Invertermotor I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder En Motor Med Inverterteknik? Funktionsprincip. Direktdrift är Bättre Vilken Standard

Innehållsförteckning:

Video: Invertermotor I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder En Motor Med Inverterteknik? Funktionsprincip. Direktdrift är Bättre Vilken Standard

Video: Invertermotor I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder En Motor Med Inverterteknik? Funktionsprincip. Direktdrift är Bättre Vilken Standard
Video: LG Inverter Direct Drive Motor for Washing machine 2024, April
Invertermotor I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder En Motor Med Inverterteknik? Funktionsprincip. Direktdrift är Bättre Vilken Standard
Invertermotor I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder En Motor Med Inverterteknik? Funktionsprincip. Direktdrift är Bättre Vilken Standard
Anonim

Varje år blir användningen av moderna hushållsapparater bekvämare. Den senaste tekniken är invertermotorn i tvättmaskinen. Denna enhet har många fördelar och egenskaper jämfört med sin föregångare. Många ägare av tvättmaskiner har redan uppskattat kvaliteten på invertermotorer.

Bild
Bild

Vad är en invertermotor?

För att tvättmaskinen ska fungera normalt måste den vara utrustad med en motor som kan ändra riktning och hastighet för axelns rotationsrörelser, vilket beror på vilken operation som utförs. Inte varje enhet kan utföra ovanstående uppgift. Om enheten har en växelriktarmotor betyder det att den är tillverkad med den senaste tekniken.

Dessa typer av motorer anses vara en ny utveckling av specialister inom tillverkning av hushållsapparater. Tidigare användes de i mikrovågsugnar, liksom i klimatutrustning. Huvuddragen i mekanismen övervägs dess förmåga att utjämna strömmen, nämligen omvandlingen av en växlande laddning till en konstant.

Denna egenskap hos invertermotorn bidrar till att användaren kan justera med maximal noggrannhet inte bara hastigheten, utan också frekvensen för trummans rotationsrörelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Omformarens typ av motor i tvättmaskinen är baserad på användning av elektromagnetisk induktion. Skillnaden är dock att istället för grafitborsten styr omformaren lindningsströmmen . Rotorn som roterar kännetecknas inte av överdriven tröghet, den kan helt enkelt få det nödvändiga antalet varv. Eftersom det inte finns några gnidningsdelar i en motor av denna typ har oönskad uppvärmning och slöseri med energi minskat avsevärt.

Invertermotorer går inte med höga hastigheter . Dessa mekanismer i tvättmaskiner presenteras i form av en skiva med en axel, som är placerad på mittaxeln.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För att förstå om konsumenten behöver en tvättmaskin med invertermotor, det är värt att utvärdera alla dess fördelar.

  1. Frånvaro i utformningen av kolborstar som leder ström, liksom ett gummidrivrem . På grund av denna funktion är vissa störningar uteslutna. Därför kan vi dra slutsatsen att motorn på växelriktaren är en garanti för pålitlig och hållbar drift.
  2. Stabil drift av oljetätningar bidrar till att enheten inte ger buller under drift. Under tvätt och sköljning hör inte användare av maskinen några främmande ljud.
  3. Tyst rotorrotation . Förutom den här funktionen arbetar rotorn med hög hastighet och samtidigt ganska tydligt. Trumman tenderar inte att tappa hastigheten, så centrifugeringen utförs med hög kvalitet. Tack vare närvaron av en växelriktarmotor får tvättmaskinens ägare nästan torr tvätt efter tvätt.
  4. Brist på många extra delar , vilket eliminerar behovet av ytterligare underhåll. Därför kan ägaren spara familjebudget avsevärt när du köper en enhet på en motor av växelriktartyp.
  5. Ekonomisk förbrukning av el och vatten .
  6. Noggrannhet vid inställning av tvättlägen .
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns få nackdelar med invertermotorer, men de finns fortfarande:

  • en hög centrifugeringshastighet kan skada saker;
  • höga kostnader för utrustning.
Bild
Bild

Jämförelse med andra typer av motorer

Idag tillverkar tillverkare av hushållsapparater tvättmaskiner med 3 typer av motorer.

  1. Samlare . Enheten har en koppartrumma som är uppdelad i sektioner, liksom borstar som gnider mot ytan. De senare är utformade för att omdirigera ström till rörliga delar. Motorer av denna typ kan snabbt få fart och är också lätta att justera. Nackdelarna med motorer inkluderar buller och behovet av att ständigt byta ut slitna partiklar.
  2. Asynkron … Motorer kännetecknas av närvaron av huvud- och hjälplindningar. Direktdrivningen är bättre än den föregående eftersom den ger mindre brus. Han kräver dock användning av en komplex krets och ytterligare enheter.
  3. Inverter . De anses vara mer avancerade och lättare att använda. Denna motor skiljer sig från den vanliga kollektormotorn med sin höga effektivitet, tillförlitlighet, bra tvätt- och centrifugeringskvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av reparation

Tillverkare av inverter tvättmaskiner hävdar att sådan utrustning inte är avsedd för hemreparation. Det bästa alternativet i detta fall är naturligtvis systemtestning om enheten har sådana möjligheter.

Efter självdiagnos kan du hitta uppdelningskoden och börja fixa den. Innan du börjar testa är det värt att ta bort luckan och ta ut all tvätt.

Om du vill ta bort omriktaren bör du följa diagrammet:

  • koppla bort enheten från strömförsörjningen;
  • skruva loss bultarna och ta bort panelen bakifrån;
  • hitta skruvarna under rotorn, som är avsedda att fästa ledningarna, och skruva loss dem;
  • innan du börjar koppla bort ledningarna är det värt att fotografera eller skissa deras rätt plats;
  • ta bort den centrala bulten som håller rotorn, håll elementen för att förhindra att de roterar;
  • ta bort rotorenheten, sedan startmotorn;
  • koppla bort varje kabelkontakt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har slutfört alla ovanstående procedurer kan du kontrollera motorn. Därefter är det värt att bedöma rotorlindningens integritet. För att skapa en ny motorlindning måste du ringa en specialist. För att byta ut motorn i stället för den gamla enheten bestäms en ny.

För att öka invertermotorns livslängd måste du utföra följande förebyggande åtgärder:

  • anslut tvättmaskinen korrekt till nätverket;
  • använda utrustning noggrant;
  • använd pulver med ikonen "Automatisk";
  • tillsätt inte en stor mängd tvättmedel;

ta en paus mellan tvättarna i flera timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

De första invertertvättmaskinerna för hemmet kan med rätta kallas teknik från LG … Det är mycket populärt bland konsumenter. Modell med direktdrift , som, förutom en förbättrad motor, har en trumkonstruktion av hög kvalitet, samt en bekväm dörr och avancerade justeringsalternativ. Förutom motorn bytte LG -tekniker trumman, vilket gjorde dess yta inte slät utan täckt med bubblor med olika diametrar. I dessa modeller har tvättens grepp en ny form och en högre höjd. Innovation förbättrar inte bara tvättprocessens kvalitet, utan påverkar även tygets känslighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmaskin " 6 rörelser " kan tillhandahålla olika trumrörelser. Hon har 6 alternativ för rotationsrörelser:

  • standard;
  • vändbara, som tillhandahålls för högkvalitativ uppdelning av tvättmedel;
  • skakar, används vid blötläggning av tvätt;
  • vändningar som tvättar saker perfekt;
  • mättande, som fördelar tvättmedlen jämnt på tvätten som har fyllts på;
  • utjämning, ger sträckning av linnet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samsungs märke lanserar Crystal Standard -serien av maskiner , som inte bara har en inbyggd invertermotor, utan också har bubbeltvättsteknik. Samtidigt tvättar enheten saker med hög kvalitet även vid en temperatur på 15 grader. Maskinen har förmågan att arbeta inte bara i känsligt läge, utan tar också bort den vanligaste smutsen, samtidigt som den sparar pengar för sin ägare. Samsungs apparater är inte bara funktionella utan passar också perfekt in i interiören tack vare sin futuristiska design.

Bild
Bild

Kända märken som t.ex. Electrolux, Candy, Bosch, Whirlpool säljer även tvättmaskiner med en motor av denna typ. Märket har AEG växelriktarenheter säljs med 10 års garanti. Mycket populär Vitrysk utrustning "Atlant ".

Förutom hållbarhet kännetecknas dessa bilar av en mjuk start och lågt slitage på motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En inverter tvättmaskin tillhör enheter som är utrustade med moderna motorer. När du väljer denna typ av hushållsapparater för personligt bruk är det värt att ta hänsyn till sådana punkter.

  1. Energieffektivitet … I det här fallet anses det bästa alternativet vara en produkt på vilken bokstaven "A" med plus anges. Det är värt att notera att ju fler fördelar som anges i märkningen, desto mer ekonomisk kommer maskinen att fungera.
  2. Rotationshastighet … Normalt köper konsumenter enheter med en snurrning på 1600 varv / min. Det är dock värt att komma ihåg att vissa produkter kan skadas även vid centrifugering vid 1000 varv / min.
  3. Vikt . Denna indikator bör vara familjeorienterad. Till exempel, för 3-4 personer, bör trumman i en tvättmaskin rymma 6 kg tvätt.
  4. Ljud … Ljudnivån från teknikern under tvätt och centrifugering bör inte överstiga 75 dB.
  5. Funktionalitet . Bättre att köpa en tvättmaskin som har skumkontroll, ångtvätt, barnsäker, nattorr, försenad start.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tvättmaskiner för inverter är enkla och enkla att använda. Innan du köper är det värt att väga alla fördelar och nackdelar med en sådan teknik, eftersom enheter med invertermotorer trots de många fördelarna är dyra. Samtidigt är kostnaden för sådana maskiner motiverad av deras höga effektivitet.

Rekommenderad: