Toalett I Olika Stilar (42 Foton): Hur Man Dekorerar Ett Rum I Skandinavisk Och Klassisk, Engelsk Och Modern Riktning, Högteknologisk Och Provence-design

Innehållsförteckning:

Toalett I Olika Stilar (42 Foton): Hur Man Dekorerar Ett Rum I Skandinavisk Och Klassisk, Engelsk Och Modern Riktning, Högteknologisk Och Provence-design
Toalett I Olika Stilar (42 Foton): Hur Man Dekorerar Ett Rum I Skandinavisk Och Klassisk, Engelsk Och Modern Riktning, Högteknologisk Och Provence-design
Anonim

I de flesta moderna lägenheter är badrummet ganska blygsamt i jämförelse med vardagsrummet eller sovrummet. Detta rum är dock inte mindre viktigt och därför är det viktigt att tänka på interiören och materialet för dess inredning till de minsta detaljerna när man påbörjar en större översyn.

Särdrag

Designfunktionerna bildas inte bara från lägenhetsinnehavarens preferenser, utan också baserade på objektiva komponenter: rummets yta, layouten, budgeten som ska ställas in, lägenhetens allmänna stil och andra nyanser. Det verkar som om, tack vare badrumets lilla storlek, reparationer kan utföras snabbt och enkelt. Men detta är långt ifrån fallet. En betydande del av svårigheterna är förknippade med att vattenledningar läggs och installation av VVS -utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att tillhandahålla sådant arbete till proffs, men du kan göra designen och designa den framtida inredningen av badrummet själv. Hur man gör detta och vad är designfunktionerna för en toalett i olika inredningsstilar - vi kommer att överväga i vår artikel.

Lokaltyper

Det är inte så lätt att designa en badrumsdesign. Stilen för den önskade interiören bör bestämmas utifrån rummets dimensioner.

Badrum är av två typer

  • Separat . Bad och toalett är separata, beroende på deras funktionalitet. Oftast, med denna typ av golvyta, är lokalerna mycket begränsade.
  • Kombinerad . Denna typ av rum är bekvämt ur rymdergonomins synvinkel: rummet i sig har ett större område, så att du kan ordna alla nödvändiga sanitära och hushållsapparater.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Börja skapa ett projekt för ett framtida badrum eller toalett, bör du bestämma vilken stil som rummet ska inredas i. Enligt denna stil väljs VVS, belysning och dekorativa element.

Låt oss närmare överväga huvudriktningarna och deras särdrag

Badrumsdekoration i skandinavisk stil tar plats och mycket ljus. Denna effekt uppnås på grund av den gnistrande vitheten i sanitetsartiklarna, uteslutande vita toner på väggarna, minsta mängd möbler och dekorativa element. Komfort och enkelhet är huvudkomponenterna i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är ett måste i en skandinavisk inredning. De kan fodras med dörrarna till tvättställsskåp, ett skåp under diskbänken, en spegelram, eller så kan du använda inredningsdetaljer i trä (ett glas för tandborstar, en tvål). Det mest lämpliga och praktiska materialet för golv- och väggbeklädnad kommer att vara dekorativa plattor med övervägande ljusa färger. Om rummet är måttligt stort kommer glansiga plattor dessutom att skapa en illusion av en ökning av utrymmet.

Provence stil i badrummet eller toaletten är mer lämplig för unga känsliga natur. Det är att föredra att välja VVS -modeller i antik stil: ett badkar med ben, en toalettskål med en hängande cistern och en spolanordning "vid ett snöre", blandare med ventilkranar. Bland nyanserna föredras pastellfärger: mjölkaktig, ljusbeige, ljusblå.

Accenterna i interiören är speglar med en genombruten ram, blommor och, om möjligt, ett fönster som mättar rummet med naturligt dagsljus. Provence älskar utrymme, så denna stil är osannolikt att vara lämplig för små, smala toaletter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska toaletter De kännetecknas först och främst av närvaron av stora lyxiga speglar. Även i de mest sofistikerade ägarnas inre kan kolumner och stuckaturer förekomma. Om kakel används för väggbeklädnad, krävs närvaro av en kant, öppet dekorativa insatser. Rummets dimensioner bör vara tillräckligt rymliga, eftersom klassikernas lyx inte accepterar smala gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgschemat representeras främst av vita och guldfärger. Möbler i det inre av ett klassiskt rum bör också betona stilrikedom: bänkskivan i fåfänga är gjord av sten (marmor), spegelramar, lampor och handtag är förgyllda.

Toaletter och badrum blir inte mindre lyxiga i art deco -stil förvandla badrummet till ett verkligt konstobjekt. Särskilda drag i stilen kommer att vara korrekt geometri, symmetri, monokrom, ljusa accentdetaljer, retrofunktioner (kant och kanter), det är möjligt att använda mosaik. Vetter främst mot kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Engelsk stil skiljer sig åt i svårighetsgrad och återhållsamhet, men samtidigt ser det ganska rikt ut. Denna stil har flera epoker, vilket väsentligt utökar valet av inredning och material för design. Ett särdrag hos riktningen är dekorativa prydnader och ett vackert utformat öppet system med vattenledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig och djärv modern lösning blir toalettens design högteknologi … Väl inne i en sådan inredning kan du känna dig som en turist i ett rymdskepp. VVS- och inredningsartiklar har en strikt geometri, en spegel, ett podium för en toalett eller ett bad, och taket är dekorerat med belysning i huvudsak kalla nyanser. Toaletten är oftast väggmonterad med en inbyggd spolknapp.

Väggarna och golven är dekorerade med blanka mörkfärgade plattor (svart, stål).

Bild
Bild
Bild
Bild

Country (rustik stil) lämplig för både en liten toalett och rymliga kombinerade badrum. Inredningen kan innehålla inslag av trä, korgar för tvätt och ett glas för borstar, hyllor i smidesjärn och lampor. Denna stil är enkel och bekväm.

Bild
Bild

Toalett i stil med minimalism - en utmärkt lösning för ett separat badrum. Asketism, frånvaron av onödiga detaljer och en accentvägg hjälper till att visuellt öka rummets yta. VVS -geometri definieras av en rektangulär, mindre ofta oval form. Färgschemat representeras av kontrasten mellan mörka och ljusa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekologisk toalett presenteras med livliga, saftiga nyanser. Ljusa gröna färger, naturliga material för dekoration och dekorartiklar, frånvaron av glas och färg ger miljön miljövänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sällsynt, men samtidigt unikt, är Östlig stil , som har absorberat flera riktningar: arabiska, japanska, indiska, kinesiska. Användningen av glasmålningar, mosaik, rökelse, ljusa färgglada element utmärker denna stil i design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Innan du fortsätter med inredningen av badrummet bör vissa funktioner beaktas.

  • Det är att föredra att badrumsdesignens riktning inte skiljer sig dramatiskt från den allmänna stilen. I en lägenhet inredd i loftstil ser en toalett i orientalisk stil löjligt och olämpligt ut.
  • Det är värt att komma ihåg att de skandinaviska och engelska stilarna utmärks av svårighetsgrad och återhållsamhet, så du bör inte belasta inredningen med många små detaljer.
  • När du inreder en toalett i Provence eller lantlig stil kommer det att vara lämpligt att använda ett stort antal textilier: handdukar, gardiner, mattor, gjorda i samma färgschema.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om trä används i inredningen måste man komma ihåg att brädorna måste vara specialmålade eller lackerade.
  • Inredningsartiklar bör utföras i samma stil och samma färgschema, undvik fragmentering. Uppsättningar för hygienartiklar ser väldigt imponerande ut - ett tvålfat, en dispenser för flytande tvål, ett glas för borstar och en toalettborste.
  • När du väljer ett färgschema för den framtida toaletten bör du använda minst två nyanser, vilket gör rummet mer uttrycksfullt och mer bekvämt. Vanliga plattor kommer att smälta in i VVS, vilket gör toaletten tråkig och tråkig.
  • Om det finns ett behov av att visuellt förstora utrymmet i rummet måste du känna till några knep. Till exempel gör användningen av horisontella ränder på väggarna badrummet bredare och det vertikala mönstret ökar dess höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel och alternativ

Skandinavisk stil toalett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence i designen av badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiskt badrum.

Bild
Bild

Art Deco är för sanna konstnärslivare!

Bild
Bild

Högteknologisk toalett i klubben.

Rekommenderad: