för vilket syfte akrylbadkaret köps.

Bild
Bild

Om designen är köpt för en sommarstuga (för säsongsbruk), bör du inte välja en lyxig design. För permanent drift är det bättre att köpa lite dyrare och välja en struktur gjord av PMMA och en förstärkt bas.

När du väljer ett badkar i akryl bör du vara uppmärksam på följande nyanser:

det är nödvändigt att på förhand bestämma inte bara formen, utan också badets storlek

Bild
Bild
Bild
Bild
  • var noga med att kontrollera hur många lager som finns i skålstrukturen. Oavsett om den är gjuten eller inte, gjord av plast eller akryl;
  • uppmärksamma tjockleken på akrylskiktet och mäta det;
  • var uppmärksam på antalet lager och tjockleken på det förstärkande skiktet i strukturen;
  • inspektera ytan, var uppmärksam på materialets elasticitet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hur ramen är gjord, hur många stöd har själva strukturen;
  • närvaron av ytterligare funktioner i strukturen, liksom hur de fungerar;
  • välj en tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du slutför ditt val bör du komma ihåg de ursprungliga köpmålen. Trots valet av badrums form, typ och färg är det värt att komma ihåg att det med rätt val, respekt och omsorg kommer att hålla länge.

Bild
Bild

Topptillverkare

Bland de bästa tillverkarna av akrylstrukturer från Europa anses Roca (gemensam produktion av Spanien med Ryssland), Ravak (ursprungsland - Tjeckien), Cersanit (gemensam produktion av flera länder - Ryssland, Polen, Rumänien). Detta är det viktigaste kvalitetsbetyget. Italienska bad har också visat sig bra. Bland de tillverkare som mestadels har positiva kundrecensioner kan man också lyfta fram märkena Riho, Bas, Aquatek, Radomir och Santek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Roca är en stor tillverkare av badkar i akryl . Han har tillverkat sina produkter sedan 1929. Företaget erbjuder moderna kunder flera varumärken. Badkar kan ha olika former med olika tillägg, till exempel är alternativ med rullar som fungerar som nackstöd vanliga. De kan utrustas med extra handtag eller inbyggda lådor för förvaring av en mängd små föremål. Roca sanitetsfabriker finns i Europeiska unionen, USA och Ryska federationen. Hittills har mer än trettio verkstäder utrustade med den senaste tekniken redan registrerats i Ryssland. Fabriken producerar årligen mer än 500 000 enheter sanitetsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med Roca -produkter inkluderar:

  • intressant design;
  • katalogen innehåller mer än tvåhundra modeller av akryl, både gjutna och extruderade;
  • ökad slitstyrka uppnås på grund av akryltjocklek över 6 m
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet;
  • lång livslängd, garantin ges för material i 8-10 år och för komponenter - 2 år;
  • väl utvecklat nätverk av servicecenter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr har denna fabrik också några nackdelar. Defekter eller defekter i färdiga produkter är inte ovanliga. Det finns många förfalskningar, så du bör vara försiktig när du väljer ett badrum av akryl från denna tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylstrukturtillverkaren Ravak är känd för sina produkter . Ravak -bad är anatomiskt bekväma och bekväma. Företaget introducerade konventionella modeller och hydromassagebadkar av akrylmaterial i produktsortimentet redan 1998. Nästan direkt efter lanseringen på marknaden erkändes produkterna som den bästa och mest användarvänliga designen. På alla sanitära utställningar får Ravak utmärkelser för innovativa lösningar.

Bild
Bild

Fördelarna med Ravak -produkter inkluderar följande:

  • tillverkaren är redo att förse sina konsumenter med mer än 25 samlingar. Produkterna kan tillfredsställa varje kunds smak. Tillverkaren erbjuder också modeller för överviktiga. Han producerar en speciell linje med stora och extremt bekväma anatomiska former;
  • Ravak tillverkar mönster i olika storlekar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • funktionalitet och användarvänlighet. Ravak-akrylprodukter utmärks av sin snövit färg. Alla strukturer har en lång livslängd, deformeras inte och är motståndskraftiga mot sprickor. Tillverkaren tillverkar sin egen serie hushållskemikalier för korrekt skötsel av ytan på sanitetsstrukturer;
  • du kan välja vilken uppsättning du vill för en badrumsdesign;
  • Ravak bubbelbad anses vara ett av de bästa;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • tillverkaren ger en garanti för badet i upp till tio år. Hydromassagesystem har en garantitid på upp till två år och för ytterligare utrustning - upp till fem år;
  • prisvärda olika produktlinjer - från ekonomialternativ till premiumklass.
  • utvecklat nätverk av servicecentra för VVS -underhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med Ravak -produkter inkluderar följande:

  • vissa produkter är ganska dyra;
  • ökar produktens slutkostnad genom behovet av att köpa separat komponenter, inklusive stödstrukturen;
  • förfalskningar är ganska vanliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Cersanit är en annan ledare på VVS -marknaden . Detta märke producerar inte bara akrylbadkar utan även sanitetsartiklar samt keramiska produkter. Bad från denna tillverkare kan vara både klassiska och anatomiska, liksidiga eller asymmetriska. De passar in i alla kompakta utrymmen i badrummet. Det finns icke-standardmodeller som är idealiska för rum med komplexa former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flera fakta kan säkert hänföras till de främsta fördelarna med Cersanit -produkter

  • Förekomsten av ett stort antal samlingar (och det finns mer än trettio), bland vilka du kan hitta ett badkar av lämplig storlek och form.
  • Dimensioner av strukturen. Akrylen är bara 3 mm tjock. Detta gör det inte möjligt att integrera hydromassagesystemet i badkaret, men sänker kostnaden för själva designen avsevärt. I längd är storleken upp till två meter, på djupet från 60 till 90 cm. Badets volym kan vara från 160 till 230 liter.
Bild
Bild
  • Tillverkaren ger en garanti för sina produkter i upp till fem år.
  • Pris. Cersanit tillhandahåller produktlinjer med olika priser - från ekonomi till lyxalternativ.
  • Produkterna är ganska enkla att använda. Trots tjockleken på akrylmaterialet utmärks badkaret av sin kvalitet, snövit färg. Ytan är ganska tät, ackumulerar inte överflödig smuts och fett. Alla föroreningar kan enkelt avlägsnas med speciella tvättmedel som inte innehåller slipmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med Cersanit-produkter inkluderar en otillräckligt stark ram i billigare produkter, förfalskningar och defekter i konstruktioner, samt frånvaron av en halkskyddande beläggning på badets botten.

Bild
Bild

Expertråd

Du bör följa några experttips när du väljer ett akrylbad.

  • Det är värt att uppmärksamma badmaterialets sammansättning. Tyvärr följer inte alla tillverkare normerna och teknikerna för tillverkning av badkar i akryl. Oseriösa tillverkare kan använda polymetylmetakrylat (en analog av akrylsyra), vilket är billigare och tyvärr skadligt för människor.
  • Det är nödvändigt att bestämma vad som ska vara måtten på den plats där badets placering ska vara.
Bild
Bild
  • När du väljer, tveka inte att använda en ficklampa - detta gör att du kan se de tunnaste platserna, som vanligtvis ligger på badets sidor.
  • Det är nödvändigt att kontrollera strukturens tillförlitlighet, vilket kan göras genom att trycka på skålens yta.
  • Det är viktigt att uppmärksamma skålens snitt; det måste finnas minst två lager (akryl och harts).
  • Badkaret måste vara slätt. Varje grovhet indikerar att provet är av dålig kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hållbara badkar har inte komplexa konfigurationer, så det är värt att uppmärksamma strukturens form.
  • För att inte misstas när du väljer akrylbadkar bör du bestämma pris, tillverkare, form innan du går till affären. Du kan använda hjälp av säljkonsulter. Man bör komma ihåg att initialt billiga modeller kan ha för dålig grundutrustning. Högre priser innebär inga extra kostnader för ytterligare funktioner. I baspriset ingår: dräneringsöverloppssystem, ram och sidopanel. Detta är standarduppsättningen för sådana mönster.
Bild
Bild
  • Det är värt att fråga en försäljningskonsult om de tekniska egenskaperna hos den modell du gillar. Om du plötsligt tvivlar på den föreslagna modellen av säljassistenten är det värt att korrigera kommentarerna. Detta undviker att köpa en produkt av låg kvalitet.
  • Produktens livslängd kan förlängas genom att ta hand om den ordentligt. Det är lämpligt att inte färga håret över badkaret i akryl, eftersom det efter det blir ganska svårt att ge det en spegelglans. Produkten måste desinficeras regelbundet.
  • Du kan använda ättika och bakpulver för att vitna ett glasridåbad. Om badkaret är svullet är det bättre att överlåta restaureringen till en mästare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Ett badkar i akryl kan komplettera och dekorera interiören i vilken stil som helst. Dessa produkter dök upp på hemmamarknaden relativt nyligen, men har redan blivit mycket populära.

Det fristående hörnbadkaret passar bra in i ett stort rum. Ytterligare nischer tillhandahålls så att du kan placera hygienartiklar. Nackdelarna med denna form av badet inkluderar otillgänglighet för tvätt. För att tvätta den väl måste du krypa inuti skålen.

Bild
Bild

Det kompakta röda badkaret ser imponerande och ljust ut.

Ytterligare räcken ger bekvämlighet och komfort när du använder strukturen. Denna modell kommer att bli höjdpunkten i den utsökta inredningen. Den ovala modellen är perfekt för rymliga badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rektangulära badkaret i akryl är lämpligt för både små och rymliga badrum. Den kan ha en mängd olika utskjutningar där olika tillbehör kan placeras bekvämt. Detta alternativ passar perfekt in i nästan vilken inredning som helst. Det är en utmärkt lösning för jugendstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den perfekta kombinationen av ett vitt akrylbadkar och en mörk bakgrund ser väldigt snygg och sofistikerad ut och ser bra ut i badrummet. Denna kombination passar perfekt in i både klassiska och rustika inredningsstilar. Den ovala formen gör att du kan installera badkaret i alla hörn av ett rymligt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du lär dig hur du väljer rätt akrylbad i följande video.

Rekommenderad: