Tvättmaskiner Med Dubbla Trummor: Funktioner För Dubbla Lastmaskiner. Modeller Med Två Kammare. Fördelar Och Nackdelar Med 2-hjuls Tekniken

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskiner Med Dubbla Trummor: Funktioner För Dubbla Lastmaskiner. Modeller Med Två Kammare. Fördelar Och Nackdelar Med 2-hjuls Tekniken

Video: Tvättmaskiner Med Dubbla Trummor: Funktioner För Dubbla Lastmaskiner. Modeller Med Två Kammare. Fördelar Och Nackdelar Med 2-hjuls Tekniken
Video: Ljusträff 2019 och kopplar färdigt xc70 är klar!!! vlogg #5 2024, Mars
Tvättmaskiner Med Dubbla Trummor: Funktioner För Dubbla Lastmaskiner. Modeller Med Två Kammare. Fördelar Och Nackdelar Med 2-hjuls Tekniken
Tvättmaskiner Med Dubbla Trummor: Funktioner För Dubbla Lastmaskiner. Modeller Med Två Kammare. Fördelar Och Nackdelar Med 2-hjuls Tekniken
Anonim

Tvättmaskiner med två fat är mycket mindre vanliga än konventionella modeller. Men det är svårt att omedelbart säga om de är bra eller inte - för detta måste du noggrant studera systemets funktioner. Du bör också vara uppmärksam på de specifika egenskaperna och möjligheterna hos populära modeller.

Design egenskaper

Skaparna av hushållsapparater verkar på alla möjliga sätt försöka "överraska" konsumenterna med deras utveckling. Nästa resultat av dessa ansträngningar var uppkomsten av tvättmaskiner med två fat. Tidigare presenterades en sådan utveckling av oro från Sydkorea.

På hemmamarknaden representeras oftast dubbellastmaskiner av LG och Haier. Intressant nog har båda företagen filialer i vårt land.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avancerade modeller av detta slag:

  • utrustad med pekskärmar;
  • ha speciella räknare som spårar arbetet så effektivt som möjligt;
  • nästan inget ljud.

Men den viktigaste specificiteten är hur deras arbete går . I konventionella maskiner utförs tvättning sekventiellt, från ett steg till ett annat, och denna sekvens kan inte brytas. Men i modeller med dubbla trummor kan du använda ett fack för att tvätta en sak eller ett bokmärke, oavsett annan sektor. Skillnaden mellan dessa delar beror vanligtvis på att de inte har samma kapacitet och prestanda. Experter tror att en sådan lösning har mycket stora utsikter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

En tvättmaskin med två kammare, som en vanlig, har en motor som snurrar trumman. Och till och med det faktum att trummorna inte är 1, utan 2 påverkar inte väsentligt i verket . Ett värmeelement är installerat i var och en av facken, vilket gör det möjligt att värma vattnet autonomt och eliminerar beroendet av uppvärmning i ett fack. En stor roll spelas av kontrollenheten, som nu nästan alltid fungerar på grundval av mikrokretsar och mikrochips. Utan en sådan anordning stannar tvättmaskinen antingen helt eller börjar fungera intermittent.

Automation tar emot information från speciella sensorer. Oftast tillhandahålls sådana sensorer:

  • tryckvakt (övervakning av vattenflödet);
  • värmemätare;
  • dräneringsindikator;
  • varvräknare;
  • termometer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användare kan få den information du behöver via displayen . Information om installerade program visas också där. I enklare tvättmaskiner används programmerare, på vilka programmets nuvarande skede indikeras med ljusindikatorer. Ibland används ljudmeddelanden om händelser. Knappar och omkopplare hjälper till att ställa in nödvändiga parametrar, och i avancerade versioner - pekskärmar.

Förutom de listade blocken kommer det i en dubbelkretsmaskin definitivt att finnas:

  • dränerings- och vatteninloppsslangar;
  • lämpliga pumpar;
  • elektriska kablar som tillhandahåller kommunikation mellan enhetens delar;
  • ytterdörr med ett lås (placerat i frontplanet eller ovanpå).
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Maskiner med 2 rullar dök upp relativt nyligen - de presenterades första gången på utställningen 2015 . Men det finns redan ett antal fakta som gör det möjligt att bedöma fördelar och nackdelar med en sådan teknik. Det ger en ökad lastvolym jämfört med traditionella modeller, och viktigast av allt är det garanterat att två tvättar kommer att utföras samtidigt. Det blir mindre krångel med att sortera färgat, svartvitt linne, sortera efter tygtyp. En av tankarna tillhandahålls som standard för omfattande och den andra för relativt små saker.

Om du bara behöver tvätta en liten mängd saker är det inte heller ett problem. En mindre trumma kan laddas och därmed få ut det mesta av maskinen, samtidigt som den förlänger dess totala livslängd. Användarna noterar det moderna tvåkammare enheter utför sin funktion mycket bra. De kommer att kunna ta bort även de svåraste fläckarna på kort tid . Det är värt att nämna om spara vatten.

Bild
Bild

Det är lätt att förstå att med en sådan kombination av egenskaper är enheten med två fack perfekt för stora familjer.

Nackdelarna är mindre uppenbara, men de finns det också . Så att styra båda trummorna från en bräda ökar risken - om det går sönder blir det omöjligt att använda maskinen alls. Om detta är kritiskt är det bättre att köpa två separata enheter samtidigt. För att spara utrymme med hjälp av en tvåkammarmodell, om det fungerar, då ganska mycket; den är större än två separata maskiner … Slutligen kan kostnaden för sådana högteknologiska hushållsapparater komma som en obehaglig överraskning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbud av populära tillverkare

En avancerad modell är ett bra exempel. Haier Duo . Den övre behållaren rymmer 4 kg och den nedre behållaren rymmer upp till 8 kg tvätt. Maskinen kan snurra tvätt med en hastighet på upp till 1200 varv / min. Energiförbrukningen per timme når 2,1 kW. Det finns 13 driftlägen i den övre tanken, och 19 program är redan tillgängliga när du laddar linne i den nedre.

Bild
Bild

Alternativ - LG Twin Wash . Huvudtanken passar inuti karossen, precis som i konventionella frontlastade maskiner. Den rymmer upp till 17 kg linne, vilket är praktiskt taget rekord för hushållsapparater (icke-professionella). Efter vart och ett av de 12 bearbetningslägen utförs centrifugering med en hastighet på upp till 1000 varv / min. Fjärrkontroll med smartphones finns. LG Twin Wash kan desinficera saker och fräscha upp dem med en ångström.

Bild
Bild

En annan modell från samma tillverkare - LG FH8G1MINI2 … En invertermotor är installerad inuti. Wi-Fi-kontroll finns. Det finns en skumkontroll och ett barnsäkerhetssystem, tanken är gjord av plast. Luckans diameter är 0,27 m; maskinen snurrar tvätten med en hastighet på upp till 800 varv / min och är tyvärr inte skyddad från läckage.

Rekommenderad: